давате ли на лекаря?

• 13 014
  • 191
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Давала съм от благодарност, но е било почерпка, не пари. Бях изключително признателна на този лекар за работата му.

# 31
  • BG
По темата: да, давала съм, когато съм преценила, че свършената от лекаря работа и душата, която е вложил /най-вече това/ заслужават.
Понякога се случва да попадна на хора, които правят много над това, което се иска от тях по план.....Заслужават да бъдат отблагодарени....Разбира се, за подобни личности кефът от успеха в борбата е по-важен от материалната награда на доволния пациент.....

Peace  Много хубаво казано! И много вярно последно изречение!

Давала съм, но от благодарност! Никога не са ми искали, а ми се наложи през последните 2-3 години да обиколя няколко болници в няколко града - за мен, за дете, за родители.

# 32
Дадох тази година, след операцията на баща ми. Той ги прие така, сякаш съм длъжна да дам, даже ме прати при колегата си, че и той участвал в операцията Tired Забавих се 2-3 дни и колегата подпитваше баща ми, кога щели да минат неговите хора през кабинета му ooooh! Гадно ми стана, че така директно си просят, но да са живи и здрави, важното е, че спасиха живота на баща ми.

# 33
  • Между гори и планини
Не, ако ще си плащам, ще ходя на частни прегледи с фиксирани цени.
Преди седмица изписаха мъжът ми след сложна операция, но за всичко си платихме (понеже е чужденец), но за допълнително никой не е и намеквал. Всички бяха любезни, за което съм им благодарна.

# 34
Давала съм на майка ми няколко пъти да даде ( щото в София се развиваше действието ), иначе "докторът" не обръщаше на татко внимание след операцията от рак и не даваше никакви обяснения кое, какво, защо. Когато се чувствал зле и му казвала сутрин на визитацията, нищо не отговарял. Но като плати, веднага я извиква в кабинета си и му се развързва езика Tired Грозна картинка. Да не говорим, че майка ми вършеше работата на санитарки и сестри и "спа" 2 седмици на табуретка до леглото му. За ИСУЛ иде реч. Но на такива хора им пожелавам да им се върне всичко десетократно и в никой случай здраве.

# 35
Интересно нещо е човешкият тъпизъм, същевременно и наглост. Хвърляш 20 кинта на бюрото и си убеден, че няма начин да не стане. Скоро не ми се беше случвало, бях забравила каква емоция е. Grinning То не е и смешно, де.

# 36
Дренка, нещо не ти разбрах сарказма. Няма за какво да си убеден, когато си искат пари - едни директно, други с нищоправене. Така те принуждават. Вервай ми никога не бих дала пари по желание. Майка всеки ден плачеше по телефона и накрая други са й казали, че трябва да си плати и колко горе-долу върви тарифата. Е, плати. И доктора стана любезен. До следващия път.
Дано не ти се налага да се сблъскваш с такава идиотщина, щото някои са безжалостни и от колеги взимат Peace

П.П. И ако ставаше въпрос за 20лв., нямаше и да сетя, че съм дала.

# 37
Съншайн,непатилия овек лесно размахва шпага от тъпизъм!!!!!!
Не обръщай внимание!!!!!!

# 38
  • сф
според мен, дренка е медицински работник и затова така реагира. нека не си правим илюзии, и от двете страни е гадно, що се отнася до "даването" и "взимането", "искането" и плесването на пет лева "да се почерпите" или направо луканка.
темата е трудна като цяло за всички, нека се изтърпим и да дискутираме цивилизовано, независимо от коя страна сме. може пък да ни е полезно.

# 39
Не е към теб конкретно, няма значение сумата, нито личната история на Х или Y. Проблемът в мисленето. Ето за теб и повечето нищоправенето или правенето пък на друго нещо автоматично се разкодира като "искане".  Другото, което силно ме е впечатлило в работната среда - една кутия бонбони те прави длъжен за цял живот. Грозно, обидно, не знам как да го опиша...

п.п.  Благодарността трудно се побира в думата и вземане-даването. Чисто човешки говоря, да оставим лекарите и санитарките.

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 22:18 от Дренка

# 40
Бих дала. Предлагала съм. Но личната ни лекарка е толкова свястна, че за 12 години не пожела да вземе и 1 лев, отказвала ми е пари, които съм й подавала в ръцете. А е идвала по нощите да види болно дете и какво ли още не. Неща, които не вярвам да са й в задълженията, затова и съм предлагала да я компенсирам.

Иначе - за второто ми раждане дадох неофициално парите за екипа, не съжалявам - всичко беше перфектно. Извън това пари на лекари не съм давала нерегламентирано.  Peace

Когато съм имала най-тежки здравословни изпитания с едно от децата всички лекари по веригата бяха невероятни. Никой не ми е искал нищо, безплатно направиха всякакви изследвания. Аз на своя глава дадох доста  пари в една лаборатория за най-разширения възможен пакет, но това си беше лично мое решение, направих го без да  се консултирам с никого. Лекари не са ми взели нищо за каквото и да е.

Е, бонбони, уиски, безалкохолни след раждане не мисля, че са "даване". Те са си почерпка за нещо супер хубаво, за здравето на бебето;)

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 21:02 от _Dana_

# 41
Аз за себе си не съм плащала, не ми се е налагало. Но съм давала пари на заем на много близък роднина, който искаше да плати (и плати) не малка сума като благодарност на екип извършил трансплантация на бъбрек. Това за София.

# 42
 Заглавие наистина е впечатляващо! Викам си ще има някоя историйка с гинеколог, ала-бала... нещо като по латино-американските сапунки, а то кво било?! Mr. Green Пари-не! Преди време моята майка лежала и подарихме подарък на една сестра, понеже обръща голямо внимание. На лекарите нищо не сме давали. Мисля, че техните заплати са достатъчно обемни.

# 43
  • Страната на приказките
..... се наложи да дава. Но не на лекаря, а на сестри и санитарки, по-малко, но редовно, за да и обърнат някакво внимание, .....

А после се говори, че докторите искали? В повечето случаи си облагодетелства нисшия медицински персонал.

По темата - не, не давам на никого нищо. Знам си правата и давам това, което е законно определено и за което ще получа касова бележка! А ако не ми обърнат внимание, ще стане лошо! Давам достатъчно големи здравни осигуровки всеки месец, за да давам допълнително. Докато има такива, които дават, така ще бъде!

А защо смятате, че за кутия бонбони някой е длъжен да ви рипа хорце? Ми не ги давайте, какво толкова сте направили?

За сумите от благодарност не виждам защо изобщо се коментират? Някой искал ли ви е нещо? Решил си - благодарил си. Като не искаш - недей!

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 21:56 от Птеродактил

# 44
Какво се цели с тези "благодарствени" подаръци? Лекарите като видят бонбони и уиски сигурно си казват "оф, пак ли??" Имам позната, на която се скъсват да и носят бонбони, а тя милата е с хранителни алергии. Но пък навиците на хората трудно умират.

Даването на пари под масата, без бележки, също се казва корупция.

Общи условия

Активация на акаунт