давате ли на лекаря?

• 13 037
  • 191
  •   1
Отговори
# 15
Не.
Нито в пряк, нито в преносен смисъл Joy

# 16
  • София
Дават, предимно  Сезони и Сушард.
В тоя ред на мисли се сещам...
Преди години беше, паричките бяха ....
Та, една благодарност за доктора, кутийка шоколадови бонбончета. Ама на него му писнало май от тях. Дал ги в близкото магазинче да ги продадат иииии Grinning купила си бабичка бонбонки и вътре стотарка !

# 17
Затова - никакво подаряване/продаване/изхвърляне, дори и на продукти с изтекъл срок на годност  Grinning.

# 18
  • София
Давала съм като благодарност. Веднъж, за детето. Съвсем скоро вероятно пак ще го направя, дано да е за благодарност, а не защото доктора сам ще си ги поиска.

# 19
  • София
Не, нищо не му давам. Даже благодарение на тази тема се сетих, че последният път не си платих даже потребителската такса на ЛЛ. Ама това, защото не съм ходила при него от години, пък и той забрави да ме подсети.

# 20
  • Сопот, Пловдив
Предварително не давам, но и някой да се е опитал да ис поиска по заобиколен начин - аз не съм разбрала. Давано е заради мен три пъти - далечната 90-та година, когато лекарите ме спасяват на косъм от смъртта майка ми и баща ги отрупват  на изписването ми, от чиста благодарност и ниаккъв друг порив. В родилното, когато ни изписваха със сина ми също моите роднини донесоха почерпка, аз бях против пръвоначално да се дава, именно защото отва и ме работата ,но не можах да убедя майка ми да не действа, както е прието. После пък се радвах, че им дадохме, или поне на акушерката, която присъстваше на раждането, защото без да съм я ангажирала предварително, много ми помогна. Пак роднините ми донесоха почерпка в детско отделение, когато изписваха мен и сина ми, но тогава бях просто доволна, че си тръгваме и въобще не исках да разсъждавам кой на кого какво дал.

# 21
Миналата година и аз бях пуснала подобна тема,но там ставаше въпрос за даването от благодарност,а не принудително.По темата-давала съм.

# 22
И аз съм давала. Не защото са искали, а защото така съм преценила.

# 23
  • София, център
Давам, ама щото така искам аз, а не защото са ми поискали. Ако ми поискат - не давам!

# 24
  • сф
Миналата година и аз бях пуснала подобна тема,но там ставаше въпрос за даването от благодарност,а не принудително.По темата-давала съм.
даването, за което аз питам, е едно такова неопределено... и от благодарност, и с надежда че ще си свърши работата добре и ще направи всичко възможно, и от страх да не би да не го направи, и просто защото знаеш, че това което реално получава "легално", е смешно спрямо това което извършва, итн. просто много аспекти се преплитат понякога...

# 25
Да. Давала съм. Но е било от сърце и за добре свършена работа!

# 26
Не давам. Принципи. Сигурно ми личи, защото никой нищо не ми е искал.

Имало е няколко случая, когато съм била толкова благодарна на лекари, направили чудеса за мои близки хора, че дори и най-голямата сума на света би била незначителна и обидна - и за даващия, и за приемащия...
Истинската благодарност не може да се остойности. Намерих начин да я изразя по друг, нематериален начин.

# 27
  • Страната на чудесата
Да, давам по моя преценка и желание, за изключително съвестно свършена работа и за абсолютно рядко срещано човешко отношение ( след тежко боледуване, аз с детето у дома, а таткото все още в болница-лекарката ми дойде у дома да ми гледа детето, за да мога да отида да си направя рентгенова снимка поради съмнения за пневмония! )

# 28
Да уточня-давала съм СЛЕД,а не ПРЕДИ.

# 29
За почерпката - ДА нали е за здраве. Традиция. Но да ми кажат:"Е, като сте благодарни има начини. В едно пликче сложете..." #Crazy. За "рутинна" операция, доколкото може да са рутинни операциите на очи. Останахме, като ударени с мокър парцал и двамата със съпруга ми.

Общи условия

Активация на акаунт