давате ли на лекаря?

• 13 046
  • 191
  •   1
Отговори
# 45
  • Щастлива мама на 3 слънца
АЗ давах пари за раждането си ,на акушерката ,която ми беше приятелка ,ама каза трябва за доктора Simple Smile) много съм доволна страхотно раждане и емоция заслужаваше се всичко .За мен лично е нормално да си платиш за да си спокоен. Толкова майки и бебета измряха тук ,че ме боли сърцето .

# 46
  • Щастлива мама на 3 слънца
Какво се цели с тези "благодарствени" подаръци? Лекарите като видят бонбони и уиски сигурно си казват "оф, пак ли??" Имам позната, на която се скъсват да и носят бонбони, а тя милата е с хранителни алергии. Но пък навиците на хората трудно умират.

Даването на пари под масата, без бележки, също се казва корупция.

и аз не мога да разбера тези бонбони и усикита ,лекарите мразят такива неща .Акушерката ,за коят оспоменах всички чекмеднета и шкафочета са претъпкани с усикита и бонбони ,мислч че си ги продава накрая то толкова много какво да ги правиш

# 47
и аз не мога да разбера тези бонбони и усикита ,лекарите мразят такива неща .Акушерката ,за коят оспоменах всички чекмеднета и шкафочета са претъпкани с усикита и бонбони ,мислч че си ги продава накрая то толкова много какво да ги правиш
.....или стават алкохолици, или хващат диабет  Mr. Green
сега сериозно-давала съм, защото са ми искали, не недвусмислено, а направо в очите и точна сума Twisted Evilно не съжалявам/да е жив и здрав този професор и да лекува все още   bouquet/ .по онова време нямаше частни кабинети, нито допълнително здравно осигуряване Peaceв по-скорошно време не съм давала.

# 48
Дадох, поиска си. Майка ми беше с инфаркт, отидохме в спешното на Окръжна болница, пратиха ни после в Неврологията и там, доцент Герасимов /шефът на Неврологията/ каза: "Дай 20 лева и ще я приема." Аз му дадох 20 лева и я прие.

Бях чувала преди това за подкупи, какво ли не очаквах, ама ей така да си поиска 20 кинта и да си ги пъхне в джоба, направо ми взе акъла. Crazy

# 49
Аз не съм давала, но бих дала. И без да ми искат, ако нечии живот на близък е в опасност или просто не му се обръща нужното внимание.

# 50
Лекарите продават получените бонбони и питиета на близките магозини на малко по-ниски цени, така и продавача е доволен и те.

Така, че когато си купувате подаръците от близки до лечебното заведение магазини знайте, че те вече са били в нечии "хуманни ръце".

# 51
Дадох, защото ми казаха колко струва интервенцията. Казаха, че е за консумативи, и че ако искам документ, начисляват ДДС. Като си представя ДДС върху четирицифрена сума...и не пожелах.Аз съм от доволните пациенти, от много доволните, но това,че даваш толкова много пари без абсолютно нищо насреща-не съм наясно със счетоводната терминолгия, но не може да няма някакъв вид документ, подходящ за случая, който да описва какво точно плащаш.

# 52
  • сф

Цитат
За мен лично е нормално да си платиш за да си спокоен.

цитирам това с уговорката, че не се заяждам с конкретния случай/потребител, а наистина ми изниква логичния въпрос: в такъв случай, здравни осигуровки за какво плащаме?

# 53
Аз не съм давала, но бих дала. И без да ми искат, ако нечии живот на близък е в опасност или просто не му се обръща нужното внимание.

Ами, какво да кажа за такова мислене Tired . Колко ли е свикнал докторът на такива, та чак му се вижда ненормално да си върши работата без допълнително заплащане от пациенти.

Абе, на мен що никой не ми дава допълнително, че съм си свършила работата? Явно, щото не съм в позиция за изнудване - ничий живот не зависи от моите услуги.

# 54
  • София

Цитат
За мен лично е нормално да си платиш за да си спокоен.

цитирам това с уговорката, че не се заяждам с конкретния случай/потребител, а наистина ми изниква логичния въпрос: в такъв случай, здравни осигуровки за какво плащаме?

За този, дето клати дърветата. Има много свестни лекари, но има и такива, които откровено изнудват хората, за да си свършат работата. И ако нещата са на живот и смърт- ходи се разправяй.

На мен да ми искали пари под масата в Шейново- отказах и не родих там /но имах време до раждането/.

# 55
Да, давам, когато виждам, че на докторът му пука за мен и ми помага. Разбира се, като човек с изрядни осигуровки и допълнителни осигуровки за здраве, предпочитам да плащам необходимите неща на каса срещу фактура и касова бележка, както и всъщност правя. Това не ме спира да дам лично на доктора и/или сестрата нещо от искрена благодарност.
Понякога ме изумяват изказвания от рода "ама не него / нея това му / й е работата". Това е само донякъде вярно. Лекар и учител са повече от работа, повече от професия и добрите представители на тези видове заслужават повече от заплата. Не виждам нищо порочно и пошло да занесеш кутия бонбони или играчка за хлапето на зъболекаря си, който те кара за излезеш от кабинета му спокойно и със заразителна усмивка от едното до другото ухо след като си влязъл със сериозни проблеми и прилична порция страх. Това е просто пример.

# 56
  • София
Да, давам, когато виждам, че на докторът му пука за мен и ми помага. Разбира се, като човек с изрядни осигуровки и допълнителни осигуровки за здраве, предпочитам да плащам необходимите неща на каса срещу фактура и касова бележка, както и всъщност правя. Това не ме спира да дам лично на доктора и/или сестрата нещо от искрена благодарност.
Понякога ме изумяват изказвания от рода "ама не него / нея това му / й е работата". Това е само донякъде вярно. Лекар и учител са повече от работа, повече от професия и добрите представители на тези видове заслужават повече от заплата. Не виждам нищо порочно и пошло да занесеш кутия бонбони или играчка за хлапето на зъболекаря си, който те кара за излезеш от кабинета му спокойно и със заразителна усмивка от едното до другото ухо след като си влязъл със сериозни проблеми и прилична порция страх. Това е просто пример.

На някои като им занесеш кутия бонбони или бутилка уиски те поглеждат така отровно...Аз не нося, сори, ама това им е работата /майка ми е стоматолог по професия/.

# 57
  • София
Давам. Здравни осигуровки - един път. Такса - втори път. За материали - трети път!
Айде стига бе!
Знаете ли, че ако детенце си счупи нещо, си плащате за "гипсиращия бинт" или други консумативи и то солено? За мен това е отвратително. Нали уж ни е безплатно детското здравеопазване?

За второто раждане си платих на каса, ама сега като се размисля, можеше да мина и без това.

# 58
Ако подавам на лекар, на който му пука за мен, значи го обиждам...Дренка го беше написала напред, ако не се лъжа...по малко по-различен начин.
Два пъти съм раждала-без да дам стотинка.Тежки раждания.Операции имам-пак така.Направление, пътека-както си следва.Детето го оперираха, платих около 15 лв на каса за леглоден, като придружител на детето.За детето-ни стотинка.Нито веднъж не са ме погледнали в ръцете, ама и аз не ги унижавах да питам искат ли нещо.
Безумно е. Tired

# 59
  • на село
трябва за доктора Simple Smile)
======
Толкова майки и бебета измряха тук ,че ме боли сърцето .
Ама разбира се, че трябва да му се дава под масата (пари  Wink)! Да се научат на ред тия родилки! Ако не дават - разкарване по болници и случки, от които те боли сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт