давате ли на лекаря?

• 13 016
  • 191
  •   1
Отговори
# 180
И вие разчитате, на някой, който поставя така нещата да се погрижи за вас адекватно?

Как пък на мен някой не ми поиска така пари за нещо? Thinking А не е като да не съм била по болници...

А приятелката ти що задава малоумни въпроси? Не знае ли, че раждането не се заплаща от здравно осигурените жени?

# 181
  • София
Хеликаза, ако към мен е отправен въпроса ти, веднага ще ти отговоря, защо се дадоха пари - първескиня над 35 г, секцио. Наистина получи необходимото внимание, а и сумата беше няколко стотачки евро. Той /д-р/ беше най-добрия гинеколог, а и сега е такъв.

# 182
Не,към мен е отправен въпроса.Ами не знам,сигурно иска предварително да е наясно,а не да я изненадат като отиде да ражда.

# 183
Практиката е порочна и такава я правят както лекарите, така и пациентите, разберете го.
Моят случай беше сериозен, секциото доста рисково за мен и за детето.... дъщеря ми престоя месеци в болницата. Хеликаза знае за какво става дума. Лечението на едно недоносено възлиза за болницата средно около 1000-2000 лв. дневно. Въпреки това никой и една стотинка не ми поиска. Единствено носех памперси и понякога адаптирано мляко (майките се редуваха). Имам много забележки по отношение на персонала и системата, но не мога да си изкривя душата, че са поставяли на карта здравето на детето ми или моето. Никой не отвори и дума за пари.
След като изписаха дъщеря ми и трябваше да бъде проследявана от неонатолог предложих на завеждащата отделението да си плащам за консултациите, каквото е необходимо. Тя отказа, но отказа и консултации. Не знам защо... След това намерих друг от лекуващите лекари на дъщеря ми, при когото и до сега ходя на консултации - не ми е поискан нито лев, макар че предложих многократно да платя за частна консултация, а не за да ми обърне някой специално внимание.

Имам не една позната/приятелка, раждали в тази болница, на които също не са поискани никакви пари. Да, за София нещата наистина са трагични - но замислете се защо е така. Софийските заплати едва ли са по-ниски от сливенските, дори тъкмо напротив.... И пак си зависи от лекаря, но зависи и от пациента - и в София не навсякъде и не с всеки лекар е така....

# 184
  • София
Пингуи, толкова сме затънали в едни неща с грозно име л****, цялата здравна система така е рухнала, че не ми е ясно как ще се лекуваме , ние и нашите деца, ако остане в този си вид. За съжаление ми се налага да посещавам често доктори, виждам как стоят нещата - грозни са.

# 185
Против даването съм,ако си в държавна болница.Ако имаш за даване отиваш в частна.
Била съм два пъти в болница.Първият път 2007г за операция и втория път 2010 за раждане секцио(пак си е операция де).Не мога да се оплача и двата пъти от отношение,абсолютно нормално и при контролните прегледи след това.Иначе условията всеки знае как са държавни болници.Не са ми искали пари,нито нещо друго.Но чух на жената на съседното легло и тя оперирана мисля й бяха отстранили матката как д-ра който я беше оперирал й каза в прав текст че иска пари,синовете й да донесат като идват да я видят.А тя е лекар с частен кабинет и в частна клиника -изражда,но и в държавната да лапне нещо.Добре че не ме беше оперирала тя newsm11.Накрая реших на моята докторка и на анестезиолога да им взема по една бутилка уйски(10 дни бях там,не е минал ден в който да не минат да ме видят)
А за изписването след раждането една кутия бонбони и това е.Пак нищо не са искали,даже за късмет бях във вип стая че цялото отделение беше пълно,а ме приеха по спешност. newsm03

# 186
  • сф
аз пък си мисля, че самоинициативното пациентско даване е поредното ни наследство от соца. както е добре известно, преди '89 е можело едва ли не само с връзки да се купуват някои неща - мебели, ел. уреди, коли, долари... само с много силни връзки и пари под масата. имам усещането, че повечето даващи без да им се изисква, го правят понеже това е останало в нагласите им от тогава. дори и при по-младите, които дори родени не са били тогава, това е отзвук от нагласите на техните родители. та здравеопазването че е корумпирано - такова е (при повечето мед. институции/лица). но и народопсихологията не е за пренебрегване като мотив.

# 187
аз пък си мисля, че самоинициативното пациентско даване е поредното ни наследство от соца
Изобщо не си мислите, че се дължи на липса на достатъчно и качествени лекарства, наличие на остаряла техника, все по-осезаемата липса на квалифициран медицински персонал.

В момента ни предстои лъчетерапия. Оказа се, че консумативи и лекарства липсват защото болните са 10 пъти повече от болните, за които държавата е отпуснала.

# 188
  • София
аз пък си мисля, че самоинициативното пациентско даване е поредното ни наследство от соца. както е добре известно, преди '89 е можело едва ли не само с връзки да се купуват някои неща - мебели, ел. уреди, коли, долари... само с много силни връзки и пари под масата. имам усещането, че повечето даващи без да им се изисква, го правят понеже това е останало в нагласите им от тогава. дори и при по-младите, които дори родени не са били тогава, това е отзвук от нагласите на техните родители. та здравеопазването че е корумпирано - такова е (при повечето мед. институции/лица). но и народопсихологията не е за пренебрегване като мотив.
Аз пък ще кажа, че не докторите са виновни за поведението на пациентите, които ДАВАТ !
Ами, като им дават и те си вземат.
Ние сме виновни и така ги научихме.
Никога не съм давала, нито по времето на "соца" нито сега. Много отдавна съм зависима от здравеопазването. Било за родители, било за самата себе си, било за деца и внучки.
Нямам причини да се оплаквам, може би и критерия ми е по-нисък от вашия, но съм доволна от това, което получавам.

# 189
  • София
Цитат на: Хули link=topic=672562.msg22823362#msg22823362 date=1345922

но съм доволна от това, което получавам.
[/quote

.............................
???????????????????? това , не може да е истина....Хули, ти в нашата страна ли живееш или някъде другаде..

# 190
  • сф
Изобщо не си мислите, че се дължи на липса на достатъчно и качествени лекарства, наличие на остаряла техника, все по-осезаемата липса на квалифициран медицински персонал.

изобщо не твърдя, че причината е само една, или е само в едната страна (а в този проблем, страните са повече от две)! освен това нерядко откривам разни неща за здравната ни система и преди да се сблъскам лично с тях.

# 191
  • Страната на приказките
Ако няма баламурници, които да дават, няма да има корумпирани доктори, полицаи, съдии, политици и каквото ви хрумне. Колко от вас, дето са ви поискали, се оплакахте?

Общи условия

Активация на акаунт