Всички стискаме палчета за най-нетърпеливите ни СЕПТЕМВРИйски зайчета!

• 24 011
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Добра вечер, момичета.
Фейт, Милена, key5 - браво за хубавите новини от прегледите  Hug Ех, че са пораснали малчовците  Party
stefiss_1978, съчувствам ти за ремонта - и аз преди половин час седнах, яко се изморих днес, а не съм се напъвала кой знае колко  ooooh! утре продължаваме...
Канела, приятно прекарване на уикенда с половинката  1dating
Момичета, стискайте ми палци - днес си пуснах микробиология да видим дали сме уморили стрептококите  Praynig
Тук преваля и прегърмя, да видим дали ще се спи тази нощ  Sleeping

# 661
тук съм снимала плакатите от курса вчера. качеството е кошмарно, но е през телефон, с бутащи се наоколо да снимат. Упражненията с червената точка, могат да се практикуват безопасно и без да има започнал родилен процес.

и малко от съветите, които дадоха с описание на раждане:
Скрит текст:
Латентна фаза - от началото на регулярните контракции. Обичайно се прекарва вкъщи. Това е най-дългата фаза /6-8 часа/. Контракциите са слаби и къси. Края на фазата е когато контракциите станат на 5 мин, разкритието е около 3-4 см.

Това е времето за подготовка, дълга разходка, взимане на душ/вана с топла вода, подремване, хапване на лека храна. Всичко, което ви прави спокойни. По време на контракция се практикува коремно дишане /става въпрос за бавно дълбоко дишане, което се практикува по време на цялото раждане. Бавно поемане на въздух през носа, да изпълни дробовете и диафрагмата, за около 3-4 секунди и издишане бавно, през устата за около 7 сек./. много е важно редовното ходене до тоалетна, пълния мехур може да попречи на бебето за смъкването надолу.

Активна фаза - Активна матка, контракциите стават по-силни и продължителни /око. 60 сек. на всеки 2-4 мин., Бързо разкритие, Пукане на води. Дискомфорта най-често е в кръста и корема ниско долу.
най-добре е ако можете да останете прави, сменяйте често позицията си и не оставайте в позиция, която не ви е удобна. Не забравяйте да практикувате дишане, да пиете вода и да уринирате често.

Преходна фаза - Остават само още 2 см. Контракциите са силни и на всяка минута. Родилката вече изморена, което намалява и прага на търпимост на болка.
Останете в поза, която ви е комфортна. Опитайте да дишате дълбоко.

Фаза на изгонване - Контракциите може да са по-слаби, нарядко и продължават около минута, за сметка на започващите напъни. Майката получава прилив на енергия. Тя трябва да ползва коремните си мускули, когато усеща желание да напъва.

Опитвайте да почивате м/у контракциите.

Напъване:
- Вдишайте дълбоко през носа
- Задръжте дъха си и напънете, докато притискате брадичката към гърдите си
- Ако имате нужда издишайте и вдишайте отново бързо до края на контракцията
- Главичката на бебето ще се хлъзне обратно навътре м/у контракциите
- Може да усетите и раздвижване в червата, не се стискайте
- показването на главичката ще причини парещо усещане
- След завъртането на главичката се появяват и раменете, следва и тялото.

Израждане на плацентата:
- Обикновено плацентата се ражда около 5-20 мин след появата на бебето
- Матката продължава да контрахира за да я подпомогне
- Контракциите са по слаби, но майката трябва да направи усилие за да я изкара
- Нормално е да има кръвотечение.

Техники за подпомагане на естествено раждане:
- Стимулация на зърната /може да се прави и с помпа за кърма/
- Секс

Избегнете анестезията колкото е възможно. Ако решите, че искате епидурал, отложете възможно най-много. Упойката ще подейства и на бебето ви, за него ще е трудно да се придвижи, възможно е да понижи кръвното ви налягане, да забави процеса, се наложи допълнителна интервенция за изваждане на бебето. Възможно е също така да попречи и на кърменето в първите часове, до първата седмица.

Засега толкова, утре може да допиша още малко. Не съм писала съветите към бащите, за тези, които ще присъстват е важно да помагат всячески на майката, от картинките с позите, през масажа, до напомнянето за дишане, ходене до тоалетна, редовното окуражаване и т.н., и т.н.

# 662
  • София
Привет мами ,
 на мен днес ми беше Ревльов ден smile3518. Нещо ме побъркаха тези хормони и само ми се плачеше и си плачех,де. Мъжа ми се побърка, стои на вратата и не  тръгва на работа ,а ме гуши и успокоява ooooh!.А мен ако ме пита някой защо плача не мога конкретно да отговоря newsm78.
 Радвам се на майките, които са с добри резултати Hug
 Сложих и аз няколко снимки в албума 9-ти месец smile3503

# 663
Стига ме пращай да откривам сезона.  baby_neutralJoy

Айде няма ... спинкай спокойно ... тази вечер  tongue

key5 И вие сте с пИрфектни мерки, браво  Hug

Пак ми е повече багажа от три-дневвно пътуване, но не конкурирам anghella.

Joy Joy Joy Ще направим после класация  Mr. Green

Най-дълъг пост ... Августа  Mr. Green
Най-голям багаж ... Анхела   Joy Joy Joy

# 664
  • София
Здравейте мамчета Simple Smile
От 3ч съм в бг_маммата и умирам от смях  hahaha hahaha hahaha Реших да споделя темичките които ме развеселяват толкова с всички нощни птици. Да знаете това ни чака!  Сега май е най лесното ... после почва "веселбата"  newsm65 Ето ви линкове.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=631100.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597249.0

# 665
bydik Аз за "Смешно ли е раждането?" се опитвам да ги изчета темите вече цяла седмица, а вкъщи ме гледат странно на моите smile3532. Пожелавам на всички да можем да се запишем там след време  Mr. Green

# 666
  • София
bydik Аз за "Смешно ли е раждането?" се опитвам да ги изчета темите вече цяла седмица, а вкъщи ме гледат странно на моите smile3532. Пожелавам на всички да можем да се запишем там след време  Mr. Green

Аааа аз "Смешно ли е раждането" го чета от 5-ти месец може би. Двете стари теми съм ги изчела. Даже мъж ми ги чете и си се смее сам Simple Smile  Добре , че ги има тия теми , че иначе голямо шубе .......

# 667
  • shumen
Фейт,аз не живея в Шумен с мъжо.Ние сме си на Търново и нямаме Кауфланд.На няколко места питах за памперси,но ми предлагат едни по 10 броя уж на Памперс,а на пакета не пише нищо.А аз май друга марка не признавам.Мисля тези дни,ако е по хладно да се разходя до Т-Маркет или Пени да видя там няма ли.
Браво за хубавите резулатати и на теб и на всички,които са били на преглед днеска.
Аз да Ви кажа днеска на няколко пъти ме преболява за няколко минутки долу ниско в дясно.Дали това не са подготвителни контракции?Даже 1 път така се уплаших,че чак мъжо се зачуди какво ми става.
И тук тази вечер е хладно и малко поваля.И аз мисля другата седмица да започвам с прането и гладенето,че да имам работа докато мъжо е на работа.
Силви ти къде реши да раждаш?В Търново ли?Аз ще съм тук последно.Няма да е Горна или Плевен.

# 668
Май само аз не спя;)) до сега четох темата на августовските мамчета;)) колко мило, почти всички си гушкат бебчетата вече. baby_neutral
Обещавам ако сънувам някоя мама да я уведомя на време, хихиии.
Комплектче за изписване специално нямам, няма и да купувам. Имаме достатъчно дрешки, ще изберем нещо според времето.
Браво за хубавите резултати от прегледите.
Августа- за прането. Аз исках да се пере всичко ( количка, креватче) . Обявиха ме за луда:)) в крайна сметка изпрахме чувалчето на количката и дюшечето й. Кошарата я сглобихме по- рано, за да не мирише на 'магазин'. Матрака на кошарата ще го минем с тупалката на Рейнбоу. Убедиха ме, че ако изпера от сега тапицерията на количката щяла да заприлича на втора употреба. Тя е от  мек плат( като плюшен),не е като този плат тип шушляк;)
Благодаря за съветите с описание на раждане.
Благодаря на edna ot nas за калкулатора за контракции;)) ще е полезно.
Пак ще стискам очи пък да видим;))) ще се спи ли или пак утре ще проспа деня.
Сладки сънища на всички Hug

# 669
Oo и аз не спя;).Понеже съм сама тази нощ и взех да посвърша нещо,ама така се "загнездих" ,че чак събрах дрехите и ги изгладих.Някога ги вършех тия работи по нощите,че работех до късно ама сега...нямам оправдание Laughing.Ще ида да се изкъпя и дано заспиването е лесно,поне се изморих качествено:)

# 670
Добро утро, виждам спалите сте newsm10  Laughing Моята мишка такъв ритник ми игра в 7 часа, че ме събуди и се разсъних. Тъкмо се зарадвах, че няма слънце и днес ще е хладно, пък то  ooooh! взе да пече вече. Да ви почерпя  food010 , нещо тия днес не мога да постна снимка, някой има ли такъв проблем  newsm78
Хубав и успешен ден на всички.
Аз отивам да събудя милото с целувки и да го изпращам на работа Hug

# 671
Гут Морнинг. Още никой не е станал. За днес май аз съм от  най-ранобудните. Няма как след малко трябва да изчезвам на преглед при докторо пък и нямам търпение да ви се похваля с покупките. Сега ги качвам. Момичета браво на вас с хубавите резултати от прегледите да но днес и моите да са добри. После ще се отчета. Искам да ви почерпя  с едно кафенце  Coffee ,но не знам как ги качвате тези снимки пък и откъде ги взимате. Имам и едно въпрос че : Късно ли е вече да отида на 3-та фетална морфология. Вие ходихте ли?
bydik темата за смешното раждане я изчетох на един дъх. Дано после всяка една от нас да има с какво положително да се запише в нея. Сега ще се приготвям. Пожелавам ви един усмихнат и изпълнен с приятни емоции ден. Hug

# 672
pocoloco1 все пак ти си първа изпревари ме. Наистина момичетата не са писали през нощта дано да са прекарали спокойна вечер.

# 673
Добро утро ... хладинката си казва думата и като гледам не е имало ку-ку-вици  снощи ku-ku    ... с мааааалки изключения  Mr. Green
Тук преваля към полунощ и задуха много приятен хладен ветрец ... сега няма слънце и дано не се появи през целия ден. Аз ще се оправям, че после отивам да си пусна изследванията, че някой излизали след две -три дена. Даже не знам какви са, освен това за "аналния секрет"   newsm03  ... определено ще бъде весело денс Oha!

danaeka и все пак си мисля, че няма как в цяло Търново да няма 1-ца памперс  Mr. Green Точно на тази ли маркъ държиш  Crazy

teta014 Успех на прегледа ...  Hug Покупките са много хубави, а тези Смърфчета направо ме разбиха - много са сладки  Crazy

Хайде тогава едно кафенце от мен  Hug

# 674
Добро утрооооо, явно прохладната нощ се е отразила добре на всички.
Тета014 успех на прегледа, аз на трета ФМ не съм ходила, ако втората ти е била с добри резултати, няма смисъл от трета \това е мое мнение\
Бъдик темите за смешно раждане са ми любими, като ми стане тегаво и си чета по няколко странички

Общи условия

Активация на акаунт