За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Запис, харесва ми темата и съм я изтървала, връщам се да чета!

Имам въпрос относно шведското сладко на Лабрекс -

какъв е ефекта, че плодовете не се варят със захарта, а без нея и се добавя захарта след това?

Поне само това откривам като разлика в сравнение със стандартния метод за варене на сладко!

Плодовете пускат сок, в който се варят и при изстиване се желира. При стандартния метод често ми оставаше течно сладкото и се налагаше да ври безобразно дълго.  Но нека се включи и Лабрекс - тя има голям опит. Hug
Искаш да кажеш, че отделянето на много сок се причинява от захарта ли?

# 256
А с какви плодове сте експериментирали при направата на това сладко? Виждам, че условието е да пускат сок...

# 257
Аз правих с бели сливи + праскова, правих и с комбинацията ябълка, круша и праскова.
alpha_beta, нищо не искам да кажа, споделям опита си. От варенето на първата доза сладко по шведския метод, ми остана доста течност, която оставих в тенджерката. На другия ден се беше желирала, а обикновено постигам този ефект или с лимонтозу, или при дълго варене. В нея след завирането и пуснах ябълките и другите плодове + подправките. Невероятно нещо се получи.  Mr. Green

# 258
И аз сложих сега половинка праскови, че имах останали. Ще видя какво ще стане. Мерси за отзивите!

Свърших тази работа. Ще чакам да видя утре желирането. 

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 17:42 от *Ally*

# 259
Здравейте БГ-Кулинарки решила съм да правя сладко от узрели смокини но нямам рецепта ,някой може ли да ми помогне с изпитана рецепта от едно време?Благодарско за което.
Поздравления за зимнината която приготвяте,някои от рецептите които сте споделили ще бъдат опитани през свободното ми време.

# 260
http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html
Тази рецепта намерих из форума, и аз нея ще правя.   bouquet

# 261
Благодаря ,сега ми обещаха и още една рецепта ще я споделя като ме информират.

# 262
  • Варна
За 100 смокини правиш сироп от 1 кг. захар и 1ч.ч.  вода като заври пускаш обелените смокини една по една в сиропа ,аз ги варих няколко пъти . Като се посгъсти сокът прибавяш 1ч.л. лимонтозу. Затваряш топли и обръщаш бурканчето. Вече ги опитахме ,та се чудя дали да не направя още две дози. От две дози ми излезнаха 10 бурканчета по 250 мл.

# 263
  • София
Имам в повече ябълки и мисля да направя комбинация, като приготвя едновременно желе и мармалад от ябълки.

# 264
О, страхотна тема, как може никой да не ми свирне за съществуването й.  Grinning Тъкмо и аз съм в джаза с перипетии покрай зимнината, като има време ще ви чета.   bouquet

# 265
  • София
За 100 смокини правиш сироп от 1 кг. захар и 1ч.ч.  вода като заври пускаш обелените смокини една по една в сиропа ,аз ги варих няколко пъти . Като се посгъсти сокът прибавяш 1ч.л. лимонтозу. Затваряш топли и обръщаш бурканчето. Вече ги опитахме ,та се чудя дали да не направя още две дози. От две дози ми излезнаха 10 бурканчета по 250 мл.
Добре де, ама тези 100 броя смокини нали може да са и 1 кг и 2 кг и 5 кг, то смокини различни размери.
Много са ми смешни тези рецепти, попадала съм им в нета и аз.

# 266
Това с бройките беше класика в рецептите за смокиново сладко  Peace както и варната вода.

но при при смокини, каквито имаше тази година на нашия пазар , 5 броя в килограм това с бройките  е доста newsm78  подвеждащо.  Това до тях са нектарини  Peace

# 267
Може ли да се изсушат чушки във фурната, така както домати?

# 268
  • София
Може ли да се изсушат чушки във фурната, така както домати?

тия дни и аз това се чудех  Thinking

# 269
Могат, разбира се, но  защо във фурната? Чушките не са толкова воднисти и съвсем успешно се сушат на слънце, за няколко дни. Нанизани, на връзка и на проветриво място. А още по-бързо е почистени, нарязани на 4-3-4 ивици и поставени на тензух, марля или кърпа. 

Общи условия

Активация на акаунт