За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 105 777
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
И така...
Тази сутрин правих палачинки, и реших да пробваме малкото бурканче със смокини. Изпотих се, докато половинката го отвори, белкем не чуя Плъок. Но се чу! Направо умрях от кеф. Малко водно съм го направила, ама пък е страшно вкусно.  Heart Eyes

# 286
За сладко от нектарини да беля ли плодовете?

Колко време да ги оставя със захарта и най-вече в хладилник ли? Защото сега е доста топло.

# 287
Аз не ги беля - режа ги на парченца, засипвам със захар  след часа-два ги варя.

# 288
Аз ги беля и режа вечер и поради тази причина ги оставям да престоят в хладилник. Варя ги чак на следващия ден и то следобяд, поради причината, че тези часове са ми удобни. Иначе 2 часа им стига със захарта и няма нужда от хладилник. Иначе беленето не вярвам да променя вкусовите качества, само визуалните Wink

# 289
Благодаря ви за отговорите, започвам ги.

# 290
Пак аз. Измих, нарязах без да беля нектарините и посипах със захар - на 7 кг (изтеглено преди това с костилките) сложих 3 кг захар (мислех, че имам повече в нас). Дали да ходя да купувам още захар, нектарините са много сладки?

И после като ги варя понеже нямам толкова голяма тава, става ли в голяма тенджера или да варя на няколко пъти?

# 291
Пак аз. Измих, нарязах без да беля нектарините и посипах със захар - на 7 кг (изтеглено преди това с костилките) сложих 3 кг захар (мислех, че имам повече в нас). Дали да ходя да купувам още захар, нектарините са много сладки?

И после като ги варя понеже нямам толкова голяма тава, става ли в голяма тенджера или да варя на няколко пъти?
Аз скоро правих сладко от праскови, на 10 кг. праскови (неизчистени) сложих 4 кг. захар. Стана много вкусно, но аз не обичам много тежки сладка (т.е. много сладки). Обаче изварявах продължително време, докъто се сгъсти. И накрая сложих лимонтозу, за успокоение на съвеста  Grinning
В тенджера го варих и аз, но внимавай когато започва да ври, много бързо излиза пяната, после няма проблем.
Не мисля, че при нактарините има технологична разлика.

# 292
Мерси за съветите, а пяната се изчиства ли? Че от четене на толкова рецепти много се обърках, а правя сладко за първи път.

# 293
пяната се обира, да  Peace

# 294
И аз така знам,но защо?,не мога да си отговоря?
А,ако не я оберем,какво става?

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 18:51 от mireto

# 295
Момичета, захванала съм се с домашен сироп от сини сливи. Въпроса ми е слага ли се лимонтозу преди сваляне от котлона както при сладкото?

# 296
  • София
И аз не махам пяната на сладкото при варене.
В началото обаче пяната доста напира на височина,
за който му е пръв път - да си приготви по-дълбок съд, ако е тенджера,
да не се пълни повече от 1/2, че аз така миг заплес и замалко да избяга от тенджерата.
После стихва.

# 297
Аз също имам въпрос , защо ми гръмнаха 3 шишета с доматен сок  ooooh!
И двата пъти доливах студена вода , а единия път беше по време на варенето  newsm78
Шишетата ли са от тънко стъкло не знам , но догодина ще се замисля дали да слагам в шишета- много фира дадоха  Grinning

# 298
къде долива студена вода? При врящите бутилки ли? Ами нормално е да се пукнат, студено на горещо.
Долива се винаги гореща вода ако трябва. А доматения сок се вари около 20 мин, затова  като се напълни съда с вода, 2см. над капачките са напълно достатъчни. 
Не са виновни шишетата  Peace

# 299
пеп-4o, виждам, че си на линия, имам нужда от помощ  Praynig  Сладкото от нектарини, за което писах по-горе се вари вече час и половина и не ми се е сгъстило. Рових, рових из нета и разбрах, че проблема е че много плод варя наведнъж (7 кг плод с 3 кг захар в тенджера). Ще се сгъсти ли изобщо и след като ми се стори, че е гъсто и преди 15 мин сложих лимонтозу, после разбрах че съм прибързала?

Преди това няколко часа престоя със захарта, пусна доста сок. На бавен огън ли да оставя сега сладкото?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт