За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 105 732
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
 Съгласна ,съм ,че може да стане воднисто,но аз слагам малко олио и  на нас ни харесва. Миналата година правих и лютеница със изваряване ,не ,че не се изяде.....,но тази без свърши първа. Laughing
 Бурканите са готови за мазата и като ги гледам  хич не са редки.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 16:33 от Шпунц

# 601
  • Балчик
Момичета, да ви се похваля, правих лютеница от сини сливи и червени чушки(страхотна), май е от Джемма(моля за извинение, ако бъркам), вече не съм сигурна, че тази година ползвах много рецепти от тук и съм доволна, хем разнообразие, хем промяна, да не омръзва зимата.

Значи е страхотна , казваш. Аз не можах да я опитам тази година, но догодина ще я направя. Peace

# 602
# 603
Момичета, да ви се похваля, правих лютеница от сини сливи и червени чушки(страхотна), май е от Джемма(моля за извинение, ако бъркам), вече не съм сигурна, че тази година ползвах много рецепти от тук и съм доволна, хем разнообразие, хем промяна, да не омръзва зимата.

Значи е страхотна , казваш. Аз не можах да я опитам тази година, но догодина ще я направя. Peace

Да аз направих и с люти чушки (за нас) и без люти чушки( само със сладки червени чушки) - за децата. Дано да я харесат, аз я одобрявам, пасна ми на вкуса.

# 604
  • София
Имам едно питане, доно ми помогнете  Praynig

Имам известно количество домати, които явно няма да успеем да хапнем и ще се развалят. Чудих се дали могат да се замразят?

По принцип нашите правят домати в бутилки или на парчета в буркани (класически начин), но ми е жал да хвърля тези домати, а нямам възможност за бутилки и буркани.

И да кажа, че тези домати конфи са гоооооляма вкусотия. Едното бурканче почти си го хапнах, чудя се днес дали да не спретна една двайна-тройна доза  Thinking

# 605
а аз след първото хапване ги набутах навътре в хладилника и забравих  Blush

Кати, можеш да замразиш. Тъй като винаги вземам много от село, някои омекват, беля, нарязвам или настъргвам и пълня в: кутии, срязани бутилки ПВЦ, големи чаши еднократни от безалкохолно... каквото има. Ако няма - в найлонови торбички, но да си сигурна, че не пропускат.

# 606

И да кажа, че тези домати конфи са гоооооляма вкусотия. Едното бурканче почти си го хапнах, чудя се днес дали да не спретна една двайна-тройна доза  Thinking
Извинете ме, ама какви са тези домати, може ли рецептата! Hug Явно съм изпуснала , ако сте я коментирали преди.

# 607
# 608
  • София
пеп-4о, мерси за съвета.

Аз доматите конфи ги направих, като изчистих семенника, обърках ги със сол и малко захар, изчаках 10-тина мин., отцедих водата, капнах им малко зехтини ги обърках и после в тавата. Пекох много обаче, май близо 9 часа докарах накрая Rolling Eyes, на около 60-70 градуса. Сложих листа от босилек и скилидки чесън. Страхотия са.

# 609
# 610
Имам зелени домати ,моркови ,камби и карфиол ,може ли рецепта за трушия в компотен буркан?

# 611
Имам зелени домати ,моркови ,камби и карфиол ,може ли рецепта за трушия в компотен буркан?
ето рецептата на моята баба  Wink за Царска туршия

8 кг камби
2 кг моркови
2 кг карфиол
магданоз
чесън

1,5л вода
1,5 оцет
250 гр олио
200гр захар
2 сл сол
дафинов лист, черен пипер, бахар

В маринатата се слагат зеленчуците. Врят докато не си променят цвета.

След това зеленчуците се редят в буркани и се заливат с маринатата.

Необходимо е да се варят само 5 минути.

# 612

във всеки буркан поставяш по 1л. едра сол, 1 аспирин (или 1гр натр. бензоат) 2 с.л. захар, 50мл оцет, кервиз/целина, 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна церен пипер. Пълниш бурканите със зеленчуците, доливаш догоре с вода и запечатваш.  Обръщаш 3-4 дни. 

# 613
Благодаря ви   bouquet

# 614
пеп-4о, тези домати конфи изглеждат великолепно! Освен като мезе за друго какво ги използваш?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт