За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 105

Направи си сладко. По-късно мога да кача рецепта.
Аз вчера правих желе от дренки

Май натам клоня. Ще изчакам твоята рецепта, защото може да кажеш нещо по-интересно от това, което намерих. Благодаря!

Ето рецептата http://iliannas.blogspot.com/2012/08/blog-post_4524.html   утре ще кача още и по-добри снимки. Аз правих малка доза и не сложих лим. киселина, но по принцип се слага.

# 106
  • Някъде по Дунава
Тази година си правих садко от ягоди, вишни, и праскови с консерватора на Др. Йоткер и съм много доволна. От 1кг плодове излизат около 5 малки бурканчета с винтова капачка или 4 малки бурканчета с обикновена капачка и за нас това е достатъчно, защото хапваме сладко само с палачинки или пържени филийки. Става бързо и не се варят бурканчетата.

# 107
А дали са сполучливи киселите краставички направени с  консерватора на Др. Йоткер?
Нали и те не се варят?

# 108
споллучливи са, да и не се варят  Peace

# 109
споллучливи са, да и не се варят  Peace
  bouquet

# 110
  • Балчик
А по какво освен крайната единична цена на консерва се различаваш домашните ви от купените, като ползвате тези неща? Аз  като ще е домашно не искам да има химии в бурканите ми, иначе ще си го купя от магазина.

# 111
варенето на  буркани в апартамент, когато го няма половинът  Laughing
А Сладко киселия  фикс на доктора съдържа  освен подправките - синап, кориандър..... и: натриев бензоат и калиев бисулфит - Е-та, които у нас се ползват в консервирането; първия за трушии, втория за избистряне на виното и се надявам да не са в прекалено големи количества. оцета и захарта аз си ги слагам.

# 112
Аз  като ще е домашно не искам да има химии в бурканите ми, иначе ще си го купя от магазина.

Много точно казано!  Heart Eyes

# 113
  • Балчик
Аз сама си ги варя, без половин, ако чакам него то ще остана без буркани. На терасата слагам един казан, който събира 14 буркана и с мощен 3 кв бързовар. Завират за нула време, наливам гореща вода от бойлера обаче. Имам си щипка за ваденото и слагането на новата партида за второ варене. като доливам малко студена вода първо, за да не се пукнат бурканите при потапянето от рязката температура. Всичко е отработено и става бързичко. Simple Smile А сладка не варя, горещи обръщам, хлътват си капачките. Приятелкта ми се тормози, не вярва и заварява бурканчетата.

Пеп-чо,утре или вдругиден мисля да пробвам твоя кетчуп. Heart Eyes След малко отивам за нишесте. Hug

big pufana Hug

# 114
И аз не стерилизирам сладка и доматен сок - насипвам горещи в буркани и шишета, обръщам надолу и така. Нямам нито едно прецакано бурканче сладко или шише с дом сок, нито едно Peace Вече 22 години Peace

# 115
Снощи направих маринованите патладжани за проба - е няма такава вкусотия  Crazy Така или иначе количеството беше символично, та реших да експериментирам върху основната рецепта - маринатата направих с балсамов оцет, мед  и пресован чесън. Патладжаните съответно изпържих до готовност, тъй като щяха да се консумират веднага. Не мога да ви опиша каква чудесия се получи... Определено в събота ще правя и в буркани, само се чудя за количеството  ooooh!
Също така снощи и запасите със сладка се увеличиха - дозата сладко  беше от праскови, приготвено на фурна - отново отлично попадение  Grinning
И накрая - не мога да се въздържа да не ви покажа едни прекрасни етикетчета за буркани, с които децата могат да се забавляват, а след това да се сложат на бурканите  Winkhttp://krokotak.com/2009/01/polezno-i-krasivo/

# 116
Направих една доза конфитюр от моркови, но добавих от себе си две есенции ром. Стана невероятно! Моите снощи ме накараха да им правя палачинки и ме уважиха с цял буркан тип "Омния"...  Mr. Green

# 117
  • Балчик
Аз захванах кетчупа на Пеп-чо, супер добра идея с маркуча.Източих малко вода, че тенджерата ми догоре се напълни със сок и ще прелее като кипне.   bouquet

# 118
важното е да върши работа  Laughing иначе отнема с часове изваряване  Peace

# 119
babaadi, по коя рецепта го прави?

Общи условия

Активация на акаунт