За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 151
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Привет кулинарки   Hug
Издирвам изпробвана рецепта за икра - с вкус като едновремешната (малко е относително това с вкуса, но предполагам, че  повечето от вас се сещат за какво иде реч Simple Smile
И още нещо - мога ли да заменя захарта в рецептата за маринования патладжан с мед - имам домашен в промишлени количества, та ако няма да му се промени вкуса фатално, бих пробвала  Rolling Eyes
Черпя вдъхновение от вашите творения и ще се радвам, ако продължавате да споделяте кой-какво-кога и как   bouquet

# 91
  • Кьолн
Благодаря ти много ,бабаади! Така и ще направя.Ще добавя повече захар ,че моите са по-кисели.
Пеп-чо,и на теб благодаря за доматеното пюре,защото тъкмо ми трябваше такава рецепта!  bouquet

# 92

--
Ще поровя из форума, но ако ви е на лесно може ли да споделите за този сливов сос, който обсъждате 4 стр, но никъде не давате линк  Crossing Arms
 Hug

http://djemmasvetlana.blogspot.com//
Я кажете какво наподобява вкуса на този сос и за какво може да се използва?
Имам налични сини сливи и не знам дали да се захващам да го правя,защото не съм сигурна дали ще го харесат вкъщи.

# 93
наподобява (т.е. е) сладко кисел сос  който предлагат в китайските + в много други нормални заведения сега  към разни хапки и панирани сирена. От 1кг излизат 5 бебешки бурканчета, все някъде ще го наместиш. Ако не другаде - като мариноваш месо може да слагаш по 1-2 лъжици от него. Аз вчера сложих (1/2бурканче) на едни пилешки хапки със зеленчуци и джинджифил.

# 94
Момичета, останаха ми 4-5 кг. моркови. Дайте идея какво да ги правя. Дали да купя някакъв зарзават и да спретна туршия или някой ще даде акъл какво да ги направя самостоятелно.
Иначе - направих сладко и сироп от джанки, кисели краставички, люти чушки с моркови.
Колебая се още и за доматите (като им дойде времето) дали да ги бланширам и обелени - във фризера... newsm78.

Направи си сладко. По-късно мога да кача рецепта.
Аз вчера правих желе от дренки

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 16:20 от BekiB

# 95

Направи си сладко. По-късно мога да кача рецепта.
Аз вчера правих желе от дренки

Май натам клоня. Ще изчакам твоята рецепта, защото може да кажеш нещо по-интересно от това, което намерих. Благодаря!

# 96
аз имам едни киселички сини сливи, които си ги купих за офиса, ама хич не са вървежни, дали да ги направя на този сос или да не се захващам като са кисели, дайте съвет  bouquet

# 97
направи ги, нищо им няма,  че са кисели. Ако трябва - увеличи малко захарта. Вади да изстине в лъжичка и пробвай  Peace

# 98
пеп-4o , благодаря за зелената светлина, ще действам и ще докладвам   Simple Smile

# 99
  • София

Аз си рендосах моркиви за фризера, сложихи и нарязани на кръгчета. Така са ми готови за готвена, смао си вземам по малко. Иначе идеята за трушийка е супер (много обичам кисели моркови, майка е правила само от тях трушия),ама не мога да помогна с рецепта, че не знам как се прави.

Аз рендосах доста. Повече няма смисъл. Май ще пробвам морковена туршия... , а пък ми се върти в главата и сладко от моркови  newsm78. Като направя нещо, ще споделя с вас. Благодаря!

Сладко от моркови, ммм, звучи добре. Сподели после. Аз май съм яла някога някъде нещо подобно.

# 100

Сладко от моркови, ммм, звучи добре. Сподели после. Аз май съм яла някога някъде нещо подобно.

[/quote]

Купувала съм и не останах очарована. Това е причината да искам да направя аз, та да знам дали вярно не е хубаво.

# 101
наподобява (т.е. е) сладко кисел сос  който предлагат в китайските + в много други нормални заведения сега  към разни хапки и панирани сирена. От 1кг излизат 5 бебешки бурканчета, все някъде ще го наместиш. Ако не другаде - като мариноваш месо може да слагаш по 1-2 лъжици от него. Аз вчера сложих (1/2бурканче) на едни пилешки хапки със зеленчуци и джинджифил.
Ще го направя този сос,запрятам ръкави!

# 102
  • Балчик
Аз преди много години правих сладко от моркови, но не останахме очаровани и не повторих повече.

# 103
Джемма, за колко време стават маринованите червени домати? Днес направих един буркан и ми се иска да ги опитам, за да преценя дали да правя още?  newsm78

# 104
  • Балчик
Дай има няколко дни да поемат от маринатата. За бърза комсумация по принцип се надупчват с голяма игла, за да мине маринатата по-добре през тях. Но мисля че след няколко дни трябва да са готови за опитване. Peace

Общи условия

Активация на акаунт