За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 180
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
а за фризера трябва ли да я бланширам

Аз лично я бланширам, вадя, отцеждам хубаво водата, слагам в пликчета и редя във фризера.

# 136
а за фризера трябва ли да я бланширам

Аз лично я бланширам, вадя, отцеждам хубаво водата, слагам в пликчета и редя във фризера.

да  Peace а после слагаш в самия край на готвенето.

само бамя не съм пробвала, но няма причина да не стане. сол и вода са достатъчни.

# 137
А малко оцет за да пресече лигавото newsm78, то вярно че няма да се режат дръжките до край, но все пак?

# 138
някой беше писал нещо за пресичане на лигавото (оцет или в сода) но не съм пробвала. Оставям част от дръжките - малко от шапчицата и когато не е преварена - не е лигава.  Peace

# 139
да  Peace а после слагаш в самия край на готвенето.

E, да, тя си е почти сварена. Няма лигаво при мен, не ги преварявам. Кръцвам им малко дръжките.

# 140
Благодаря и на двете ви  bouquet  bouquet  bouquet,утре вечер това ще ми е ангажимента Wink.

# 141
  • София
tzvety26 ,благодаря за бързия отговор -ще проверя още в събота.
Джемма,благодаря и на теб и не само за отговора,а и за рецептите които споделящ.много често си правя доста неща от тях и в интерес на истината ми допадат на бкус.  bouquet

# 142
  • София
извинявам се предварително ако не е за тук питането ми.много моля ако някой знае от къде мога да купя капачки на винт за буркани- от лютеница на олинеза с диаметър 72 милиметра.имам 100 буркана и трябва да ги ползвам.предварително благодаря.може и на лични да ми пишете.

Капачки доста видове гледах миналата седмица в Кауфланд. Не знам дали имаше от тези, които търсиш, имаше някакви за винт.

# 143
  • Балчик
lili-2000, радвам се,че ти допадат.  bouquet

dani1712, опитай, много е вкусно. Аз още 2 рецепти си заплюх,пак с патладжан. Но по-нататък ще ги споделя, като направя. Вероятно през септември.

Пеп-чо, какъв ударник бе, човек. Не мога да те стигна с твоите количества. Аз разнообразие, но по малко 20-30 бурканчета от всичко. Непосилни са ми твоите 100 и нагоре. Simple Smile Ама моите не са като твоите- все злояди и все някой нещо не обича. Simple Smile пък и само аз съм с добър апетит Embarassed, другите- фиданки, хапнат 2-3 хапки и се били наяли. Laughing  То затова и дояждам след тях  Sunglasses

# 144
Непосилни са ми твоите 100 и нагоре. Simple Smile Ама моите не са като твоите- все злояди и все някой нещо не обича. Simple Smile

де да ядяха всичко  #Cussing out нямаше да правя такъв асортимент. Само на лютеницата всички наблягат, затова е в трицифрено измерение.  Следва кетчупа, киселите краставички и доматите и до там. Ай*да е  зимнина с месо, няма да откажат. Или сладко от боровинки; оня ден на чийзкейка ме смъмри младежа що ги хабя на сладкиш..... Маринования патладжан, бамята, маринования чесън, соса от сливи.... всичката другата зимнина правя и споделяме я с мамини, я с приятели после.  Компотите отписах..... тази година им заявих, че и трушия няма да правя повече от 5 буркана. То дояждането е виновно и у нас  Cry

# 145
Ама моите не са като твоите- все злояди и все някой нещо не обича. Simple Smile пък и само аз съм с добър апетит Embarassed, другите- фиданки, хапнат 2-3 хапки и се били наяли. Laughing  То затова и дояждам след тях  Sunglasses

Събрахме се! Вече го сънувам твоя сливов сос! От понеделник съм в отпуска и се заФатЯм. Моите без туршия не могат. Слагам поне 30 кг. Не се бъзикам!

# 146
  • Балчик
30 кг? И теб не мога да те стигна значи. Simple Smile Аз ще направя само 2 трилитрови царска и 2 трилитрови ловджийска салата. И кисело зеле- 12-13 глави.Simple Smile

# 147
  • Germany
Да споделя и аз за бамята - предпочитам я сушена. Избирам сравнително малка бамя, без конци. Нанизвам и суша на слънце и прибирам на сухо. Като правя гювеч вадя 10-12 бр. и ги кипвам за 5 минути, колкото да омекне и после слагам в яденето. Докато се готви омеква достатъчно. Обожавам я по този начин. Иначе консервирана и на мен ми идва лигава.

# 148
Да споделя и аз за бамята - предпочитам я сушена. Избирам сравнително малка бамя, без конци. Нанизвам и суша на слънце и прибирам на сухо. Като правя гювеч вадя 10-12 бр. и ги кипвам за 5 минути, колкото да омекне и после слагам в яденето. Докато се готви омеква достатъчно. Обожавам я по този начин. Иначе консервирана и на мен ми идва лигава.
Виж ти,идея!
Определено не бях се сещала,а и аз много мразя да ми се лигави,където и както и да е.

# 149
Момичета тази година искам да затворя бурканчета с кьополу моля да споделите някоя рецепта  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт