За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Балчик
Става, да, въпрос на вкус е. Peace

# 346
Завърнах се от морето и веднага спретнах сладкото от чушки на Lulu  bouquet-жестоко е newsm10
, както и универсалната зеленчукова подправка на Пепчо smile3525

Маринованите ми краставички, за разлика от киселите, са пълен провал - излъгах се и вместо съцветия от копър, използвах семе от копър. Липсва типичния аромат #Cussing out, освен това някои не са се затворили и вече няма да ползвам стари винтови капачки. ooooh!
Много поскъпнали зеленчуците при нас докато ни нямаше...Обаче чушки и патладжани ще се пекат Mr. Green

# 347
  • София
Аз снощи се отчетох с аджика-та на Джема - 14 бурканчета от по 300 гр. + още едно, което не стигна до стерилизиране - ометохме го ей така, с мек хляб Simple Smile
Много е вкусно, пак ще се прави. Позволих си да бланширам малко морковите, че не бях сигурна как ще се смелят сурови с мойта машинка отпреди 30 години Simple Smile

Сега е наред лютеницата със смлян червн пипер и кетчупа.
Бях се взела в приключение в какво да го консервирам този кетчуп, но снощи като се разрових в мазето си открих един кашон с шишенца от сокчета Капи и Теди, предвидливо измити и прибрани от преди 5-6 години, когато дъщеря ми беше мъничка и много ги пиеше Simple Smile Направо съм горда със себе си!

Петюшка, това сладко много добре изглежда... Малко ми е странна комбинацията сладко-чушки и не знам как ще се приеме от капризите вкъщи, иначе съм го направила веднагически, обичам нестандартните неща!

# 348
Имам въпрос.
Правих едно бурканче със сладко-киселия сос със сини сливи, по рецептата на пеп-4о. Това стана в събота. Обърнах го, и седя така до понеделник мисля. После го прибрах в един шкаф. Днес, като го отворихме не чухме "плъок" като че ли. Сега съм го пъхнала в хладилника и се чудя дали е ядливо. Как мислите?

# 349
  • в сърцата на децата <3
Имам въпрос.
Правих едно бурканче със сладко-киселия сос със сини сливи, по рецептата на пеп-4о. Това стана в събота. Обърнах го, и седя така до понеделник мисля. После го прибрах в един шкаф. Днес, като го отворихме не чухме "плъок" като че ли. Сега съм го пъхнала в хладилника и се чудя дали е ядливо. Как мислите?
Ако на миризма не ти лъха на неприятно - опитай го. От една хапка нищо няма да ти стане, според мен ако не се е консервирало както трябва ще го усетиш. Ако и след опита продължава да те притеснява - ти си решаваш, аз не рискувам. Но пък са минали само 2-3 дена, сигурно нищо му няма, дори да не е дръпнала капачката. Между другото, когато продукта в буркана е топъл и времето също е топло почти не се чува "пльок". Поне на моите буркани де...

# 350
  • Cambridge, UK
бърз въпрос -- софиянки откъде купувате плодовете и зеленчуците?
аз съм в иван вазов и вече съм на нож с продавачите от нашият пазар
заслужава ли си да ходя до женския пазар или този на красно село също става?

# 351
  • Талант на 2012,2013 г.
Не рискувай с Женският пазар.

Там продукцията е отпред красива, а в торбата... ooooh!

Трябва да имаш голяма уста и пак не можеш да се разбереш с някои... Mr. Green

# 352
Имам въпрос.
Ако на миризма не ти лъха на неприятно - опитай го. От една хапка нищо няма да ти стане, според мен ако не се е консервирало както трябва ще го усетиш. Ако и след опита продължава да те притеснява - ти си решаваш, аз не рискувам. Но пък са минали само 2-3 дена, сигурно нищо му няма, дори да не е дръпнала капачката. Между другото, когато продукта в буркана е топъл и времето също е топло почти не се чува "пльок". Поне на моите буркани де...

да, не е толкова ясно, но се чува как поема въздух. Пробвай го. Киселото от соса трябва да си го усетила, когато си го пробвала, преди да затвориш. А вкиснатото - ако има такива е съвсем друго.   Peace Но от събота до днес дори да не е хванало хубаво вакуум, пак няма да се е развалило  Peace

# 353
  • София
бърз въпрос -- софиянки откъде купувате плодовете и зеленчуците?
аз съм в иван вазов и вече съм на нож с продавачите от нашият пазар
заслужава ли си да ходя до женския пазар или този на красно село също става?

В никакъв случай не се лъжи да пазаруваш от женския пазар! Там всички лъжат, без изключение. Последният път майка ми беше сигурна, че е купила 2 кг домати. Казах и да ги премери на кантара вкъщи - 1 1/2 кг ooooh! На Красно село доколкото знам е по-евтино от този на Иван Вазов. Аз предпочитам да си ги взимам от големите вериги магазини - хем сама си ги избирам, хем съм сигурна в грамажа, а има и много намаления. Wink

# 354
  • Варна - Черна гора
Да се включа и аз с лаишки въпроси.
За сладко-киселия сос от сини сливи са нужни 1 кг. сини сливи, но с костилки или без?  А за маринования патладжан на Танчето, 3 кг. патладжан, необелен и с дръжки или да изтегля след като нарежа на шайби?

# 355
  • София
За сладко-киселия сос от сини сливи са нужни 1 кг. сини сливи, но с костилки или без?  А за маринования патладжан на Танчето, 3 кг. патладжан, необелен и с дръжки или да изтегля след като нарежа на шайби?

Аз го направих с 1 кг с костилките, като ги махнах са намаляли като грамаж, но стана екстра.

# 356
  • Варна - Черна гора

Аз го направих с 1 кг с костилките, като ги махнах са намаляли като грамаж, но стана екстра.
Благодаря   bouquet

# 357
Джемма, дали може в сладко - киселия сос да се сложи вместо ябълков винен оцет, че нямам такъв вкъщи?!?

# 358
  • Балчик
Може, да. Аз просто ползвам само ябълков.

# 359
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт