За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 797
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • в сърцата на децата <3
Петушка, по-хубаво на този въпрос да ти отговори някой по-опитен от мен  Embarassed Баба заварява всички буркани, дори винтовите. Ако не ги вариш може би ще е хубаво да подържиш малко повече време чушките в горещата марината, трябва да може да им се отделя люспата (по желание). При нас всички, освен мен, не я махат като ги хапват, но аз люспести не мога да ям. Само мариновани, обаче, е невъзможно да се махнат. Но пък ще са по-хрупкави, ако ги харесвате така...  Hug

# 481
# 482
Баба ми в гърне слагаше парени чушки  Mr. Green, наистина бяха уникални, ама на баба всичко беше уникално  Heart Eyes
Потърси под това име, а аз ще питам довечера майка ми и ще пиша.
Ето нещо, което се доближава http://recepti.plamcom.com/recepta.php?rid=524
  bouquet  bouquet  bouquet
petu6ka63 ,нали тук има без да се варят и са много вкусни!
пробвай,няма да съжаляваш!

# 483
  • до най-прекрасния мъж
Каквото дадеш, нищо няма да върнем Simple Smile

# 484
Търся изпитана рецепта за 100 чушки. Майка ми не е правила отдавна и каза, че е забравила точната доза  #Crazy а разчитах на нея.

# 485
  • Балчик
Търся изпитана рецепта за 100 чушки. Майка ми не е правила отдавна и каза, че е забравила точната доза  #Crazy а разчитах на нея.

Аз имам следната рецепта от приятелка:
100 чушки, 1 ч.ч олио, 1 ч.ч оцет, 1/2 ч.ч сол, 3/4 ч.ч захар, магданоз,чесън

Чушките се почистват от семките, опичат се и се обелват. Затопля се смес от олиото, оцета,солта и захарта, докато стане еднородна. Заливат се чушките. След два часа се нареждат в буркани, като се ръсят магданоз и чесън помежду им. В бъркана трябва да са покрити с маринатата. Стерилизират се 10 минути.

# 486
Джема, благодаря ти   bouquet

Друг въпрос - какъв оцет и каква марка използвате за туршии?

# 487
Друг въпрос - какъв оцет и каква марка използвате за туршии?

Винен или ябълков на "Кулинар".

# 488
Аз преустановявам ентусиазираните си опити за приготвяне на зимнина.  Tired Едното ми бурканче, дето прибрах в шкафа е хванало мухъл отгоре. Сърцето ми едвам преживя тази загуба, така че...  Cry от сега нататък само ще ви чета.   bouquet

# 489
  • до най-прекрасния мъж
Аз преустановявам ентусиазираните си опити за приготвяне на зимнина.  Tired Едното ми бурканче, дето прибрах в шкафа е хванало мухъл отгоре. Сърцето ми едвам преживя тази загуба, така че...  Cry от сега нататък само ще ви чета.   bouquet
С какво е пълно бурканчето?

# 490
  • Талант на 2012,2013 г.
Не се отказвай. Винаги има провали. Особено в началото. Сподели с какво си го пълнила и как. Има момичета, които винаги могат да ти дадат съвети. Едно бурканче ще прежалиш ако трябва, но пък след това ще си имаш повече... Hug

# 491

Аааааа....Не така с лошо де.......Случва се понякога.....Не сме завод все пак! Я капачка е лоша,я не е затворено добре......
Няма да се пУашиш!  Hug Laughing

Оффффф......Аз направих 15 буркана сладко от малини и сЯ пъшкам,че ми е горещо..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 492
  • Талант на 2012,2013 г.
Питаш ли ме мене Мастерче... Още ми е във фурната манджата на Тайнето със патладжана. Ама в голяма тава. Реших да опитам да я направя за зимата. Ще я направя готова, ще сложа в буркани, затварям, ще варя 10-тина минути и... ще видим. Laughing

# 493

Оффффф......Аз направих 15 буркана сладко от малини и сЯ пъшкам,че ми е горещо..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

сигурна ли си, че затова пъшкаш?  Wink  Али, с какво е пълно бурканчето?

# 494

сигурна ли си, че затова пъшкаш?  Wink  
мИ кат мИ е горещо,а? ....От друго то кво да пъшкам иначе,а? М ?

Питаш ли ме мене Мастерче... Още ми е във фурната манджата на Тайнето със патладжана. Ама в голяма тава. Реших да опитам да я направя за зимата. Ще я направя готова, ще сложа в буркани, затварям, ще варя 10-тина минути и... ще видим. Laughing

мАРИ.......Ако сложиш така в буркана и да вариш САМО 10 мин....Дали е достатъчно? .......Нашите правят имамбялдъ в буркани.....мА не съм питала дали се стерилизира след това и ако - да ,колко.
Ся ше звънна да ги питам,че ми стана любопитно.....

Общи условия

Активация на акаунт