За консервирането...или как да си приготвим зимнина!

• 106 788
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Талант на 2012,2013 г.
Ай да споделиш навреме ако му трябва още варене, че да не оплескам нещата. Много ще съм ти благодарна. Hug Heart Eyes

# 496
  • София
Аз в неделя се отчетох с 20 бурканчета от сладкото с пъпеш, божествено е!
Вчера смлях 20 кг. домати на сос, днес ще станат на кетчуп по рецептата на Пепчо.
В петък предстои 1 доза салата Ропотамо и кьопуло, в събота още една доза сос от сини сливи и лютеница с червен пипер.
Само дано не ми мине котка път, че план-графика ми е доста оптимистичен Simple Smile

Али, на едно бурканче ли ще се предадеш?! На мен на всяко едно стерилизиране поне по едно остава в хладилника за веднагическа консумация... Нормално е.

babaadi това сладко от моркови много ме заинтригува... Ще споделиш ли рецептата моля? Онзи ден на борсата видях много хубави моркови и взех 5 кг. Мислех да ги направя на туршийка, но ти с това сладко ми развали плана Simple Smile

# 497
Ай да споделиш навреме ако му трябва още варене, че да не оплескам нещата. Много ще съм ти благодарна. Hug Heart Eyes
Офффф....Притесних се!
Звъня от както писах и разбрах,че искаш отговор......Никой не вдига засега....Явно са в градината.....Ще пиша веднага щом се свържа! Дано не е късно за теб!  ooooh!

# 498
По моита рецепта имамбаялдъ се стерилизира 20 минути.

Що се отнася до 100-те чушки -  ние правм 101 чушки, незнам защо. Печем, белим, режем, прибавяма магданоз и чесън нарязани, марината и в буркани. Зимата отваряш, изсипваш и ядеш, чудно мезе.

По отношение на морковите тук бях чела някъде напред в темата рецепта довечера ще я проверя и ще пиша, но като цял 2кг моркови, 1кг захар, 2 есенции ром, 1 час варене.

# 499
Уф,свързах се....Чуха ме!.

30 мин. казаха,че варят!

# 500
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря ти. Не е късно. Hug Heart Eyes

# 501

Оффффф......Аз направих 15 буркана сладко от малини и сЯ пъшкам,че ми е горещо..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

сигурна ли си, че затова пъшкаш?  Wink  
мИ кат мИ е горещо,а? ....От друго то кво да пъшкам иначе,а? М ?

от опитването, може би  Laughing   
Днес ми е широко, отдала съм се на "профилактика" у нас, но в четвъртък ме чака голямата лютеница  Rolling Eyes

# 502
Ох, дами, много сте мили!  Hug
Със цели смокини, само едната беше хванала мухъл отгоре. Щом видях пъхнах в хладилника, и сигурно ще си го изям.  Laughing Но ако продължавам така, хладилникът ми няма да побере провалените буркани.  ooooh!

# 503

babaadi това сладко от моркови много ме заинтригува... Ще споделиш ли рецептата моля? Онзи ден на борсата видях много хубави моркови и взех 5 кг. Мислех да ги направя на туршийка, но ти с това сладко ми развали плана Simple Smile

Казвам мармалада, че е по-лесен и вкусен : сварих морковите в херметическа и пасирах. Захар - колкото са морковите. Една есенция коняк сложих от себе си (на конфитюра сложих есенция ром и май е по-добре с нея). Поварих още 15 мин. (слагай капак, защото много пльока) и горещо - в буркани и обръщаш на капачка. Не съм слагала стабилизатори и може би сгреших, но ще видим. Извън бурканите остана малко и го изконсумирахме с кисело мляко - връх!

# 504
Аз преустановявам ентусиазираните си опити за приготвяне на зимнина.  Tired Едното ми бурканче, дето прибрах в шкафа е хванало мухъл отгоре. Сърцето ми едвам преживя тази загуба, така че...  Cry от сега нататък само ще ви чета.   bouquet
Не се отказавай,но задължително заварявай бурканчетата!
Не всеки може да работи бързо и с горещо,може би там е проблема?

# 505
  • до най-прекрасния мъж
Случва се, Али, не се коси. Майки ми правила сладко от печени сини сливи и за 3-4 дена имаше мухъл отгоре - по една точица, но имаше. А най-интересното е, че само на винтовите бурканчета, дори някои изпукаха така, сякаш са вакуумирани. Другите си бяха ОК. Отворих ги едно по едно, обрах мухъла, затворих с нови капаци и заварих за 5 минути.

# 506
имам един въпрос,вчера правих сладко от смокини,налях го в бурканчета още след като го свалих от котлона,и ги обърнах с капачката на долу,тази сутрин капачките бяха хлътнали на долу,не пукат,ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВАРЯ ЗА КАПАчКАТА newsm78 newsm78 newsm78

# 507
  • София
Момичета, онзи ден направихме6-7 бурканчета сладко от сини сливи в тава... Ми то било много лесно! До тук:)И е мнооого вкусно. Отделила съм малко ливки за соса, ще го пробвам и него. А баба ми и дядо ми ще ме набият като научат, че правя такива неща в апратамента, ама нали и аз да се докажа.
Купихме вчера пъпеш и ще се пробвам.

Дайте ми съвет как да запазим за зимата репи и цвекло, изобщо не ъсм обръщала внимание дали излизат тогава по магазините някакви резерви. Изобщо все неща, които биха могли да се използват за по-свеж вид салата, а не само туршии, защото ме боли стомах от оцета.
Другото, което решихме да направим е да си запазим малко свежа /вече няма да е свежа във фризера, де/ мента за Мохито през зимата. Друг въпрос е, че сигурно ще ни е толкова студено, че няма и да се сетим за него.
По повод зимнината да ви подсетя - не изпускайте да си направите ликьори. Ние у дома пием по 50 мл на високосна, но тази година четох доста рецепти за плодови ликьорчета и за разнообразие и за душата направихме плодови.

# 508
Търся изпитана рецепта за 100 чушки. Майка ми не е правила отдавна и каза, че е забравила точната доза  #Crazy а разчитах на нея.
Заповядай :

100 / за предпочитане червени / чушки
50 гр. сол
100 гр. захар
200 мл. олио
200 мл. оцет

Чушките се изпичат и обелват. Смесват се със захарта, солта, олиото и оцета. Престояват 2-3 часа като от време на време се разбъркват. Подреждат се в буркани като между чушките се слагат скилидки чесън и магданоз.  Ако е останала марината се разпределя в бурканите. Вакумират се 5-10 мин.

# 509
имам един въпрос,вчера правих сладко от смокини,налях го в бурканчета още след като го свалих от котлона,и ги обърнах с капачката на долу,тази сутрин капачките бяха хлътнали на долу,не пукат,ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ВАРЯ ЗА КАПАчКАТА newsm78 newsm78 newsm78

Мисля, че няма да има проблем. Аз даже направо изключвам котлона или фурната и слагам и не ги обръщам. Затварям хубаво капачките и като изстине прибирам.

Общи условия

Активация на акаунт