ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - Тема 10

• 59 916
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Извинявам се че попитах тук Cry

# 511
Извинявам се за спама, но ФСХ не е ли фоликулостимулищ хормон. Как така мъжът ти ще има ФСХ?

# 512
  • София
Извинявам се за спама, но ФСХ не е ли фоликулостимулищ хормон. Как така мъжът ти ще има ФСХ?

В отговор на въпроса ти Simple Smile

Цитат
В сравнително малък брой случаи на стерилност при мъжа, невъзможността да се произвеждат достатъчно количество сперматозоиди се свързва с намалена секреция на хипофизната жлеза на тези хормони, които стимулират образуването им. Хипофизната жлеза при мъжа произвежда два важни хормона със значение за функцията на тестисите. Първият е FSH (ФСХ) - фоликулостимулиращ хормон, а вторият – LH (ЛХ) - лутеинизиращ хормон. Главната функция на ЛХ е да въздейства на определено множество от клетки в тестисите, които произвеждат мъжкия хормон тестостерон. Това са т.нар. клетки на Лайдиг. Продължително намаляване в произвеждането на ФСХ, следователно, може да бъде причина за стерилитет при мъжа. Обикновено, ако има намаляване в продукцията на който и да е от двата хормона – ЛХ или ФСХ, нивото на другия също ще се понижи. С други думи, ако мъжът произвежда нормално количество ЛХ и има нормални нива на мъжките хормони в кръвта (тестостерон, андростендион, дехидроепиандростерон), малко вероятно е при него да има намаляване на производството на ФСХ, и съответно, ако спермата има понижени функции, малко вероятно е това да е в резултат на намалено производство на ФСХ от хипофизната жлеза.

# 513
Еее какво става защо така зациклиха обажданията,днес никой не се е похвалил с така чаканото обаждане.Искам и аз да ви напомня момичета,че тази тема е за споделяне и следене на номерцата от фонда и всички неща свързани с него!!!Всичко друго,което ви интересува можете да го намерите в други теми от форума.Моля не разводнявайте темата!

# 514
наистина ли не ви притеснява факта, че връщат управкението на средствата в здравната каса от догодина? Нали се сещате, че не случайно е забавянето сега, а такова и ще се натрупа, докато се установи механизма на разходване на средствата ....няма да коментирам ще се намалят ли или не....не ми се мисли, защото точно към Януари ми се пада да си взема заповедта ,.......а тогава ще дойдат промените и един Бог знае какво ще стане....... Tired Tired

# 515
Титка Бандитка, много благодаря за разяснението. Просто не ми се струваше логично тъй като мъжете нямат фоликули Laughing
Наталиа, права си, няма повече а спамим!
Прахче, мен лично ме притеснява, но доколкото четох вече е решено.

# 516
  • пловдив
номер 15099получи обаждане за заповед на 18.10 касмет на всички

# 517
май за тая седмица приключиха с обажданията.  няма ли все пак някой да ни изненада phoneuu smile3552

# 518
Толкова бях се зарадвала, че  добре вървят нещата и те хоп спряха с обажданията.

# 519
номер 15119 от 06,02,2012 ще получи заповед на 19,10,2012  Simple Smile

# 520
аз сьм 15759номер и се надявам другия месец да ми се обадят Praynig момичета вие как мислите ште стигнат ли до там smile3506

# 521
честито надин нека бог да те дари с  newsm04 newsm04 прекрасни бебчета

# 522
 Hug  бравоо и днес има обаждания  Grinning  до моето номерче остават около 220 номера и силно се надявам да ме изненадат за рождения ден на 15-ти Embarassed

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 10:02 от summer_love88

# 523

nomer 15110 ot 06.02.2012 otiva za zapoved na 19.10.2012.uspeh na vsi4ki

# 524
Искрено ти благодаря assito777 , това ще мие 2 опит и мисля че е време да успея. Късмет и на теб   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт