"1001 НОЩ" И СЛЕД ТОВА, ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР ПРЕД КАМЕРАТА И ЗАД КАДЪР - тема 213

• 38 541
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
      ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!    Hug   Hug   Hug

МАЙДРИЙМ Благодаря за прекрасната тема!

ВАРНА Незнам как да ти благодаря , че така неуморно следиш информацията
      за нашите любимци и ни държиш винаги в час!

МАЙДРИЙМ, наистина му отиват очила на Кенан   smile3503  newsm53

Жалко, че не е съвременен проектът!  Weary  Ама така си го е избрала!  newsm09
     А 70-те години е времето на най-върлото мини (едва покрива гащичките), обувки на платформи...
     Дано да е от заможно семейство - ще ни показва и тоалети и обувки!  newsm53

Скрит текст:
Майдрийм, затова ли тъгуват за старото турско кино?! smile3503

# 31
Не съжалявам за това, че сценарият е за този период. Той и "Времето лети" е от 1968 год, но си има огромна публика. В никакъв случай не правя сравнение. Всъщност проблемите на хората и преживяванията им са вечни. Важно е сценарият да бъде смислен и интересен.
Планет,  Hug!

# 32

А 70-те години е времето на най-върлото мини (едва покрива гащичките), обувки на платформи...

Засега звучи направо съвременно Laughing Само да внимават как ще и направят косата Crossing Arms Grinning

# 33

Скрит текст:
Майдрийм, затова ли тъгуват за старото турско кино?! smile3503

Планет, нямам представа. Знам, че Берг винаги е говорила за старите турски филми. В днешно време има редица фактори, с които екипите се съобразяват - конкуренция, пазар, рейтинг  и т.нат. Но производството на филми е било огромно. Не, че сега не е. Дизита не срещнах. Кино - в изобилие. Само през 1971 год. Т. Корел е взел участие в над 6 филма. Не знам как е ставало, но е факт.

# 34

Интересен проект се очертава.  bowuu Ретрокиното в момента е на мода - забележете последните Оскари за какви филми ги дават... Thinking

Колкото до модата в Истанбул от 70-те години - та Истанбул си е един европейски град и винаги е бил такъв. Каквато е била модата във Франция, Германия, Италия, дори в България (с малко закъснение  Confused), такава е и в Истанбул (който всъщност НЕ е Турция. Thinking).
Много добре можете да разберете какво става там през този период, ако прочетете книгата на Орхан Памук - "Истанбул" - той пресъздава града именно в този период - края на 50-те до 70-те години. Страшно интересно! Peace

# 35

А Кенан, както виждам, си крие малките очички зад тези огромни очила... Joy Joy Joy hahaha

# 36

На мен във "Времето лети"  "декорът" ми е леко подтискащ. Всичко ми е много сиво, все едно не  е Истанбул. Може би защото операторите не могат да си позволят да развъртят много камерата, да не попадне някой символ на новото време.  Laughing Дано да не е някоя голяма драма сериалът.

# 37

Много добре можете да разберете какво става там през този период, ако прочетете книгата на Орхан Памук - "Истанбул" - той пресъздава града именно в този период - края на 50-те до 70-те години. Страшно интересно! Peace[/i][/color]

Джу, трудничко я прочетох, но не се отказах до последно. Сега се мъча с "Джевдет бей ....". Поръчах си я заради проекта на Берг, който в крайна сметка се оказа друг и пак няма да се откажа. Не знам, меланхолията ми идва в повече на моменти. Харесва ми това, че в описанията му има нещо много поетично, дори понякога си ги препрочитам.

# 38

На мен във "Времето лети"  "декорът" ми е леко подтискащ. Всичко ми е много сиво, все едно не  е Истанбул. Може би защото операторите не могат да си позволят да развъртят много камерата, да не попадне някой символ на новото време.  Laughing Дано да не е някоя голяма драма сериалът.

"Времето лети" особено, ако се гледа без превод е направо мазохизъм. Защото спокойните разговори и сцени са твърде малко и ти се набиват побоищата, крясъците, тъгата и т.н. Особено в първите епизоди. После някак си сюжетните линии се разгръщат и се заплитат така, че човек се увлича, но пак зависи от предпочитанията и от това, дали ще припознаеш нещо или някой в действията и образите, за да ти грабне интереса и да следиш.

Но за местата, където снимат си права - малката уличка, две, три къщи, училището, университета, долу-горе това е.

# 39
Съгласна съм с Майдрим,че ако сценария е добър,няма значение
кои години се развива действието,въпреки че предпочитах да е
нещо съвремено.Е,ще гледаме хубавите крачета на Бергито,няма лошо.

# 40
# 41

Сладолед за Мерием от любимия.

# 42
Добро утро! Hug

Майдрийм,за темата Hug

Варна Hug

Пожелавам успех на сериала,от снимката,която си постнала,харесвам първият актьор,
за мен той е от добрите турски актьори,последният/съжалявам,не помня имена/го
гледах в ,,Зерда,,. Дано да е нещо различно от обичайното,сълзи,трагедии и драми....
За Кенан,не съм гледала ..Езел,,нямам мнение, дано да ме изненада.
Щастлива е Мерием,добра двойка са.

Hug

# 43

Ново попълнение сред актьорите от ВВ- Озан Гювен. Не казват точно коя роля ще изпълнява, но той щял да бъде човекът, който ще доведе Ибрахим до неговия край.

# 44

Ново попълнение сред актьорите от ВВ- Озан Гювен. Не казват точно коя роля ще изпълнява, но той щял да бъде човекът, който ще доведе Ибрахим до неговия край.

Много се pадвам за участието на този актьоp в новия сезон на ВВ.  Peace
Гледах го в "Истанбулска пpиказка" заедно с Четин Текиндоp - добpо изпълнение! bowuu
Надявам се и тук да е добъp. Peace

Общи условия

Активация на акаунт