Нашите кухни - тема 45

• 92 526
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • Раковски
Момичета, някой може ли да ми даде размери (широчина, дълбочина) на шкаф за вграждане на фурна?  newsm78  Завъртя ми се още една идея като как да са разположени моите кухненски шкафове, но не съм сигурна дали местото ще позволи... Crazy

Размерите идват от самата фурна, но на 99% всички са еднакви. Ето на тази снимка е зададен светлия отвор на шкафа, въпроса е колко висок искате да е.

# 361
Здравейте момичета, от известно време разглеждам но не съм писала досега.Много хубави кухни имате подредени с вкус и всичко е много красиво. Ние живеем при свекър и свекърва в панелен апартамент и обзавеждането вече е доста старичко. Решила съм да попроменя малко нещата въпреки , че те не са съгласни, ама ми писна все те да казват какво и кога... Та искам да ви попитам вие имате ли в кухнята диван или имате само маса със столове. Иска ми се да сложа един ъгъл под прозореца и една хубава кръгла маса с два стола, кухнята е малка стандартна за панелен блок с малка тераса. Вие как мислите отживелица ли е ъгъла или ще е по-хубаво само с маса и столчета?

# 362
ani,
аз много харесвам кухненските ъгли - многофункционални са, освен това са най-подходящи при по-ограничени пространства. Тъй като в кухнята ни решихме да има бар-плот, се намали трапезарното ни място. Затова поръчахме две малки диванчета /с размери на кухненските ъгли/ които да разположим успоредно от двете страни на масата - така сама си избрах и подходяща дамаска. Отделно от това самите сепарета ща имат и функцията на шкаф отдолу. Това е най-рационалното, което успях да съчиня за нашето пространство.

# 363
Нашата кухня е 1/2 готова, но както всяко нещо в този ремонт не става от раз и в последния момент се налагат непредвидени промени. Моля, ако сте срещали плот в синьо за линк.

# 364
ние също сме в панелка...  3стаи + кухня...
обособихме терасата на малката стая и сега там имам 5м ъглова кухня и ъглов диван на с/уположния ъгъл... + елипсовидна маса с 3 стола.
диванчето ни е от предишния апартамент и не се вписва цветово на новата кухня, но скоро ще го претапицираме заедно със столовете, че да са в един десен.  но не бих се лишила от дивана. има си ракла, а и си е още едно легло за гости Simple Smile

иначе за хола мисля да сложа лежанка + голяма маса с 6 стола за гости, но за кухня диванчето си е перфектно Simple Smile

# 365
Спешно ми трябват идеи как да преместим пералня и съдомиялна без да разкъсаме балатума под тях Praynig.
Какво можем да използваме за подложка под крачетата?
Трябва да ги върнем на местата им, които са предвидени в кухнята, но както знаете това са съвсем тесни пространства. До сега сме местили уреди само върху плочки и не е имало проблем, но майка ми сложи много хубава настилка от типа на балатумите и си има реална опасност да се разкъса при местенето, независимо, че е дебела.
Много моля, който е местил уреди върху балатум , да сподели идеи Praynig.

# 366
Привет, значи ме съветвате да не се отказвам от идеята си за диванче, ако имате снимки моля пратете да разгледам. Предварително благодаря.

# 367
ani,
моите диванчета поръчах тази седмица и ще са готови към 15-ти септември  тогава бих могла да ги покажа

# 368
doni_donika , благодаря мила , ако ти е удобно разбира се.

# 369
  • Пловдив
Ir,направо супер е станала кухнята.Много стилно.Латексът е правилното решение,наистина,защото дървеният фладер е шареничък и  с тапетите нямаше да се получи този  ефект.
Емчето ,ако размениш хладилника и шкафа няма да е много удобно да се разкарваш до нишата ,за нещата от шкафа.И на мен ми се струва най-добре на първата снимка.
Ани,ако се събирате повече хора на масата ,диванчето е решението. Комбинацията  с маса елипса е оптималният вариант.Наистина, със столове не се събират толкова хора.Майка има такова диванче и 3 стола ,и ползва раклата на диванчето за тенджери,които ползва рядко.То, в малката кухня,шкафовете все недостигат.А като дойдат повече гости се ползва и за спане.Със столове ми е по-красиво,а с диванче по-функционално.Ето идеи
http://gallery-home-design.blogspot.co.uk/2010/04/banquette-seating.html
Някои от снимките така ме грабнаха....
Бугабу,аз съм прагматик и обичам да свърша нещата и после почивката и забавленията.И точно поради тази причина се улавям как последните 3 години все не ме свърта от задължения и планове и почивката остава на заден план...Накрая се обръщаш назад и съжаляваш,защото наистина работата по едно жилище не свършва.Затова бегай на морето,а пък после ще показваш куФнето.

# 370
При мен ще се получи подобно розположение на маса и диванчета /сепарета/:
http://tallbox.org/%d0%ba%d1%83%d1%85%d0%bd%d0%b8/
Имам предвид 11-тата снимка от галерията на кухните

# 371
doni_donika, супер ще ти се получи. Аз имам доста по-малко пространство и евентуално ще е някакъв ъгъл и малка овална или кръгла маса. Голяма муха ми е влезнала в главата с тия дивани , от миналия ден гледам из сайтовете и ходя с една ролетка да меря  Simple Smile . Мъжо мрънка , че ни било малко мястото за ъгъл, ама аз мисля обратното Laughing

# 372
ani , ето при нас как се получи. Живеем в панелка, балконът е усвоен. За мен този вариант е удачен за малки кухни като нашите. Много ми е удобно, откакто направихме така кухнята,холът ни стана почти неизползваем.

http://media.snimka.bg/6903/020061318.jpg?r=0

А това е другият ъгъл.

http://media.snimka.bg/6903/020061325.jpg?r=0

# 373
ani, при по-малките пространства практично би било масата да е с крака, разположени по-близо към вътрешността й - имам предвид нещо подобно:

http://www.mebeli-leizi.com/modules.php?name=Mebeli&type=reg … in=30&show=15

Само че за мое съжаление не успях да си харесам такава маса, която и да се разтяга.

# 374
нашата кухня и разположението на мебелите е подобно като на mari45. практично е, а и удобно... само дето не мога да намеря място на ТВ, че там където mari45 има ТВ, аз имам цветарник... Rolling Eyes
но като се опаричим, ще си вземем малка плазма и ще я монтираме на стойка на трегера до хладилника. сега е в/у него... но е доста висок и ни заболяват вратовете да гледаме ТВ докато хапваме... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт