Нашите кухни - тема 45

• 92 432
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • Раковски
Нашата е около 120 см, има и с две стъпала, но е и по-ниска.

# 541
  • София
Момичета, преди време - за съжаление не помня коя от Вас - беше показала кухнята си с падаща кошница с амортисьори като вграден сушилник за шкаф над мивка. Ако си спомняте, или самото момиче още пише тук - моля да сподели дали е стабилна, впечатления от ежедневната употреба? Ще съм благодарна!  bouquet

# 542
Ние имаме такъва шкафове с амортисьор във всекидневната. Купени са от Арон и не са натоварени толкова, колкото се очаква да се отварят в кухнята. Към настоящия момент амортисьорът на единия шкаф не работи.

# 543
  • Раковски
Момичета, преди време - за съжаление не помня коя от Вас - беше показала кухнята си с падаща кошница с амортисьори като вграден сушилник за шкаф над мивка. Ако си спомняте, или самото момиче още пише тук - моля да сподели дали е стабилна, впечатления от ежедневната употреба? Ще съм благодарна!  bouquet

Май става дума за това -> http://www.rosi.bg/padashta-koshnitca-s-amort-za-shkaf-800mm-907.html.

# 544
О, това е много хитро за високи горни шкафове и по-ниски хора.  Sunglasses

# 545
  • Севлиево
Тази падаща кошница и на мен ми легна на сърце, но бързо я разлюбих, защото има малко място за чинии. Можеха да я направят целия долен ред да е за чинии и така щеше да е супер, но...

# 546
  • София
Шапка свалям на всички момичета в темата, които имат търпението и нервите да планират и изпипват дълго проекта за ремонта  bouquet
Аз само от месец чета темите по форумите, планирам и водя преговори с майстори и вече съм си опънала нервите до краен предел. Не мога да отлагам за да събера повече пари - в настоящата кухня няма мивка, затова съм принудена да мия чиниите в банята (с по-големите тенджери направо влизам под душа Sunglasses)

Та, отказах се от икейска кухня - прекрасни са, но в момента не можем да отделим толкова пари - чакат по списък фурна, плот, абсорбатор, миална, пералня, хадилник + още 2 стаи за цялостен ремонт, а бюджетът е ограничен;

Най-накрая се видяхме с майстора.
Колкото и да ми е мъчно, трябва да се откажа от мдф-вратичките Sad - цената доста се увеличава, както стана ясно. Така се бях вкопчила в тия врати.. (то още ми е мъчно, де, но ММ ми е обещал догодина да ги сменим - дето се вика, това обещание ме крепи; не, че не му ударих един голям рев по случая де);
За сметка на това, обкова ще е блум - оказа се, че майстора с това си работел, не се наложи да го убеждавам Mr. Green. А краката щели да са някакви турски – чела съм, че са гадни, ама това е последната точка по която ще споря.
След като се примирих, че ще е пдч, съм твърда, че ще е една бяла кухня. Само плота още не съм го измислила. Бели шкафове, с гръб от бели плочки Heart Eyes

Та майстора ми остави едно тесте с мостри на плотове, каза, че всички накрая били избирали едно дето бие на тъмно сиво, че отивало на всичко (извинете, не мога да се сетя името) и си замина. И какво да видя - Кроношпан ooooh!. Много лоши работи съм чела/чувала за тях. ММ ме успокоява, че ако се изтърбуши плота по някаква причина, ще го сменим и готово Rolling Eyes ( и на него му писна вече).
Аз се успокоявам сама себе си, че ако се изтърбуши плота, ще трия сол "аз какво говорех тогава" и ще се прави кухня наново, но по-добре Sneaky

Ползвах планера на икеа и кухнята ще е приблизително нещо такова:
цък
помещението ми е 2м на 2,6м, част от дълъг хол, стената над мивката е скосена, затова там няма как да се сложат шкафове, вероятно ще сложим от онези висящите кухненски органайзери.
Високия шкаф не е хладилник (сега там е хладилника, но ще го преместим другаде). Мисля си, че може би трябва да сменя местата на печката и чекмеджетата newsm78, какво мислите?
Идеята ми е, като бъде монтирана кухнята, да си добавя/досложа икейски разделители за чекмеджета, кошници на релси за високия шкаф и др. аксесоари.
Не съм мислила контакти, лампи и подобни.
Чудя се какъв да е плота. То е ясно, че ще е кроношпан, не ми се разправя повече Confused
Гледам белите кухни в нета и плотовете са, или черни, или бели, или нещо като избелено дърво. Мислех да не е дюс, да е мат и леко текстурно, с идеята да се чисти лесно и ако се появят дефекти, да не му личат.
Вие какво мислите? Какъв плот ще е най-добре?

леле, какъв чаршаф изписах Mr. Green

# 547
  • София
Аз моя ремонт и проект ги планирам и изпипвам някъде от 2009 г., от тогава следя и темата. Точно поради тази причина нещата ми поузряха в главата, знаех какво искам и на какво държа, кое е важно за мен и с кое мога да направя компромис. Може би ако бях в твоето положение, щях да съм много объркана и много по-изнервена.
Първо, не разбрах за икейската кухня и колко скъпа излиза, аз поне мога с чиста съвест да кажа, че бях изключително приятно изненадана от крайната цена. От обикалянето по мебелни магазини, бях се настроила за суми от порядъка на минимум 3000 лв., и то само за шкафовете. В крайна сметка от Икеа я взех на половината от очакваното, затова и си позволих по-скъп плот. Лошото е, че нещата им са на модули и не е сигурно дали ще паснат на помещението, няма и кой знае какъв избор от цветове. Затова ти би трябвало да си облагодетелствана, че си с майстор, можеш да си правиш нещата по твой план. Но като гледам май не е така- отказваш се от МДФ, плотът не ти харесва, крачетата... Rolling Eyes Хубаво, ще ги смените след година, но това пак са допълнителни разходи, а ти ще стоиш в кухня, която не ти е по сърце  Confused Аз разсъждавах по обратния начин- да се сменят вратичките колкото се може по-далеч във времето, да са от хубав материал, плотът да е здрав и устойчив, да ми е функционално и да ми харесва като визия. При теб май само блумският обков е според желанията ти, евентуално и електроуредите  Simple Smile
Относно проекта ти- май няма как да размениш фурната с чекмеджетата, защото там ще си пречат в отварянето със съдомиялната. За ъгловия шкаф, нещо не схващам, как ще взимаш неща от него  newsm78 Ще са ти удобни ли такива котлони съвсем в края? Мислила ли си и за варианта фурната на полуниво в големия шкаф, след това шкафът с чекмеджетата и до него шкаф с котлоните, който да е с вратичка и с някакъв механизъм за достъп към ъгловия шкаф?

# 548
  • София
em4eto, живот и здраве, следващата кухня ще бъде планирана по-отдалеч - постоянно имам изнервящото усещане, че изпускам някой малък, но важен детайл от нещата и всичко се прецаква ужасно.. от 2 седмици всяка нощ сънувам как монтираме шкафовете, в различни варианти. От сега съм си обещала, че следващия ремонт ще е колкото се може по-натам във времето.

Кухня от икеа, според сметките, ще ми излезе около 2200 само шкафове, или 3600 с електроуредите (доколкото разбирам, техните шкафове са правени за техните фурни и не мога да си сложа други уреди за вграждане); Да, наистина, по мебелните магазини наистина предлагат още по-скъпи, но просто не са ми по джоба; още повече, че формата на стаята е нестадартна и почти няма шанс да влезе нещо готово, което дори ни е харесало Confused Докато майсторът каза 1500.
Предпочитам кухня сега, колкото се може по-бързо, но функционираща, с мивка, и догодина когато вече не се занимаваме с ремонт и могат да се отделят пари, да се сменят вратичките. Плотовете на външен вид не са лоши, примерно от дърво-имитиращите ми харесват елша и бук. Притеснявам се, че марката има лоша слава на некачествена.
Разбирам логиката ти, така щях да направя и аз  в др случай, но колкото повече отлагам, толкова по-дълго ще е на вили и могили вкъщи (в момента всичката посуда е отгоре и аз само местя всичко оттук-там, когато ми пречи; пречи ми по всяко време и изглежда като "егати-кочината" ooooh! щях да пускам снимка, ама ме е срам, ще пусна евентуално като се сложи новата)
Общо взето, ще е функционално, поне по-функционално, отколкото бяха първите проекти (първия майстор (който отпадна) ме беше оставил почти без шкафове - беше измислил някакви неща, за които дори не искам да се сещам).
Съдомиялната ще е свободностояща, на вратичка разстояние от мивката, не съм я сложила в схемата, че става претрупано; ъгловия шкаф си е стандартен, най-обикновен (предполагам, че изглежда, че миялната е там?)
Последния вариант, който предлагаш, го мислих по едно време, но искам и плота, и фурната да са под абсорбатора.

Стана ми интересно, кой модел е кухнята ти? Колко голяма? Струва ми се, че не я срещнах в албума с форумските кухни, а може и да е била там, и да съм пропуснала Peace
Edit: знаех си, че съм пропуснала снимките и то не много назад, но ще чакам да видя финални Wink Peace 

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 09:52 от Мина фон В.

# 549
Записвам се да следя темата, защото в момнта и аз избирам кухненско обзавеждане и вече втори месец ровя из сайтове, но съм си харесала едва 4-5 модела.
По принцип аз търся не само кухни, но най- труден ми е модела за нея.

# 550
  • Варна
Здравейте, аз минах вече по Вашия път и съм доволна от изборите си. Още получавам и овациите на гостите, та реших да споделя моята кухня.
Надявам се да Ви даде идеи, ако имате въпроси съм насреща Simple Smile

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/557041_34 … 9_568803744_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/18442_1193491837031_1246590_n.jpg

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/18442_1193491797030_7398219_n.jpg

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/229615_1728539652892_6979554_n.jpg

# 551
  • Пловдив

Колкото и да ми е мъчно, трябва да се откажа от мдф-вратичките Sad - цената доста се увеличава, както стана ясно. Така се бях вкопчила в тия врати.. (то още ми е мъчно, де, но ММ ми е обещал догодина да ги сменим - дето се вика, това обещание ме крепи;
След като се примирих, че ще е пдч, съм твърда, че ще е една бяла кухня. Само плота още не съм го измислила. Бели шкафове, с гръб от бели плочки Heart Eyes

Не е болка за умиране ПДЧ-то. Разбирам те много добре, аз също държах на врати само от МДФ, но заради цената долните врати станаха ПДЧ, само че са венге. Няма им нищо, покритието е ламинирано фолио, имитира естествен фурнир и стои много добре, здраво е. Проблемът на ПДЧ-то, както много пъти сме коментирали е обкантването в критичните зони, най-вече шкафа под фурната, където кондензиралата пара навлажнява плоскостта. Аз в тази част сложих МДФ боя. Мисълта ми е да не се отчайваш от ПДЧ-то и да мислиш от сега за смяна, а рационализирай.

# 552
Момичета, за всички които не могат да си позволят МДФ сега се сещам... А какво ще кажете за боядисано ПДЧ? Тук проблемът с кантирането би трябвало да отпадне :
http://forum.dibla.com/index.php?topic=8368.0
Не знам как са цените обаче, но едва ли са чак като на МДФ, по-запознатите да кажат!
Peace

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 12:03 от FreakOnALeash

# 553
Мира Иванова,много уютна се е полу4ила вашата кухня.Със здраве да си я ползвате!Особено плотът ми направи много приятно впе4атление!От какъв материал е?

# 554
  • Варна
Мара, благодаря ти. Плота не си спомням да е нещо особено, дали не беше Кроношпан и той, 4 см. има си първите резки, но си е на три годинки вече  Blush

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 14:07 от Мира Иванова

Общи условия

Активация на акаунт