Chanel

• 101 548
  • 616
  •   1
Отговори
# 255
Кой парфюм на Шанел е силен, но не толкова натрапчив?
Шанел Шанс О Фреш! Страхотен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

alchemist, знаеш колко те уважавам! Heart Eyes Hug Ама да не ползвам Бежа, защото съдържал отрова като го вдишвам? А ако пуша примерно кутия цигари на ден, че и ментол на всичкото отгоре? Чукни на дърво, пък на който каквото е писано!

# 256
alchemist,
недей примира от страх от пудрата си за лице, защото, доколкото помня, в дебелите книги пишеше, че опасност за попадане в алвеолите имат вещества с диаметър под 5 µm, доста по-малко от която и да е съставка на Les Beiges или която и да е пудра за лице. Не забравяй, че дихателната ти система не включва всепропрускащи тръби, а е снабдена с ресничест епител, който да евакуира всеки потенциален патоген.  Hug

Много добре разбирам какво е да си студент по медицина, но не е нужно да всяваш паника на себе си и хората около себе си за вредата на каквото и да е. А, повярвай ми, когато завършиш и решиш да специализираш в дадена област, ще видиш колко малко си научил в нея от обучението си в университета. А, струва ми се, дори не ти е минал все още курса по дерматология, за да се съмняваш в екипа дерматолози, който стои зад продуктите на Шанел.  Hug

Съжалявам за спама, просто не искам да се спира нечий ентусиазъм за Les Beiges, въпреки че аз също не се намерих нито в 20, нито в 30, нито пък ме трогна особено като продукт.

# 257
  • в 1001-та нощ
densi  Blush мисля, че този и цинковия оксид се ползваха за слънцезащита в козметиката и са обичайно накрая в списъка с продукти, което предполага, че са и в най-ниски дози  Peace

# 258
  • София
Нуждите на кожата в различните възрасти НЕ са различни. Във всяка възраст кожата има нужда от три типа вещества - антиоксидантни, идентични с кожата вещества (главно различни липиди) и "поправящи" кожата вещества. Извинявам се, ако преводът е смешен, но нямам представа как се казват на български. Много ми е смешно, като се прибера в България и видя в аптеките продукти за определена възраст - 20+, 30+, 40+, 50+.
Това можеш да го кажеш на дерматолога ми от висините на студентството си.
В България виждаш продуктите, които виждаш и другаде  Wink Освен, ако не си на лов за нещо евтинко у дома.
Относно болднатото - не ти убягват медицински понятия. Убягват ти думи, които кандидатстудентите знаят десетина години преди задължителната си матура по БЕЛ.
Ако проявяваш интерес към форума - най-приятелски те съветвам да не участваш тук с гледната си точка на студент или препратки към цената на придобивките си.
Съжалявам за отклонението.

# 259
Ън, Алюрите за мен са пълна загадка: тествах ги миналото лято в Сефора и се изпариха светкавично почти без следа (едп, едт).

Химия на кожата, явно. С другите им аромати нямам този проблем Peace

# 260
Вижте, исках само да помогна с информация за нано титановия диоксид. Просто напишете в гугъл "nano titanium dioxide cancer" и ще видите резултатите. В момента в моя университет изследват влиянието му върху клетъчни култури. Аз дълго време съм търсил хубава пудра без това вещество и най-накрая открих такава на Шанел, затова я предложиш и на вас. Разбира се, че в ежедневието си всички сме изложени на вредни влияния, но щом можем да изключим дори едно от тях, за което повечето хора дори нямат представа, защо да не го направим? Мислих си, че ще е в общ интерес, затова написах.

Nathalie., грешиш. НАНО титановият диоксид е много по-малък от 5 микром., не случайно се казва нано, т.е. 10^-9 m, а микро е 10^-6 m. Именно в това е проблемът.

bib.bib, на матурата по БЕЛ имам 100 от 100 точки (през 2010 г.), а от 8. клас до края на гимназията съм имал първи места на олимпиадата по БЕЛ и смея да твърдя, че езиковата ми култура (особено пунктуацията) е на доста добро ниво. Не зная според теб какви понятия ми обягват, но и честно казано не зная дали в България въобще тези термини се използват в научната литература, защото мои познати, които следват медицина в София, се оплакват от престаряла литература. Освен това работя в практиката на един от може би най-известните дерматолози в Германия, който е изцяло концентриран върху естетичните аспекти и е участвал в много телевизионни предавания, има много известни клиенти и определено е човек, който има представа от нещата... А и не, не си търся "нещо евтинко" и за да има общо с темата - вчера преброих екслузивите на Шанел, които имам - вече са 10. Simple Smile

a.l.e.n.a, грешиш. Титановият диоксид и цинковият оксид, които са накрая на списъка със състваните вещества, служат за цвят, а не като УВ-филтър.

Нямам намерение повече да пиша в темата, исках просто да бъда полезен, защото на широката публика много от фактите не са ясни и исках да помогна. Не е редно да обиждате човек, че му липсват думи, които знаят първокласници и т.н., при положение, че няма никакъв повод.

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 21:36 от alchemist

# 261
Ън, Алюрите за мен са пълна загадка: тествах ги миналото лято в Сефора и се изпариха светкавично почти без следа (едп, едт).

A може би си пробвала изветрял парфюм ? Ако не е съхраняван правилно напълно нормално е да е загубил качествата си. Иначе на мен много ми харесва и намирам миризмата му за много трайна.

# 262

Химия на кожата казваш....Аз не отчетох и не споменах нещо от първостепенна важност. doh Преди години можех да кажа, че парфюмите върху мен са трайни, но сега нещата може тотално да са променени. От няколко години съм на много силни лекарства, стероиди и имуносупресори и този факт може основно да е променил и химията на кожата ми. Вече всичко да седи по друг начин или поне по друг начин по отношение на някои миризми, с които си взаимодействам. За всеки случай ще проверя и от другаде как ще ми се отрази Шанел, но ще трябва да приема и отчета подобна възможност. Благодаря, че ми подхвърли тази възможност. Не се сещах.... Embarassed

# 263
tier, не мисля, че и 2-та сефоровски тестера в оборотния мол бяха изветрели, напротив.
Чела съм и други дами да се оплакват от същото. Радвам се, че при теб е траен.

Ън, ще очаквам да споделиш след теста! Simple Smile

# 264
Дами и господа, темата не е подходяща за дискусията. Има тема за околоочните кремове, а също и такава, ориентирана към съставките в козметичните продукти. Трия всеки следващ офф-пост независимо от това дали е отговор на предишен, нов довод или друго. Благодаря предварително за разбирането!

# 265
tier, не мисля, че и 2-та сефоровски тестера в оборотния мол бяха изветрели, напротив.
Чела съм и други дами да се оплакват от същото. Радвам се, че при теб е траен.

Ън, ще очаквам да споделиш след теста! Simple Smile
До сега не бях чула някой да се оплаква от трайността на Алюр. Другата възможност, която я има при всички парфюми е просто самата ти да не усещаш миризмата, но другите да я усещат.
А Алиена, мирише буквално на химия.

# 266
  • в 1001-та нощ
Хайде и аз попитам  Hug не съм пробвала много парфюми на Шанел, но тези, които съм - не ме грабнаха, та моля да ми предложите какво да пробвам другия път в Сефора - нещо, което се намира и е нежно, женствено, чувствено  Peace

Усещам характер и специфика във всеки пробван, аромат, но липсва "категоричността", че е моят  Blush

# 267
Шансовете, ако кожата ти понася мед и Шанс О Фреш, ако търсиш нещо по-свежо.
Зеления Кристал е божествен парфюм, ако обаче обичаш зелени аромати.

# 268
  • София
Хайде и аз попитам  Hug не съм пробвала много парфюми на Шанел, но тези, които съм - не ме грабнаха, та моля да ми предложите какво да пробвам другия път в Сефора - нещо, което се намира и е нежно, женствено, чувствено  Peace

Усещам характер и специфика във всеки пробван, аромат, но липсва "категоричността", че е моят  Blush

a.l.e.n.a, вероятността да не си пробвала вече Алюр (тоалетната вода) е малка, но ако все пак не си- заслужава си да й обърнеш внимание. Изключително елегантен, женствен и изкусителен аромат е!  Heart Eyes Траен, но не натрапчиво; сравнително силен, "самодостатъчен", но не и прекаляващ. Peace

# 269
  • в 1001-та нощ
densi, Zhiki   bouquet благодаря  Peace

Ще ги пробвам в Сефора  Hug

От намираемите съм тествала Коко Мадмоазел, Коко Ноар и Шанел 5  Peace

Аромати с мед много харесвам, както и Алюр ми звучи идеално  Blush Blush И зеленото ще видя Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт