Chanel

• 101 467
  • 616
  •   1
Отговори
# 60
Добре дошла, Къдравелке:))

За Фдт за смесена кожа са много подходящи Perfection Lumiere и Mat Lumiere.
При по-специфични проблеми сериите Éclat, за суха кожа или Purete, за мазна кожа.

Задължени са да ти дадат тестери, това е изискване на марките и политика на магазините.
Искай да ти сипят в кутийка! Тяхна, ти не си длъжна да си носиш кутийка, те са обаче длъжни да имат и да ти сложат етикетчета, също са длъжни да имат, а не да пишат с фулмастери отгоре като на село в бакалията.
Не можеш да си купуваш фон дьо тен на сляпо или да преценяваш от осветлението в магазина, това е абсурд.
Продавачите са длъжни да ти осигурят възможност да тестваш на спокойствие и колкото пожелаеш всеки козметичен продукт, който продават.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 09:16 от Ara_bella

# 61
Брад Пит  Шанел No 5

Неизбежно

Чакането свърши.

Френската култова модна къща Шанел стартира от днес компания за най-голямата си икона
парфюма Шанел 5.
Лицето на Шанел 5 за първи път ще бъде мъж - Брад Пит.

Стилната черно-бяла фотография е дело на американския фотограф Стивън Клайн.

Шанел пуска също и акомпаниращ филм с режисьор Джо Райт ( Анна Каренина) отново в бяло и черно.

Със своя дълбок глас Брад Пит казва:
 'It's
not a journey.
Every journey ends but we go on.
 The world turns and we turn with it.
Plans disappear, dreams take over,
 but wherever I go there you are, my luck,
my fate,
 my fortune.
Chanel No. 5, inevitable.'

Да припомня, че лица на най-луксозната козметична компания в света Шанел и на нейния пръв и основен избор за дамски парфюм са - самата Габриел 'Коко'Шанел, Сузи Паркър, Катрин Деньов, Каролин Буке, Никол Кидман,
Одри Тату.
Мерелин Монро е обожавала този парфюм, когато я попитали какво носи в леглото , тя отговорила " пет капки от Шанел Номер 5."
Шанел Номер 5 е любим и на най -известната първа дама на Америка Жаклин Кенеди.

От днес лице на Шанел 5 е Брад Пит.

Вижте краткия филм с Брад Пит и кажете какво мислите.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 21:08 от Ara_bella

# 62
  • GYM
Аз полу-припаднах от удоволствие smile3544 Възможно най-любимият ми парфюм на едно с възможно най-красивият(за мен) мъж.  Heart Eyes

# 63
Velvetvoice, много хубаво го каза.  bouquet
Точно и аз така чувствам нещата.
Най-красивият мъж с най-любимият парфюм.Брад е страхотен в този филм за Шанел Номер 5.

# 64
Добре дошла, Къдравелке:))

За Фдт за смесена кожа са много подходящи Perfection Lumiere и Mat Lumiere.
При по-специфични проблеми сериите Éclat, за суха кожа или Purete, за мазна кожа.

Задължени са да ти дадат тестери, това е изискване на марките и политика на магазините.
Искай да ти сипят в кутийка! Тяхна, ти не си длъжна да си носиш кутийка, те са обаче длъжни да имат и да ти сложат етикетчета, също са длъжни да имат, а не да пишат с фулмастери отгоре като на село в бакалията.
Не можеш да си купуваш фон дьо тен на сляпо или да преценяваш от осветлението в магазина, това е абсурд.
Продавачите са длъжни да ти осигурят възможност да тестваш на спокойствие и колкото пожелаеш всеки козметичен продукт, който продават.

Благодаря много за насоките:) За съжаление отношението на консултантките в повечето парфюмерии и дрогерии е плачевно.....но това е друга тема. За момента единствено от Мac и Inglot съм доволна като оношение.

# 65
  • Варна
Като цяло козметиката /декоративна и бяла/ не е силната страна на бранда. Като изключим ружовете. Технологията със запичането ги прави изключително трайни и практически вечни Mr. Green
П.С. Арабела, моля, махни снимката на Одри от първия си пост. Роклята от "Закуска в Тифани" е на Живанши, а не на Шанел. Все пак тя му е дългогодишната муза.

# 66
Боги, няма да махна фотоса на Одри Хепбърн от Закуска в Тифани облечена в емблематичната малката черна рокля на Коко Шанел:).

Да. наистина Живанши рисува моделите за Одри в Закуска в Тифани през 1961, както прави винаги.

Вдъхновението на графа в случая обаче датира много преди това, повече от 40 години назад, през 1925-а. Тогава легендарната Коко Шанел представя колекцията си момчешки рокли - тип "гарсон", много от които били и черни.

Правият силует и минималистичната кройка карат  "Харпърс базар" да възкликне, че Габриел "Коко" Шанел е създала малката черна рокля, еквивалент на автомобила "Форд".

Самият Юбер дьо Живанши признава това,
за Закуска в Тифани
той създава образ на жена  цялата  в бунтарския стил на Шанел: момчешката малка черна рокля, пушеща цигари, в облак от парфюм и водопад от перли.

Малката черна рокля е име, символ и стил, създаден от Шанел.

не мога да споделя мнението ти за бялата и за декоративната козметика на Шанел, ползвам продуктите им и според мен те са най-добрите, като съм съвсем обективна и съм стигнала до този извод правейки много грешки и сравнения. За съжаление точно Шанел е най-репликираната марка и затова трябва много да се внимава с покупката.Освен това в България трябва да се вземе предвид и фактора продавач консултанти, който фактор е доста балкански, ако смея деликатно да кажа така:)

Всъщност мисля, че единственото нещо, което не е хубаво в Шанел са цените.Но бранда е обявен за най-луксозната козметика в света...

Къдравелке, съгласна съм с теб.
Плаче ми се от ужасяващи груби бг невежи продавачки.В Инглот наистина се държат по-професионално. В Долче вита също.

и Брад Пит за Chanel 5 - Втора част

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 21:28 от Ara_bella

# 67
  • Варна
Позволи и на мен, ако е възможно, да имам мнение по въпроса за качествената и луксозна козметика. В сравнение с Диор и Ив Сен Лоран примерно сенките на Шанел нямат тази трайност и структура. За Герлен наистина не искам да повдигам въпроса. Според моето скромно мнение, Герлен е по-висококачествената козметика. Все пак те винаги са били козметичен бранд, за разлика от Шанел. И то от доста отдавна.
П.С. Какво те наведе на мисълта, че само ти имаш възможност да пътуваш и да си купуваш Шанел? Mr. Green

# 68
Позволи и на мен, ако е възможно, да имам мнение по въпроса за качествената и луксозна козметика. В сравнение с Диор и Ив Сен Лоран примерно сенките на Шанел нямат тази трайност и структура. За Герлен наистина не искам да повдигам въпроса. Според моето скромно мнение, Герлен е по-висококачествената козметика. Все пак те винаги са били козметичен бранд, за разлика от Шанел. И то от доста отдавна.
П.С. Какво те наведе на мисълта, че само ти имаш възможност да пътуваш и да си купуваш Шанел? Mr. Green
Абсолютно подкрепям. Peace
Сенките им са най-лошите от всички останали брандове във високия клас парфюмерия. Изключвам обаче бурканчетата. Но 4-ките им са просто пълен провал. Единиците също. Непигментирани, прашни, убити цветове и недобра текстура.
И Шанел не е определено най-луксозния бранд в света. Sisley, Том Форд, че и други са доста по-луксозни, по-скъпи и по-желани. Wink

# 69
  • Варна
Едно от последните лица на Шанел на изложбата"THE LITTLE BLACK JACKET"

И сайтът http://inside.chanel.com/en/#!/no5/history

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 22:20 от Приятно ми е - Богиня!

# 70

Световната Асоциация за Лукс (World Luxury Association)  - организация с нестопанска цел, която изучава международния пазар на луксозни стоки, публикува своя списък с топ най-луксозните брандове за 2012 г. Oт 100 луксозни бранда сред които Герлен, Диор, Хермес, Том Форд, Ив Сен Лоран и прочее, козметиката на Шанел заема абсолютно неоспоримо първо място.

А иначе всеки може да има каквито иска мнения, дали са меродавни или не това е отделен въпрос,

Ето мнението на госпожа Буря Куртакова, представител на Шанел за България за това откъде следва да се купуват продукти на Шанел в България, което, разбира се, съм длъжна да публикувам:

Скрит текст:
Здравейте!

Прочетох  препоръки, от кои магазини, включително и online, могат клиентите да закупуват "по-евтино" маркова козметика.

Държа, обаче, да обърна внимание на всички, които четат тук, че ОРИГИНАЛНИ продукти на CHANEL, могат да бъдат закупени ЕДИНСТВЕНО и САМО в оторизираните от марката магазини. В тези магазини има табела с надпис: "Оторизиран Търговец на Парфюмерия CHANEL":

София
Pretty Shop – ул. Гладстон 34
Pretty Shop - The Mall, бул. Цариградско шосе №115, ет.1
Prestige – бул. Янко Сакъзов 44
Lero – ул. Леге 3
Sephora – The Mall, бул. Цариградско шосе №115, партер.

Пловдив
Pretty Shop – ул. Княз Александър 42
Lero – City Center – ул. Княз Александър 32

Варна
Pretty Shop – ул. Княз Борис/ул. Воден 16
Dolce Vita - ул. Княз Борис 42

Русе
Diva – ул. Александровска 39

Стара Загора
Feerie – бул. Цар Симеон 104

Велико Търново
Адел – Център Мол, ул. Оборище 18

Бургас
Мико - ул. Александровска 77
Парадокс – търговски център ТРИА, пл. Тройката

Плевен
Avenue – пл. Свободата 25, Централ Мол Плевен, партер

Поздрави,
Буря Куртакова
CHANEL brand manager

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 22:53 от Ara_bella

# 71
Цитат
А иначе всеки може да има каквито иска мнения, дали са меродавни или не това е отделен въпрос,
За кого да са меродавни? Малко прекаляваш ми се струва.  Tired Позволи на всеки да има вкус и собствени претенции.

# 72
Цитат
За кого да са меродавни? Малко прекаляваш ми се струва.  Tired Позволи на всеки да има вкус и собствени претенции.

Меродавни в случая са препоръките и мнението на госпожа Буря Куртакова, представител на  бранда Шанел за България.

Иначе, всеки може да изказва каквито душата му иска мнения, да има свой вкус, стил и претенции.

Приветствам това, говорете и пишете на воля, темата е ваша.

# 73
Здравейте и от мен Simple Smile Толкова много пъти съм искала да се включа в милиони теми в този форум, обаче честно нямам нерви да изчета всички коментари и все се отказвам, а без да съм ги прочела се чувствам глупаво да коментирам, особено при мисълта, че ще питам нещо, за което някъде има вече написана тема или отговор Simple Smile

Обаче за темата Chanel, гледам, че е прясна и свежа и мисля да чета с огромен интерес. Не мога да кажа, че ми е любимата марка, но някак боготворя идеята, революцията, която е започнала с раждането на CHANEL като символ и въобще всичко, което е , просто се прекланям. Разбира се и аз имам своите 2 любими аромата - женският Chanel Chance eau Fraiche и мъжкият Bleu de Chanel.

Някой знае ли как откъде идва идеята за шишенцето на N:5? Доколкото бях чела в една статия - идеята е била да бъде нещо просто и познато, каквото е било и тогава шишенцето на мъжкия одеколон като цяло Simple Smile

# 74
Шишенцето на номер 5 повтаря формите и пропорциите на площад Вендом ,мястото на което е хотел Риц в който е живяла Шанел.
А капачката е в класическата шлифовка за диамант.

Общи условия

Активация на акаунт