Chanel

• 101 538
  • 616
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Кой парфюм на Шанел е силен, но не толкова натрапчив?

# 241
  • София
По отношение на околоочните и аз мисля така и не ползвам специален крем за тази зона. Кремът за лице си го мажа на врата, лицето и около очите. Ако на опаковката обаче пише да се избягва тази зона го спазвам.

# 242
Алиена - Значи си чела истината. Написах мнението горе, защото е в общ интерес. Иначе и аз лятото с голямо удоволствие използвах околоочен крем на Dior Homme Dermo System - пълна загуба на пари, никакво съдържание. Simple Smile

# 243
Бая изразходвах.... Rolling Eyes Освен това го харесвам много. Само да трае повече...

# 244
  • София
Има ли вариант да миришеш, но ти да не го усещаш? Като свикна с аромат и на мен ми се случва.

# 245
Има и такъв вариант. Мъжът ми казва, че Alien го усеща по-силно, но пък той е и по-силен според мен...знам ли...затова реших да питам.

# 246
  • в 1001-та нощ
alchemist. въздържах се да пиша - да не измествам темата, хубаво е, че учиш медицина, но според мен имаш малък, много малък опит с бялата козметика и само с четене и размисли на теория не става  Peace

Ползвала съм кремове за очния контур - за обиране на подпухване и понеже такова нямам - зоната около очите ми хлътваше ....

Както и съм ползвала кремове за лице тип напомпващи - в околоочната зона и около очите ми кожата набъбва тип "паднал клепач"  Peace

Определено козметиката трябва да се подбира внимателно и съобразено с индивидуалните потребности, да дневен крем за лице - може да се ползва и за очния контур - но зависи какъв е потенциалът на крема и съответно особеностите на очния контур  Peace

Предлагам, ако дискусията ти е интересна - да я прехвърлиш в темата за кремове за очния контур  Peace , защото тази тема е за Шанел  Twisted Evil

# 247
  • София
Кремовете за очи са пълни маркетингови заблуди.
И си прав и не си. Всяко лице е различно. Във всяка възраст нуждите са различни.
Аз съм на 40+ и от доста млада ползвам околоочни кремове. Т-зоната ми е мазна, съответно за там ползвам неща, които не са подходящи за окото.
Какво правя аз - вечер слагам богат околоочен крем като превенция. През деня слагам добре попиващи продукти, за да може да не лъщя под очите и коректорът да не се "плъзга". Нощната грижа и за останалата част на лицето ми е богата. През деня под ФДТ слагам много добре овлажняващи продукти, но за мазна/смесена кожа.
Встрани от персонализирането на грижата си прав. Човек трябва да бъде разумен и да не се води само по маркетинговите послания. Ако човек води сравнително качествен живот състоянието на кожата му с напредване на възрастта зависи предимно от гена.
Извинявам се за отклонението.

Какво харесвам аз от козметиката на Шанел:
- Кремообразните ружове, които излязоха през 2013.
- Сенките - и четворки, и единички, и кремообразни. Само дето не слагам сенки ежедневно  Embarassed, а Шанел са перфектни за тази цел.
- Парфюмите - предимно свежаците - Cristalle Eau Verte, No.19 Poudre, Chance Eau Fraiche. По-меките и дълбоки не са моите.

# 248
  • София
Надявам се да не ви разрушава впечатленията за пудрите на Шанел, но нали имате представа, че всички освен Poudre Universelle Compacte съдържат нано титанов диоксид като УВ-филтър? По принцип нямам притеснения да използвам нано титанов диоксид под формата на крем, лосион, гел и т.н., но никога не бих използвал пудра, ако го съдържа, защото тя се вдишва и в момента не се знае какво става с веществото в тялото, някои го свързват с рак и т.н.

Аз не съм учила медицина, а съм завършила право, но това което пише по-горе ми се струва адски нелогично. Ако има вещество, което е толкова вредно, каква е разликата дали ще се вдишва при ползване на пудра или ще преминава през кожата, когато е в крема, лосиона или гелът.  Thinking

И за да е по-темата, понеже аз харесвам Шанел, някой знае ли кога да очакваме нова колекция на декоративната козметика в България?

# 249
  • в 1001-та нощ
В Сефора ми казаха Февруари, но мисля, че пак е пожелателно  Blush

# 250
  • София
Мерси, значи ще дебнем.  Grinning

# 251
Шанелската идва пръва последните 2 години, началото на февруари.

# 252
alchemist. въздържах се да пиша - да не измествам темата, хубаво е, че учиш медицина, но според мен имаш малък, много малък опит с бялата козметика и само с четене и размисли на теория не става  Peace

Ползвала съм кремове за очния контур - за обиране на подпухване и понеже такова нямам - зоната около очите ми хлътваше ....

Както и съм ползвала кремове за лице тип напомпващи - в околоочната зона и около очите ми кожата набъбва тип "паднал клепач"  Peace

Определено козметиката трябва да се подбира внимателно и съобразено с индивидуалните потребности, да дневен крем за лице - може да се ползва и за очния контур - но зависи какъв е потенциалът на крема и съответно особеностите на очния контур  Peace

Предлагам, ако дискусията ти е интересна - да я прехвърлиш в темата за кремове за очния контур  Peace , защото тази тема е за Шанел  Twisted Evil

Видях, че пишете за пудрите на Шанел и затова се изказах. Предполагах, че на повечето потребители ще е полезно да прочетат компетентно мнение, особено по отношение на нано титановия диоксид.

Не зная ти какво имаш предвид под размисли на теория, но не смятам, че е нужно човек да пробва много продукти, за да се увери, че не действат или са вредни. А това без "четене" и "размисли на теория" няма как да стане, защото на голям процент от потребителите веществата, които се съдържат, не са въобще ясни и това е съвсем разбираемо, защото са в друга сфера. Така че дори и да трупат опит с хиляди продукти, като нямат представа какво се съдържа, е все едно... Например базираните на алкохолна основа продукти - усещането след употребата им е приказно, много леко, не се усещат, матират, "попиват" бързо. Но практически е изключително вредно за кожата.

Всъщност чак толкова малко опит с бяла козметика нямам, а и мисля, че продуктите, които използвам ежедневно (напр. серума CE Ferulic на SkinCeuticals за около 140 евро за 30 мл), са доста по-скъпи от козметиката на една средностатистичекса жена, особено ако говорим за България. Не искам да бъде прието надменно, но понеже ти спомена за опита ми.

Кремове срещу "обиране на подпухване" не съществуват или по-скоро няма такива, които реално да имат такъв ефект. И на мен ми се иска да има, но няма. Единственото вещество, което научно доказано има някакви подобни качества, е кофеинът, но в такава пренебрежима степен, че от крем, които се прилага върху кожата (а не се инжектира), няма как да има ефект. Просто имаш въображение, наистина не е било от продукта, който си използвала. Единственото, което човек може да направи срещу тъмни зони под очите, е да носи слънцезащитен крем на мястото, за да не потъмнее повече от УВ лъчите и  евентуално актиоксидантни на мястото, напр. витамин Ц, които изсветляват. Но всичко зависи и от причината на проблема, но нека не влизам в подробности.

Кремовете за очи са пълни маркетингови заблуди.
И си прав и не си. Всяко лице е различно. Във всяка възраст нуждите са различни.
Аз съм на 40+ и от доста млада ползвам околоочни кремове. Т-зоната ми е мазна, съответно за там ползвам неща, които не са подходящи за окото.
Какво правя аз - вечер слагам богат околоочен крем като превенция. През деня слагам добре попиващи продукти, за да може да не лъщя под очите и коректорът да не се "плъзга". Нощната грижа и за останалата част на лицето ми е богата. През деня под ФДТ слагам много добре овлажняващи продукти, но за мазна/смесена кожа.
Встрани от персонализирането на грижата си прав. Човек трябва да бъде разумен и да не се води само по маркетинговите послания. Ако човек води сравнително качествен живот състоянието на кожата му с напредване на възрастта зависи предимно от гена.
Извинявам се за отклонението.

Да, разбира се, ако зоната около очите като тип кожа е различна от останалата част на лицето, е необходим различен крем, но той не е нужно да е "околоочен".

Нуждите на кожата в различните възрасти НЕ са различни. Във всяка възраст кожата има нужда от три типа вещества - антиоксидантни, идентични с кожата вещества (главно различни липиди) и "поправящи" кожата вещества. Извинявам се, ако преводът е смешен, но нямам представа как се казват на български. Много ми е смешно, като се прибера в България и видя в аптеките продукти за определена възраст - 20+, 30+, 40+, 50+. И какво следва, човек на 39 трябва да използва продукти 30+, а след като стане на 40 такива за 40+? Ами тогава защо човек напр. на 65 години трябва да използва продукти 50+, а такъв на 42 "не може" да използва за 30+, а за 40+? Laughing

Съветвам ви и да използвате слънцезащитен крем всеки ден (без значение дали има буря, вали сняг или пече слънце), защото около 90 % от бръчките и остаряването на кожата идват от УВ лъчите, не от "гена", както ти пишеш.

Кой парфюм на Шанел е силен, но не толкова натрапчив?

Трудна работа, повечето на Шанел са доста забележими. Харесваш повече зелени или ориенталски парфюми?

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 19:26 от alchemist

# 253
  • в 1001-та нощ
alchemist, няма желание да комуникирам с радио, а и вече написах, че дискусията е крайно неуместна за темата (за справка виж правилата), та - не бих писала повече - каквото и да е  Peace

Това, че си ползвал продукт, който е скъп - за мен лично не означава, че опитът, който имаш е голям, но е видно, че за теб е така, ОК - изяснихме се - че някакъв продукт не действа едиси как  Blush 

Повече доверие има на своя опит, както и на компетенциите на лекарите и професионалисти, които с това се занимават  Peace

Агресивното писане - за мен, като потребител има най-малка убедителност  Peace

Благодаря, че полагаш всички тези усилия да ни отвориш очите  Laughing  bouquet

# 254
Ще отговоря на момичето, което ме питаше за околоочния крем:

- кремовете на Шанел са много хубави, но за да подбереш точно своя околоочен крем потърси мостри , те стигат за доста време и ще можеш да подбереш наистина твоя крем.

Принципно е хубаво да се ползва околоочен крем освен този за лице, защото кремовете за около очите са със специална по-лека и фина текстура.

Разбира се, всеки си решава сам какво да прави с лицето си.

p.s - За "вредните" пудри много се смях.Отдавна не чета публикации на тема колко точно е вредна хай-козметиката.

Общи условия

Активация на акаунт