Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 23 тема

• 18 962
  • 711
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро, скъпи тумбачета.
Дрън, f(x),  Hug Hug благодарим за ценните съвети и насоки, страхотни сте, че отделяте от така ценното си време!!! Поздрави и целувки на малките бебоци!
Излизам да свърша малко задачки, че чакам количка днес, да съм на линия.
Лек и прохладен ден, сладурки! Hug Hug

# 646
И аз имам такава мрежа, но не съм я ползвала защото още не къпя Камен в коритото. По корем и аз не виждам как ще стане с нея, не съм се замисляла  newsm78
Обиколниците не съм и очаквала да имат някаква функция на този етап, просто са ми красивички. Всъщност понеже вечер завъртам кошарата с лице към мен да виждам малчо докато спи, би могло да се каже че му пази завет, тъй като държа балконската врата отворена от горния й край, но течение не става тъй като всичко друго е затворено.
На една приятелка детето й е на 7 месеца, ползва си обиколниците съвсем целенасочено, тъй като нейния много шава и си пъха краката между решетките и нея я е страх да не си изкълчи нещо докато се върти насън, макр да ме съмнява ако усети някакъв натиск да продължи да се върти ама поне не се буди.
Бархетните пеленки ги ползвам да завивам малкия като спи през деня че са ми по-леки от другите памучните одеалца, понякога ги свалагам под главичката като връща мляко да не цапа това върху което лежи. Като ми свършат еднократните чаршаршафчета (ползвам ги върху повивалника) слагам понякога бархетна пелена отгоре. Тъпото е че купих комплекти български бархет + тензух и ми е много странно как са им измисили размерите. Тензухчетата вече съм ги нарязала наполовина почти всичките.
Качулката и ние не я ползваме. Един път му пъхнах главата вътре. Нямаше протести, ама после видях зор докато я изкарам оттам:)

Дрън, f(x),  Hug Hug благодарим за ценните съвети и насоки, страхотни сте, че отделяте от така ценното си време!!! Поздрави и целувки на малките бебоци!

Аз благодаря че ми траете мрънкотенето. Всъщност никакво време не отделям, така си почивам и аз докато Камен спи  Hug

# 647
Купихме 3 бодита потниче, едно с къс ръкав /приятелка ми изпрати няколко, затова само едно такова купих/ и две с дълъг ръкав. Едно гащеризонче /за връхна дрешка Wink, имам още три/ , пелени взех и аз от тези, ама много криви, ужас, чорапчета, одеялце едно по-тъничко, хавлийка имам, купих от Лидл, хареса ми, още ще трябват де. Това е то. С количката мисля да не бързам, не мога да си харесам, мога, ама 1500 са ми множко, та ще я мъдрим. Остана леглото, шишета /мисля две за начало/, козметика и ножичка.

# 648
И аз съм се опънала, докато малчо спи. Направих си едно рядко кафе с мляко и гледам някакъв филм по Нова. Не можахме да излезем на разходка, че заспа момчето по никое време. Иначе в тия часове "метем" улиците.

Да се оплача - така ме боли всичко, че днес нищо не ми се подхваща. От няколко седмици имам някаква перманентна мускулна треска и болки в гърба.

Още нещо се сетих като чета Дрън. Ще ви трябват повече калъфки за под главата на бебето. Че все потича някаква храна, по- късно и слюнка. А така ще сменяте само калъфката. Аз пъхам в калъфката и малка хавлийка или парче бархет, защото са тънки и пропускат, ако е повече върнатото.

Протектори за матрак също имам два. Случва се да протече и през чаршафа, а и памперс да пропусне.

Чудя се аз сега за есента дали да купя бодита с ръкав или боди- потници, вместо бельо.Потниците се обличат много по- лесно  newsm78 Да кажат мамите, които вече имат по едно детенце   bouquet

# 649
f(x), аз за мъничко човече предпочитам боди, по спретнато ми е някак, иначе като го взема и все подръпвам или потник, или нещо друго. Като започнат пък сами да си шават, все нещо голичко се подава. Но на всяка мама са й удобни различни дрешки  Hug

# 650
  • на земята
Как сте сладурки  Hug     Дрън-дрън ,да СТОККЕ,ще е количката вече сънувам как я бутам с беба  Joy лилавка..))))  Наистина много ни помагате с    f(x  ,като споделяте на мен лично много ме интересува всичко за покупките,нищо че не съм купила още нищо ,но има време..)))  Сега разучавам помпите за кърма..спрях се на МЕДЕЛА електрическа ПОПЧЕТО  е много доволна от нея..))) А за тези бодита от 0-3 има ли смисъл от тях или да се купуват направо по големи  newsm78 за шишета съм се спряла на ТОММИ ТИПИ (май бяха) вие какво позлвате ..)))       val_74 ,чакаме отзиви за количката като дойде,и да кажеш колко е доставката до БГ,получи ли дрешките от сайта  newsm78      pipi-lota май пак ние ще си пишем днес,другите ги няма ,уж лежат  Joy лек ден на всички,очертава се жега,да изкараме и тази африкаснка седмица  ooooh!

# 651
То вече е към обяд, ама аз да кажа пак Добро утро,че още съм със сутришното кафе пред компа  hahaha
Гледам, че сте обсъждали цени на изследвания, и аз в повечето случаи си плащам, вчера пуснах ПКК, Урина, Желязо, Магнезий, Общ белтък и кръвна захар - взеха ми 27 лв. Като пускам CRP - цената е 8 лв. Иначе нещата са наред с изследванията, хемоглобина съм го докарала до 116, желязото ми е близо до горна граница след Тотхемата. Магнезия също и към горна граница, въпреки че на своя глава реших, че няма да пия скъпия Магнерот, а си пия едни ефервесцентни таблетки Магнезий от ДМ, които се оказа, че като съдържание на магнезий се равняват на почти 6 таб. Магнерот, а струват към 3 лв. 20 таб. Laughing
Иначе вече имаме доста дрешки за бебчетата от 0-3 мес., които ми даде приятелка, пък и аз купувах, като харесам нещо, може да се каже, че с това сме готови. Количка съм решила да купим по-нататък и сестра ми ни купи от Турция от тези чанти - порт бебе, които ми се струва, че ще вършат добра работа в началото за ходене по консултации, изписване и т.н. Пък после вече ще я мисля количката.

# 652
Лежат те, мятат  крачоли в жегата  Joy Joy Joy

От снощи съм се замислила по-сериозно за организацията на и около раждането на бебето и ми се стори малко сложно  Whistling ooooh! Thinking, но ще трябва да се справим.

Много ми се чистииииии, ама многоооо  #Crazy

# 653
И аз съм тук, но ме мързи тоооолкова много. Иначе за покупките нямам мнение, защото ние ще купуваме всичко след раждането, че с интернет покупките хич ме няма, но съм си набелязала почти всичко и попивам от нашите мами тук.

# 654
Лаленце, ако купиш направо 3-6 месеца ще са големи, ще му е много голо около вратлето. Аз примерно имам 10 бодита, 3 боди- потника, 3 летни гащеризончета, 2 ританки и 2 къси панталонки, един тънък анцуг. С това караме, пера обаче всеки ден. Понякога на ден цапа 2, но понякога 4-5 дрешки. Обаче вие вече отивате към есенни бебета. Може би ще ви трябват повече бройки, защото по- бавно ще съхнат. Както казах обаче, 0-3 месеца на 2 месеца вече идват къси на височина при моя син. Така, че купувайте малко в началото, после ако се наложи - още.

# 655
  • на земята
 f(x) ,да така е няма смисъл,живот и здраве ще купувам повече ,че зимно бебе е по друго откъм дрехите,края на номеври ,декември ще си е студеничко..)))Но пак няма да купувам от 0-3 само за началото най много 5 10 и ще сменям...)))Абе друго си някой да ти даде съвет за да знаеш за какво иде реч ,мерси f(x)..)))Даже се чудя като купуваме количката да взимам ли коша за новоредено,ама реших да го взема за сега все пак,мисля да си излизам.Мислей само чувалче ама после размислих ..))))       Feq_na_z1bkite ,и аз не съм купувала нищо,но не толкова от суеверие,колкото до това че ще зимна принцесата  и рано още,иначе съм набелязала,количка ,кошара,гледам си ..))))        pipi-lota ,да права си мятат крачолите здравата в таз жега де ходят  Joy  или спят по цял ден  Joy   предават фронта ааааааааааа не може така...))ЧЕ те мамите дето родиха по активни от тях  Joy

# 656
Здравейте, не сме предали фринта, много спим! Аз се опитвам са се свържа с моя док, че другата седмица е отпуск и да се разберем нещо да се видим до края на тази, ама не ми вдига за сега!
Иначе аз поръчах бодита и гащирозончета 0-3 - общо около 15 бр. От чочко бочко и са много хубави, идват за 1 ден и са на mothercare, George, f&f доволна съм 3 бр. Гащиризончета 22 лв.
Лаленце и аз съм се спряла на stokke лилава:)))  но от тук ще я взимаме, че от чуждестранните сайтове не излиза много по- евтина:)

# 657
  • на земята
*Ina*,поспаланке  Joy   Ами и аз от тук ще я взимам ..)))

# 658
Лаленце Heart Eyes,тук сме,ама тия дето не спим през ноща гледаме да си поспиваме през деня-евентуално.Мойто скитане е от кревата до дивана Mr. GreenИ терасата,но тя е за през ноща Wink,4е тази е изцяло остъклена и през дена е сауна.
Ина,4о4ко-бо4ко имат ли саит,маи не съм попадала на него newsm78

# 659
Деска, ето го сайта http://www.chochkobochko.com/, на всичко ми хареса и е на добра цена:)
Лаленце в Стара загора продават ли я, че тук в София май само в девет + я има! Междудругото в prodavalnik.bg съм виждала обяви за чисто нова количка, аз не поне не искам втора употреба, но ги продават и нови и са може би с 400 лв. По евтини! Обаче може да нямат гаранция, а тези от магазина имат 2 год.

Общи условия

Активация на акаунт