Грижи за косата - 89

• 59 673
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново
Косата ми не цъфти, но е много изтъняла в краищата и се къса, въпреки подстригването. Какво бихте ми препоръчали?

Аз бих ти препоръчала,наред със съветите на Princess Zvezdichka, да пробваш и серията на Лореал- Force vector Peace- точно против накъсване е,и аз съм доволна  bouquet

# 91
Да, Force vector са добри. Ползвала съм шампоан и балсам от серията. Simple Smile

# 92
Момичета, интересно ми е мнението ви по въпроса за балсама - има ли разлика между професионалните и тези от дрогериите? При шампоаните разликата е голяма, но дали това важи и за балсамите, или балсам от пет лева може да върши работата на такъв от 30 лв., например. Какви са впечатленията ви?  Simple Smile

# 93
И маските за коса и балсамите, независимо от цената, ги използвам след измиване на косата, стоя известно време - 10-15 минути и плакна. Разбира се ползвам и други маски преди измиване на косата, които изискват повече време за действие.

# 94
Момичета, интересно ми е мнението ви по въпроса за балсама - има ли разлика между професионалните и тези от дрогериите? При шампоаните разликата е голяма, но дали това важи и за балсамите, или балсам от пет лева може да върши работата на такъв от 30 лв., например. Какви са впечатленията ви?  Simple Smile

Зависи какво сравняваш, така наедро аз не бих си позволила да обобщавам. Ако искаш пусни конкретен балсам от супера и конкретен балсам от про серия и ще ги сравним има ли разлика. Но няма еднозначен отговор да-не. Също така имай предвид, че без значение от цената, ако продукта не е правилно подбран или правилно използван, все тая каква марка е.

# 95
Момичета, искам да ви питам за една серия от продукти за подхранване на коса, които обожавам, но не откривам в Европа. Моля, ако някой го е срещал в магазин или сайт да сподели.
Казва се Proclaim Argan Oil :
http://s7d3.scene7.com/is-viewers/flash/genericzoom.swf?serverUr … auty%2FSBS-631615

# 96

Зависи какво сравняваш, така наедро аз не бих си позволила да обобщавам. Ако искаш пусни конкретен балсам от супера и конкретен балсам от про серия и ще ги сравним има ли разлика. Но няма еднозначен отговор да-не. Също така имай предвид, че без значение от цената, ако продукта не е правилно подбран или правилно използван, все тая каква марка е.

Аха, разбирам.  Peace Мисълта ми беше дали е лошо да ползвам шампоан и маска на Керастаз, а балсама да е vo5, който си ползвам редовно. Един вид, питах се дали мога да ги спестя едни 40 лв. и пак да очаквам добри резултати и въобще каква роля играе цената на балсама, защото досега не съм забелязала особена разлика между марките, както при шампоаните.  Simple Smile

# 97
  • в 1001-та нощ
определено цената не е причината да се купи нещо, ако и евтиното и скъпото ти действат еднакво - защо ти е скъпото, но аз имам незаменими финиши на керастаз, за които нямам евтини или не толкова евтини аналози ....разбира се и не само на керастаз ...

но за да си струва парите за теб конкретно - трябва ти да го пробваш и прецениш кое ти харесва, защото на мен много на крастаз и други скъпи - не ми харесват  Peace не защото са лоши, просто не са за мен, затова има голямо разнообразие - за всеки, но всеки трябва да намери своето за конкретния момент  Peace

# 98
Здравейте!
Накратко ще разкажа какво се случи с моята коса и какво искам  да се случи.
Първото ми боядисване беше в русо, което стана меко казано смешно. После станах черна, а след това 3 години съм била червенокоса във всички вариации. Днес 6г. след началото на сагата искам да се направя топло кестенява с руси кичури и да пусна малко косата си тъй като тя е къса.
Вчера срещнах една от бившия отбор на червенокосите, която беше постигнала резултата, който аз търся от един път. Попитах и тя каза че първо са и направили кичури, а после са я боядисали. Какво мислите за това?
Относно по-бързия растеж на косата можете ли да ми препоръчате нещо? Засега съм използвала ампулите на Сери(сини) и едни италиански с жен-шен. Кои са по-добри? За краищата използвам кристали за коса, но да не се отплесвам толкова много.
Главният ми въпрос е как по-бързо да се отърва от него > http://prikachi.com/images/329/5169329X.jpg и да получа > http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Entertainment/images-11/je … ston-premiere.jpg

# 99
На мен пък евтина козметика за коса (нисък клас) и добър ефект, изобщо не ми се връзва и не си правя експерименти в тази насока. А, че не всичко на пазара е точно за твоята коса, това е ясно.
Но не случайно има термини като "професионална употреба" и разлика в ценови диапазон (не само заради утвърденото име).

В детските и тийнейджърските ми години съм израснала с козметиката, която майка ми е ползвала. Това включва отвратителните (за мен) шампоани на Елсев, Пантен, Vo5 и производни и определено имам база за сравнение, ако изобщо ми минава през ума да сравнявам ниското с високото. Вярно, че всичко е въпрос на възможности, но това не означава, че не трябва да наричаме нещата с истинските им имена.
Има хубави масла за коса на достъпни цени, ама да сравняваш шампоани Керастас с Арома, примерно... е абсурдно.

Съжалявам, ако звуча крайно и снобарско, но куртоазията и прикритото лицемерие в темата, в случая ме провокира да си го кажа "право куме в очи".

И да се повторя, или потретя, силно препоръчвам Еликсир Ултим на Керастас особено за изтощени коси. Вече е проверен, използвам го почти ежедневно, като косата ми вече не е подложена на никаква термична обработка и определено толкова съживена не съм я виждала от времето, в което не знаех какво е преса.

# 100
Здравейте на всички!
Сметнах,че е по-добре тук да напиша запитване,вместо да дам вопъл на нова тема Simple Smile
 Помните ли преди време всички онези голеееми теми за ТАйната на красивата и дълга коса,където всички бяха последователи на прочутата маска с Тривитаминол? Искам да попитам какво се случи с всички ,които даваха отзиви относно влиянието на тази маска върху косите им? Или аз не виждам ,или наистина тези теми пропаднаха... Спряхте ли да правите маската или какво се случи? Просто ми е интересно след толкова време,някоя жена да се вдигне и да покаже явен резуллтат ,че въпреки гена и хиляда други фактори,маската с тривитаминол е спомогнала за растеж и укрепване на косъма! Моля някоя от вас ,ако не е спирала с тази маска в продължение на дълъг период,да ми сподели,защото много се чудя дали и аз да стартирам такава "кампания" за моята коса! ПРосто ми трябват обосновани мнения по въпроса,а не просто да чета безброй постове с -> "Да,има ефект,доволна съм" Rolling Eyes
Благодаря предварително!! Simple Smile

# 101
  • София
Записвам се в темичката.  Wink

Напълно подкрепям думите на Princess Zvezdichka.
Никога не бих разчитала супермаркет козметиката да възстанови и хидратира примерно изрусена суха/изтощена коса.
Още един глас и от мен за Елексир Ултим на Керастаз, страхотно действа на моята суха коса.

# 102
  • в 1001-та нощ
аз намирам за безсмислено противопоставянето на професионалната и масовата козметика, много хора, дори повечето ползват масова козметика и не са останали без коса  Peace тази козметика, все пак е предназначена за хора  Peace аз самата също - дълги години преди да започна с проф. козметика - съм ползвала масова; разбира се - вече ползвам само професионална, но около мен масово момичета не се интересуват от проф. продукти

а много момичета около мен - с разкошни коси - не полагат особени грижи - ген  Heart Eyes

не виждам нищо лицемерно или куртоазия в горния си пост - пиша това, което мисля  Peace

по същия начин е и с козметиката за лице .... колко хора ползват Бергман или Жернетик .... или изобщо са чували .... и намират Виши за върха на сладоледа  Blush  но това е вече друга ... безсмислено да се води

lambada, преди време се поде този въпрос, имаше и анкета, където всеки да сподели как му влияят маските с тривитаминол и маските с масла, оказа се, че доста хора са имали косопад .... реално ... като се подеме фурор по някоя тема ... всеки се надпреварва да споделя отлични резултати и малцина се осмеляват да развалят пейзажа, като споделят недоволство ... така леко се изкривява картинката и се създава грешно впечатление

личното ми мнение е, че ако някой има нужда от витамини е по-добре да ги поема дозирано през устата, пак ще окажат влияние и няма да има предозиране  Peace

# 103
  • София
Някой ползвал ли е серията Пантен Аква Лайт, която напоследък рекламират?
В рекламата представят и една пяна в жълта опаковка, но не мога да я намеря! Отзиви за серията?

# 104
аз намирам за безсмислено противопоставянето на професионалната и масовата козметика,

Абсолютно безмислено е и аз съм на същото мнение, даже си го и казах. Това е все едно да сравняваш слон с мишка и да питаш каква е разликата и има ли изобщо такава.
Генът си е ген (но пак си иска поддръжката, различна от левче), но ако искаш да постигнеш ефект с косата си, тоест да я подсилиш, за което става дума по-горе, трябва да се ориентираш към "слона".
Евтината козметика не прави чудеса и е хубаво да се напише в прав текст, демек:
"Момичета, ако искате да подсилите косата си, няма да се получи с масовата евтинджос козметика."
Е това е липса на куртоазия и професионално мнение без заобиколки.

Общи условия

Активация на акаунт