Грижи за косата - 89

• 59 809
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,мили мами.
Въпросът ми е някоя от вас ползвала ли е ТРИ ВИТАМИНОЛ и доволни ли сте ?
Освен това от няколко години имам ужасен проблем с пърхота опитах всички възможни продукти на пазара някои се оказаха само добра реклама а други подействаха но временно...сега си правя маска за коса с домашен зехтин и вит.А , косата ми става мека и жива но пърхота си стои нямам отърване.
Ако някоя мама е имала моя проблем и е намерила решение , ще съм благодарна ако го сподели .

Весел и успешен ден   bouquet

Тривитаминол няма да помогне срещу пърхот.
Вземете си шампоан за чувствителен скалп или в зависимост от косата /мазна,суха/ против пърхот.
Например този, има го и във вариант за суха коса.

Много вероятно е причината да са гъбички, щом проблемът е от няколко години - шампоан Низорал е чудесно решение.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 11:13 от Airborne

# 301
за пърхота Себорал Форте много помага.Не знам дали да рискуваш с тривитаминола ако ти е чувствителен скалпа,на мене ми докара голяма беда.Но общо взето пърхота е проблем,който временно се решава и после пак се появява.И от лаковете,пяните може да се появи и от стрес.Така,че трудна е борбата с него.Но пробвай Себорала-от него много хора са доволани,на мене за 1 седмица ми се махна.

# 302
На мен много ми помага Eucerine против пърхут. Няма миризма и е подходящ за ежедневна употреба. Само той ме спасява и то още след второто измиване. Приятелят ми е с чувствителен скалп и го сърби от почти всички шампоани, но този му е добре. И ограничи, или направо спри употребата на лак и пяна за коса ( ако ползваш такива ).

Момичета, и аз искам да питам нещо. Дали някой е използвал маслото Kerastase Elixir  http://zlatnaribka.com/eliksir-s-chetiri-vida-masla-kerastase-el … tml#.UE8pUOGolrQ?
Присвършва ми Mythic Oil, който е невероятно икономичен -  вече 11 месеца всяка сутринта си го нанясам, но не искам да възникне привикване, така че реших да потърся сега нещо аналогично - пак да е масло/олио, не като чисто арганово, а по-разредена консистенция, като за ежедневна употреба. Съвет?
Аз ползвам на Нирвел и  съм доволна. Ето това е.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 12:01 от tanch

# 303
Здравейте! Simple Smile Интересувам се някоя от вас дали е срещала някъде из София тези прoдукти на Роза Импекс? Търся ги-търся си, но ги няма никъде ooooh!

http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=priceli … =2&order[]=real

# 304
  • в 1001-та нощ
Отговорих ти и на др. място, произвеждат се за износ, в БГ не се зареждат  Peace

# 305
Tanch, от къде купуваш Аргановото масло?  Thinking Аз търся, търся и все не намирам  Crossing Arms

# 306
Аз го купувам от Испания, май е испанска фирмата, но не съм много сигурна. Но би трябвало да го има и онлайн.

# 307
На мен много ми помага Eucerine против пърхут. Няма миризма и е подходящ за ежедневна употреба. Само той ме спасява и то още след второто измиване. Приятелят ми е с чувствителен скалп и го сърби от почти всички шампоани, но този му е добре. И ограничи, или направо спри употребата на лак и пяна за коса ( ако ползваш такива ).

Момичета, и аз искам да питам нещо. Дали някой е използвал маслото Kerastase Elixir  http://zlatnaribka.com/eliksir-s-chetiri-vida-masla-kerastase-el … tml#.UE8pUOGolrQ?
Присвършва ми Mythic Oil, който е невероятно икономичен -  вече 11 месеца всяка сутринта си го нанясам, но не искам да възникне привикване, така че реших да потърся сега нещо аналогично - пак да е масло/олио, не като чисто арганово, а по-разредена консистенция, като за ежедневна употреба. Съвет?
Аз ползвам на Нирвел и  съм доволна. Ето това е.

В Бг като че ли го няма? Само да се поръча от някъде е опцията...

# 308
  • Атлантис, Галактика Пегас

Момичета, и аз искам да питам нещо. Дали някой е използвал маслото Kerastase Elixir  http://zlatnaribka.com/eliksir-s-chetiri-vida-masla-kerastase-el … tml#.UE8pUOGolrQ?
Присвършва ми Mythic Oil, който е невероятно икономичен -  вече 11 месеца всяка сутринта си го нанясам, но не искам да възникне привикване, така че реших да потърся сега нещо аналогично - пак да е масло/олио, не като чисто арганово, а по-разредена консистенция, като за ежедневна употреба. Съвет?
Аз ползвам на Нирвел и  съм доволна. Ето това е.

В Бг като че ли го няма? Само да се поръча от някъде е опцията...
не е също, но на мен ми правиха биоламиниране с тези продукти
 http://beautyexpert.bg/maslo-ot-argan-100ml-restrukturira-podhra … a-unikalen-blasak

# 309
Здравейте момичета,

обръщам се към вас с молба за малко помощ.
Накратко - след ужасяващо цъфтящи и сухи краища, вчера се разделих с не малка част от косата си. Това изсушаване сякаш се появи от нищото, допреди 2-3 седмици косата ми далеч не беше в такова състояние.
Продуктите, които ползвам са следните на Лореал Про - шампоан Форс Вектор и балсам от същата серия, а за финиш - крем за силно изтощени краища на Absolut Repair. В последствие реших да редувам Абсолют-а с нещо друго и си взех на Матрикс - Pro Solutionist Instacure. Като се замисля почти на 100% съм убедена, че точно този продукт така ми изсуши косата  ooooh!.
Вчера в салона ми направиха процедура с Kérastase - измиване с шампоан Résistance, бустер Серамиди + концентрат Олео фюжън, а след като ми изсуши косата (без никакви стилизанти) нанесе Elixir Ultime за боядисана коса (розовата опаковка).
Сега съм в голяма чуденка с какво да си предпазя косата, защото изпадам в тих ужас ако пак започне да цъфти след 2 седмици  ooooh!.
Това, което съм си набелязала е следното: Kérastase Elixir Ultime за изтощена коса (зелен флакон), Oléo Relax и Ciment Thermique, а на Лореал - митичното олио и серума за силно изтощени краища (като превантивна мярка).
Съдейки по състоянието на косата си, очевАдно не се справям много успешно със съчетаването на продуктите и затова се надявам, че ще ми помогнете с избора. Не искам да се затрупвам с много неща, 2-3, но наистина действащи продукта са ок. От шампоана имам още, но ми се иска и него да сменя за известно време. Приемам всякакви предложения.

Извинявам се за дългия пост и се надявам, че ще ми помогнете  Hug

P.S.: забравих да кажа, че се изрусявам. По принцип естествената ми коса е светла, но аз я правя 2 нюанса по-светла.

# 310
Здравейте!

Имам един въпрос, като предварително си признавам,че не съм чела всички изписани до момента теми, за да намеря отговора  Simple Smile
все пак, тръсхи в гугъл,но не открих.И въпросът е: може ли да се прави маска с тривитаминол за детенце?
Дъщеря ми е с много рядка,тънка и перушинеста коса. На възраст е на 5 и половина, а косата ѝ е едва до раменете, това е целия растеж откакто се е родила. Повечето наши приятелчета вече отрязаха по една-две опашки, а нейната коса сякаш въобще не расте. Водя я два пъти годишно за подрязване на връхчетата,но тя милата не дава въобще да я доближава ножица, защото като всяко малко момиченце си мечтае за дълга коса.
Една колежка ми разказва,че като била малка,баща ѝ я мажел с тривитаминол. Той се занимавал с животновъдство, тя имала рядка и къса коса и той решил както овцете,така да стимули растежа и при детето. Била е втори-трети клас, по нейни спомени, не е имало вредни последствия.
Въпреки нейния разказ,аз съм малко неспокойна и затова искам да се допитам и до вас, мога ли някак да помогна на моята кукла да засилим растежа на косата и да укрепне косъма.

И във връзка с последните дискусии в темата,ако мога да бъда полезна,моя позната ползва http://www.zoya.bg/shop/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%B0.54/_D0_B0_D1_80 … _BE_D0_B2_D0_BE-s от тук арганово масло и е супер доволна,но аз личен опит нямам.

# 311
Amelly линка ти нещо несе отваря при мен newsm78,а иначе аз лично бих експериментирала върху себе си,но не и върху детето,но това си е мое мнение,може би по правилният подход е подходяща грижа и козметика за косата,която ще стимулира разтеж и здрава коса,правилно хранене и т.н Hug

# 312
Здравейте, имам нужда от съвет. От 2- 3 седмици имам силен косопад, който свързвам с тримесечната диета, на която бях до скоро. Особено като си мия косата, пада много. Пия Геритамин, вит. Б комплекс и вит. С + цинк. Мажа се със Стимуланта за коса на Икаров и хининова вода и шампоан Фитовал. Иначе косата ми е гъста (ако не окапе цялата) с мазни корени и сухи дължини. Без блясък е, отпусната, не е "жива". До преди косопада използвах шампоани против пърхут CLEAR. Сега като го смених, установих, че нямам пърхут, но ме сърби скалпът още на следващия ден след измиване. Може ли да ми препоръчате подходящи продукти, както за косопада, така и за цялостно възстановяване на косата.
Маската на MACADAMIA дали ще е подходяща за мен?

# 313
Здравейте!

Имам един въпрос, като предварително си признавам,че не съм чела всички изписани до момента теми, за да намеря отговора  Simple Smile
все пак, тръсхи в гугъл,но не открих.И въпросът е: може ли да се прави маска с тривитаминол за детенце?

Не, не, не, не, не. НЕ. Тривитаминола съдържа мастноразтворими витамини, които се натрупват в организма. Вит. А в по-големи количества е токсичен за организма. Тривитаминола в никакъв случай не бива да се използва от деца, бременни и кърмачки, защото токсичните нива се достигат много по-бързо, това е препарат за животни. Надявам се сега гугъл да го индексира.
Храни детето пълноценно, подрязвай ако има цъфтеж, цъфнала коса ако държиш за да е дълга ефекта е обратен, защото плъзва нагоре и се къса от по-високо косъма, мек шампоан, спрей детски за разплитане за да се пазят дължините от механично увреждане с четки, и ще си порасте колкото може.

irenna да.

# 314
  • в 1001-та нощ
Започни с успокояващи шампоани, може да са протиеокосопадни, да не са енергизиращи, например не вземай Виши или Клоран, вземи Дюкре, Фито ...

Вземи и успокояващ тоник за скалп и ампули против косопад, или лосион, добре е да вземеш и добавки. Знаеш ли от какво е косопадът - сезонен, хормонален, заболяване ....  newsm78

Отпусната коса - според мен е поради прекаляване с мазни продукти и не добро отмиване, маслото на Икаров - мажи само в корените, не по косъма; ползвай по-леки балсами, може и противо косопадната серия на Лакме  (шампоан, маска, ампули, лосион .....).

Amelly, не бих ползвала за дете, и за възрастен също  Peace

Кейтинка, съмнява ме да е от финиша на матрикс, по-скоро - да си била на море, особено по-солена, да не си предпазвала косата, да си влизала в сауна - пак без да я пазиш, да си ползвала преса с лак .....  Rolling Eyes

Ако косъмът е много увреден - прави Милк Шейк протеиновата терапия , бамбука на алфапарф, ботокс или други продукти с интрасилан и редувай с хидратиране - да има баланс  Peace

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 16:25 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт