С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 256
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
...викам да се появя да сложа Flowers Rose Flowers Rose за темата  Mr. Green

Няма я Луси и темата взе да умира... с това темпо ще я пишем тази темо до следващите рождени дни.  Mr. Green

ето,един човек да ме оцени по достойнство Naughty Sunglasses

Не така песимистично, и аз те оценявам  Hug

Честно казано и на мен не ми се иска темата да замре, свикнала съм си и всеки ден проверявам кой  какво писал, но все по-често не виждам раздвижване и ми става кофти. Във ФБ става по-бързо така, но и форумът си има своето очарование. За мен лично, групата във ФБ е за споделяне на снимки и клипове, а темата - за "цялостна картинка".
Иначе то е ясно, че все по - малко време ще има, но пък идва зима Simple Smile Иначе аз поне до май - юни съм си у дома и за сега не мисля да се връщам на работа, след това как ще се развият нещата не мога да кажа.
При нас все същата - не яде и мрънка нон стоп и за всичко, просто не издържам. От къде има сили за толкова простестиране не ми е ясно. Ама всичко се връща, едно време партизанското ми име беше "опозицията" и сега моята дъщеря ми го връща тъпкано.
Яд ме е и на некадърниците с които се сблъскавам постоянно, ей го вече месец се влачим с кредита и апартамента, аз моите документи си ги осигурих още август месец, обаче още чакам продвача да се натутка, после и банката ще ме мотае кой знае колко време. А ние ще правим ремонти, ще се гласим  ooooh! Надявам се да успеем да се нанесем преди декември.
Хайде усмихнат ден и от мен! Hug

# 241
И аз всеки ден проверявам,на мен също ми е мъчно за темичката ни.Аз така или иначе не пиша във ФБ и съвсем ми се губи нишката.
Утре сме на последната ваксина,вие давахте ли превантивно нещо преди паротит,морбили и рубеола ваксината?

# 242
  • Варна
Наистина жалко, че замира темичката, дано зимата да се посъживи, когато ще сме по-приковани по къщите.

То и аз не съм от най-често пишещите, ама напоследък все не ми стига времето. Пък и сигурно ви писна да ме четете как се оплаквам от злоядото си дете Twisted Evil.

И спирам да се оплаквам вече, решила съм да го давам по-спокойно и по-ведро, че както вече бях споделила, от нерви си докарвам нечовешки болки в стомаха. Ние сега сме си в Разград от събота и поне имам малко отмяна. Мама се занимава с малкия, като се върне от работа, а аз излизам на кафенца с приятелки, когато не работя Grinning. Ще поседим 2-3 седмици сигурно и после се прибираме обратно У Варна. Много хубави площадки има в Разград, всички са новички, с тази меката настилка, с едни прекрасни пързалки, Валентин много им се радва. Днес се видях с най-добрата ми приятелка от детските години, не се бяхме виждали от 2 години, понеже тя живее в Гърция и все се разминавахме с прибиранията в Разград. Тя също има момченце с 4 месеца по-голямо от Вальо и двамата много си допаднаха, дано един ден и те да станат приятелчета като нас двете Grinning.

ММ много ми липсва, но се успокоявам, че почти мина половината време и остана още толкова. Чуваме се и се виждаме по няколко пъти на ден, малкият вече сигурно мисли, че тати живее в компа, защото като включа лаптопа и се нарежда до него в очакване.

Не говорим /казва само мама, тати и топка Crazy/, не сме махнали памперс, даже още от биберон пием, ама вече отдавна съм се примирила, че моето дете няма да е рекордьор по най-ранно проговаряне/прохождане и др. подобни умения  Laughing.

# 243
  • Стара Загора
че моето дете няма да е рекордьор по най-ранно проговаряне/прохождане и др. подобни умения  Laughing.
Моето е бе...ама отзад - напред Mr. Green Хич ни няма нас...освен да се тръшка...друго май не прави Twisted Evil

# 244
Ей, дойде Lussy, насмете ви и айде темата се пораздвижи  Mr. Green Grinning

Аз да си кажа, че също поглеждам винаги когато има нов коментар в темата, че я следя, ама не пиша щот то само мои постове през 2-3 не си е работа. Mr. Green Иначе и аз не работя в истинския смисъл на думата - с ходене на работа, но от къщи си поработвам отвреме навреме... Не знам кога ще ми "разреши" щерка ми да работя, ама ако не е скоро може и да ме обавят за най-дълго стоящата мама вкъщи. Tired

МартаHug

Хера, гледах ти аз снимките...рядко пропускам. Wink

Бисквитка, аз си мислих, че тук са мудните мудньовци...дето ако не стане днес, ще е след 5 години и никой не си дава зор, ама явно вече и у нас е същата работа. С тази разлика, че тук няма как да не се случат нещата, а там ма все още не е съвсем така... Дано скоро ви уредят документите. Peace

Desi_shisha, нищо не съм давала на Нико. Peace

Мария, звучиш някак по-добре. Wink Вальо няма да се остави да боледува от глад сам...като огладнее ще яде, та ушите му ще пукат. Mr. Green Нико 2 дни го беше ударил на кърма...и на третия ела да видиш...преполови хладилника. Резултатът беше, че както пропусна 1 ден с голямата работа - така на следващия не мога да му смогна да сменям памперси. Mr. Green

Ставам да им готвя нещо, че пак са гладни. ooooh! а преди 2 часа и двамата със сестра му изядоха повече от мен и баща им. ooooh!

# 245
  • при палмите и алигаторите,FL
 Hug
 Добър ден и от мен Blush

Как сте дами? Надявам се добре, не сте откачили като мен #Crazy. След като мама Heart Eyes си замина положението при нас стана по интересно, направо невъзможно интересно. Мончо е залепен за мен, не ме оставя да свърша нищо спокойно, простирам ии тя след менпренарежда, готвя-навряла се в краката ми и ме бута, чистя-плаче от прахусмикачката. Най е доволна като си играем или е навън, е да времето се оправи, няма влага , температурите са поносими -направо Рай, обаче не можем само навън да виреем. Отделно каката я мързи да чете, нещо много трудно това четене, та и с нея водим битки. НО, са здрави и инатливи, е това ме радва най много, пък все някак ще отцелеем, докато ги изпратим поколежите Mr. Green
Бях се замислила да се активизирам У фейса, че гледам там интересно,всички дискусой там се водят,пък аз испускам, обачеееееееееее не е за мен тая работа, аз шЪ си клеча тук у форума и ще се радвам като някой се излъже да пише, пък и ако някоя снимчица има, ех че кеФ.Признавам си, и аз се бях покрила, обаче най тържествено обещавам,всеки ден по пост, пък ако ще и монолог да си водя bowuu
Буболече, браво на Ели за пеенето, Мончо само вряска като пате Ма-ма, МА-ма, Ма-Ма

Тони, много се радвам че на Рая все повече ѝ харесва в детската градинка. Пък и последно като четох май и апетитът ѝ се е завърнал Hug

Даная, честита ви ученичка, това с чашата ме уби, Моника също не може да пие от чаша, виж със шише се справя, но чаша -абсурд

Бубе, ти цаца донесе ли , а ???? Наврях се у фейса да ви видя цялото фЕмили-страхотни сте, всичките, ти си като ученичка, Ралфи колко е пораснал и се е променил, голямо момченце с още по големи белички Heart Eyes. Чакаме ви Hug

Марте, това с подръжката на мотоциклета/три пъти се връщах да го прочета, да не би да бъркам някъде #Crazy/, не ми се връзва с джаза и зъболечението- интересна личност си ти, все повече ми се иска да се видим на живо Hug

Херич, завид, завид за Търново и светлинното шоу, и на мен ми беше мечта да го видя, но сега едва ли ще стане....

има интерес към темата,ще се включа с подробно инфо Peace
има, има, пиши и за теб как си Hug

Много ми е разхвърлян поста, но пиша докато Моника спи в мен. Това по повод кога ще спи в отделна стая- когато измисля как да ги изгоня със Соник от спалнята, не че си давам много зор
Снимка

# 246
Причини за неписане в темата-работа и липса на време да се обърна.За капак в неделя следобяд като ме олепи едно повръщане,после разстройство,та днес съм на крака вече,но снощи го лепна ММ,надявам се детето да не се поболее,че незнам къде ще се скрия.
Някой ми смени детето-от както е в държавната ясла реве по цели нощи кога насън,кога се събуди,подмята се...ужасТ е,от там и ние не се наспиваме ......Лошото е ,че вече плаче и през деня като си я вземем от  ясла,само се гуши,иска някой да я държи на ръце,и плаче...голям стрес голямо нещо,незнам какво ги правят там,като питам даскалиците-"Ааа не плаче,яде си,спи си".
Вече непомня дали тук се оплаках как на втория ден ми я върнаха ухапана и осмукана "от любов" по бузата,та ми идеше да удуша някой,ама и мина вече,почти не се забелязва.

Бисквитка,като смени аватара,все едно не си ти,бях свикнала да точа лиги по онези шоколадови изкушения.Късмет с апартамента и по бързо да ви задвижват документите,че то си е голяма хамалогия.

Нанди добре завърнала се и на теб,двете душици са страхотни,как си пляскат в локвите.

Марте  Hug незнам как един ден ще седна да уча с детето,далечно ми е още.А заглавието на книгата според мен не се отнася точно за мотоциклет,по скоро е преносен смисъл ? newsm78

Тони завърнали са се ящните деца,чак се сетук за тутманика ,който преди време беше показала във Фейса.

Нелка чакаме клипче на пеещо Ели.Мариела и тя се нарежда на компа и си иска "папа " и " коко"

Мария-друго си е да има кой да те отмени поне за миг.Тези площадки с меката настилка са ми любими,така не ме е страх,че ще обели колене и нос.

Хера-ха честит рожденник на патерици   party023 Звук и светлина не съм гледала,а толкова командировки и нощувки имах в Търново.

Хайде Луси твой ред е.....раздвижи темата отново.

# 247
  • Стара Загора
Добро утро  bowuu
Изпратих ученика и баща му...чакам втори номер да се наддигне и се надявам да стане по-късно Mr. Green
Чета ви за яслите -  и да ви кажа...не искам да ива това време. Но избор аз също нямам. Почва се едно реване, мрънкане, стрес, болести...аман Twisted Evil С детегледачка - имах за Слави но мисля, че я обърках там и не мисля за Борис...поне за сега не. Но до пролетта съм с него - после ще видим. Искам бабите да го гледа до другия септември ама незнам дали ще се навият. Те още незнаят моите планове но мисля да ги съобще по някое време Joy
Звук и светлина наистина беше страхотно. Лошото е, че го правят само по празници а иначе е много скъпо да си поръчаш.

DSC_9862-1 by anton.slavi -hera, on Flickr
Един Боример да ви покажа - да не го забравите, че съм притеснена хубавостта ни да не остане не почетена Mr. Green
Шени чакаме похвалата за новия апартамент. В кой квартал си избрахте и какъв е - извинявай ако си го писала...проспуснала съм го поради липса на нет.
Другото - забравих  Tired

# 248
Я, пораздвижи се темата...много хубаво! Hug

Нанди, вчера тъкмо си мислих къде се покри...то хубаво, че мама е била при теб, ама тъкмо си имала повече време за нет Wink...а ти съвсем се скри. Laughing А двете мацки са ти супер готини. Снимката и тя е много свежа, уловила си скока на Соник  Sunglasses

danaq_lv, аз веднъж ще направя нущо за дебелеене докато сме на диета и те ще ме хванеш. Joy
Не смея да правя пак, че току виж съвсем ми отишъл режимът на хранене по дяволите. Mr. Green Тъкмо си влязох в любимите дънки от преди бременността с Нико...е, има още докато се харесам съвсем, но това ми е страхотен стимул. Wink
Тъжно ми стана като прочетох, че Мариела плаче като я взимате от яслата. Това тук не го видят за хубав признак за свикване с новата обстановка. Имате ли някаква възможност да я оставите няколко дни в къщи, за да се успокои...явно много ѝ липсвате и страда от новото място. Там дали учителките и лелките ги гушкат? Тук в ДГ на Рая постоянно ги обгрижват и гушкат, говорят им успокоително и т.н. Предполагам това много помогна на Рая да се адаптира толкова бързо въпреки езиковата бариера. Днес ме пита дали вече е вереме да тръгваме, че нямала търпение да види Софи и Моне. Laughing

Хера, и аз имам/имах големи драми с училището на Рая, но тя се адаптира учудващо бързо. Никола вероятно ще се адаптира още по-бързо, защото е такъв непукисчо, че едва ли ще ме търси...а тя си е емоциолнална и мислих, че ще е трудно, но тя ме учуди. Вярно, че нашите деца са още мънички...но догодина до септември ще са на по 2 г и 4-5 месеца, а тук ги взимат в училище на 2 г и половина, та да видим как ще му хареса и на него. Искрено се надявам в България отношението на персонала в градините да е така добро както и тук, че това се отразява на децата - виждам го всеки ден. Няма викове, крясъци, никой не си и помисля да удари дете. Всяка по-неприятна ситуация се решава с разговор и много обяснения.

Ох, дано не вали, че трябва да отидем до магазина да взема памперси на Нико и мислих да пообиколим с него магазините...ама да видим.

Той от 2 дни е супер доволен - измих му на кака му триколката и сега като улав кара колело у дома...от тяхната стая до хола имаме дълъг коридор и обикаля сам. ooooh! Сестра му беше почти на 2 г когато се престраши да го кара това колело и тогава много ѝ се радваха хората и ме питаха на колко е....а сега този съвсем ще ги вкара в чуденки. Laughing

# 249
  • Стара Загора
Абе при нас в яслите...спорна работа за възпитателките. Зависи на какви ще попаднеш...има големи изродки! В градината на Слави една лелка го беше стреснала - легнали на обяд обаче на него му се допишкало и се наддигнал да каже само...тя като му викнала да си ляга веднага и той съответно се напика. По принцип се изпуска...но когато се заиграе...докато спи нямаме почти фалове откакто сме махнали пампреса. Та на другия ден ходих да я видя аз тая лелка /не учителката/ та нямаше повече такива вряскания.
Уф незнам..много съм притеснена за Борис и за постъпването му в учебно заведене - много е сраежлив, несоциален,.....незнам...трябва да почвам работа в някоя ясла Mr. Green

# 250
Аз па точно обратното на Хера - Филип е свръхсоциален, Умре за деца, едвам го прибирам от площадките и определено скучае по цял ден с бабите си  Tired Иска ми се да го дам на ясла , поне за половин ден, ама като чета какви са условията за прием  ooooh! та хич не ми е ясно какво и как да предприема  newsm78

# 251
Хера, чета те и не вярвам на очите си. Shocked Наистина ли викат по децата, когато им се пишка?!?! Направо съм в шах! Много неща съм слушала за градините в България, но това граничи с нарушаване на човешките права на детето... ooooh! И за това тези учителки и лелки са се обучавали - да контактуват и общуват с деца?! ooooh!

Рая от първия ден си е казвала, когато ѝ се доходи до тоалетна и не е имала никакви проблеми дори с това - на неразбиращите я учителки тук. Направо нямам думи. Аз дори питах в началото дали е необходимо да ѝ сагам дрехи за преобличане, ако се намокри, или се напишка и ме уревиха, че няма да има нужда, защото когато работят в час с цапащи материали/ бои, лепила и прочие/ те го правят с ръкавели и ръкавките дори им остават чисти, а ръцете им ги мият след всеки час и преди междучасието, когато трябва да се хранат - в 10 ч ядат плод. Вярно, че тя не спи на обяд там, то тук децата след 2, 6 години не спят по принцип на обяд, но пък и не мога да си представя да ѝ се скарат затова, че ѝ се пишка. ooooh!

Ама тя и държи де - никога до сега напишквала, освен първите 2 дни след като махнахме памперса. И може би 2 пъти си е напишквала гащите, ако ѝ се закачат за дъската и не ги е свалила хубаво докато пишка на тоалетната. То затова и съм толкова учудена, де...
Иначе Рая е супер емоционална и привързана към нас. Вярно, че като ги водим по детските кътове се учи да играе с деца, но все иска да е до нас...та напълно те разбирам за Борис, но той може също да те учуди колко добре би му се отразило да е сред деца. Peace

Норе, а вариант за частна ясла? Знам, че са скъпи...но щом усещаш Фифо, че има нужда да общува с деца може да е от полза да не изпускаш момента. Peace

# 252
 Hug
Хер, опитваме се да купим до Плиска, 3 стаи + кухня...Още ми се мотае продавача с документите #2gunfire
За яслите - на моя позната са и отказали да изпишкват редовно детето, защото били малко като персонал...Та на казващо си нуждите дете в яслата слагали памперси.  Confused Разбира се, че не във всички ясли е така, но в мнозинството положението не е на ниво. А чатните започват от 400 и стигат до 700 лв, ами не всеки може да си позволи да плаща за тях. Rolling Eyes Ние за сега се справяме финансово и съм у дома, но и ако се върна на работа - ще работя тоно колкото да покрия разходите по яслата и моите пътни и дневни. И пак няма да си виждам детето по цял ден и ще вия от умора. Разбира се, не знам дали щях да мисля така ако получавах...да речем 2 пъти повече от сега. Но мисля, че пак щях да остана у дома Thinking

Бисквитка,като смени аватара,все едно не си ти,бях свикнала да точа лиги по онези шоколадови изкушения.Късмет с апартамента и по бързо да ви задвижват документите,че то си е голяма хамалогия.

Лейди Мери ми е любимка на мен и затова я сложих. Някой ден ще се накипря с такава прическа и аз, голям мерак ми е да се видя как ще изглеждам  newsm78
Много прегръдки за Мариелка, дано се нормализират скоро нещата при нея  Praynig
А Боример, Соник и Мончо са страхотниии Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Нанди, добре дошла  bouquet

# 253
  • Стара Загора

Много прегръдки за Мариелка, дано се нормализират скоро нещата при нея  Praynig
А Соник и Мончо са страхотниии Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Нанди, добре дошла  bouquet
Това бях забравила  Hug
Тони скарала му се е защото се приготвяли вече да спят за обяд и за това?!?!? Иначе по принцип нямат проблем с ходенето де. Но той бил облечен вече за сън но му се допишкало. Тя и нагла на другия ден...вика на Слави "Който пишка в леглото - сега няма легло!"....Ама тя не ме видя, че съм още в коридора...морееее после жална и майка. Рядко оставям магарето си в калта...Лелката съжали после въобще, че е била на работа същия ден Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Аз па точно обратното на Хера - Филип е свръхсоциален, Умре за деца, едвам го прибирам от площадките и определено скучае по цял ден с бабите си  Tired
Слави ми беше и още е де абсолютно същия. Много е контактен и социален...бързо влеза в нов колектив. Прилича на мен Joy Боример е по-скоро като баща си - не е някой нацупен..но по-трудно се доверява и отпуска при нови хора.
Ако имаш баба под ръка...незнам дали имате училище към Алианц...племеницата ми беше там и много са доволни. от 3г. я пуснаха там....но са на половин ден. Нещо от сорта на 200лв. беше...но не съм сигурна. Беше ми вариант за Боример....обаче нямам баба всеотдайна под ръка. И ще трябва да плащам и за жена и за занималнята /там учат английски/ Племеницата започна от 3 годишна/сега е на 14г./ и ходи още за часове /дав пъти седмично вече/ Говори и мисли на английски Mr. Green и понеже тази година кандидаства за езиковата гимназия /ние нали сме с потегло там - аз, брат ми, майка и, баба и даскалка там беше/ само английски не писа....приета е френски и вече го мразела ми каза Mr. Green

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 17:02 от Хера

# 254
и нагла на другия ден...вика на Слави "Който пишка в леглото - сега няма легло!"....Ама тя не ме видя, че съм още в коридора...морееее после жална и майка. Рядко оставям магарето си в калта...Лелката съжали после въобще, че е била на работа същия ден Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ей, това още по- ме втресе?! Shocked Shocked Shocked Как ще си позволи да му вменява вина за това изобщо?! Да оставим факта, че тя е в основата на нещата. #2gunfire А, и аз не бих оставила нещата така...Амаха... Crossing Arms

Шени, знам, че са скъпи частните ясли и градини. Кумата ми работи само за градината на сина си и за нейните си разходи, но нямат алтернатива просто. И тя и кумът ни са на работа, а бабите не могат да им помагат и така. Миналата година като подаваха документи ѝ бяха казали няколко начина да вземе място в градината: 1. ако мъжа ѝ я бие, детето го взимали одма ooooh! ooooh!, 2. ако изкарали детето болно - също и разни подобни...тя просто беше потресена дълго време след това и частната градина остана единствената им алтернатива. Confused

Норе, виж Хера ти е дала и друга чудесна идея. Peace

Общи условия

Активация на акаунт