С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 223
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Луси,за ходенето на пръсти-при нас отмина този период.
Обаче,за Джордж Клуни-хич и не помисляй Mr. Green

Джиджи,много изчерпателен пост Hug

При нас започва да става много весело.Мъжът ми води Ева сутрин на училише и след някой друг час,отивам да си я прибирам, с Ина под мишница,разбира се.После трябва скоростно да се приберем,че Ина вече е изморена.Следва обяд и приспиване на Дребната,после много бързо трябва да наготвя и в същото време да врънкам Ева да си пише домашните,защото стане ли Ина-става мисия невъзможна.Междувременно,се уговарям с 1234568 майстора за нещо си, относно мега ремонта в новото старо жилище.Сериозно обмислям да издам справочник за "белите" и "черни" майстори във Варна.
След като Ина се събуди,обикновено трамбоваме до апартамента,през това време Ева нонстоп мрънка,че не й се върви.После посещаваме някоя площадка или водя Ева на народни танци.
Връщаме се по тъмно,идва си мъжа ми,който не може да гледа от умора,а точно тогава настъпва голяма дандания-кой какво ще яде и кой какво не иска да яде.Приспивам Ина за час,час и половина,през който суче триста пъти и беснее на спалнята.Накрая се кротва и със сетни сили отивам да подкарвям Ева към леглото.
Малко по-късно всички спят и настъпва моя час Mr. Green

# 316
ей току що djidjonka измести Луси от първото място по дълги постове...
Направо - чак притеснително Mr. Green

не дърпайте дявола за опашката  Mr. Green

# 317
  • при палмите и алигаторите,FL
Да зема да намина  Wink

Джиджонката  Hug не мога я настигна по дължина на поста, ама все пак .........

Деси е описала и нашето ежедневие с първокласничка и чавенце, разликата е че сутрин аз си карам Соник на училище, та понякога дори и Мончо да спи се налага събуждане.

Бубе, сетих се аз да те питам, нали Габ щяхте да го местите в ново училище, какво се случи? Тук преместването в различно от районното е само при смяна на дресната регистрация, т.е. трябва да представиш сметки или договор за наем Confused

Мислили ли сте за Коледни подаръци? Знам че е рано, но с малчовците е лесно, все още нямат желания и не пречи да се вземе предварително. Ние сме се заринали с играчки и няма никакъв интерес, освен към топки и коли Crazy

ПП Сетих се за още нещо, Бубе, ще правиш ли пак Коледен календар за Габ? Аз съм се зачудила как ще вместя Моник в задачките......

# 318

Мислили ли сте за Коледни подаръци? Знам че е рано, но с малчовците е лесно, все още нямат желания и не пречи да се вземе предварително. Ние сме се заринали с играчки и няма никакъв интерес, освен към топки и коли Crazy

НандитУ марш у ФБ, има анкета за подаръци за Коледа Crazy
Иначе благодаря за стиснатите палци, Али от около 3 часа е по-добре, но вчера и снощи беше ужас...И съм сама, а като се върне ММ Али не го иска и все при мен се вре. Носим се и се люлеем като малко бебе, чак се чудих дали да вадя слинга. Ако мислех, че ще помогне щях да се хвърля през балкона Tired
Хайде усмихнат ден!

# 319
Въх, с тоз фейс , пак съм изостанала Rolling Eyes

Радвам сте че Али е по добре Hug. Моник няма претенций кой да я носи, все виси в нечий ръце и ни командори накъде да се придвижваме

# 320
Моник няма претенций кой да я носи, все виси в нечий ръце и ни командори накъде да се придвижваме
И у нас е така. От време на време Данчо се сеща, че може да потърси и майка си, когато наоколо има други хора, но като цяло съм доволна, че търси разнообразие. Стига ми висенето в моите ръце, когато сме само двамата.

ПП Сетих се за още нещо, Бубе, ще правиш ли пак Коледен календар за Габ? Аз съм се зачудила как ще вместя Моник в задачките......
Ако имате идея за задачки за малчовците, ще се радвам да споделите. Голям мерак имам да правя календар, ама ако чакам кефа на Дани да отговаря на въпроси или да прави това което му казвам, ще има да се занимаваме с него до другата коледа.

ей току що djidjonka измести Луси от първото място по дълги постове...
Направо - чак притеснително Mr. Green

не дърпайте дявола за опашката  Mr. Green
Луси, аз бих се радвала да приемеш предизвикателството, ще те изчета с огромно удоволствие Hug

# 321
  • София
Здравейте мили мои! Laughing  love001
От ужасно много време не съм писала и чела, но надявам се, че ще ме разберете bowuu
От един месец освен, че съм майка и домакиня съм и глава на семейството-страшно ми е трудно, направо се стопих физически и психически!(Вече съм около 48 кг.) Всеки ден ходя на работа, ММ също, когато има снимки, но средствата са крайно недостатъчни ooooh!Работя дори и събота и неделя, като се прибера у дома ме чакат гладни гърла, мръсотия, ненаписани домашни и плачещи малки момиченца за майка си+ много, много притеснен мъж! Twisted Evil
 Днес се наканих да пиша, защото най-сетне имам хубава новина-ММ се яви на изпити за започване на работа и днес му се обадиха, че от 15 октомври започва и аз ще си отдъхна малко най-после! Peace Hug Та...това е голямата новина при нас!
 Освен това движа и един доста голям проект, за който бегло ви бях споменала преди няколко месеца и в момента, в който нещата се случат ще се похваля. bowuu Wink
 Моля да бъда извинена за дългото си отсъствие, както и за това, че не съм отговаряла на никой, който ми е писал тук или във ФБ. Тези дни ще гледам да наваксам! Peace
 Всичко друго е наред при нас:
Вики: Успешен в 5 клас, усмихнат, по-отговорен, учим много, много интересни неща заедно! Съсипаха ме от даване на пари за учебни помагала-последното е от днес-40 лв. за учебник по италиански ез.- както е тръгнало, имам усещането, че до края на срока всеки ден ще искат по нещо! ooooh!
Кики:В предучилищната е горе-долу работата. Смениха една от учителките с едно младо момиче, което не знае как да се оправя с децата и съм доста недоволна, но-няма как!Ще се изкрета някак си и догодина-бри бати ако е рекъл Господ! Peace
 Маги: Милата на мама кукла- няма много нови умения, освен умението да крещи истерично. Много е разтребена и ако оставиш нещо не на място става страшно у нас-започва се един пронизителен писък, докато не и обърнеш внимание и не го подредиш на място въпросното нещо ooooh!-ето кой ще ни вкара в час! bowuu hahahaХапва всичко, без проблем, яде детска кухня, а новото в храненето е, че вечер сме на кисело мляко....е, малко помрънква в кревата за шишето, но после заспива-сега остава да махнем и бибата нощем и вече ще се броим за големи деца! Peace Това, което забелязвам в нея е, че наистина много се впечатлява от музика и то всякаква-иска да стои при мен, докато свиря на пиано и  то в скута ми, за да може да взима участие!Аз, разбира се съм много доволна от този факт, защото очевидно ще има на кого да предам пианото, което е наследствен инструмент и се подарява от майка на дъщеря  bowuu( много е ценно,много е старо, немско е и са ми предлагали за него цял куп пари, но не го давам за нищо на света!)
 В говоренето новото е, че думата " дай" е заменена от " нане" и всичко е "нане" по цял ден!
С гърнето особен напредък нямаме, но аз и не съм полагала усилия!
Сега малко за вас: Няма да ви коментирам подробно, че да не се изложа, ама гледам, че вече сте на коледна вълна-а на мен ми е едно лятно, чак се замислям да направя едно пано от мидичките от морето Crazy За подаръци не съм мислила, но преди Коледа имам няколко рожденни дни да оправя с подаръци и после за коледни ще мисля! Peace
Гледам състезание се е заформило за първото място по най-дълъг пост- Лусинда внимавай, че на Джиджи поста има да го чета доста време-много е вдигнала летвата Mr. Green
Тони:Изпуснала съм вашият проблем, но се радвам,ч е всичко е завършило добре!Целувки на зетЯ  love001
Деси:Виждам,че и у вас е голям екшън, така,че искрено ти съчувствам! Hug А можеш ли да си представиш и още едно да има, с неговите проблеми и грижи+ ходене на работа #Crazy
Полито: Милото-мернах, че не е добре! CryЩе стиска палци всичко да е наред и скоро да отминат проблемите и да остане само приятното усещане от бременността! Hug
Това запомних от погледнатото, връщам се назад да ви изчета, за да знам какво си коментирате в момента и" да се върна в играта" Wink
Целувам ви момичета и много ви обичам! newsm51

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 19:43 от jenajena

# 322

Ей мъ на..

Имам проблем с компютъра, който по незнайни причини губи интернет връзка, казва да си проверя кабела, а кабел няма  Thinking Мъжът ми вика (разбирайте казва  Mr. Green ), че било софтуерен проблем и ще го погледне, ама..вече станаха две седмици сигурно и той все няма време. Ама верно и аз го ангажирам максимално като си е в къщи...  ooooh!

За пиенето вечер на вода- при нас този проблем е на приливи и отливи. Понякога се буди по 3-4 пъти, понякога само веднъж, друг път пък, нито веднъж...Иди го разбери! Рафаелова работа..

Радвам се, че не сме само ние с проблема с диадемите да си призная...Хем знам, че е рано, много рано за притеснение, хем нали знаете...  Laughing

нанди, да проблема с училището...  Tired Ами все още си го има. Не го преместихме. Тук може, не е невъзможно... Изтеглям и попълвам на сайта на пъблик училищаа в Александрия формуляр, казвам каква е причината и мога да го преместя. Има и автобус, който спира до нас. НО! Оказа се, че този автобус е само за деца, които са преместени по някакви други причини, да речем отпадащо училище или незнам си какво било.. Stop Тоест хем има автобус, хем не можем да го ползваме..А другия вариант е да се води и взима с колата, което си е проблем за нас, защото сме с една кола.
Мъжът ми си купи мотор, но зимата като стане студено..не може да се кара, пък и няма как да води Габ с него на училище и става много сложно!
Дори да имах кола- Рафаел сутрин спи по това време, абсурд да го вдигам за да водя Габ. На обяд като трябва да го взимаме- пак спи точно тогава.
Проверихме и варианти за афтърскуул занимания. Ами много са скъпи. За един месец са от рода на 250$..Не можем да си го позволим, предпочитаме да ги дадем за друго тези пари, не за съмнителна грижа след училище...  Stop
Абе..никой не може да ме замени мен в помощта с училището, а помощ има и трябва да има. Хич не им разчитам, че ще ми научат детето..никой не го е грижа, той е един от многото и това е.
А за мен образованието е много важно- особено тук, където ако се изучиш вероятността да се реализираш с това, което си учил е много голяма.

Мартето и тя като мен (и по-зле дори!) се разкъсва на 100 места, че и на работа ходи..Мен това учене ми заема цялото свободно време, но съм си го сложила като нещо, което няма как да избегна, амбицирала съм се и..все някой ден ще успея да мина материала и да почна да се явявам на изпитите..  Praynig

Луси, четох те, но наистина не съм разбрала, че питаш за храненето и манджите такива като мен, защото знам, че взимаш от кухнята, пък и повечето обсъждане все около детската кухня се върти, та съм се заблудила..
Аз лично НЕ съвствам никого да се занимава с готвене специално за бебето! Ами голям ангажимент си е! Ако бях в БГ.....ама не съм  Mr. Green Та се налага да готвя

Тони, аз също съм поизпуснала проблемът с операцията, бързо възстановяване желая на мъжа ти!   bouquet

Друго..Не знам. Доста ангажименти имам, направо ми е бръмнала главата, за капак все от някъде изскачат допълнително някакви неща..както се казва shit happens, та така..

Изчезвам, до скоро, липсвате ми, особено много варненки и нашите събирания  Heart Eyes  Hug

# 323
  • До морето :)
Здравейте!
Да се похваля тихичко, че оздравяваме и ... МАХНАХМЕ БИБЕРОНАААА! Остана памперса и да си спи в нейното легло, но всичко малко по малко  Laughing

Мартя, радвам се, че нещата се нареждат. Липсваш ми.   bouquet

Джиджонка, браво за напредъка.  Hug

Деси, ужас с тези ремонти. Дано свършите по-скоро.  Hug

Бубе, де да имах твоя мерак за учене... Ама аз като нямам дати за изпити и нямам интерес да уча...

Едната ни баба се прибра и в петък ще опита да приспи Ели. Усещам, че нещата няма да станат, но поне ще сме опитали.  Whistling

# 324
Ей,темата живна!СУПЕР!

Марте радвам се,че при вас нещата се нареждат.Все се каня да ти се обадя,ама май хич не ти е до мен като чета с колко неща си се нагърбила Hug
Нелка браво на вас!Искрено ти завиждам за махането на бибата.При нас не знам как ще стане този номер.И запушения нос не го отказва.По-скоро няма да спи отколкото да заспи без нея.
Бубе и Марти си мада по разни женски неща.Дава ми четката ми за коса да го реша(първо опитва сам,ама не може да я нагласи),взима ми ластиците и фибите и си ги слага по главата и разни такива неща.На този етап това хич не ме притеснява

За коледни подаръци не съм мислила...въобще не знам какво ще му купуваме

Ние сме добре,биха ни последната ваксина,изследванията ни са готови и сме в пълна готовност за тръгване на ясла.Живи и здрави-в понеделник.

# 325
Теди, на Ели не ѝ беше голям проблем заспиването без биба, в съня си я търси. Сега пие вода. Но освен, че ѝ беше запушен носа, самата биберона беше много изядена, цялата в дупки, не можеше хубаво да я засмучи, Елена се ядосваше и я хвърляше.  hahaha Имаше 1 здрава, ама тя я учеше да плува в тоалетната.  Rolling Eyes

# 326
ама тя я учеше да плува в тоалетната.  Rolling Eyes
hahaha hahaha hahaha

Джидонка, календар не бих правила, ако е само малкото, много трудно ще го опазиш цял. Аз първият път когато се пробвах Соник беше на две и половина, хем в средата на декември почнахме, т.е. имаше само 15сетина изненадки, и пак за една вечер ги отвориха всичките с баща ѝ-нямало било търпение детето. Тогава не беше със задачки, а рула от тоалетна хартия наредени като елхичка и във всяко имаше изненадка, беше смшена, защото като не ѝ харесаше нещо го буташе обратно, Joy Joy. следващите две години бяхме с Коледен чорап на външната врата и там се намираха изненадите в края на деня, ако е слушала и ако джуджето е минало да я нагледа, имаше дни и с празни чорапчета Wink.
Таз година проблемът е че Соник ще си чака изненадите, а няма как тя да има нещо, пък Мончо нищо.

Марте, радвам се че нещата при вас се подреждат Hug

Лече, поздравления за бибата, аз ако успея да махна цицата поне за през нощта мноооооооооого ще се похвалвам. Бабата къде ще приспива Ели , у вас , или ....?

Бубе, кат няма кабел компа, сложи му Simple Smile, така де вземи кабела от рутера и го сложи директно в компа и готово Sunglasses.Това ъ аРалф и уилищния автобус хич не ме учудва, тук какво ли може да ме учуди вече Confused. И Моник спи сутрин, но я будя, просто няма как, Зари излиза много рано, то затова и Мончо спи някой дни по два пъти.  Следучилищните занимания тук са във формата на спортни лагери, дори за тях се грижат "треньори", а не учители, в кавички защото всъшност са по големи ученици. За домашните и аз помагам, добре че тази година са месечни та наваксваме и уйкендите. Какъв мотор си взе ТМ, и у нас се прокрадваще тая идея, обаче в дъждовния сезон не е много кеф да си моторист, иначе тук е разрешено и без какска да се кара мотор motor

Теди, бързо адаптиране на ясленчето Hug

За коледите подаръци: питах Соник каво смята да иска от ДК, та засега списъкът е нова рокля #Crazy, истинска роза  и третото го забравих Embarassed, хубавото е че ме подсети какво да вземемна Моник, щяла ето това да пише за нея в писмото.Не смятам да взимам ищо голямо или скъпо- и без това у дома сме се заринали с ненужна пластмаса и никакъв интерес към цялото това изобилие Confused

# 327
Добро утро!!!
Малката като по чудо още спи, а аз ви преглеждам с чаша кафенце Wink
Марте - радвам се за добрите новини Hug На хубавите хора им се случват хубави неща Hug
Нелка - браво на Ели за бибата:) За леглото - ние правим така - махнахме решетката на нейното легло и го залепихме за нашата спалня. Хем ме пипа като си поиска (няма прегради), хем си спи предимно на своя матрак - тази сутрин към 4,30 беше до краката ми в нашето легло, а като станах в 7,30 спеше в нормална поза в своето легло Crazy
Десииии, запазвам си правото да те ползвам за гуру, когато започнем с ремонтите Hug Аз казвам до Коледа да е готово, но ММ ме попарва и казва, че не обещава  Rolling Eyes Та така, предтои ни и на нас ooooh!
При нас - все още мрънка и иска да я нося, буди се с писъци, не яде нищо - отказа и хляба и киселото мляко и банана, които бяха любими #Crazy, но поне не вдига температура постоянно. Praynig Вече наистна съм в чуденка какво да и готвя/купувам, хора това дете само ми блъска ръцете и крещи НЕНЕНЕНЕНЕ на храна, вече съм на ръба на истерията Twisted Evil
Хайде няма да ви тормозя повече...Усмихнат ден от мен!

# 328
Шени, мислила съм го като вариант, но не става, защото ще се запушат шкафчетата с дрехи, а и кошарата и спалнята са на различни нива (т.е. кошарата е по-висока). До сега всичко сме постигнали без рев, надявам се и това така да мине....  Rolling Eyes
- За неяденето - вече не знам, в смисъл взе да хапва, ама за обяд и вечеря ядем каквото и за закуска.  ooooh!

Нанди, при нея... Утре вечер ще ходим с Ели на гости с приспиване, така сигурно ще поиска жената да опита и съм с много смесени чувства... Хем искам Ели да спи някъде другаде, за да си почина за секунда, да се видим с баща ѝ, да излезем... Хем ми е едно такова... Не мога да го обясня. Абе щеше да ми е напълно спокойно ако беше тука, но свеки не иска да идва.  Sad

Луси, не си мисли, че съм те забравила. Не съм ти отговорила на въпроса за помощта от ММ, защото подозирам, че имаш оплакване от ТМ. Та ако твоя ТМ прочете моя пост сигурно ще ти каже: "Видя ли, не съм само аз!" Та си трайкам.  Whistling

# 329
И ние спим с кошара залепена за леглото от доста време. Така решихме проблема със спането в нашето легло до някъде. Влюбена съм в гушкането с Дани, но наистина ни е тесничко. И двамата с баща му сме големички хора, а спането с дете напреко между нас и непрекъснатото ритане, правеха нощите доста кошмарни. Откакто спим по този начин, нощния сън и на трима ни много се подобри. Когато не се чувства добре от нещо и има нужда да е между нас, просто ме прескача и заспива помежду ни. Но през повечето време спи на неговото си легло, а така спи и доста по-добре. Хубавото при нас е, че кошарата е на колела и през деня я измествам от леглото, че да ни е по-удобно. Лошото е, че колелата не се застопоряват много добре и понякога малко се размества. Ако го усетя, че много шава през нощтта я придърпвам. Имали сме и фалове обаче. Снощи например се събудих от удар в земята на паднало бебе. Случва се за втори път. За щастие тъй като колелата все пак са застопорени, кошарата не се измества много рязко, та падането е леко. Иначе и аз доста често се будя от шаващо бебе в краката ми. Много ме е страх, че може да падне и от там на земята и го премествам почти всяка вечер, но няма как да върна отново решетката. От нея пищеше истерично и изобщо не щеше да спи в кошарата.

Общи условия

Активация на акаунт