Борбата с подкожните косми #2

• 97 209
  • 439
  •   1
Отговори
# 120
И аз като повечето жени имам проблем с подкожните косми. Случаят ми не е фрапиращ - по краката да имам десетина - петнадесет "гадинки", но е неприятно и знам че изглежда грозно отстрани. Пробвала съм много неща - кремове, лекарствени продукти, бръснене, епилация... ефектът е все един и същ. Вдигнала съм ръце. Все някои успявам да премахна, но... не за дълго.

# 121
За какъв лекар да си искам направление от личната за врастване на подкожен косъм? В интимната зона е, като топче до слабините на сгъвката. На няколко месеца е, вече ме боли.

Според мен или дерматолог или гинеколог. Като отиваш за направление - питай личната си кое е по-добре:)

И в крайна сметка има ли някакво мазило - някъде, някога бях чела май за кислородна вода или нещо друго беше (грам спомен нямам), но си спомням, че беше нещо евтино. Някакво момиче беше написало, че гинеколожка я посъветвала след всяко бръснене на интимната зона да се облива и от тогава нямала никакви проблеми. Въпросът сега е какво беше това нещо  newsm78

# 122
Кремче с урея при мен реши проблема, но не беше толкова сериозно.
Има на Гарниер едно с 8 процента около 7лв , а в аптеките предлагат нещо с доста по - голям процент, от медицинската козметика , но като чух каква е цената и не си го взех тогава Simple Smile

# 123
Включвам се за Керапила

има го и в аптеки Sybra. Потърсете ги за софия има в МОЛ БЪЛГАРИЯ и на входа на Южен парк от страната на бул.Витошка.

А аз вече съм тотално отчаяна за интима и врастналите. Започвам да спестявам от закуски за лазерна. Открих салонче и там е към 40лв с някаква промоция. Доколкото знам от позната правят процедурите през 40дни приблизително  newsm78

# 124
  • София
Привет и от мен.
Тази вечер забелязах, че имам адски много подкожни косъмчета. Чудех се какво ли не. Открих начин 100 процента действащ. Просто си натърках краката с ексфолиант и четка, ама малко по-твърда четка. Всички косъмчета наизлязоха. След банята намазах краката с омекотяващ и успокояващ крем.

С поздрав,

# 125
Кажете малко за този "Керапил", става ли за интимни зони? Може ли профилактично да се слага след бръснене? Или трябва всеки ден? Не може ли примерно само при проблем - когато се установи, че има враснало косъмче или запушена жлеза?
Малко повече въпроси, но до сега не съм ползвала нищо и ми се иска нещо профилактично да си взема за да не се стига до там или ако се стигне да има ефективно решение  Praynig Hug

# 126
Побутвам темата мъничко и казвам, че вчера си взех Керапила и след 2 месеца ще се отчета дали има ефект. Ще го ползвам предимно за триъгълник.Ще се мажа сутрин и вечер. Cry

# 127
Здравейте, момичета  Simple Smile
И аз се боря с гадинките от доста време, за съжаление безуспешно  #Cussing out
Наскоро видях в ибей някакъв сет за обезкосмяване, което според мен е пълна измишльотина, НО подложките изглеждат като фина шкурка и предполагам, че може и да ни бъде от полза в борбата. Някой ползвал ли го е? Ще се радвам на мнения и коментари, че се чудя дали да си го поръчам /не че е скъпо, ама все пак..../
Скрит текст:

# 128
За това ужасно нещо бях споделила в по-стара тема, май... Щави, буквално. Ако кожата ти е чувствителна, стой далеч. А ако си решила само като ексфолиант да го ползваш - действай леко, защото веднъж да тръкнеш по-силно и сваля епидермиса... Аз така го ползвам сега (яд ме е за парите, дето дадох), но наистина с адски лека ръка.

# 129
Аз си реших проблема с 2 години яко бръснене... (става въпрос за краката) Не ги бях махала по никакъв друг начин докато преди месец реших да си направя кола маска. За болката няма да споменавам, но интересен факт е, че не ми се появиха подкожни, а вече изникнаха. Мисля да редувам бръснене с епилиране, някъде бях чела, че помага. Дано не ме чуе Дяволът само  smile3520

# 130
Аз също съм вдигнала ръце, по краката сигурно половината ми косми са враснали, не мисля, че има ексфолиант, който видимо ще подобри положението ми. Интересува ме може ли нещо да се направи поне за белезите, които са десетки.  Sad

# 131
Побутвам темата мъничко и казвам, че вчера си взех Керапила и след 2 месеца ще се отчета дали има ефект. Ще го ползвам предимно за триъгълник.Ще се мажа сутрин и вечер. Cry

Ползвам го вече около месец и половина и има доста забележим ефект, но трябва много постоянство.Мисля,че след около още един месец ( и се надявам силно) няма да имам нито едно подкожно, а моите не бяха хич малко.В момента имам само 2-3 и то тези, които бяха по-сериозни. Очарована съм. newsm44

# 132
Изчетох всичко да ви кажа аз направих ето това : с кислородна вода си изрусих космите може и да пробвате с кислородна вода и малко (но малко защото изгаря) амоняк се маже по всяко време когато можете и си оставяте един свободен ден и почвате опъвате кожата и внимателно с пинсета да ги изскубвате .. да отнема доста време но така и подкожните се издърпват а тези които са много навътре и аз ги търкам с пемза така кожата се изтърква и се оправя и се издърпват и така нито (защото на мен принципно ми се появяват едни червени точки и не е като да мажа с нещо и да се махнат ами докато не ми израстат космите си стоят) ами така като след това ги намажа с (в зависимост на кой какъв крем му действа положително ) се успокояват краката и максимум до другия ден ги няма и краката ми са гладки и супер а ръцете и подмишниците и тях ги изрусих така като ръцете ги бръсна но при мишниците прилагам същото като при краката а бикини зоната пак бръсна.. надявам се да помогне на някой .. а иначе кислородната вода с амоняк се повтаря от време на време като от този тип изрусяване с амоняка косъма отслабва и опадват сами понякога което си е в плюс но трябва да се прилага по поне 1 път седмично.  Simple Smile

# 133
  • София
А този амоняк от къде се купува и има ли процент нещо? Кислородната вода, тази обикновената дето се продава в аптеките ли е? И какво съотношение се смесват?

# 134
Здравейте и от мен,
имах страшни проблеми с тези подкожни косми - то не беше чоплене, то не бяха мазила, солариуми, кремове.. какво ли не съм пробвала. IngrowGо бях взела - никакъв ефект.
Все си имах подкожни и то много. Пробвах с ексфлориране, но според мен това няма ефект, защото космите всъщност са доста по-дълбоко от горния слой кожа. При мен поне. Бяха си отдолу и като растат навътре забираха.. Бе пълен ужас!   ooooh!
След много мислене се реших на фотоепилация /мисленето беше заради финансовия елемент  Mr. Green/
В момента съм след втора процедура и нямам нито един врастнал косъм. Да не кажа, че то нямам много косми вече. В началото много се бях ошашкала, защото мина първата процедура и имах много черни точки от космите, които бяха останали вътре "умрели". И даже се притесних, че ще направя още по-голям проблем, защото имаше и врастнали, които умряха в кожата и после кво вадене падна..   Joy
Обаче вече минаха два месеца и нямам нито един забит. Кожата се изчисти, сега минават разни по-стари белези. Надявам се на морето съвсем да изчезнат.
Съвета ми е - пробвайте. Ако ще да съберете пари за 3 процедури само - ей така, да видите ефекта. При мен много помогна.

Общи условия

Активация на акаунт