Борбата с подкожните косми #2

• 97 208
  • 439
  •   1
Отговори
# 105
  • FRANCE
Момичета прочетох темата по диагонал както се казва  Laughing, но не видях някой да е споменал това: http://www.dermstore.com/product_Follique+Original+Formula_1783.htm. Това е серия специално разработена за борба с подкожни косми. Аз я ползвам от 6 месеца и съм доволна. Проблема е че не знам в БГ дали се намира. Лично аз си го купувам он-лайн. За 6 месеца не съм израсходила и половината от шишето. Слагам си преди обезкосмяване, оставям да изсъхне, после като махна космите (с епилатор) мажа пак с памуче напоено в тази водичка. Не знам обаче ако вече има подкожни дали не трябва да се извадят предварително. Мирише малко на ацетон, но в съставките няма нищо вредно (попаднах на цели дискусии по темата). Моите косми по принцип не са дебели,, сравнителлно светли са махам 1-2 пъти в месеца и това ми върши работа. Не знам дали ще се отрази така и на всеки, но ако някой има възможност нека пробва. Кожата после става супер и не стои на точки черввени, а все едно не си се обезкосмявал. Аз съм много доволна. Но както казах от човек до човек има разлика.

Само в щатите ли доставя този сайт? Има ли доставка до Европа? Благодаря

# 106
И аз имам същия проблем... козметичката ми препоръча един крем, който мажа след кола маска или епилация на триъгълника и като че ли облекчава малко нещата. Ето линк към кремчето, казва се Капитикс:
http://apteka.framar.bg/30020601/%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82% … -30-%D0%BC%D0%BB-

# 107
И аз като всички да се включа в темата.Като гледам общото положение...всички го имаме проблема с подкожните косъмчета.И аз си ги чопля с пинцета първо,после пускам и епилатора,но все пак проблема си остава.Ранички,белези...Гледам писали сте за омекотяване кожата - на мен на най-меките места ми излизат.Например кожата зад коляното е супер мека,но там редовно си ми излизат подкожни косъмчета.Като чета и бикини линията е от най-нежните места по тялото...
На момичетата,които след епилатора ползват самобръсначка мога да кажа - няма никакъв смисъл!Епилатора заслабва космите.След това като има теглите бръснача,все едно не сте ползвали епилатор.Космите пак си задебеляват и потъмняват.Сега се реших и аз това кремче на Veet да си взема все пак нещо трябва да се направи... newsm78,та дано се махнат гадините  Praynig

# 108
  • Тра-ла-ла
"Керапил" отново се внася в България newsm44 Само, че вече не е "Лед Керапил", а е "Норева Керапил". Струва към 22.00 лв. Аз си го купих от аптека "Адонис", само че не във всяка го има в момента в наличност. При онлайн търсене излиза, че трябва да го има и в аптеки "Ремедиум". Дано новият вариант да е качествен като стария.

# 109
  • София
Еееееее, това е супер новина! Записвам си в списъка за Ремедиум, и без това ми трябват някои трудно откриваеми неща от там. Благодаря за споделената информация!

# 110
Лелеее, ми аз тука забравих да споделя - на Balea Med млякото за тяло с 15% урея доста ми помогна. Не че нямам врастнали косъмчета, но са по-малко и като че ли ги изкарвам по-лесно... В блога имам публикация, ако ви се четата подробности, но по темата е общо взето това Simple Smile

# 111
"Керапил" отново се внася в България newsm44 Само, че вече не е "Лед Керапил", а е "Норева Керапил". Струва към 22.00 лв. Аз си го купих от аптека "Адонис", само че не във всяка го има в момента в наличност. При онлайн търсене излиза, че трябва да го има и в аптеки "Ремедиум". Дано новият вариант да е качествен като стария.

Как се ползва?
Пише - Начин на употреба: Нанасяйте сутрин и/или вечер върху засегнатите зони.
Но, това всеки ден ли? Преди да са се врастнали или когато вече са? Преди, след епилация .... всеки ден?
И какво става излизат сами ли?  Thinking
Съжалявам за многото въпроси, но ми писна вече,
краката спасих с бръснача, но сега като си погледна и ръцете ...  Tired

# 112

Как се ползва?
Пише - Начин на употреба: Нанасяйте сутрин и/или вечер върху засегнатите зони.
Но, това всеки ден ли? Преди да са се врастнали или когато вече са? Преди, след епилация .... всеки ден?
И какво става излизат сами ли?  Thinking
Съжалявам за многото въпроси, но ми писна вече,
краката спасих с бръснача, но сега като си погледна и ръцете ...  Tired

И аз съм много радостна за вноса на Керапил-а. Веднага си го купих. По предписание на дерматолог (когато започнах да го ползвам преди 5 години) - три седмици мазане сутрин и вечер, след това само вечер. Ако намаляват врастнали ми каза да мажа само то 2-3 пъти седмично, но аз си мажа, в случая краката, всеки ден.

# 113
Здравейте!Аз използвам този рол-он за врасналите косъмчета.Уникален продукт,не знам преди как съм минавала без него.http://www.kozmetika.bg/show/PFB-VANISH-%E2%84%A2-/35216_PFB-VAN … %A1%D0%9C%D0%98-/

# 114
да, керапила много ми го хвалят приятелки. слава богу на мен не ми се е налагало досега

# 115
Проблемът с врасналите косъмчета при мен стана доста сериозен и посетих дерматолог. По указанията му започнах да мажа пъпчиците с Fucicort докато завехнаха за седмица-две и сeга петънцата, които ми останаха, мажа със Skinoren и съм мн доволна. Доколкото за настоящия ми начин на обезкосмяване - ползвам кремчето на Вийт и съм доволна. Петънчата за седмица избледняха наполовина, а косъмчетата започнаха сами да избиват на повърхността.  newsm44

# 116
Zdraweite na Vsi4ki iskam da wi popitam za bebeshkite kosmi koito imam ne mi xareswaxa i gi bqx rqzala s nojica sega sa malko po dalgi kakwo da prawq shte se maxnat li ? Confused Cry Cry Cry

# 117
Намъквам се и аз в темата. Това лято спрях епилатора....много подкожни косъмчета взеха да стават и седи много грозно. Използвам го само за ръцете. Към момента съм на самобръсначка за краката. Искам да попитам за интимните зони - ползвам отново самобръсначка. Какво можете да ми препоръчате за след бръснене за да не стават обърнати, врастнали, запушени жлези и тн, защото адски се шашкам? Нещо на по нормални цени има ли - някое кремче, разтвор нещо? Чувала съм за кислородна вода или салицилов спирт, но не съм сигурна  newsm78 И непосредствено след бръснене ли се прилага или се изчаква малко Rolling Eyes

# 118
За какъв лекар да си искам направление от личната за врастване на подкожен косъм? В интимната зона е, като топче до слабините на сгъвката. На няколко месеца е, вече ме боли.

# 119
Ами може би и манипулационната на лекарката ти могат да го цепнат - иначе за дерматолог, май Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт