Борбата с подкожните косми #2

• 97 193
  • 439
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ами аз ползвам най-обикновена пемза (камък), купувам си я от Кауфланд за скромните 0.77 лв. Не е чак толкова груба. Като ми е влажна кожата и като намокря пемзата всичко е ок. Разбира се, внимавам с натиска, защото няколко пъти си протърках малко краката. Надявам се и при вас да има ефект. Миналото лято за първи път не се притеснявах от краката си и докато не стана много студено само с къси неща ходех Simple Smile Дори и да ми излязат подкожни с пемзата и още с първото търкане и се вижда как излиза, без рани и т.н. Правя го 2-3 пъти в седмицата, че и по-рядко понякога, но задължително преди епилация.

# 91
  • Бургас
Аз от моя опит стигнах до следните изводи:
1. Косъмчетата ми се врастват от епилатора - неизтръгнатите с корен, а накъсани косми, задължително остават под кожата и си растат там. Отделно от това, космите ми никнат много по-бързо, на трети-четвърти ден вече имам косми. Преустанових употребата на епилатор, вече нищо не може да ме накара да се върна отново към него: неимоверна болка, никакъв или краткосрочен ефект, врастнали косми, зачервявания, пъпки.
2. Ползвам кола маска за ръцете и краката. Купих си нагревател и патрончета. Доволна съм, положението е доста по-добре. Но за краката ползвам кола маската само през зимата. През лятото си ги бръсна почти ежедневно под душа и имам гладки крака без едно петънце.
3. Ексфолианти помагат само за повърхностно врастнали косъмчета, тоест за дълбоките не действа.
4. Колкото повече чоплите, толкова повече се врастват, възпаляват и зачервяват. Стават рани и после остават белези.
Триъгълника си го обезкосмявам при козметик с кола маска. Като видя, че се е врастнал косъм, не пипам. Обтривам със салицилов спирт и така. Краката и ръцете по същия начин - кола маска, през лятото бръсначка за краката и не пипам.

# 92
а ползвали ли сте някакви лепенки и при тях ли ефекта е същия?

# 93
Аз съм съгласна с Yulichka, но явно съм кьопава, защото така и не се научих да ползвам кола маска в домашна обстановка Sad  Некадърна история, но да ходя постоянно на козметик ми идва множко, пък и нямам време - тъй че епилатора. С бръсначката давам и аз по краката лятото , ама тръгълник и под мишници престанах, защото косъмчетата стават ужасно големи и в един момент като ги избръсна си личат по кожата като точици..  В тоя смисъл, мислех да пробвам фотоепилация, ама все не мога да се наканя.

Както и да е, аз за друго влезнах да пиша: Не е вярно, че го няма вече Керапил-а, в крайна сметка си го намерих в аптеката в БПС, струва около 20 лв.  Купих си и от ДМ някакъв лосион за след епилация, който предотвратявал възпаления и зачервявания. Следващия месец - два съм си поставила за задача да се мажа с тия кремове и да редувам ексфолиант с това с кафето, ако има резултат, непременно ще споделя Simple Smile Междувременно приемам всякакви съвети за успокояване на кожата след епилация Simple Smile

# 94
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За успокояване - термална вода.Аз си правя кола в домашни условия и след нея мажа с кокосово масло. Направо се родих.А по принцип ръцете ми се зачервяват все едно съм търкана с шкурка.Дори козметичките са се плашили. На лицето слагам Бочко за зачервявания и кожни раздразнения.  Mr. Green

# 95
И аз си купих машинка за кола с надеждата да се пооправят малко- да, ама не! Около 10 дни съм с хубави и гладки кратка, но след това когато почват да избиват космите, е пълен кошмар. Обяснявам си го с това, че кожата ми е по-дебела, а с тая кола изтънявам косъма и още по-трудно пробива. Минавам пак към бръснене Sad

# 96
Момичета, а за ръцете пробвали ли сте с крем депилатоар?
Какви са ви впечатленията?

# 97
Момичета, а за ръцете пробвали ли сте с крем депилатоар?
Какви са ви впечатленията?

Аз използвам крем депилатоар за ръцете и съм доволна. С кола маска в момента, в който косъмчетата започнат да растат и ми ставаха пъпки. Сега използвам veet. Ефектът е по-дълготраен от бръсненето и космите не бодат като избръснати, не се сгъстяват. Veet e по-скъп от БГ крем депилатоар, ама отнема 3 минути, а с българските трябват 10-15. Мажа едната ръка и после докато намажа втората, първата е вече готова.

# 98
  • Варна
Освен Veet, има и български на Дева, който отнема също 3 минути е много добър. Доста е обсъждан във форума и е на сносна цена Peace
Аз за ръцете все още търся най-добрия вариант. С епилатор ми се получават ужасно много гнойни пъпки и положението е ужасно. Миналата година в разгара на лятото ми се получи за първи път това и беше ужас  Sick И като ми мина - цяло лято ги бръснах, не можех да си позволя да се докарам пак така.
И досега не знам защо се получава така. Сега в началото на лятото пробвах пак - и пак ми се получава по някоя пъпка на следващия ден от епилацията  ooooh!
И вече 2-3 седмици като ми се покажат косъмчета, ги дърпам с пинцета и така. От време на време минавам с епилатор и засега е добре.
Но мисля и аз да пробвам с депилатоар  newsm78

# 99
И аз в момента съм след епилатор на ръцете и много съжалявам - пъпчици, подкожни ... ужасно е. Не ми се иска и по ръцете да минавам с бръснача за това ще ги изчакам да пораснат малко и си взимам крем депилатоар. А той дали е вреден за кожата по ръцете? Т.е. преди години го ползвах и ми се струва, че ми се увеличиха бенките по ръцете, възможно ли е да е от него?

Yat, би ли показала кой крем на Veet използваш?

# 100
И аз в момента съм след епилатор на ръцете и много съжалявам - пъпчици, подкожни ... ужасно е. Не ми се иска и по ръцете да минавам с бръснача за това ще ги изчакам да пораснат малко и си взимам крем депилатоар. А той дали е вреден за кожата по ръцете? Т.е. преди години го ползвах и ми се струва, че ми се увеличиха бенките по ръцете, възможно ли е да е от него?

Yat, би ли показала кой крем на Veet използваш?

http://apteka.framar.bg/30008427/%D0%B2%D0%B8%D0%B9%D1%82-%D0%BA … -400%D0%BC%D0%BB-
В супермаркетите е една идея по-евтинот от в този сайт
Ми по-прицип сигурно крем депилатоар не е най-полезното нещо, химия си е-смятай щом така ги изгаря космите. Ако примерно имам някаква зарастнала раничка и след депилатоара веднага ми се отваря, ама какво да се прави-трай бабо за хубост. Решението е лазерна епилация, но парите стигат само за подбедриците на този етап Embarassed

# 101
Само това не съм пробвола, но ще си го взема. Благодаря ти.

# 102
Момичета прочетох темата по диагонал както се казва  Laughing, но не видях някой да е споменал това: http://www.dermstore.com/product_Follique+Original+Formula_1783.htm. Това е серия специално разработена за борба с подкожни косми. Аз я ползвам от 6 месеца и съм доволна. Проблема е че не знам в БГ дали се намира. Лично аз си го купувам он-лайн. За 6 месеца не съм израсходила и половината от шишето. Слагам си преди обезкосмяване, оставям да изсъхне, после като махна космите (с епилатор) мажа пак с памуче напоено в тази водичка. Не знам обаче ако вече има подкожни дали не трябва да се извадят предварително. Мирише малко на ацетон, но в съставките няма нищо вредно (попаднах на цели дискусии по темата). Моите косми по принцип не са дебели,, сравнителлно светли са махам 1-2 пъти в месеца и това ми върши работа. Не знам дали ще се отрази така и на всеки, но ако някой има възможност нека пробва. Кожата после става супер и не стои на точки черввени, а все едно не си се обезкосмявал. Аз съм много доволна. Но както казах от човек до човек има разлика.

# 103
уф, аз откакто съм забременяла и малко да ми поникнат косъмчета и супер ме дразни, то не сърбеж ами направо пронизващо боцкане  Sad мнооого ми се искаше да ги мина с епилатора, ама като знам какво мазало ще стане после....
няма ли някакви лепенки, които не правят такива поразии  newsm78

# 104
  • Стара Загора
От доста време имам враснъл косъм или няколко косъма под мишницата. Миналата седмица нещо пипах самата област и след това се поду и много болеше. Правих си няколко пъти превръзки с йодасепт. Сега вече не е толкова подуто i ne boli, но все пак стои като топче. Космите не се виждат и си мисля, че са доста надълбоко и няма да мога да ги махна по някакъв начин. Четох някъде в интернет, че може да се третира със спирт. Дали ще има някакъв резултат в моя случай  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт