Сънувате ли починали ваши близки? - 3

• 199 154
  • 960
  •   1
Отговори
# 810
И аз постоянно сънувам, майка и татко, починаха скоро,един след друг. Първите сънища ги питах как така са тук нали са починали, а сега вече все едно имам втори живот насън с тях. Постоянно ги сънувам в къщи и правим нещо, разни задачи обсъждаме. Все едно продължават живота си с мен . Ужасно ми липсват

Завидях ти, sunrise, аз загубих тате преди три месеца и само веднъж съм го сънувала, на сутринта преди погребението му. Не помня в тази тема ли споделих, но и да се повтарям, карай. Сънувах го в същите дрехи, с които влезе в болницата, но в съня ми беше оздравял и лекарите го преглеждаха преди да го изпишат. Беше здрав! Здрав! И ми се усмихваше.
Почина от Ковид, за десет дни в болницата.
А може с би това, че си сънувала, че е здрав иска да ти покаже, че вече е добре и да не се тормозиш. Flowers Hibiscus

# 811
На задушница сънувах майка и татко, приготвяха се да ходят на сватба. Странно, че аз не трябваше да ходя, татко беше здрав, но аз им казах, че ще ги закарам и прибера после,защото той не шофираше отдавна. Но татко каза ,че аз не трябва да ходя , нямало смисъл , и че ще отиват само двамата. Те починаха един след друг, нали казват, че на задушница душите слизат при нас, явно двамата са се прибирали заедно Disappointed Relieved

# 812
На задушница сънувах майка и татко, приготвяха се да ходят на сватба. Странно, че аз не трябваше да ходя, татко беше здрав, но аз им казах, че ще ги закарам и прибера после,защото той не шофираше отдавна. Но татко каза ,че аз не трябва да ходя , нямало смисъл , и че ще отиват само двамата. Те починаха един след друг, нали казват, че на задушница душите слизат при нас, явно двамата са се прибирали заедно Disappointed Relieved
Не ти е дошло още времето и баща ти ти го е показал. Както и това, че двамата с майка ти, лека им пръст, са заедно бдят над теб и те пазят. Поне аз така мисля. Закрилят те отгоре

# 813
Благодаря,Dannni Heart

# 814
Аз пък изключително рядко сънувам починали. Толкова се моля, баща ми да дойде в съня ми дори и за малко, но уви не идва.Cry

Всичко останало го сънуват, само аз не и ми е много тежко от това.

# 815
Най ме е яд на себе си, когато поради унасянето не мога да запомня някакъв хубав сън с мама. Вчера ми се случи за пореден път- усещам, че сънувам, казвам си да запомня това, което правим и говорим, но явно се унасям в този момент надълбоко или просто не успявам да се събудя, за да съхраня спомена. На сутринта освен, че съм сънувала, нищо не помня и ми е като празно и напрегнато....Имала съм и кошмари, от които и през деня не мога да се отърся. Поддавам се да ги тълкувам като знак за нещо лошо, но се опитвам да потушавам такива мисли. Още приживе я сънувах, че е починала- никога няма да забравя усещането за ужас, който след това се повтори и в реалността. Опитвам обаче да не го интерпретирам като пророчески сън, а като проекция на най-големите ни страхове свързани с обичаните хора. Записвам си сънищата, които помня- никога не съм ги чела, трудно ми е, но така свикнах. И без това  не се случва често, а и няма друг начин да се видя с нея вече и да имаме общи спомени....Не мисля, че има универсално значение ако насън ти се случи това или онова....

# 816
Airy, по някое време през деня, някой ден не се ли сещащ какво си сънувала? Понякога знам,че съм сънувала нещо ,което ми трябва,но не мога да се сетя нищо, и след дни ,когато видя нещо или случка около мен сякаш ми пуска бърза светкавица в ума и "виждам' ,но за секунди и пак не успявам всичко да видя , но знам че е от съня. Преди си записвах сънищата ,но вече не. Снощи сънувах само ръката на татко, сънувах че я целувах и плачех и молех за прошка.

# 817
Airy, по някое време през деня, някой ден не се ли сещащ какво си сънувала? Понякога знам,че съм сънувала нещо ,което ми трябва,но не мога да се сетя нищо, и след дни ,когато видя нещо или случка около мен сякаш ми пуска бърза светкавица в ума и "виждам' ,но за секунди и пак не успявам всичко да видя , но знам че е от съня. Преди си записвах сънищата ,но вече не. Снощи сънувах само ръката на татко, сънувах че я целувах и плачех и молех за прошка.

Донякъде, може би точно като внезапно "просветване" из от нищото на някаква картина или фрагмент, но не и да възстановя смисъла...

А твоят сън е като сън-емоция....сякаш си сънуваш собствените чувства и реакции, а не самия близък, случвало ми се е...

# 818
Да и аз така мисля, моя емоция е , много искам да измисля прошка от татко, все си мисля преди да заспя, ако го сънувам ,да го помоля, и не ми се получава ,сякаш забравям. Сънувам го и сякаш  забравям ,че го няма

# 819
  • Варна
Здравейте, сега откривам тази тема и ще се върна назад да чета. Но да питам, сънували ли сте починал близък, който да лежи в ковчега и да иска да му купите нови дрехи, съвсем определени, и да иска да го облечете с тях? Сънувала съм какви ли не обясними сънища със същия човек, но това ме гръмна. Не го разбирам.

# 820
  • Където е сърцето
Ако имате възможност купете тези дрехи и ги дайте на някой ваш или негов близък.Това аз знам,ако това е съня ви. И раздайте подавка.

# 821
От време на време сънувам баба си, а много рядко дядо си. И с двамата бях много близка. Дядо ми почина преди 25-27 години. Баба ми почина преди 5 години. Един сън ми се отпечата много ярко в съзнанието ми. Баба ми беше починала преди 1-2 месеца и аз се разболях много сериозно - хванах някакъв грип. Имах усещането, че умирах. С висока температура бях. Тогава баба ми ме посети в съня ми. Беше далеч от мене и около нея струеше ярка светлина. Тя ми се усмихваше. Протегнах ръка да хвана нейната, но тя не иска да ме хване за ръката ми. И се обърна и започна да се отдалечава. Аз извиках "Бабо, почакай ме. Искам да дойда с тебе. Не ме оставяй." Тя се обърна към мене, загледа ме и после продължи пътя си и накрая се загуби в тази ярка светлина. При мене се спусна черна тъмнина. Аз паднах на колене и се разревах, че баба ми не иска да ме вземе. И моментално се събудих и треперих цялата.

И втори сън сънувах. Нещо подобен беше. Бях много се обезнадеждила, депресирала и отчаяла. И тогава баба ми не иска да ме вземе с нея.

Сънувах 1-2 пъти един колега от университета. Почина преди 2-3 години. Беше добър човек и много рано си отиде, без да види живота. Когато моята бивша приятелка ми съобщи новината тогава, не можех да повярвам. Спомням си съня, че го питах защо толкова бърза да си замине, толкова ли сериозни проблеми имаше, че тези проблеми го погубиха. Питах го защо не сподели на някого за тези проблеми. Той беше много затворен и не обичаше да говори.

# 822
Често сънувам баба си, която почина миналата година. Бяхме много близки и много се обичахме. Обичам да я виждам насън, обичам да слушам гласа ѝ . Усещам,че все едно ми показва, че още е близо до мен.

# 823
Да ви попитам...не знам защо съм останала с такова впечатление, съзнанието ми ли играе шеги, но забелязвам, без да съм си го внушила, че като сънувам и после ми се случва нещо неприятно. Ето днес ми дойде негативна информация, а преди няколко дни постнах как съм сънувала без да си спомня какво. Не искам и отказвам да свързвам свидния ми и безценен образ на мама с такива емоции, толкова ми е нужна, дори и на сън, дори и да не помня....Принципно съм рационален човек и вярвам,че е съвпадение, но сякаш не ми е за пръв път. И ме е яд, че не се сещам какво точно беше в съня ми, дали не е било ключът как да се справя в ситуацията....Ех, така да ми липсва мама " и на яве и на сън" да си ме утеши и помогне...

# 824
Майка ми и леля ми все казват, че когато сънуваш нещо лошо, ще ти се случи нещо добро и хубаво. И обратното. Много не вярвам на тези глупости. Като сънувам нещо лошо, то става нещо лошо. Или ако сънуваш, че говориш с някого или ти се обади, той няма да ти се обади или говориш с него. Не може ли този сън да ти покаже, че някой ти липсва?! Това не означава буквално, че с човек, с когото сте прекратили всякакви връзки, че ще ти се обади наистина. Просто това за мене е, че този човек ти липсва и изпитваш някаква носталгия по него.

Общи условия

Активация на акаунт