Отговори
# 375
Кристина щом имаш редовен цикъл,мисля,че е нормално и редовна овулация да имаш.
За съжаление не мога да се съглася с подобно твърдение, редовният цикъл в никакъв случай не означава и редовна овулация. Що се отнася до Инофолик, пих тази добавка повече от 10 месеца паралелно със сиофор, масло от вечерна иглика и още няколко добавки за подобряване на МС и О, но без особен резултат (освен може би маслото от вечерна иглика за ЦС). Естествено, това не означава, че при вас тези добавки няма да имат ефект, просто споделям моя горчив опит  Peace

# 376
Момичета,само искам да ви кажа,че няма смисъл да си давате парите за тестове за овулация,когато имате СПКЯ,тъй като тези тестове отчитат не овулацията,а повишаването на LH,което при поликистозата е постоянно завишено или варира,т.е. на тестовете не може да се вярва!  Naughty Казвам го от личен опит!  Sad 

# 377
Момичета,само искам да ви кажа,че няма смисъл да си давате парите за тестове за овулация,когато имате СПКЯ,тъй като тези тестове отчитат не овулацията,а повишаването на LH,което при поликистозата е постоянно завишено или варира,т.е. на тестовете не може да се вярва!  Naughty Казвам го от личен опит!  Sad  

Аз не съм съглана, че няма смисъл  Peace С тетовете + мерене на БТ успях да си хвана О., която беше доста късно и щях да я пропусна без тях. Тестовете бяха положителни само по време на О., а имам СПКЯ  Hug

# 378
  • На топло...
Моите О-тестове бяха перманентно положителни, явно всеки за себе си трябва да опита Peace.

# 379
Моите О-тестове бяха перманентно положителни, явно всеки за себе си трябва да опита Peace.

Всеки ден си имала две еднакво тъмни черти ли?

# 380
  • На топло...
Ами правила съм ги преди повече от пет години, не помня вече самите черти, но със сигурност знам, че според указанията на опаковката бяха положителни. Това беше и една от причините да ме препратят към ендокринологичната клиника (освен разбира се високите андрогенни нива, дългите периоди от по два месеца и повече, и кистите), където се оказа, че циклите ми са ановулаторни.
Но то затова се нарича и Синдром, а не е заболяване с типични (задължителни) прояви, при всеки проблемите са строго индивидуални, изключая кистите, които пък сами по себе си все пак не са СПКЯ Peace.

# 381
Разбирам...  Hug Питам, защото много момичета смятат, че щом  има втора чертичка, това означава, че теста е положителен. Но явно при теб не е така  Peace Дано всичко вече да е наред  Hug

# 382
Момичета,само искам да ви кажа,че няма смисъл да си давате парите за тестове за овулация,когато имате СПКЯ,тъй като тези тестове отчитат не овулацията,а повишаването на LH,което при поликистозата е постоянно завишено или варира,т.е. на тестовете не може да се вярва!  Naughty Казвам го от личен опит!  Sad 

И аз бях чувала такива отзиви за тестове за овулация при СПКЯ, и затова реших един месец да проверя тази теория, около 10 поредни дена правих тестчета и само в 2 от тези дни чертичките бяха еднакво наситени, в останалите дни втората черта или беше по-бледа, или въобще не се виждаше. Явно при всеки е различно и трябва да пробва дали има ефект.

# 383
Sao, много лесно ще разбере дали имаш наднормено тегло. Изчисли си BMI.  Peace Ако не знаеш какво е това и как се тълкува, дай го в гугъл.  Wink

И аз съм съгласна с Пандора, че редовно мц не значи, че със сигурност има овулация. На мен горе-долу винаги ми е идвало редовно, но когато ми откриха проблема нямах ову.

Относно тестовете за овулация - когато ми откриха спкя в два поредни месеца имах постоянно две черти. След една година с лечението (, което ще продължи цял живот  Wink ) в последните два месеца засичах от 10ти до 20ти ден, както ми каза доки и тестовете бяха положителни само в 2-3 последователни дни. А точно 14 дни след деня с най-наситени две черти ми идваше мц.  Peace Така че не съм съгласна, че при спкя не отчитата правилно. Ако в момента хормоните са много разбъркани и ЛХ постоянно е високо, то тогава тестовете не вършат работа, защото са постоянно положителни. В такъв случай вероятно не настъпва и ову. Но когато нещата са се понаредили тестовете си отчитат идеално!  Peace  Добре е тестовете да се правят след 18 часа, след поне 2 часа въздържание и без пиене на течности.

# 384

И аз бях чувала такива отзиви за тестове за овулация при СПКЯ, и затова реших един месец да проверя тази теория, около 10 поредни дена правих тестчета и само в 2 от тези дни чертичките бяха еднакво наситени, в останалите дни втората черта или беше по-бледа, или въобще не се виждаше. Явно при всеки е различно и трябва да пробва дали има ефект.

И при мен беше така  Peace

... след поне 2 часа въздържание и без пиене на течности.

Абсолютно, по възможност даже- 3-4 часа (трудничко е, но  няма как)  Wink

# 385
Така е,това,че има редовен цикъл,не значи че със сигурност има овулация.Не се изразих правилно.Но като цяло липсата на цикъл,или нередовен цикъл говори най-вероятно за проблем и с овулацията.Макарче и там не е сигурно.Има жени с доста нередовен цикъл,които пак забременяват.Най-добре и двете да са редовни.... Simple Smile

# 386
Да се запиша и аз в темата Wink. Освен СПКЯ, дебелеенето в коремната област, почти никакви резултати от диети, откриха ми и инсулинова резистентност (наследствена обремененост към Д2). При обременяването с глюкоза на втория час резултатите ми бяха плачевни 88 и малко завишен тестостерон. Та преди Нова година бях пробно  3 месеца с метаформин и всичко беше сравнително наред и МЦ на датата. Сега отново на метафогама, но преди 2 дни се мерих с на баща ми глюкомера и 7,7 захарта , след хапчетата. Не мога да отслабна- какви ли не диети пробвах, а и почвам да се сдухвам психически- две мой колежки забременяха, едната има дете на 2 г., а дугата е бременна в 4-ти месец вече.
За близо 18 г. със СПКЯ съм минала през какви ли не хапове, диянета, противозачатъчни, прогестерони, кални бани, бели равнеци. Космати крака, лек мустак и нови косми под брадичката са допълнителни екстри.
В сряда, ако не реши да ми дойде (че пак закъснява вече седмица) ми предстой преглед в АГ Щерев.
Моята овулация при 30-34 дневен период за МЦ, още от първите ми мерения на БТ я знам, че е на 8 -мия ден от МЦ.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 00:24 от izina

# 387

izina
колко познато.И аз съм със СПКЯ,можеш да прочетеш по-назад историята ми.С нередовен цикъл,идва ми само с Дуфастон.Пия Сиофор и Бромокриптин.Имам напълняване в коремната област,надолу съм добре.
Как така О ти е била на 8 ден?Да не би да е на 18ти ден  Simple Smile

# 388
при мен тестовете за ову нямаха ефект за съжаление. моят цикъл е много нередовен. може да дойде на 35-я ден, а може и след 3 мес. само с дуфастон се регулираше. и принципно когато съм имала ову винаги е била много късно към 19-21 ден и то със стимулации  ooooh!

и съм съгласна, че редовен цикъл НЕ означава нормална овулация  Peace

но най-важното е, че със СПКЯ се забременнява  Mr. Green

# 389
Моята овулация при 30-34 дневен период за МЦ, още от първите ми мерения на БТ я знам, че е на 8 -мия ден от МЦ.

Супер странно ми изглежда О. да ти е толкова рано. По принцип на жените с редовна М. от 28 дни, О. им е на 14 ден, твоята би трябвало да е на 18-20 ден от М. За да засечеш О. със сигурност трябва да мериш БТ + тестове за О. или да отидеш на фоликулометрия  Peace

Изследвала ли си хормони (пролактин например). При мен това се оказа проблема след доста години ходене по мъките, защото не ми идваше без противозачатъчни или Дуфастон... И аз имах инсулинова резистентност, излекувах я с Метогамма, но и след това цикъла ми не се нормализира...

hut
и аз бях така идваше ми, когато си поиска... имала съм и по 4, дори 6 месеца без цикъл и без медикаменти не ми идваше  Confused В месеца, който забременях засякох О. на 22 ден.

Общи условия

Активация на акаунт