Отговори
# 480
Има огромна разлика между поликистоза и СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници).Има и момичета,които са слаби да кажем 50кг.Това се получава или при пълни или при слаби момичета.Братовчедка ми беше слаба,но не и идваше цикъла.Забременя доста трудно със стимулация на овулацията.Ако си по-пълен винаги варианта е да се отслабне.Индивидуално е.При мен има и поликистоза и СПКЯ (характеризира се с пкосмяване,андрогенен (мъжки) тип напълняване,и т.н.

# 481
Има огромна разлика между поликистоза и СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници)........................

Не виждам това обяснение в каква врзъка е, не се сещам някъде да съм казала че няма разлика. И да търся определение що е PCOS.

# 482
Нали попита слабите какво да правели?
Еми търсят причина,отиват на лекар.При всеки е индивидуално.Аз споделих моята история с момичетата,защото съм минала през това за което те питаха.Допълних,че при мен се наложи да отслабна.Тук съм да дам кураж на момичета борещи се с поликистозата,не да се заяждам Peace
Не съм лекар,казвам това,което зная,и за което ме питат.
Просто вметнах за килограмите,защото има и слаби и дебели момичета с поликистоза.Не е добре за организма нито едното,нито другото.От там се получава хормонален дисбаланс и се стига до всичко което описах.Когато една жена напълнеее рязко,организма,тялото я разпознава като мъж.Завишават се андрогените-от там се пълнее,окосмяването е налице,цикъла започва да става нередовен или отсъства нацяло.При момичета,които пък са много слаби знам,че се препоръчва да качат някой друг килограм,или каквото лекаря прецени.
Ива Не знам защо долавям заяждане в тона ти.Недей!!!!Тук сме за да помагаме на момичетата.На едни им се полуачва веднага да забременеят на други не.Важното е да се намери проблема,свястен лекар и да има вяра,че всичко ще е наред един ден.
А какво да правят фините мадами ок 45-50кг ако са с поликистоза.Задай въпроса си към някой лекар.Аз съм от по-тежката категория мацки,не зная  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Аз отговарям за себе си и за моят случай.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 15:07 от Pretty Kitty

# 483
Не съм задала никакъв въпрос, нито очаквам отговори от някой, още повече  съвети като  отиди на лекар. До сега не се бях сетила.

Въпроса ми е риторичен, грешката е моя, за да се разбере правилно трябваше само удивителния да сложа.
Просто намерих причина да се вържа за темата не търся никкави съвети нито имам нужда от тях, да видя с днешна дата какво се коментира по въпроса. И какво забелязвам всеки се води по себе си и раздава съвети според себе си, при един доста сложен и многолик проблем. При който дейставията са според целта, а не по принцип.

Цитат
Когато една жена напълнеее рязко,организма,тялото я разпознава като мъж.

А това са уникални глупости, че като надебелеела една жена еди си какво я разпознавало като мъж. Има доста пухкави и дебели жени, ама нямат нито окосмяване нито проблеми с цикъла, нито всичко от сорта. Няма проблем да искаш да помагаш, но само за това което знаеш, иначе ще стане обратното на помощ. Ама както и да е...

Простощ ще наблядавам, няма да пиша ......до като свърши темата

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 15:47 от Ива_И

# 484
хахахахаххахахахха уникални глупости вика  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy
Ами на мен ми го е казвал точно специалист по репродуктивна медицина.Има много дебели жени,но зависи от типа напълняване.Тези с дебелите задници по принцип нямат проблем с забременяването.Но я виж тези с тесни ханшове,андрогенен тип таз,широки рамене....Точно затова говорех.Моля те,след като не си запозната с нещо не казвай,че са уникални глупости.Поразрови се малко.Минала съм по този път и зная много добре,че не са глупости.И това,което обясних е точно така.Зависи от типа напълняване.И аз познавам много дебели жени с огромни задници-това е типично женско напълняване,и си имат деца без проблем.
Ще пиша каквото си искам,защото ясно съм по-запозната с някои неща.Хората са казали попитай патило  Peace Peace Peace Peace Peace
Аз ако не съм убедена в това,което казвам,няма да го казвам.Знам,че е така със сигурност относно напълняването.

# 485
Толкова запозната съм че, изобщо не можеш да си предствиш колко, и то от всички гледни точки на проблема..... а не само от тази която съм преживяла.
Ако не бях аз щеше да си остане глупоста ти такава каквато я написа. Върни се и виж че за никакви типове напълняване не си говорила в предното мнение.

# 486
Явно имаш някакъв проблем и ти е криво миличка.И си го изкарваш тук.Потърси лекарска помощ.Не зная какъв е проблема,но тона ти е отвратителен  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Кво се заяждаш.Знаеш ли,че аз следвам медицина?
Едва ли си по запозната от мене.
Нормално е да отговаряш така....когато хората имат даден проблем,и нещо ги мъчи за доста остри в изказванията си  Laughing
Помагала съм на много момичета така,че недей казва,че пиша глупости.
Но ще спра до тук с постовете относно теб,поради съображения относно модераторите.
Успех.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 17:20 от Pretty Kitty

# 487
А твоя тон е идеален "хахаха", кикотещи се човечета, великански червени букви, ироничен жаргон - "кво", "миличка"и т. н. Явно  си се  взела много на сериозно, ако се върна назад кой знае още какви глупости ще намеря.
Лекарите които са завършили не само обща медецина, ами и специалност и години натрупан опит, не са в час с много неща,  включително и този проблем на много лекари им убягва. В медицината най общо казано в България всичко е трагично, лекарските грешки и унижения са ежедневни и брутални. Та твойто следване на медицина надали може да респектира някой, ами следвай и се учи това ти е работата. За сега си още нищо в медицината, равна с другите тук.

Дали заради модераторите или заради теб самата наистина трябва да спреш, особено с тоя грозен жаргон.

Ако някой го интересува нещо, информация в интернет колкото иска,  надали информирането от  личности с нарцистични изяви е най доброто нещо. И то 22 годишна студентка, която твърди че има невероятен опит. Та колко опит да имаш за 22 години

Цитат
Едва ли си по запозната от мене.

Ей това е основната причина да не се доверявате на подобен тип личности, че едва ли имало някой тук който да е по запознат от нея. Уникална самоувереност. Разбира се че има, и не са нито един, нито двама.

Можеш да извикаш модераторите не ми пречи. И не се страхувай, от мен няма да ти преча на задоволяването  на нуждите ти тук.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 18:17 от Ива_И

# 488
момичета след  като преди месец ми предписаха една торба витамини, антиоскиданти, метфогама и еутирокс, доктора не прати да си ходя по живо по здраво и ми каза, че ако до месец не ми дойде пак да отида (на мен досега никога не ми е идвало без лекарства - вече 15 години). Та мина си месеца и аз ходих при доки вчера. Той ме гледа на видеозон и ми каза, че е сигурен че е имало овулация, даже ми показа жълтото тяло  Thinking Каза ми че имам идеална лигавица и че много съм бързала.

Някак си не мога да му повярвам, много ми се иска да е истина, но просто ми звучи много невероятно. Ако наистина ми дойде непременно ще ви пиша! Много искам да се похваля с такава новина  Praynig

# 489
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha ах Ивкееее ще ме умориш от смях.
Изобщо не влизам във форума.Аз това,което съм искала съм си го постигнала в лентичката ми отдолу е.Получавам известия от темата,и помагам с каквото мога.Ти започна да се заяждаш,и не ти прави чест.Колко раздразнителни хора има,не е истина.

# 490
Skuki ами повярвай!!!
И аз не вярвах,че ще успеем от веднъж,но....стават такива хубави неща.Ще успееш  EFP Misc Baby Bottle passifier Понякога когато имаме здравословен проблем,толкова се вглъбяваме,че като стане чудото,и чак не ни се вярва.И на мен не ми идваше без дуфастон последните 5г.

# 491
Браво skuki и аз смятам, че СПКЯ не значи перманентна липса на овулация, на моменти явно се нормализират хормоните дали от само себе си или чрез медикаменти. Така че успех!
А по въпроса с килограмите наистина навсякъде пишат, че играят роля и при някои момичета с т.н тип мъжко затлъстяване се случва да възвърнат нормален цикъл в резултат на отслабване. Но далеч не е правило. Аз например винаги съм била съм с много тънка талия и бразилско дупе и никакви излишни килограми и какво от това, със СПКЯ съм откакто се помня...

# 492
Запис и подкрепям Pretty Kitty

# 493
Буба благодаря ти и успех!!!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug

# 494
  • София
Нова съм тука, и искам да ви помоля за съвет. Може би на някой се е случвало... Със СПКЯ съм от около 10 години, преди няколко месеца спрях ОК и цикъла не ми идва. Гинеколожката ми изписа дуфастон за 10 дена да го предизвикаме, както разбрах че след спирането му след 2-3 дни трябва да ми дойде. Обаче ми дойде точно след 2 дена както започнах да го пия. Спрях го. Обаче малко съм уплашена, дали е нормално по време на приема му да дойде?! Разбира се сега се опитвам да се свържа с докторката.

Общи условия

Активация на акаунт