Отговори
# 465
И аз не знам!  Laughing Може би като пускаш нова тема, тогава!?  newsm78

# 466
Да ви попитам има ли дни подходящи за изследване за наличие на кисти (преди, след цикъл или няма значение)?

# 467
доколкото знам, поне при мен, наличието на кисти се е установявало с ехографски преглед. Дали е имало овулация се следеше с изследване на 1-я от хормоните, но в момента не се сещам кой  Sad

# 468
Мисля,че ако имаш поликистоза по всяко време могат да се видят.Те се различават от фоликулите.Кистичките при поликистоза в лека форма са малки,наподобяват броеница.С ехограф ще се види.

# 469
Благодаря  bouquet. Най-вероятно съм с поликистоза според ендокринолога, който посетих. Той ми предписа Сиофор. Сега остана да чуя мнение и на гинеколог.

# 470
иди и при гинеколог задължително, преди да почнеш сифора! Едокринолога  и гинеколога трябва да работят заедно при наличието на такъв проблем, не всеки сам за себе си!

# 471
Здравейте,
описах моя случай по-напред в темата. Имам следния въпрос:
След като предизвикахме през март цикъл с Дуфастон /дойде ми на 5-6 ден след спирането му/, на следващия месец пак трябваше да пия Дуфастон - по препоръка на лекаря - да го пия от 3 до 6 месеца, иначе нямало да ми идва.
Аз обаче не го пих и през април ми дойде без никакви хапчета - малко по-болезнен беше първия ден, после всичко си беше нормално, даже беше 5 вместо 7 дни. Въпросът ми е - това, яе ми е дошло без хапчета значи ли, че пак имам овулация? И дали да пия Дуфастона в този случай /знам, че е най-добре да питам лекаря, но бих се радвала да споделите опит в тази насока/.  Hug

И още един въпрос - Дуфастона помага ли за наступването на овулация - до колкото знам се пие след нея, нали така.. ами ако е късна овулация т.е. не на 14 дрн ами на 17 да речем, а аз от 14 пия дуфастон, тогава какво - ще настъпи ли пак овулация или дуфастона ще я предотврати  newsm78

# 472
По принцип това,че имаш цикъл не означава ,че имаш и овулация,за съжаление... Confused А до колкото знам дуфастона може да попречи на овулацията и затова се пие след нея...

# 473
да и аз така знам, че ако дуфастона се пие преди овулация я потиска, а ако се пие след това, даже подпомага задържането на плода

# 474

И още един въпрос - Дуфастона помага ли за наступването на овулация - до колкото знам се пие след нея, нали така.. ами ако е късна овулация т.е. не на 14 дрн ами на 17 да речем, а аз от 14 пия дуфастон, тогава какво - ще настъпи ли пак овулация или дуфастона ще я предотврати  newsm78

Аз трябваше да пия на следната схема - от 16 ден в продължение на 10 дни - 2 х 1. Обаче видях, че няма ову и на своя глава този месец реших да отложа приема. На 18 ден засякох и с пикливите тестове, и с БТ, че имам ову. Изчаках още 2 дни и чак тогава си започнах дуфастона. Не знам дали някое от момичетата е пробвало, но аз мисля така да продължа още няколко месеца.

# 475
Аз съм с поликистозни яйчници,мъжки тип напълняване около корема,леко окосмяване и т.н.Имах си нормален цикъл,но след като ми се появи поликистозата-изчезна.
Затова ми бе изписан Дуфастон по схема от 16ти ден.Когато с приятеля ми решихме наскоро да си имаме бебе започнах с тестове за овулация и мерене на БТ,но не всеки месец,понеже той пътува и понякога го няма по 1 месец.Та март месец започнах с тестовете за овулация,и меренето на БТ.За мой късмет тогава се беше прибрал,и за първи път пробвахме когато трябва.На графиката ми е отбелязано всичко.На 17ти ден имах положителен тест за овулация,Дуфастона трябваше да почна на 16ти ден,но знам,че подтиска овулацията,и затова реших да изчакам.На 18ти ден теста за овулация беше вече с много бледа черта-отрицателен.Изпих само 1 хапченце дуфастон след като правихме секс,понеже моя позната ми е казвала,че дуфастона в малки количества приеман по време на самата овулация я подпомага.И вече от 19ти ден си го почнах по схемата,която за моите килограми беше такава:
3х1-3 дни
3х2-3 дни
3х1-4дни

Забременях веднага от един единствен опит по точното време.Изписан ми беше и Сиофор 1000мх 2х1,и Бромокриптин заради по-висок пролактин,който от своя страна влияе на пукането на фоликулите и нарастването им.
Затова-правете тестове,мерете БТ и чак след положителен тест започвайте Дуфастона.Поне при мен се получи така.
Щастлива съм и го желая и на вас.С поликистоза се забременява.Пиййте си лекарствата,и най-вече имайте доверие на лекаря си.Сиофора само би помогнал при поликистоза-едно,че подобрява яйцеклетките,а и регулира инсулина,който при поликистозни яйчници много често не е в норма.
Желая ви успех.Просто бях длъжна да ви разкажа какво знам аз,какво е било при мен,защото до скоро се питах същите неща,и искам да помогна на някого ако мога с нещо.  bouquet

# 476
Pretty Kitty,благодаря за съветите!   bouquet А сиофора и дуфастона до кога ще ги пиеш?

# 477
Pretty Kitty, значи при тебе поликистозата се е появила впоследствие, в повечето случаи е генетично. При мене се появи още в тийнейджърска възраст, ощ от тогава са повечето проблеми.
А сега като си бременна намалява ли окосмяването? Казват че бремеността повлиява много добре на ПКЯ?

# 478
Сиофора и Дуфастона още си ги пия,така ми е казал лекаря.Той ще ми каже кога да ги спра след като пуснем изследвания на кръвната захар.А Дуфастона не зная до кой месец.
А за окосмяването-имам си го.По тялото нямам окосмяване но имам под брадичката тук там,и ходих на фотоепилация,но сега вече не след като забременях.
Аз свалих и 18кг,и може би това повлия и добре на овулацията ми.Моя доктор все ми викаше,че ако сваля някой друг кг ще се получат нещата и така стана.АЗ не че сега съм слаба,пак съм пълна и то доста,но все пак 18кг горе долу са добре.Просто ограничих сладкото и хляба.

# 479
Явно този проблем си е доста многолик, за пореден път се убеждавам. А жените с PCOS които примерно са 45-50 килограма какво да свалят не е ясно?!

Общи условия

Активация на акаунт