Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да спра да приемам магнезий?
Какво е мнението за приема на коластра и други добавки по време на бременност?
Какво е мнението за окситоцина и необходим ли е при планирано цезарово сечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да спра да приемам магнезий?
Повечето хора спират приема на магнезий около 35-36 седмица, като се препоръчва постепенно спиране. Лекарите обикновено препоръчват спиране на магнезия 10 дни преди термина в случай на естествено раждане и 4-5 дни преди цезарово сечение. Важно е да следвате съветите на лекаря, тъй като те са най-добре запознати със специфичния случай.
-
Какво е мнението за приема на коластра и други добавки по време на бременност?
Коластрата от крави е подобна на човешката, което я прави полезна и лесно усвоима. Някои майки я приемат след като спрат да кърмят, докато други я приемат превантивно. Освен това някои добавки като спирулина и Q10 се приемат за подготовка за раждане. Важно е да се консултирате с лекар относно приема на добавки, тъй като реакцията на тялото може да варира от човек на човек.
-
Какво е мнението за окситоцина и необходим ли е при планирано цезарово сечение?
Окситоцинът се използва за стимулиране на раждането и подпомагане на кърменето. При планирано цезарово сечение, използването на окситоцин не е необходимо, тъй като целта му е да стимулира раждането. Въпреки това, важно е да се консултирате с лекар за конкретния случай и да вземете решение въз основа на неговата препоръка.
-
Какви са основните теми в дискусията?
-
Какви са притесненията на участниците във форума?

Въпреки, че съм по-склонна да мисля, че е нещо бъбречно, тъй като според мен не е вагинално течение, а и преди това както споменах имах парене веднъж,дваж.А на една от консултациите преди месец, нефроложката каза, че имам начална хидронефроза на десния бъбрек.И ако тази нощ съм го попритиснала малко, защото аз спя повече надясно, колкото и да не е добре в момента според нея заради бъбрека.ООООООООоофффффффффффффф незнам 

Другата седмица си идва мъжа и още 2-3 дни и влизаме в девата и може да започне секса и миенето на прозорци
извинявам се за определението. Ако не е така, нека някой да ме поправи
Ами за мен е нещо такова, не е тапата ... не знам
А имам още достааа неща да гладя и пера,че направо ми се плачка
Аз също размишлявам над въпроса;)