Татковците в домакинството :)

• 22 777
  • 436
  •   1
Отговори
# 120
Домакинската работа не е за мъже... защото изгарят, буквално.  Mr. Green ...

И при жените има много травми. С времето намаляват, няма човек, който да е роден научен. Повечко упражнения и ще се оправят и мъжете  Wink

# 121
Здравейте  Grinning
Аз пък смятам , че домакинската работа не е запазена територия само за мамчетата  Simple Smile Аз с удоволствие ще сготвя ( както го правя от много години ) и да изчистя, изпера и простря прането ... Защото Много Обичам моята Мишка  Hug Hug Hug

# 122
Блазе и!

# 123
Здравейте  Grinning
Аз пък смятам , че домакинската работа не е запазена територия само за мамчетата  Simple Smile Аз с удоволствие ще сготвя ( както го правя от много години ) и да изчистя, изпера и простря прането ... Защото Много Обичам моята Мишка  Hug Hug Hug
Така, така! И аз готвя, чистя с прахосмукачка само, хвърлям боклука ,щото сутрин е оставен на вратата и за да изляза през нея трябва да вдигна боклука, иначе няма да се сетя, мразя да простирам и да мия чинии, ама от време на време се налага по един път на  2 месеца да мия чинии, простирах само един път, ама така ги натрупах една върху друга, че не ми се отдаде друга такава възможност  Crazy и това е, ама общо взето ако жена ми не ме кара и това няма да правя сигурно, казано е, че жените са домакините, а аз като един истински мъж искам като се прибера от работа да е сготвено и салатата и ракията да са на масата. Все пак жената и детето са по цял ден вкъщи, квото и да си говориме не може да няма време да посрещне мъжа си как си трябва  Laughing

# 124
................ казано е, че жените са домакините, а аз като един истински мъж искам като се прибера от работа да е сготвено и салатата и ракията да са на масата. Все пак жената и детето са по цял ден вкъщи, квото и да си говориме не може да няма време да посрещне мъжа си как си трябва  Laughing

Ами, сменете се за седмица.
Тя да излиза сутрин и да се прибира вечер, а ти по цял ден с детето....къщата да е оправена, яденето сготвено, прането-изпрано и проснато, детето-чисто, нахранено, спокойно, а ти да я чакаш със салатката и чаша вино.
Ако успееш да се справиш, о.к., изисквай и от нея.
Иначе....    Joy

# 125
Влязох само за да видя как на Краси мъжът й върши всичко, а тя се почесва.

О, аз пък моя си го обгрижвам и това ми носи единствено задоволство, че се чувства добре. От друга страна, когато е обгрижен – той самия полага направо неистови усилия да върне „жестовете“, което всъщност създава комфорта вкъщи.

Peace
С удоволствие ще му поднеса салата и ракия, щом си ги е заслужил и ми отговаря със съответните жестове. 

# 126
... казано е, че жените са домакините, а аз като един истински мъж искам като се прибера от работа да е сготвено и салатата и ракията да са на масата. Все пак жената и детето са по цял ден вкъщи, квото и да си говориме не може да няма време да посрещне мъжа си как си трябва  Laughing

Къде е казано, че нещо съм изпуснала май  Joy
Аз като бях по майчинство, последното нещо, което правех е да държа детето си м/у 4 стени. Като тръгна на градина/училище, достатъчно дълго е в затворени помещения...
А и работата на жена ти по време на майчинство е да се грижи за детето през деня, не да шета, ако не те устройва, наеми детегледачка, тогава ще схванеш всъщност колко струва "да не работи, цял ден да си е вкъщи и да си клати краката"  Wink

# 127
В този контекст все се сещам за "Всички обичат Реймънд".....
Как една сутрин жена му му връчи една дъълга хубавка сметка кое колко ще му струва:
Пране-еди колко си долара на месец
Готвене-....долара
Чистене-.....долара
и т.н.
в отговор на негова реплика, че парите той ги изкарвал и щял да си купува каквото иска (май за стикове за голф идеше реч     Laughing   ).

# 128
То не винаги е и до пари.
Да си остана господина 1 седмица с детето вкъщи, ама сам, без друга помощ през деня, после пак ще си говорим  Simple Smile

# 129
Е, и аз му го предложих, ама таткото се покри...явно хич не му се ще.    Laughing
Дори и два часа на ден да е прекарал с детето си, прекрасно е схванал как точно жена му "по цял ден си клати краката с малко дете", затова и не ще да си клати краката по нейния начин.    Mr. Green

# 130
Винаги съм се чудела как така сте се изморявали с детето вкъщи, говорим като е малко, та чак ви е било проблем да сте в подреден дом и да има манджа вечер...И също така може да твърдите, че сте чакали вечер да се върне мъжа от работа, та да си поеме половината от задълженията, но не го вярвам. Няма нормална жена/домакиня, която да остави пълен умивалник или мръсен пода.

# 131
  • София
Няма нормална жена/домакиня, която да остави пълен умивалник или мръсен пода.

Нормална не, но има!
Аз съм писала и по други теми тук за една позната, която (без дете, без работа) прекарваше по цял ден вкъщи (известно време поживяхме заедно) и не хвърляше боклука и не миеше чиниите, защото това било задължение на мъжа й и той след работа уморен, съсипан, напазаруван, измиваше чиниите........

Но иначе никой не е казал че не се грижи и за дома и за детето. Аз нямам дете, но знам грижите за дома какво означават и предполагам какво ще е и с дете. Просто дамите казаха, че не е толкова лесно и "фасулска работа" колкото го описа господина по-горе.

# 132
Е, знам, че има - ама те са си мърли, не нормални  Joy

Иначе господина не казва, че е така фасулско, а само, че според вижданията му - очаква чист дом и ракийка вечер. В което лично аз не виждам нищо лошо. Който има повече време вкъщи - той свършва повечето работа, логично е. Аз като бях по майчинство - дори не съм усетила проблем да си оправя кревата, да нахраня детето и себе си, да поподредя, да пусна пералня, да се разходим, да се наспим/заедно спяхме/, следобеда да направя една манжда...някак съвсем естествено ми беше всичко и не се налагаха усилия...

# 133
Аз също смятам, че ако една жена е вкъщи е нормално тя да поеме грижата за домакинството, а не да чака мъжа да се връне от работа, за да пусне прахосмукачка. Колкото и време да отнема грижата за едно дете, ако дома се почиства редовно, то поддръжката не отнема часове.
За мен всичко друго е оправдание и мързел, защото нека да бъдем честни - съвременната домакиня има адски много удобства - пералня, прахосмукачка, отлични препарати

# 134
  • София
В което лично аз не виждам нищо лошо. Който има повече време вкъщи - той свършва повечето работа, логично е.

Да, това е така. И аз имам повече почивни дни и не ми е никак трудно или "задължително" да пооправя... Даже май имам някакъв вид заболяване всичко да е чисто и подредено задължително на мястото си. В началото приятеля ми ми се караше, че понякога съм вършела повече работи из домакинството, но като съм свободна повече от него и съм си вкъщи през деня - да седя и да гледам прашния под и мръсните чинии ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт