Тренировки в домашни условия: Тема 24

• 38 596
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
ГраГра, и аз като Едира тренирам с Vibram FiveFingers. За мен няма по-лека и проветрива обувка. Дори сандалите не са толкова добри, защото пръстите остават слепени един за друг => се загряват взаимно и се потят.

Мерито, брава!

Отчитам 17 мин HIIT в обедната.

# 91
Добро утро.
Радост-големи сладури са наистина. И много забавни. Накараха ме да се усмихна тази сутрин. Че и без това ми е кофти настроението. А и съм съвсем сама в офиса. Няма с кой две думи да разменя.
Мавинка-не удържах. Не съм спряла да тренирам,но само с Зузка не стана. Последните два дни съм на ФБ. Не мога да следвам един треньор само. А и ми се струваше ,че не правя достатъчно само с 10-те мин. на ден.
Което води до един въпрос. Много изчетох за Табата,много се коментира и тук. И на мен все още не ми е много ясно по колко пъти на ден трябва да се правят 4 мин. интервали? В един английски сайт прочетох по 4 пъти на ден. Вчера завърших тренировката с едно 5 мин. табата от ФБ и накрая на видеото се казва да се направи още 4-6 пъти 4-5 седмично ,за да има ефект.
Моля да споделите. Че моите обиколки не мърдат и взех мноооого да се ядосвам вече.
П.С. Забравих-Мерито-завиждам за плочките Blush

# 92
Благодаря ви на всички   bouquet
Днес се отчитам с програмата за вторник на Руми - табата корем и рамене + табата ренегатско гребане и бърпи + малко йога за разтягане от BeFiT.

# 93
Mавина 10 мин. на Боб и аз ги правя, но тази за крака и дупе, не става. Натоварва се глезена.  Правя на Боб за корем и от ФБ за крака, дупе и ръце. Явно днес пак ще са същите като вчера. Това е положението. Tired
След малко ще ходя до личната да видим тя какво ще каже.

# 94
Аз се оправям, боли ме малко гърлото, но температура засега нямам. Чакам дъщерята да изкаже позволение да спрем Барби и да пуснем Шон Mr. Green Ще видим по кое време ще е Crazy

Относно обувките аз тренирам боса. Много ми се иска с маратонки, мисля че ще ми е по-удобно, но първо трябва да си купувам, защото нямам никакви подходящи, и второ притеснявам се, че така може биповече ще тропам и ще се чува отдолу newsm78
Тези с пръстите дето стеги пуснали ми допадат, изглеждат много удобни. Видях ги преди няколко години на летището в Австрия и ми изглеждат много интересни, но не знам дали бих си купила.

# 95
Леле, от тренировката за гърди онзи ден, която правих със шишета от 1.5 литра, пълни с пясък, имам ужасно безсилие в ръцете днес. Сигурна съм, че и планковете с табата таймера, които правих вчера и забравих да отчета  Embarassed са допринесли за това.
Мислех сутринта да направя онази тренировка за Fat Loss на блендъра, нооо нямаше как да ги поддържам тези sidewinder mountain climbers без да се сгромолясам, затова я замених с 8-минутката, повторена веднъж...  Rolling Eyes Поне се справих с изкушението от леглото да скоча направо на закуската.  Laughing И наистина е мноооого готино чувството, когато си я "заслужиш".
Благодаря на всички ви за подкрепата Hug

# 96
И каквото си казах вчера това и направих - HIIT 20, табата - бърпи и jack+tuck и Chalean Extreme - Recharge Simple Smile супер беше - направо умрях на табата - много яко Simple Smile
В събота мисля да пробвам табата с тичане Simple Smile

# 97
На мен тая сутрин ми беше толкова мързелива и не исках да се измъкна от леглото... кондицията ми я няма нещо тия дни  Confused Надявам се довечера като се прибера да си наваксам.

BG_Lady ,аз вчера сложих статия за табата от bb-team ,но ще ти копирам това,което ми направи впечатление.  Hug
Как да вместим табата в тренировъчния план?
Отново напомням, че резултатите на д-р Табата са постигнати с елитни японски състезатели, които тренирали по метода 5 пъти седмично в продължение на 6 седмици. Нека това ви служи като ориентир колко да бъде горната граница.
За обикновения трениращ 2 до 3 пъти седмично е оптималният брой.
Целите, броят останали тренировки седмично, техният вид (силови, за хипертрофия, за издържливост, кросфит, спортноспецифични и т.н.) и времевата им отдалеченост от изпълняването на табата протокола също оказват съществено влияние върху избора.

Три-четири пъти седмично можем да правим табата при възможност за сутрешна и вечерна сесия по време на фаза за максимално бързо редуциране на мазнините.

Източник: Табата http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata#ixzz23VUnX2Yp

# 98
Насилих се да го направя горе-долу Pure cardio-то днес, обаче как не умрях или поне не повърнах направо не знам Sick Почивката и болестта явно доста ми дойдоха и днес ми беше много трудно.
Обаче ми е готино как като започна загрявката още на първото повторение на упражненията ми се иска да умра като знам, че още два пъти ме чакат, но накрая се оказва, че всъщност мога да ги завърша Mr. Green

# 99
Ини-точно това не ми е много ясно. Какво значи по време на фаза? Правиш тренировка(силова) и след нея табата  и например още веднъж само табата през деня, или как. Извинявам се но наистина не ми стана много ясно.

# 100
Ини-точно това не ми е много ясно. Какво значи по време на фаза? Правиш тренировка(силова) и след нея табата  и например още веднъж само табата през деня, или как. Извинявам се но наистина не ми стана много ясно.
След силова не препоръчват табата, това със сигурност го запомних от многото четене по въпроса. Simple SmileНе знам дали е правилно, но аз я правя като завършек след кардио тренировка.
Иначе това,че вчера нищо не казах относно снимката на Мерито, не означава че не и обърнах внимание WinkМери, и от мен поздравления и недей да се срамиш HugПоздравления и за Радост за добрите резултати! Hug
Пожелавам ви много енергия и хъс за тренировки!На всички кой където го боли да му минава ! Hug

# 101
Да ви се оплача. Личната каза ,че съм възпалила вена и естествено препоръча почивка.  Tired
Ластика за глезен въобще не е трябвало да го слагам и  съм се мазала с мазило/ за травми/ което въобще не е подходящо за този случай.
Извода е : при болежка, бегом при личната.

Ще отложа тичането  и Хиит тренировките за седмица и ще правя по- леки упражнения.Дано се оправя.
На вас момичета приятни и" безаварийни" тренировки. Hug

# 102
Ини-точно това не ми е много ясно. Какво значи по време на фаза? Правиш тренировка(силова) и след нея табата  и например още веднъж само табата през деня, или как. Извинявам се но наистина не ми стана много ясно.
Погледни по-надолу има таблици с тренировки ,кога какво тренираш и
кога се почива  Peace
Статията е много хубава /ама аз лоша от него сайт не съм видяла  Laughing/
Така ето моята тренировка за днес :Предизвикателство + Кардио  Crazy
http://www.youtube.com/watch?v=z1mq2VhucRg

Workout Breakdown
Time: +/- 20min.         Workout Type: exercise challenge+cardio           Exercises: 5

1) EXERCISE COMBO 10 reps
2) INTERVAL SKIPPING 4 min. - round 8 20/10
3) EXERCISE COMBO 10 reps
4) INTERVAL SKIPPING 4 min.- round 8 20/10
5) EXERCISE COMBO 10 reps

На Комбото се засича за колко време се прави 10 повторения.
На Скачането с въже нагласяме интервалния таймер 8 рунда 20/10 и готово  Peace
Правят се последователно първо Комбото с хронометъа после
Скачане на въже с интервалния таймер  Peace

Ако някой иска убийствено кардио -ето това е  Crazy
Аз лично се размазах /краката ми горяха много ,докато я правех тренировката/  Peace

# 103
  • Stavanger,Norway/ Varna
Мавина, какво е това комбо, неможах да намеря упражнението в гугъл.  newsm78

# 104
Бобченка-комбото е в линка,който е пуснала Мавинка. На мен лично само с гледане ми изглежда убийствена. Това са 2 пъти табата без почивки и 3 пъти комбо. Даже Руми дава 5 мин почивка между две табата. Ще видим довечера какво ще правя.

Общи условия

Активация на акаунт