Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 036
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Слънчогледите, със заболяването съм от 20 години. Всички изследвания до скоро правех в онкологиите.
Напоследък обаче, трябваше да чакам с месеци и реших да правя в обикновена поликлиника.
Разполагат с допотопни апаратури, но те гледат като под лупа.
Пример - камъни в бъбреците, песъчинки в жлъчката, която е прегъната - но това не представлява интерес за нашето изследване.
В поликлиниката - всичкото това по-горе описано, както следва с предписание и направление към съответния специалист/не, че съм се възползвала/, но ми направи страхотно впечатление.
Та, май съвета ми е - вземи си направление от ЛЛ и отиди в поликлиниката, за да разбереш истинското състояние на дреболийките си.
Докторите онколози търсят единствено метастази.

# 601
  • София
Миличка, ако ще ти стане по-добре, прочети ми публикациите. Но аз пиша мноооого отдавна и сигурно ще ти е трудно да проследиш това, което ще касае теб.
Може и на лични да ти разкажа някои моменти. Ако искаш, разбира се.
Другите го знаят.

Засега ми е достатъчно, че сте тук и сте се преборили  Hug. Сигурна съм, че имате отговор на всички въпроси, които ми се въртят в главата, но за мен по-важното е, че има някой, който да ме изслуша и подкрепи, пък било то и виртуално.

# 602
  Здравейте ,  аз  също  съм  оперирана от доктор  Полихронов   през  2010 г . Страхотен  специалист  и  човек ,  можеш  спокойно  да  му  се  довериш. Много  е  внимателен ,  отделя  време  на  пациента   ,  обяснява   всичко   и  аз  много  се  радвам  че  попаднах точно  на  него . Преди  време  ми  бяха  казали  за  него  ,че  е една  от  5  те  звезди  в   онкологията .  Желая  ти  много  късмет   Hug  ще  видиш ,  че  всичко  ще  бъде  наред . Ако  нещо  те  интересува  питай  с  удоволствие   ще  отговоря . 

# 603
Здравейте момичета. Нямам сили да чета цялата тема, предстои ми операция на гърдата и съм се насочила към доктор Полихронов в Онкологията. Моля ви за отзиви за него, много съм притеснена.

Мила, още едно твърдо "За" д-р Полихронов! Чудесен лекар е! Ако не може той търси д-р Иван Гаврилов - той ме оперира и е много свестен!
Успех и пиши!

Аз съм оперирана от Полихронов - изключително съвестен и внимателен лекар, много добър специалист, след операцията много отговорно си следи пациентите. Като човек е доста интелигентен и възпитан, което според мен го откроява сред множеството груби и арогантни доктори, с които ми се наложи да се срещна. За мен това беше основния фактор да му се доверя, защото някак си успя да ме убеди в лечението. Всъщност го избрах пред Гаврилов, при когото първоначално планирах да се оперирам и досега не съм имала повод да съжалявам за избора си.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 22:56 от senni

# 604
Благодаря ви момичета. Предполагам, много е трудно когато ти се случи, но повярвайте, двойно е по-трудно, когато години наред си живял с болестта и си гледал отстрани как най-близкият ти човек се бори да оцелее. Бях на възрастта на сина ми, когато плачех пред операционната и се молех майка ми да оцелее. И сега май всичко е на път да се повтори. Добре поне, че нямам дъщеря да я мисля и нея.

Мила Марго, и аз от скоро чета/пиша тук и само мога да кажа, че подкрепата, която тези прекрасни дами могат да дадат, е несравнима. Така че - довери се. Колкото до опита ти - мога да те разбера добре. И моята майка мина през същото преди 10-ина години. Слава Богу към днешна дата е жива и здрава и прекрасна! Обаче сега аз минавам по този път на 30 години...Така че вече възрастта няма никакво значение, но духът, волята и характерът са от огромно значение! Не мога да ти давам съвет, аз самата не съм майка. Но пък имам сестра...и племеница....И повярвай ми - това ме мотивира тройно да се справя. Може би към момента това не ти е на дневен ред, но в някакъв момент си направи генетични изследвания. (мога да ти кажа къде и как на ЛС, ако и когато поискаш) Дори и просто да си наясно и за успокоение, т.е. няма гаранция, че това, което е било с майката ти е същото с теб. Още повече, че днес наистина и лекарствата, и технологиите, и методите са къде къде по-различни. Така че - ще ни бъде! Не се предавай! Simple Smile

# 605
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но ме правокираха последните писания..
Марго, със сигурност историята с майка ти доста ще те тревожи  и ще те разколебава в битката, но, както каза една лекарка от Онкологията: Нищо не се повтаря при пациентите! Всеки организъм е уникален, както и всяка имунна система!
Когато оперираха мен имах бебе на 6 месеца и син на 4 години Rolling Eyes Как мислиш, дали ми е било много весело? Питай тези тук дето ме търпяха колко им беше весело с мен!!!! Mr. Green
Всеки има причина да не иска да умре. И жената, която няма деца и майките на бебета, на тийнейджъри, та и на вече много пораснали деца... Всички живеем с надеждата, че ще се справим и се молим Богу да е така.  Praynig Винаги, обаче можеш да поплачеш на нашите рамене и да получиш разбиране!!! Hug
Senni, много отдавна не си писала, мила!!! Затъжихме ти се  bouquet Къде се загуби? Вземи драсвай по някой ред, че да не те мислим Mr. Green
Слънчогледче, и аз съм на мнението на Хули. Веднъж Катерински /не безизвестния Rolling Eyes/ ми проведе преглед точно за 10 секунди и три точки и каза, че  имам ужасно омазнен дроб и ме заведе в една стаичка да ми предлага хранителна добавка за 50 лв. Аз ходя при една докторка в МЦ "Хармония" до Окр. болница, която понякога толкова дълго ме гледа, че ми се доспива. А вече за сериозни прегледи ходя при д-р Спиридонов в кабинета му в ИСУЛ и го препоръчвам 100% . В Диспансера съм регистрирана,но нито веднъж не съм ползвала услугите му така да се каже Mr. Green
Зара, мила, предаването въобще не е за събиране на средства. Няма такова нещо и не е това целта!Желанието ми беше /защото аз съм поръчителя на предаването!/ е да зарадваме една жена, която заслужава това  и да и създадем емоция, която едва ли ще се повтори.  Peace
Естествено, че гледането не е задължително / и аз бих се радвала ако се изложа пред по - малко хора!!!!!/, но не мога да повярвам, че заради негативното си отношение към Сарачинова или към предаването нашата Маргич няма да хвърли едно око дори и от чисто, нездраво любопитство Mr. Green Да се освободим от предразсъдъците и да изгледаме историята на Милена, такава, каквато е... Не е важно кой я разказва, а какво разказва, нали?
Момичетата, които бяха в Баня я познават.
ПИпИрудитеееее,говори баш Миленкаааа -  всички пред екрана, ако обичате да гледате медийните изяви на моя милост, Нана и Сиссссс hahaha
Силванке, а ти стига си разпространявала, че ще си умра от срам, бе сестро Embarassed Embarassed Embarassed
 Embarassed
Ха така сега, рядко пиша, ама пък като почнааааааа...........Спиране нямам bowuu

# 606
  • София
Знам си аз, че форумът е голяма сила  Simple Smile. Повдигнахте ми малко бойния дух. Просто за последната година ми се струпаха толкова проблеми, че това вече преля чашата. Спокойна вечер на всички и дано имаме едно по-хубаво утро.

# 607
Слънчогледите,а аз си мислех ,че само при мен нещата се случват по подобен начин ...само първата ми контрола беше проведена в диспансера и беше както трябва.За следващата ,както е писала Хули и аз се погрижих сама за себе си чрез частни прегледи, защото просто ми се разминаха контролите в диспансера.Явно трябва да се свиква с това ,че в повечето случаи сами ще се оправяме.То добре ,че има и други начини....
Margo98, вярвам ,че всичко ще е наред, просто трябва и си длъжна да се пребориш с това, на никоя от нас не ни е било лесно разбира се....аз също съм сама, с 12 годишно дете у дома....съпруга ми вечно е на работа в чужбина.И болката ми все още е много прясна -само на 8 месеца съм от целия ужас, който преживях ,но се преодолява някак.Самата операция наистина не е кой знае какво, сили ще ти трябват после ей за това духовно оцеляване, за което говорим тук.Ама ние сме насреща за целта Simple SmileВ този форум намерих много отговори на въпросите си, много подкрепа от момичетата ..никой не би ни разбрал по-добре от жените ,преминали през това препятствие.Стискам палци всичко да мине както трябва, а после сме до теб, този форум ще ти стане като наркотик  ,на ден влизам по сто пъти сигурно.Много кураж  и сила ти пожелавам и да ни държиш в течение!
 Момичета, обичам ви! Hug

# 608
Драга ми Венето,аз съм казала на де що имам приятели! А те на своите приятели....Те пък на своите приятели....и така до края на света.... Mr. Green
ГоУема публика ще имаме! Дано са избрали добри моменти ,че да не се изложим! Joy Joy

# 609
така е, sianie, смело напред!
Хули, Milenka, много ви благодаря  Hug Hug След този преглед, все пак малко по- спокойно ще повторя ултразвука за евентуални мети.
Но за белия дроб, ако ви кажа колко ме е страах. Бях събрала смелост и казах на онколожката, че кашлям като магаре цял месец, а тя ме прати на рентген #2gunfire сега като чета си трябват други изследвания за матастазите там, че точно рентгенът почти не ги лови, пфу... то вече не кашлям така постоянно, но усещам, че все още нещо не е наред., да му се не види.
Иначе, за сцинтито, мерси Мецанке Hug, и кокаляците ще трябва да си снимам Sick
Хубав ден, момичета и аз ще гледам нашите тв звезди, макар, че изобщо не понасям точно тази водеща. Но щом нашите момичета са там, а, иееее,  току що видях рекламата за рубриката!
ЦАлуФки за всички!

# 610
  • София
Слънчо,   Hug какви са тези други изследвания на бял дроб  newsm78
Изпратиха ме от Диспансера точно на рентген - пък  какво трябва да показва, идея си нямам. Важното е, че пише б.о.
Тези изследвания - бял дроб, коремни, кръвни, ТМ на 6 м. са задължителни заради протокола за летрозола и ги правя като ми ги назначат.
Някъде по-напред описах и моята секундна среща с ехографиста в Диспансера, абсолютно като твоята.  Twisted Evil Зададох му въпрос, но ме сряза, че за отговор ще ме прати при свой колега - на частно  #2gunfire

Може да съм наивничка на средна възраст, но ми стига да пише б.о. И вярвам, че е така. Ако почна да се съмнявам.............

# 611
така ли, Мецанке,  Hug, много ми се иска да вярвам. То, за коремни, кръвни и ТМ докторката ме прати заради първата годишнина, учудих се, че са проформа- не трябва ли добре да се оглеждат нещата? А за белия дроб- аз се оплаках, че кашлям от месец и не си ли отглеждам вече някое осмокрако и тя хоп- на рентген, там веднага ме щракнаха.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 23:32 от Слънчогледите

# 612
Момичета, възхищавам се на духа ви!  bouquet
Чета темата от десетина дни, когато откриха злокачествен тумор на моята майка.
Тя е напълно наясно с диагнозата, защото настояваше да присъства при взимане на резултата от хистологията.
Никога няма да забравя погледа й, когато го съобщиха - като на изгубено дете, молещо да бъде намерено.
В понеделник предстои много тежка операция. Тя има проблеми и със сърцето и си мисли, че няма да може да издържи операцията.
Предала се е духом, макар, че е много силна по характер.
Около нея сме всички и непрекъснато намираме какво да правим, за да я избавим от лошите мисли.
Духовнта ни връзка е много силна - родители-деца-внуци.
Днес, като и правиха ехограф за хоспитализацията, тя се молеше да й кажат, че не виждат нищо и да отложат операцията...........
Аз се старая да се държа адекватно и вдъхвам в нея кураж, но по цели нощи не спя и се давя с мъка и сълзи.
Много я обичам и искам да и помогна.
Ще съм ви благодарна на всеки ваш съвет! Praynig
Желая много здраве и положителни емоции на всички! Hug  bouquet

# 613
  • у нас - на брега на морето
meri 68 , напълно разбирам мъката ти и терзанията. Предприела си най-правилната тактика, да се държиш спокойно пред нея и да й вдъхваш кураж. Нека майка ти усеща вашата подкрепа и любов, и колко ви е важна и нужна. Много често си мислим, че няма нужда да се изказва с думи обичта, защото тя си го знае. Напротив! В такъв момент човек има голяма нужда от хубави думи. Желая й успех и късмет!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
margo98, напълно подкрепям момичетата, които са ти писали до сега. Разбира се, ще стискаме палци и най-важното е да си спокойна. Всичко се преживява - ние сме жени и носим на всичко! Прегръщам те силно! Hug
Нани, защо бе, душо, така реши изведнъж за събота?! Нали знаеш къде съм по това време на седмицата? В неделя мога в 11 часа, но не е задължително да се съобразявате с мен. Що е живот - все е пред нас!  Hug
Сисссс, направо ме "застреля" с това "... и така до края на света!" Просто си представих тази "синджир марка", както се казва! Laughing

# 614
Добро утро! На всички , които имат нужда от стиснати палзи- fingerscrossed!
 И да ви пожелая слънчев и спокоен уйкенд !

Общи условия

Активация на акаунт