Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 432
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Да споделя за ПЕТ скенера-преди две години ходих във Варна на това изследване. Ходих по собствена инициатива и не споделих с никой от лекуващите лекари тук в София. След като всичко мина и получих резултатите, гордо ги показах на хирурга при когото ходя на контроли - пълно пренебрежение. Единственото което каза, след като го прочете беше, че мога да прескоча снимката на белия дроб. Колкото до самото изследване - нищо особенно-скенер като скенер, само дето не трябва да ядеш и пиеш докато ти дойде редът:( Факт, че се видяха  образувания на щитовидната жлеза и в двата лоба и ми препоръчаха допълнителна консултация със съответния специалист и една лезия на черния дроб, която си я знаехме от преди това. Ако трябва да се заплаща  обаче си е цифра - 3000 лева, ако не е паднала цената от  тогава де, все пак беше преди точно две години.

# 76
KaRoLa, за ПЕТ скенер трябва да са минали 3 месеца от последната ЛТ.

Hug Hug Благодаря!! значи догодина, до амина Simple Smile

# 77
  • Варна
Момичета, на майка днес трябваше да й бъде 4та химия. Отидохме, но точно преди да почне вливката много й прилоша, вдигна страшно кръвно и доктора отказа химията каза утре да идем, но на нея все още не й минава. Казва ми, че много й е лошо, гади й се и постоянно чувства тежест между гърдите като казва, че е сърцето. Лежи и едва говори и не знам какво да правя. Доктора каза да се прибираме. Ако се пропусне една химия и отидем на другата (която е назначена за 10.09) много ли е фатално?

# 78
Според мен е много това време.. Но докторите ще я следят, едва ли ще я оставят толкова дълго..

# 79
  • Пловдив
Момичета, на майка днес трябваше да й бъде 4та химия. Отидохме, но точно преди да почне вливката много й прилоша, вдигна страшно кръвно и доктора отказа химията каза утре да идем, но на нея все още не й минава. Казва ми, че много й е лошо, гади й се и постоянно чувства тежест между гърдите като казва, че е сърцето. Лежи и едва говори и не знам какво да правя. Доктора каза да се прибираме. Ако се пропусне една химия и отидем на другата (която е назначена за 10.09) много ли е фатално?

Като се почувства добре идете отново. Предполагам, че ще сменят датите на следващите химии.

# 80
  • Варна
Доктора каза утре сутринта да идем, а и утре ако не й е добре? Абоката й стои в ръката, не знам до кога може с него да стои.

# 81
Мисля, че до 5 дни, но идете утре, най-малкото да й го махнат..

# 82
  • Варна
Каролка   Hug

Химиите много ли увреждат сърцето? Майка започна да се оплаква от сърце чак като почнаха химиите.

# 83
Химиите по принцип увреждат  доста, но и зависи какво е било състоянието на организма преди лечението. Един млад и силен организъм ще се пребори и ще удържи на химията и лъчето  по добре, отколкото един увреден или поостарял:(. Да не говорим, че всеки си е имал някой болежки и преди операцията и последващото лечение  -   я високо или ниско кръвно, я бъбрек, я сърце, я гуша, да не говорим за кокалите.....Така, че всеки го удря по слабото място. Това е цената на надеждата за излекуване.  Колкото до сегашното и състояние, наистина трябва да се консултиране с лекар, но отлагането с няколко дни на поредната химия, вероятно няма да е фатална. При мен имаше подобна ситуация при последната 6-та химия, кръвните ми изследвания бяха плачевни. Три пъти ми биха по 2 инжекции през два дни. Минаха десетина дни докато бях готова за вливка и още 3-4 докато ми дойде датата почти половин месец мина, но всички ме успокояваха, че не   е фатално. Така, че дано мама се пооправи и всичко ще е наред. Успех!

# 84
  • Варна
 bigbaba4   bouquet

А тя от 3та химия до сега горе-долу беше добре, но днес  Cry . Много се държи и сякаш аз се огъвам повече, а и кръвните изследвания не са толкова зле. Дано се пооправи до ден два!

# 85
  • В царството на игрите:)
Според мен при майка ти е по - скоро психологически момента, защото вече знае какво я очаква и има пристъп и на паника... И в двата случая не е приятно Rolling Eyes
Ще поотложат вливката  докато се почувства по - добре. И не се притеснявай от това дали е фатално WinkДали нещо е било фатално или не, разбираме с времето - и пак не сме сигурни кое от какво е...Така е при нашата диагноза, нищо не е под наш контрол, а толкова много ни се иска Mr. Green Мисля, обаче, че няма да има проблем Peace
Абокатът не е добре да стои повече от 48 часа!

# 86
На мен в болницата ми оставиха абоката 5 дни... и затова го казах.

И според мен причината е психическа. много е важно да си спокоен в деня на вливката. Най-малкото да ти открият вена.. Но всеки е с различна психика и приема нещата различно..Сега примерно в стационара неможеш ме накара да вляза!! Simple Smile

# 87
  • Варна
Дано е на психическа основа!Днес пак не се чувства добре, а лошото е и че на мен не ми е много добре стомаха  Cry Днес вече всячески отказва вливките! Казва, че много й е лошо и вдига кръвно! Възможно ли е аз да й махна абоката или трябва медицинско лице? Не знам дали ще успеем да идем до диспансера или  да повикам бърза помощ?

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 08:19 от JenniferLopez

# 88
Добро утро!
 При всички положения трябва да я види лекар! А иначе И вярвам на жената, на мен ми се повдига само докато си представя банката с червената химия над главата си, независимо колко време е минало от вливката.Ама истинско повдигане...
 Абе да ви питам по повод брането на бъз-баба ми е набрала невероятно количество, вече е по буркани . Вие го планувате за по нататък, да не би баба да е объркала билката?

# 89
Планува се брането на бъзак.. Има разлика

Общи условия

Активация на акаунт