Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 444
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Уф, сега как да И кажа на жената , че е сбъркала...
 А докато ме нямаше някакво развитие с бъзакобрането има ли Laughing?

# 91
Здравейте, момичета,
да ви попитам при левкоцити на долна граница прави ли се ХТ ?

# 92
Дженифер, има такъв вирус. При мен освен повръщане имаше учестен пулс , сърцебиене , виене на свят , главоболие... минава за 2-3 дни. Просто предположение, разбира се ...

# 93
  • София
Не, не се прави.

# 94
  • В царството на игрите:)
Луди пеперуди, сакън да не накараш баба ти да изхвърли набраното. Сигурна съм, че е брала бъзак - по това време няма какво друго да е брала. Нали са едни черни малки плодчета?
То сега почва да зрее и то има почти до средата на октомври. Дръж си го мила и си го пий със здраве! Hug
Няма развитие с уговорката за бъзакобране, защото нищо не мога да измисля. Ако вие можете да измислите нещо, казвайте!
Иначе аз всяка година си го пия и се чувствам ок. мисля и тази зима да не пропускам.
Наистина има такъв вирус, който изкарах, че и Т. вдигнах, че и костите ме боляха, а накрая си и разкашлях. Гадничък е!

# 95
  • София
milmich ти по колко пиеш от бъзака?Как го правиш,че аз за първа година ще почвам?

# 96
  • Варна
Здравейте момичета,

За  първи път влизам и пиша при Вас. Може би има отговор на въпросът ми назад в темите, но нямам възможност да ги изчета.
Имам нужда от вашият съвет. Става дума за моя много близка жена, която преди месец беше оперирана от дуктален умеренодиферинциран карцином на дясна гърда. Операцията е органосъхраняваща - квадрантектомия. Стадият е първи, няма метастатични лимфни възли,  ХЕР е отрицателен и с положителни хормонални рецептори. Назначиха й 25 нагревки. Забравих да кажа, че сме от Варна. Въпросът ми е къде е най-добре да се извърши лъчетерапията според вас? Дали във Варна или в Шумен например, че за там чухме добри отзиви, или направо в София да търсим връзки?
Благодаря ви предварително за отговорите.
П.С. Първата нагревка е назначена за 21.08.

# 97
  • Варна
Здравейте момичета,
Направихме ЕКГ и доктора измери кръвното. Беше нормално 150/60. Каза, че е на психична основа. Майка пак казваше, че усеща тежест на гърдите. Той й би успокоително някакво. Сега се размърда, яде, пере, къпа се, но това което ме притеснява най-много е, че категорично отказва да продължи химиите. По-добре да умряла. Cry Лекуващия химиотерапевт каза, че е някакъв вид невроза който симулира остра болка, каза че трябва да продължим с курса, като шансовете за нейното оздравяване  били много големи като се имало предвид общото й състояния. Сега събота и неделя съм решила да не й говоря за химии, но в понеделник трябва да се опитам да я завлека до диспансера. Как да й вдъхна кураж и желание за лечение просто толкова ми е мъчно, че отказва да се бори при положение, че може да се излекува  Sick

# 98
  • В царството на игрите:)
milmich ти по колко пиеш от бъзака?Как го правиш,че аз за първа година ще почвам?

Като набера бъзака го нареждам в трилитрови буркани - ред бъзак /около 4-5 см./, ред захар. Поръсвам толкова колкото да се покрие плътно и пак бъзак и така до края на буркана. Трябва да стои на светло, но не на пряка слънчева светлина 20 дена. След това се прецежда и се съхранява в хладилник. Използвам стъклени бутилки и впрягам всички съседи,защото в моя хладилник няма толкова място. Пия го сутрин на гладно по една супена лъжица. Вече не отмервам в лъжица, а направо удрям един гълток сутрин Mr. GreenТова е. Количеството, което правя ми стига до около края на март или април. После почивам Peace

# 99
  • Варна
За Бъзако-брането хайде да се организираме някъде по-към средата на родината. Може Търново ... или  Пловдив ... Има толкова примамливи местенца.

# 100
  • София
Привет момичета!
Аз бъзака го пия целогодишно. Давам го и на внучката, когато е при мен.
Правя го по същия начин като Миленка. Само трябва да се внимава когато се цеди да не попаднат семки в сиропа, защото се газира и после бутилките гърмят. Ще правите ремонт по никое време Joy
Абе струва ми се раничко да е узрял хубаво базака, но при Сис където е много топло може и да е. Аз го бера в края на септември. Задължително условие е да е много хубаво узрял, иначе е опасна консумацията му!!!!!!!!!

# 101
  • пловдив
Привет,  дами  Wink Направих оглед на де що храсти има около Пловдивско  Mr. Green margi4 е права, още не е напълно узрял. В самия град покрай реката е смесен- зелен с черничко.... над Марково, където падна голямото бране миналата година, зеленкото е повече от черничкото....
Аз от 20.08 минавам в нелегалност.... гларус съм... повтарям... гларус съм...  help без пояс .... уговарям щерката да и копна лаптопчето, та ще продължа да ви следя  Mr. Green от мен утърване.... трудна работа  Joy

# 102
  • София
Мерси , значи след месец почваме брането  Simple Smile

# 103
JenniferLopez - може би ако успееш да убедиш мама, че има вероятност това да е последната химия, ще се съгласи. Защо го казвам - когато беше моята терапия с нас имаше една лекарка, кажи речи на моето дередже. Тя обаче наистина понасяше много зле вливките - имаше някакви спазми на гърлото, които не и позволяваха после с дни да поема каквото и да било, даже течности. Освен това имаше проблеми с вените т.е. с тяхната проводимост и постоянно имаше страхове от запушване им. Та тя след 4-тата вливка спря /бяха и изписали 6/. На огромното мърморене от наша страна - каза, че по принцип 4 вливки стига ли, двете до 6 били за застраховка на лекарите - вероятно говореше за своя случай, може да е коментирала състоянието си  с колеги лекари/ съпругът и също беше лекар - анестезиолог/. Помня, че имаше контакти и в чужбина и си праща документите там, не знам какво са и отговорили, но повече не я видяхме на вливките. Не мога да кажа, дали не ги е правила на друго място, дали не ги е продължила във друго време, но в нас остана впечатлението, че е приключила. Та ако успеете да направите тази 4-та вливка, после пък може да намерите друго основание да направите и следващата. Трудно е, но не невъзможно.

# 104
  • Пловдив
Лелеелеее, аз пак съм най - мързеливата! Никога не съм брала бъз, ама тази година ще впрегна домашните любимци да ми наберат.
Иначе за общо бране към Пловдив съм винаги готова. Laughing

п.с.
една снимчица във фасето някой да ми прати, да не ми наберат нещо, дето да се гътна по бързо.

Общи условия

Активация на акаунт