Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 31

• 71 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • В царството на игрите:)
Бигбаба, нашата Еми чака 6 месеца и накрая си получи резултата, който беше, че не е предразположена генетично към онкозаболяване. Двете сестри на майка и са оперирани от РМЖ, което си е доста близка родствена връзка, но въпреки това, резултата при Еми е негативен, но КАКВО ОТ ТОВА?
Лекарката там и беше обяснила, че само 8-9 % от РМЖ случаите са генетично обусловени, както и не е сигурно /и то въобще Rolling Eyes/, че ако си генетично предразположен към рак, децата ти са заплашени...Е, тогава какво излиза  - или аз нещо не разбирам, но смисъл от подобно изследване не мога да намеря...То така, ама не е сигурно, то онака, ама пак не се знае...Е, това, че нищо не се знае и аз го знам Joy
На теб всъщност защо ти е? newsm78
И да, тумора може да е тройно негативен, но не и ХЕРА Wink

# 646
  • София
Ох, не ми е ясен този HER  newsm78
Преди 12- 13 години нямаше такова нещо... затова ми набиха максимален брой лъчетерапии с максимална сила на облъчване и полихимиотерапия т.е. FEC.
Мама и леля нямат такива проблеми (да са ми живи и здрави)... и въпреки всичко умирам от ужас за дъщеря ми... пращам я на всеки 6 месеца на преглед (тя кърми 1 г и 9 месеца и няколко пъти имаше запушване на млечните канали). Май я психирам...
"Парен студена каша духа"...

# 647
Тука малко термини и определения....

http://www.roche-oncology.bg/portal/rak-bg/her2_rak_opredeleniya

# 648
  • София
Благодаря ти, мила  Hug
Аз съм питала "чичко Google"... ама к'во от това... На мен такова изследване не ми е правено (най- вероятно 2000- та година не е било актуално по нашите ширини).

PS. Момичета, бяхте много позитивни в неделя... Hug Познах ви преди да ви изпишат имената... само Ани не разгадах коя е  Embarassed

# 649
Ани е приятелка на Милена Траянова и не е от нашите среди тук...

# 650
  • Пловдив
Честито на патерица, на всички празнуващи!  bouquet
Сега изгледах предаването и няма, какво да добавя  Гордея се, че ви познавам момичета!

Бяхме събота и неделя на Пампорово и вече влезнахме в коловоза на ежедневието.

Слънчева седмица на всички! Hug Hug Hug

# 651
.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 13:00 от Луди Пеперуди

# 652
  • София
Здравейте, другата седмица евентуално ще се вместя в графика на доктор Полихронов за операция. Много ми е криво, направо ми прилошава от нерви. Колко време след операцията трае възстановителния процес, притеснявам се, защото няма кой да върши къщната работа. Също така химиотерапията за всеки ли се прилага?

# 653
  • Варна
margo98, върнах се назад и прочетох историята ти отново. Наистина много си преживяла. За съжаление ракът е безпощаден. Не жали деца, родители, приятели. Сега Ти също си пред изпитание. И то нелеко изпитание. Всички ние сме се докоснали по един или друг начин до това изпитание, някои са го преживели по-трудно. Твоята бучка още не е оперирана, а само се предполага, че е злокачествена. Може да се окаже всъщност, че е фалшива тревога. Това се е случвало многократно тук в този форум. И извън него. Знай, че много повече са случаите на доброкачествени бучки, които се отстраняват и после се забравят.
Успех. Бъди силна!  newsm51

# 654
   Здравейте   момичета .  Марго  при  всеки  възстановителния перид  е  различен ,  на  мен  ми   трябваха  около  2   месеца.  Горе  долу  около  месец   се  ходи  на  превръзки  ,  ръката  трябва  да  се  пази  ,  не  трябва  да  се  вдига  тежко,  защото  се  вадят  лимфни  възли  и  може  да  се  подуе.Ще  се  справиш ,  не  се отчайвай Hugбъди  силна,  всички  тук  сме  минали  по  този  път,  успокой  се  и   не  се  тормози  допълнително  с  други  неща .   bouquet

# 655
  • София
Благодаря ви. И на мен ми се иска да е нещо друго, но лекарите са толкова категорични, че за съжаление почти нямам такава надежда.

# 656
  • Варна
Не бъди толкова сигурна в категоричността на лекарите. И те са хора, и те грешат. Както при мен.
Относно лечението - няколко дни лежанка в болницата и после в къщи. До седмица свалят дренажите. До месец има превръзки и манипулации. Още от втория ден усуквах дренажите около кръста и забегвах по кафета и кръчми, т.е. нищо не ти пречи да си изпълняваш обичаните занимания - не обичаЙните - за тях имаш оправдание. Относно химиотерапията - при категоричен карцином понякога се прави преди операцията. Понякога въобще не се прави химио.

А надеждата трябва да НЕ умира в теб  Simple Smile

# 657
Всичко   ще   бъде наред  повярвй ,  все  пак  ще  бъдеш  в   ръцете  на  един  от   най  добрите   хирурзи  , а  това  не  е   никак  малко .  Каквото  и  да  се   окаже  ,   знай , че  изход   винаги  има !  Peace

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 18:43 от LILS

# 658
Какви два месеца, какви 5 лв., бе момичета newsm78
Върнах се от болницата и мъжо се беше тръшнал с шарка, майка гледа  бебе, а синковеца и той болен...Спомням си, че първото нещо, което направих е да простра едно пране. Буквално от вратата Mr. Green Нямах и два дни почивка..Разнасях си бебето, гледах си работата и мисля, че това много ми помогна...Така, че Марго, споко драга - всичко се нарежда Peace

# 659
Милмич , аз  нали  точно това  казвам ,  че  при  всеки  възстановителния   период   е  различен  ,   незнам.........   може  би   аз  съм  била  някакво  изключение  с  тези  2  месеца ,  но  наистина  беше  така .

Общи условия

Активация на акаунт