Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 783
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Козлодуй
Какво разбираме ние,прости ценители,от пристрастията на един колекционер Whistling
Въпреки застрашително нарастващата цифра на моите любимци,продължавам да твърдя,че си ги обичам и колкото и рядко да посягам към тях,всичките ми носят радост и удоволствие Heart Eyes

РумиК,честита ти приятна изненада Hug

Коко Ноар ми е много интересен,но ще се въздържа от сляпа покупка този път.Сравнението с Коко М. определено ме притеснява.Имам въпросното любимо на щерката на Ковачева ролонче  (ЕДП е) и никак не е мой.Но пък сравнението с мухливостта на Коромандел на Паячето в другата тема ме човърка Grinning

# 271
  • София
Сънчо  Hug
И мен именно това, че има мухълче от Коромандел ме привлича неудържимо. Но на сляпо не бих го взела, Шанелите са ми трудни и въпреки че имам любимци, тези пък, които не харесвам направо не ги трая  Laughing

# 272
Паризиен е хубав парфюм.Честит Simple SmileМакар че се разминах за сега с придобиването му , при следващата розова вълна която ме обхване ще си го взема.
Значи до тук за Коко ноар-началото на Коромандел, средата на Коко и края на КМ ooooh! Laughingще чакаме да видим.

Сънчо , мислех нещо подобно да напиша одеве за колекционерите Laughingно се въздържах.Момичето очевидно се опива от любовта си към петицата толкова много че иска всички ни да запали по нея и тези дето я имаме и тези дето още не са я оценили подобаващо.Честно казано това е доста наивно и ако не се прекалява от нейна страна би било сладко.Границата е тънка  Simple Smile

# 273
Deziderata, благодаря Hug

Нямам търпение вече да пробвам Коко ноар, дали го има по нашите магазини вече newsm78
Не все още. Peace
Ще го купя в мига,, в който ми изпадне на сигурно, дори и насляпо. Обожавам КМ, Кромандел и доста други неща на Шанел, така че и този ще ми хареса със сигурност.

# 274
  • Там, където ме обичат
Момичета,
Искам да споделя с вас някои свои мисли и изчисления за теглото на парфюмите, понеже това е тема, по която често се дискутира. Та, изводите, до които аз стигам са, че 100 мл = 80,7 гр..
Ще се опитам да се аргументирам:
1. Основното съдържание на парфюма е етанол, който според http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol
има плътност 78,9 гр/100 мл.
2. Следваща съставка са парфюмните масла, които според http://www.chemicalbook.com/ChemicalProductProperty_EN_CB2171157.htm
имат различна плътност: от 84 гр./100 мл (за лимоново масло), 87,7 гр/100 мл (за масло от бергамот), 88,5 (за лавандула) до 105гр/100 мл (канела). Приемам 88 гр. средно за изчислителни цели.
Съотношението ПК (парфюмна композиция) и разтвотител (етилов алкохол) е различно според това дали е ЕДП, ЕДТ или колон, (10,15,20 към останалите 90, 85, 80) за да стане 100%.
Така е теоретично. На опаковка на продукт на Монтал видях, че съдържа 80% алкохол, затова по-нататъшните ми сметки са на база 80% съдържание етанол и 2о % ПК.

Уравнението изглежда така:
80% x 78,9 + 20% x 88 = 80, 7
Т. е 100 мл би трябвало да тежи 80,7 гр. (разбира се с онези приближения, за които писах по-горе).

Пример от табличката на Натали:
Narcisco Rodriges Musk 100 ml - 83 gr, по мои изчисления 80, 7 гр. по формулата на Бижу 73 гр.
За съжаление не мога да дам поне 10-тина примера, за да видим как на практика изглеждат тези цифри, понеже в таблицата където има инфо за пълна опаковка, липсва такава за празна и обратно.

Бижутка,  Hug Hug
Моля да не го приемаш като заяждане, но от многото писания по темата, реших снощи да седна и да намеря каквото мога по темата. И да сметна тия цифри, така както ми звучи логично.

Та значи, според мен 100 мл са окoло 81 гр.

# 275
Само аз ли не усещам и грам мухълче в Коромандел? При мен е лакирано дърво, като ателието на майстора лютиер в Пловдив, а след това шоколааад. Heart Eyes Отивам да се полея. Grinning

# 276
Отдавна не се бях смяла така в тази тема, сърдечно благодаря Laughing

Уханията, както всички пишещи в тази тема са се съгласили отдавна, са въпрос на възприятие, вкус, моментно психическо, хормонално и т.н състояния.
Сърдечно приветствам девойката (извинявам се, че не я наричам дама), на която Петицата звучи кристално и свежо, пък Сапунестият (за мен) Нарсизо е тежък и опияняващ. Това за пореден път доказва колко необятна е парфюмната палитра, и колко много подтонове съдържа тя в себе си.

И аз чакам Коко Ноар и Малката Черна рокля с нетърпение.

След последният рейд на парфюмерия ми хареса един мъжки аромат на РокоБароко. Та, в парфюмно затъмнение съм и ми е добре Grinning

# 277
Само аз ли не усещам и грам мухълче в Коромандел? При мен е лакирано дърво, като ателието на майстора лютиер в Пловдив, а след това шоколааад. Heart Eyes Отивам да се полея. Grinning

Не си сама, колкото повече го нося, толкова по-малко мухъл усещам. Предимно е лакираното дърво, шоколада не ми е достатъчен обаче.

# 278
Шоколада никога не е достатъчен, това е едно от свойствата му. Grinning
Все още сънувам Musc Maori, кога ли ще му дойде реда...

# 279
Много ли е шоколадов муск маори Simple SmileПри мен Коромандел е леко мухлив в дъжд, сега-не. Шоколада ако му е в повече няма да е той. Другаде ще го търсим Laughing

# 280
Това е определон най-добрия шоколад който е помирисвал моя нос. Толкова нехимичен и натуралистичен. Изключително добро качество. Heart Eyes

# 281
  • Germany
Разнежена, представи си червена кутия бонбони Амфора от твоето детство Heart Eyes. Отваряш капака и те лъхва много наситена, характерна шоколадова миризма. Ето на това мирише Муск Маори, все едно че си забил носа си в кутията.
Аз пък не усещам шоколад в Коромандел Sad И въобще не го усещам върху себе си  Sad

# 282
  • Варна
Разнежена, представи си червена кутия бонбони Амфора от твоето детство Heart Eyes. Отваряш капака и те лъхва много наситена, характерна шоколадова миризма. Ето на това мирише Муск Маори, все едно че си забил носа си в кутията.

Точно на това мирише!

# 283
  • гр.Добрич
Момичета има ли по малка бутилка от Hermes Elixir des Merveilles, че го намирам в 100мл, а ми идва скъпичко?

# 284
  • Germany
Има го в 30 мл., 50 и 100 мл. Peace
Аз съм го имала и в травъл вариант - 12,5 мл., но е трудно откриваем. Разликата в цената на 50 и 100 мл. е няколко евро само, та аз винаги бих предпочела 100-цата, но пък съм пристрастна  Mr. Green Peace

Общи условия

Активация на акаунт