Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 691
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Грамотното произнасяне и изписване на една марка е част от цялата дискусия за нея. 
Абсолютно съм съгласна  с това, но само при положение, че не е с цел заяждане и подклаждане на спорове... от 10 страници насам виждам само това и трия каквото мога. Нека се пооталожат малко страстите, преди да се подхване болната тема.

Ах, милите ми лингвистки:)))

А защо тогава този коментар е оставен?!
И изобщо, защо се трие толкова избирателно?!

Не съм го видяла, затова е оставен. Всъщност той е причината за началото на цялата драма, която наложи толкова триене.
Госпожа Арабела е предупредена, но моля и останалите да спазвате добрия тон

# 406
Оооо вече знам какво искам за есента! Излезнал е Филосикос ЕДП!
Разкажи повече де Grinning

О нищо повече не знам, освен, че е 95 евро за 75мл с черен етикет.  Joy Само видях, че са го пуснали онлайн.

Скрит текст:
Абе само аз ли изпускам някакви припирни тук, които биват затрити чинно от старателен модератор?  

Защо ми казахте сега, че Далиа Ноар приличала на Шалимар И.! Дертове ми създавате, къде да я търся, тука тия задръстени немци никъде не я продават.

# 407

Защо ми казахте сега, че Далиа Ноар приличала на Шалимар И.! Дертове ми създавате, къде да я търся, тука тия задръстени немци никъде не я продават.

Не прилича, никак даже, поне за мен. Wink

# 408
О Силве, тенк ю много за мнението- ние с теб възприемаме парфюмите сравнително сходно така, че смятам да ти повярвам.  Mr. Green

На 30 градуса оригиналният Шалимар от по-дъртите партиди се държи божествено: кожата е просто приказка.  Heart Eyes 

# 409
О Силве, тенк ю много за мнението- ние с теб възприемаме парфюмите сравнително сходно така, че смятам да ти повярвам.  Mr. Green

На 30 градуса оригиналният Шалимар от по-дъртите партиди се държи божествено: кожата е просто приказка.  Heart Eyes  
А бе пробвай го, ако ти изпадне, но аз и за миг не го пожелах. Нищо чак толкова впечатляващо Wink
Не мога да реша коя бутилка да гушна тази вечер newsm78 Искам Прада Кенди, пък и виалче си нямам даже Rolling Eyes

Да помрънкам малко, ааааа, големите сте скръндзи и отливка не давате от Кендитооооо #2gunfire

# 410
  • Sofia
Далията за мен е задушливо сладко-мускусна.
В някакъв момент ми напомня и крем Нивеа.

# 411
Кендито онзи ден го тествах, като каза Силве, че ти е завъртяло главата. Вярно е много приятно, но само на блотер го пръснах, другия път ще пробвам на кожа. Малко ми се стори в стила на Лолитите.

# 412
Кендито онзи ден го тествах, като каза Силве, че ти е завъртяло главата. Вярно е много приятно, но само на блотер го пръснах, другия път ще пробвам на кожа. Малко ми се стори в стила на Лолитите.
Аааа, никакви Лолити. Мирише ми на едни карамелено-млечни бонбонки, дето ги ям с килограми, а после идва най-любимата ми база, ако не се лъжа мускусно-вкусна Heart Eyes
Ще се купува явно, ама дано е скоро.

# 413
Сега си пръснах на двете китки от Далия Ноар и Шалимар ПИ.Обожавам ги и двата.
За мен също има прилика,макар и малка.Носят ми еднакво усещане.Може би от пудрата.
Далията наистина е доста сладък,но много ми харесва.Всъщност не мога да определя кой ми е по-хубав.Странно.
Днес ходих да видя дали има вече при нас Коко Ноар,но още не са го получили.В София има ли го вече?
Много ми е любопитен и с нетърпение ще чакам отзиви. Hug

# 414
На мен Далия Ноар ми се видя някакъв цветен аромат.За мен също няма прилика с Шалимара.Не съм го разносвала де,това само от проба,но и аз като Силви не го пожелах.

Искам да питам нещо любителките на ирисови парфюми,пък и не само.
Понеже още от зимата бленувам за Шанелската La Pausa,обаче нещо се разминавам за сега с нея.
Друг любопитен ирисов парфюм ми беше Hiris Hermes,него обаче не съм го помирисвала , пък и няма от къде да се поръча. Та в крайна сметка за да задоволя глада си за ирисов парфюм Laughing се спрях на Prada Infusion d Iris edp или Prada Infusion d Iris Absolue.Онзи ден на летището пръснах на едната китка от парфюмната вода ,а на другата от Absolue, но само от едно пръскане не можах да доловя особени разлики.Сякаш вторият е по-плътен, ама дали? Та въпроса ми е ,ако някой е разносвал двете версиии на Прада да сподели мнение. 

# 415
  • София
Allys, ако си носила интензивните версии на Клое, тук корелацията е същата - абсолю версията на Прада ирис е по-обрана в началото (не толкова искряща, да кажем), но утихва по-меко, по-дълбоко, по-луксозно. Това, разбира се, установено след  няколко паралелни теста. На първо четене - ако пръснеш само единия едва ли ще разбереш кой точно  Peace

# 416
Моето познанство с Далия ноар също е само от проба, но това е положението.

Allys, не познавам La Pausa/т'ва посмъртно не мога да го чуя как се произнася, моля някой да ме ограмоти и да вметна, че съм сериозна, не се заяждам/ на Чанел Laughing, затова няма да съм ти много полезна може би в сравнението с Хирис на Ермес, но пък мога да те запозная с него, ако ми дадеш адрес на лични. Ще отбележа, обаче че последния няма нищо общо с Инфюжън д'ирис на Прада. Абсолю не познавам.

Ели, а аз коя версия имам на Прадата?

Мимс, както винаги мъдра и права Peace
Имам и още да добавя по въпроса, но ще се въздържа.

# 417
Ели, я ме "светни" и мен за това, което се казва във ФБ Wink
Aз след две години стачка, пак влизам в него.

"Черната Далия" и на мен не ми прилича на тази версия на "Шалимар", но реших да замълча, зашото помислих, че е въпрос на недостатъчно внимателно тестване и доколкото помня, беше нетраен.

# 418
  • Козлодуй
Друг любопитен ирисов парфюм ми беше Hiris Hermes,него обаче не съм го помирисвала , пък и няма от къде да се поръча.
Има от къде,но цената му е соленичка Grinning Ето го тук.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 16:52 от Tatti

# 419
Благодаря на Елица и Силви за отговорите, благодаря и  за предложението за пробичка,но и да ми хареса Hiris, го няма по сайтовете,сигурно само в ибей.
Та най-вероятно ще поръчам Абсолюто, не че имат много общо с Ла Паузата,ама все пак си е ирисов парфюм, пък може ли сега да си седя без такъв амаха Joy.

Общи условия

Активация на акаунт