Отговори
# 495
Reneta_87 аз бях писала, че още се чудя при кой да раждам в Майчин дом. Изцяло за естествено раждане съм чувала, че е Борис Яков, а иначе за Анна Атанасова - моята кума е раждала 2 пъти при нея и е много доволна. А аз и без друго искам епидурална упойка, така че с нея може и да се разберем  Grinning

# 496
Хоп, върнах се от преглед - вече сме 1809 гр  Grinning

Всичко си е наред, като изключим, че пак не можахме да му направим една снимчица на физиономията, ама явно баща му ще го види като се роди.хахах.
Питах за много неща, получих си отговорите..Чудя се, ама...айде ще споделя само за спането, понеже гледам, че това сте обсъждали точно.
Аз понеже съм чела, че трябва да се спи настрани и особено наляво и че по гръб едва ли не ще направя нещо на бебето, затова се мъчех, но питах сега лекарката и тя каза, че на бебето нищо му няма. Опасността е да не ме натисне и да ми стане лошо и да припадна. Аз лично се чувствам супер облекчена, защото ми писна да се мъча, още повече, че като легна настрани бебето все ме рита, та се спуква. И вече ще си лежа спокойно по гръб.
Питах за но шпа-то. Каза да го спра и ако евентуално се увеличат контракциите да започна да го пия пак, което...аз не знам как ще определя. Контракции все си имам - със и без него.
Айде няма да се отплесвам повече Simple Smile

За раждането със система - това, което аз знам е, че си има някакво време, което може да си се пънеш да раждаш, но идва един момент, в който ако вече са минали много часове и е прекалено затруднено, без разкритие, просто се налага. Иначе като питах моята лекарка, тя каза, че никой няма ей така да ми наръга нещо, още по-малко пък без нейно съгласие.

# 497
Мисля, че още някой беше коментирал за нея, че била за естественото, та реших да разсея съмненията  Simple Smile. Иначе и аз съм за епидурал и ако не ме разочарова нещо докрая, мисля да си раждам при нея.

А някой усеща ли нещо като изтръпване в ляво под сърцето, аз по тази причина почти не мога да спя на лявата страна?

# 498
Mvsh, страхотни покупки! Откровено казано и на мен това креватче много ми харесва, даже заради него изобщо погледнах креватчета на Джен, но заради теснотията си мисля че май е по-добре с решетки.
Изключително красиви са всичките неща, които сте купили - със здраве да ги ползвате с бебчо!
И мен така ме сърбят ръцете - за сега само оглеждам, но от понеделник излизам в 45 дневния болничен и дръжте се магазини Simple Smile Вече съм избрала количката, свела съм избора на креватчета до 2-3 модела, избрала съм малко дрешки (за изписването и още няколко гащиризончета). Ваничката сме избрали да е пригодима за голяма вана, но окончателно не сме избрали точния цвят и модел. Стерилизатор и помпа си уредих от близки. Нашата фирма е вносител на MAM - така че ще накупя шишета и биберони от извора - даже у нас ще ми ги докарат. Иначе имам хавлии и чаршафи от баткото, ама според мен няма да се сдържа и ще купя поне 1 хавлия и 1 комплект чаршафи за бебчо - такива хубави неща има. разни дребни - таткото ще ги купува като родя. Май не пропускам нищо основно newsm78
Така че, надявам се да се включа със снимки малко по-към септември.

# 499
  bouquetПривет момичета  bouquet                 Може ли някой да ме светне колко струва фетална морфология във МЦ ФЕМИНА.    Знам ,че сигурно е обсъждано някъде назад  в темите,но не съм чела всичко Laughing  Благодаря предварително Grinningс

# 500

lorini и аз искам без система, ама ми казват, че ще се мъча 8 часа и "било за мое добро", та не знам кое е най-добре Rolling Eyes

наЙ-добре е без нищо...да може да се "мъчиш" повече време, но определено е по-добре, защото изкуствения окситоцин прави разкритие, ама може да си получите разкритието бързо-бързо, пък бебето да не е слезнало достатъчно...или да не ви подейства чак толкова тая система...а изкуствения оскитоцин прави разкритие механично, без да действа със сигнали към мозъка и в същото време и да обезболява...затова е хубаво да не се ходи рано в болницата, да се ходи много и ако има кой да ви прави масаж по време на контракциите...
защото като ви хакнах системата ви слагат на легло и край с разходките и болките стават по-силни и по-непоносими...

а пък за спането и аз мога да се оплача...с плоско стъпало съм и като походя повече вечер ме болят краката...тя е една такава тъпа и постоянна болка...онзи ден ми мина като си охладих краката под ледена вода...иначе с възглавници между краката, под корема, при кръста...както дойде...снощи спах добре, предишната нощ никак...освен това малката ме ръгаше в ребрата, качила ми се е от сега на главата...хахаха...та ставах, ходих да слезне уж надолу, ама не би...
иначе това, което споделяте, че като легнете и се размърдват и сменяте позите, защото си мислите че им е неудобно...аз си мисля, че когато им е най-удобно най-много мърдат...защото реално тогава имат най-много място...и си правят каквото искат...обикновено като си легнем...или си почиваме...докато ходим ги люляме и те си спинкат...затова се казва, че има обратен режим и им трябва време, за да го обърнат като се родят...

момичета, тези от вас, които има фейсбук, качете покупките в албума да си ги гледаме...

norbuku средната беше 80лв без диск, като тя ма йе най-скъпа...другите не знам колко са, но късната май е по-евтина...нека и другите момичета, които са ходили да кажат...а ти я разкажи как реагират твоите дечица на бебето...че ми е интересно...а и близките ви...мен свекърва ми за второ ме оплю, че кой в днешно време имал повече от едно, пък ако знае за теб...хахахаха

иначе за свекървите искам да ви кажа, че ако от сега не ги сложите на мястото им, после става много трудно...моята си мислеше, че зане и може всичко...говореше на мъжа ми зад гърба ми, добре че той има акъл...ама доста време когато тя идваше аз бях на тръни(живеем в един квартал) и катерина плачеше от нея...ама само като я гушнеше и тя заплакваше...и все си мисля, че усещаше моите емоции...
след това се случваше така, че не исках да и я оставям на нея, затова рядко я оставях и на майка ми(нищо че и двете са ми на по 5мин от вкъщи) и затова катерина стана като лепенка за мен...та от рано да си знаят, че каквото вие кажете това ще е...

# 501
Когато е при доцент, ФМ е 100 лв без диск (във Фемина) Peace

# 502
  • София
 bouquetПривет момичета  bouquet                 Може ли някой да ме светне колко струва фетална морфология във МЦ ФЕМИНА.    Знам ,че сигурно е обсъждано някъде назад  в темите,но не съм чела всичко Laughing  Благодаря предварително Grinningс

При доцент Димитрова е 100 лева, при останалите лекари е 80 лева. Ако искаш диск - казваш предварително. Пари приемат само в брой  Peace Записването при доц. Димитрова е за месеци напред, сега излиза отпуска и ще се върне след 15-ти септември. За останалите лекари нямам информация  Peace

# 503
  • София
Ето ме и мен wavey wavey wavey

Mvsh, много хубави неща си купила. Честито и със здраве да се ползват Hug

Ние днес купихме кошарка от Джъмбо. Цена 120 лв: Моделът е подобен като един на Мони, но разликата е, че захващането на 2-рото ниво е на четири места, а не на две като  на Мони модела и в комплекта са включени сенник, комарник, люлееща функция и активна гимнастика newsm44 newsm35

Ходих да гледам и матраци. Бях харесала в нета на Бертони с кокос и пяна, ама много мек ми се стори откъм пяната и се отказах от него. Последно се спрях на този: http://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0 … 1%87%D0%B5%D0%BD/ Някой има ли впечатления за него? Чувала съм,че на по-твърд е по-дбре да се спи, ама....знам ли? newsm78

Комплект за изписване - леля ми ми донесе доста дрешки от Америка (качила съм снимки в албумчето във фейсбука) и от тях съм херсала ето това за изписването:, като евентуално, в зависимост от времето, ще купим една камизолка или жилетчица, защото бодито е с къс ръкав. Отделно ще го облечем с това, вместо пелена: , но и това зависи от времето де smile3503

Аспиратор за нос -  и на мен ми препоръчаха от този тип, дето Поли ги е показала, но за сега няма да купувам. Когато ми се наложи - навсякъде има такива, все ще отскочим да купим един smile3503

Poli BK, да те питам нещо - ти ли беше споменала, че си ползвала крема за зърна от ДМ? Ако си ти - измиваше ли го преди кърмене? не знам защо съм останала с впечатление, че някоя мама беше писала, че не го е измивала, а на опаковката пише "да не се отива до следващо кърмене", което не е съвсем точно.

Искам да питам за четката и гребенчето за коса - това задължителна покупка ли е още за самото начало? newsm78 Не ме разбирайте погрешно, не се свидя за 8-10 лв, просто си мислех, че нали бебешката главичка още е мека в началото и не знам как ще ползвам четка и/или гребенче newsm78 newsm78  Една приятелка ми каза, че не е ползвала в началото, а след баня е мазала скалпа с малко преварен зехтин и т.н. бебешка кал падала лесно. Моля мамите с опит да се включат, че нещо не ми е ясно това. smile3525

Шишетата на Томи Типи - няколко мои приятелки ми ги похвалиха и аз бях решила да си  взема, но понеже купих на промоция стерилизатор на Авент с две шишета, отделно леля ми ми донесе още две и кумата ми подари едно на Томи Типи, та събрах доста и поне ще имам база за сравнение (ако ползвам изобщо) Wink

За свекървите - аз се оплаквам на вас и си мълча, но ще дойде време и ще я наредя моята свеки. Ние сме в един двор, но в различни къщи, което е добре, а и мъжа ми винаги ме подкрепя и ако има нещо дори ходи и се кара с тях, ако нещо са ме ядосали. Аз даже гледам да му спестявам повечето неща, за  да няма скандали, че той е малко луд в това отношение, но просто в скоро време ще му кажа на две, на три за какво става въпрос и да си знае, че може да има размирици вкъщи.

# 504
  • София
Много са ви хубави покупките, момичета Party !!!  Аз да кажа за системата изофикс. Използва се повече при столчетата за по-големи деца. За бебешката кошница трябва база. Аз съм си харесала количка 3в1 на Чико, която е с база, но честно казано изобщо не съм поглеждала дали е изофикс...  ooooh!

# 505
Благодаря на всички, че харесахте покупките ни  Hug

Alebale и аз много време мислех дали да вземем с решетки от всички страни или тази, но в крайна сметка продавачката ми каза, че като от всякъде е решетки, от всякъде трябва и да е с обиколник, защото бебето ще си бута ръцете и краката и може да се заклещи, като поотрасне и това уж бил по-добрия вариант... но аз честно казано взех това легълце, защото има механизъм за пускане на решетката, който е много удобен и след време, като детенцето стане на 2-3 годинки хем ще е защитено, защото решетката не слиза до най-долу, хем ще може само да я прескача. Поне аз си мисля така де  newsm78

Аз сега да ви кажа, малко съжалявам за спалния комплект, който купих, защото исках да има и балдахинче, но изключих за това, а този няма... някой знае ли къде продават отделно само балдахини и стойки за тях? А иначе комплекта ми е http://www.qualitykidsfashion.com/index.php?option=com_content&a … 160&Itemid=88

Щастлива жена честито и на теб за покупките, много са хубави, а комплектчето за изписване е страхотно!!! И ние чакаме сега чичото да се върне от бригада в Америка от където каза, че взел много хубави неща, но ще видим какви ще са, все пак е мъж...  hahaha

# 506
Аз сега да ви кажа, малко съжалявам за спалния комплект, който купих, защото исках да има и балдахинче, но изключих за това, а този няма... някой знае ли къде продават отделно само балдахини и стойки за тях? А иначе комплекта ми е http://www.qualitykidsfashion.com/index.php?option=com_content&a … 160&Itemid=88

Балдахини има в Айко,аз си взех и не бяха никак скъпи,към 16 лв беше моя,стойка също взех оттам,но нямам спомен точно колко струваше newsm10

# 507

Балдахини има в Айко,аз си взех и не бяха никак скъпи,към 16 лв беше моя,стойка също взех оттам,но нямам спомен точно колко струваше newsm10

Супер! Благодаря ти  Hug

# 508
  Благодаря ви много момичета Hug  Днес си записах час за сряда при д-р Цолова/дано да е добърспециалист/, защото с тези много около плодни води и това голямо и несъразмерно бебе,взех да се шашкам.           lorini  купона е пълен,половината близки казват; вие сте луди, другата половина; браво на вас.  С децата работата е най сладка, много се зарадваха,особено като разбраха,че е момиче/ дори 2те момчета искаха не още едно братче,а сестричка/. Всеки ден ми галят корема и говорят на бебето,а когато нещо ядат,ми отчупват и ми казват да дам и на бебет о Laughing                       Леле колко хубави покупки сте направили за бебоците, аз още нищо не съм, а и колкото и смешно да звучи,нямам нищичко от предишните деца,всичко бях раздала ,та сега съм ooooh!                  Приятна вечер на всички smile3503 

# 509
Обръщам се към всички момичета, който не са посочили пола на бебето което чакат. Понеже броят на бебета с неизвестен пол е прекалено голям, което означава че има много не активни майки. Моля, в рамките на 4 дена от днес, тоест в сряда на 22.08 ще изтрия от първа страница всички никове , които не са посочили пола. Моля, изпращайте ми лично съобщение с пола на бебето, ако случайно още не го знаете пак ми изпратете лично съобщение в което е написано "крие се".
Само да допълня ако може да ми изпращате и дата на термина за да ми бъде по лесно.
За да не се повтарям цитирам публикацията си от онзи ден. Много благодаря на всички момичета, които ми изпратиха актуална информация и вече от 77 бебета с неизвестен пол станаха на 42. Също така не виждам какъв е проблема на момичета, които са активни във форума да си изпратят данните за първа страница все пак сме отчетна тема. Но ако някой не желае да е вписан в първа страница няма проблем. А да добавя може да искате пола да е изненада тогава ще напиша "изненада". Идеята на актуализацията на списъка е после да нямам 35 неродени бебета. В началото имаше списък с момичета без дати и те пак бяха доста. Пак имаше нещо като актуализация и мога да ви кажа, че съм проверявала всеки ник по отделно преди да го изтрия. Една част от момичета бяха абортирали но не бяха споделили в нашата група, защото са се притеснявали явно, че ще бъдат нападнати че споделят негативни нови или  други бяха си изтрили вече профилите. Трети само един път са писали във форума и до тук, четвърти дори не бяха писали и един път във форума. Така, че не нападайте мен и останалите момичета, които искаме да подредим актуален списък. След месец вече ще имаме други списъци за родени бебета. Така че ми се иска  за следващата тема да сме приключили тази тема.
[/size]

Общи условия

Активация на акаунт