С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 273
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Ами не знам Simple Smile аз се обръщам към майка си с ''майко'' Simple Smile и ми идва малко лигаво мъж на години да нарича майка си ''маме'' .
Естествено че ще гледаш първо сина Winkмисълта ми беше,че ако майката е някоя проклетия и ще ми се бърка в живота , сина и ако ще Брад Пит да е няма се занимавам с него Simple Smile
С майката на сегашния имаме добри отношения и от самото начало без думи сме се разбрали, че тя е майката а аз приятлката и двете го обичаме по различен начин Simple Smile така че няма място за съперничество.

# 301
  • София
Тц, щом моята свекърва не ме уплаши, няма кой друг Simple Smile
А много се беше амбицирала по въпроса и не е нито първата, нито последната, която има подобни амбиции към снаха си.

Аз, пък, като снаха, нямам амбициите мъжът в моя живот да забрави окончателно и безвъзвратно майка си или да изпитва нежни чувства към нея.
Тя, все пак му е майка.
И честно казано, това, което ми прави впечатление е именно как се отнася един мъж с майка си, ако ще го проектирам в някаква переспектива.
И не ме плаши майката, а лошото и пренебрежително отношение към нея.

# 302
То хубаво , но аз нямам намерение да водя борби Simple Smile така че за мен този вариант отпада Simple Smile
Или ме приема от самото начало, или да си взема сина обратно  Mr. Green

# 303
  • София
Така е, но животът, така или иначе е пълен с борби.
Някои по-леки, някои по-тежки, но тази между снаха-свекърва е според мен абсолютно неизбежна, ако живеят в опасна близост.
Така, че , по мое мнение, борбата трябва да е в насока - дистанция от здравословен и за двете страни характер Simple Smile

# 304
Така е, но животът, така или иначе е пълен с борби.
Някои по-леки, някои по-тежки, но тази между снаха-свекърва е според мен абсолютно неизбежна, ако живеят в опасна близост.
Така, че , по мое мнение, борбата трябва да е в насока - дистанция от здравословен и за двете страни характер Simple Smile
Не винаги ,живеем на 5мин. път при нужда тя гледа детето ,дори и да няма нужда пак го гледат  Laughing
До сега не сме имали борби ,спорове да но не за семейни неща .
Тя е тактична ,прекалено според мен ,би се намесила само ако сме на път да направим някаква огромна глупост /примерно ако бях решила да осолявам малкия/ ,възпитана жена обичаща децата си   ,ако тези неща са налице не виждам смисъл от борби.
На всеки празник сме у тях и по принцип веднъж седмично ,тези вечери не само че не са ми досадни , а си ми и приятни ,защото са и купонджии.
Имаме различия естествено  ,такива имам и с майка ми и с мъжа ми и с приятелите си и т.н., но пък за важните неща сме на едно мнение явно / не и за политика напоследък/  Laughing
Ох, знам си аз ще ми се падне някоя дистанцирана снаха и има да страдам ....

# 305
argo, ако имаше универсална рецепта за справяне с неприятни хора,  ехееее ..... Ама не става.
Нахранената със вкусни манджи  - обаче това по чии критерии? и нещо сладичко - снаха /свекърва /  - има хора за които ще е или прекалено сладко, или недостатъчно   и изпила с наздраве и 2-3 чаши - пак или или - не пие/напие се и ...., според мен гледа по дружелюбно  Joy  на " врага с/у себе си "  Heart Eyes
 Не става ей тъй - хоп и „ребята давайте жит дружно”. Моята свекърва е цвете в общи линии, пък и всеядна уж, но на кръщенката на детето успя да ми скъса нервите с мрънкане точно по храната в ресторанта, пък тя за мен си беше и хубава и вкусна. Та ей на - не става с хапване и пийване винаги.
Но онзи ден отчетох, че никак не е лесно да си баба. Може би и мисълта за тази тема ме подсети, за което благодаря. Нашата мома, в четвъртък изкарала цял ден с плюшеното яке, че ѝ било „студеничко”.  Аз си имам начини, да се справя с ината ѝ, но свекървата и да ги знае, не смее милата. Тъкмо ми беше на езика да кажа, че не е трябвало да я оставя така, пък се сетих - оставила баба много облечено детето -лоша. Скарала му се, да се съблече - пак лоша. И ми стана смешно. Да ви кажа хич нищо му нямаше на детето, освен опитите за прекомерни глезотии, ама това се тушира за 2-3 дни.
Та в изблик на просветление се сетих, че и на свекървата не ѝ е лесно. Laughing      

Pesheck  ....  wavey     bouquet   Не мога да не ти отговоря  ,ама ей сега след малко пак тук  Grinning  
     Като ще се приготвя нещо за такъв повод според мен трябва да се направи по вкуса на другия Примерно не това , което готвиш най добре , а това което той обича и му е вкусно . В случая обаче въобще не говорим за разни "кривотии" , които от злоба и проклетия на бялото черно ще кажат , ама на тяхната да е . И по повод на думите ти за "сладко и не толкова" . Има и такива "мрънкала" хора несъмнено , но много пъти се замислям - дали не е проблема от това ,че не си казваме истината , ами уж за да не обидим другия се чудим как да излезем от ситуацията  И то мн. често за мн. елементарни неща .  Резултата обикновенно е .... и двамата наранени и обидени .
   От нашите "престрелки" , и на мъжа м/у нас не му е лесно сигурно . Аз чета нумерологии и когато знам какво е закодирано с числото в дадения индивид - ми е по лесно да разбера действията на околните .

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 00:22 от argo

# 306
Свекърва нямам , но преди години имах едно гадже с което живеехме на семейни начала и един ден майка му реши да ни посети за 1 месец(живеехме в чужбина, за това и толкова дълго гостуване) Simple Smile На първата седмица вече беше почнала да ми къса нервите, а на втората вече не си говорехме Simple Smile То беше една ревност към сина си , то беше едно чудо ... Живеехме в малък апартамент само с една спалня и аз спях с нея в спалнята, а той спеше в хола на дивана ... въртеше ,сучеше и не ми даваше да остана насаме с него , нито път да му кажа нещо   Mr. Green
..........................................Сина и вече се беше усетил какви ги върти майка му, но аз вече бях решила, че не искам да имам такава свекърва  Mr. Green

Troy   ...  Това спане с " мама " в спалнята , чия идея беше  Grinning  Вие сте за Гинес !

Цялата идея беше на маминка, тъй като тя била ''голяма''-разбирай дебела жена и не можела да се вмести на дивана , но целта беше да не спя с него в едно легло
На втората седмица като престанах да и говоря, казах на сина и той да спи при нея хахахаххаха...Умрях си от кеф да им гледам сеира

p.s.  Прочетох и се светнах Joy

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 23:02 от argo

# 307
Свекърва нямам , но преди години имах едно гадже с което живеехме на семейни начала и един ден майка му реши да ни посети за 1 месец(живеехме в чужбина, за това и толкова дълго гостуване) Simple Smile На първата седмица вече беше почнала да ми къса нервите, а на втората вече не си говорехме Simple Smile То беше една ревност към сина си , то беше едно чудо ... Живеехме в малък апартамент само с една спалня и аз спях с нея в спалнята, а той спеше в хола на дивана ... въртеше ,сучеше и не ми даваше да остана насаме с него , нито път да му кажа нещо   Mr. Green
..........................................Сина и вече се беше усетил какви ги върти майка му, но аз вече бях решила, че не искам да имам такава свекърва  Mr. Green

Troy   ...  Това спане с " мама " в спалнята , чия идея беше  Grinning  Вие сте за Гинес !

Цялата идея беше на маминка, тъй като тя била ''голяма''-разбирай дебела жена и не можела да се вмести на дивана , но целта беше да не спя с него в едно легло
На втората седмица като престанах да и говоря, казах на сина и той да спи при нея хахахаххаха...Умрях си от кеф да им гледам сеира

p.s.  Прочетох и се светнах Joy

Беше голямо шоу като ги оставих двамата да спят на спалнята,а още по голямо шоу беше когато той влизаше в спалнята да се облича след като се е изкъпал и майка му нахълтваше без да чука хахахха

# 308
Имам един приятел англичанин, който беше женен за българка, та той каза следното:
Като си женен за българка , все едно си женен за целия и род  Mr. Green Май тези перипетии с свекървите са въпрос на манталитет  Mr. Green

# 309
  • София
Пфффф, пак влезе в цикъл. Пак е недоволна от всичко, ама от абсолютно всичко, свързано с нас. Защо си с шапка, защо си без шапка.  Защо детето ходи при нея, не можела да си почива, защо не го пускаме, не го виждала. Grinning Просто ей така, криво й е, че дишаме, м...а му. Един от 28-те последни бисери от вчера - Как така можело детето (на почти шест години) да се къпело само? С физиономия, де, не просто въпрос. Ама успявала ли. Обяснявам, че успява и че проверявам какво е изкъпано и изплакнато, не съм зарязала детето на произвола на съдбата. Физиономия. Постоянни намеци, че не го храним достатъчно. Пък то, милото, на ръст е като поне осемгодишно.

Олекна ми, данке.  Laughing

# 310
  • София
Имам един приятел англичанин, който беше женен за българка, та той каза следното:
Като си женен за българка , все едно си женен за целия и род  Mr. Green Май тези перипетии с свекървите са въпрос на манталитет  Mr. Green

Абсолютно същото съм чула от колега- французин, женен за българка. Той обаче се кефи, понеже в неговата страна отношенията били студени.

# 311
  • София

Абсолютно същото съм чула от колега- французин, женен за българка. Той обаче се кефи, понеже в неговата страна отношенията били студени.
Идеални са си отношенията във Франция, има си хора топли и приветливи, но няма начин някой да ти дава акъл дали да си кърмиш бебето и откога да го оставяш да се къпе само. Но пък хора разни, на някой може и да му харесва да не е самостоятелен.

# 312
  • София
Мен ме устройват напълно отношенията във Франция, ако са такива, каквито ги описа колегата...той явно имаше някакви лични забележки...

# 313
  • София
Мен ме устройват напълно отношенията във Франция, ако са такива, каквито ги описа колегата...той явно имаше някакви лични забележки...
Вероятно е нещо лично, и мен във Франция отношенията напълно ме устройват и то не по преразказ, а след вече 10 години реални отношения.

# 314
Мда, ролята на френската свекърва се е ограничила във възпитаването на инидивид силно привързан и обгрижващ децата си. По моите наблюдения френските бащи са истински квачки, спокойно оправящи се с по три-четири дребосъка!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт