С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 280
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
argo, ако имаше универсална рецепта за справяне с неприятни хора,  ехееее ..... Ама не става.
Нахранената със вкусни манджи  - обаче това по чии критерии? и нещо сладичко - снаха /свекърва /  - има хора за които ще е или прекалено сладко, или недостатъчно  и изпила с наздраве и 2-3 чаши - пак или или - не пие/напие се и ...., според мен гледа по дружелюбно  Joy  на " врага с/у себе си "  Heart Eyes
Не става ей тъй - хоп и „ребята давайте жит дружно”. Моята свекърва е цвете в общи линии, пък и всеядна уж, но на кръщенката на детето успя да ми скъса нервите с мрънкане точно по храната в ресторанта, пък тя за мен си беше и хубава и вкусна. Та ей на - не става с хапване и пийване винаги.
Но онзи ден отчетох, че никак не е лесно да си баба. Може би и мисълта за тази тема ме подсети, за което благодаря. Нашата мома, в четвъртък изкарала цял ден с плюшеното яке, че ѝ било „студеничко”.  Аз си имам начини, да се справя с ината ѝ, но свекървата и да ги знае, не смее милата. Тъкмо ми беше на езика да кажа, че не е трябвало да я оставя така, пък се сетих - оставила баба много облечено детето -лоша. Скарала му се, да се съблече - пак лоша. И ми стана смешно. Да ви кажа хич нищо му нямаше на детето, освен опитите за прекомерни глезотии, ама това се тушира за 2-3 дни. Та в изблик на просветление се сетих, че и на свекървата не ѝ е лесно. Laughing

# 286
Арго, не знам колко питиета си изпила, може и от сладкото да е, но звучиш твърде странно.  Rolling Eyes

Нима за теб е нормално Snoopi да се изтресе на почивката, при положение, че изрично и е казано, ..........................Учтивата дистанция е съвсем достатъчна, а явно и необходима- те сами са я поискали. 

Ogg link ......  wavey    ...... Арго, не знам колко питиета си изпила, може и от сладкото да е ...    Joy  Малко шега никога не е излишна .... мисля аз  Laughing

Ние дискутираме това , което са ни разказали  ..  нали ?  И нашето съзнание го възприема по свой си индивидуален и уникален начин .

Истината , казана от мама-свекърва , не я знаем !  Тя обаче според мен ...  държи на S. и търси компанията и .
  Може би ...  само  не е в състояние да има контрол и да влияе на свекъра  / да ми прости определението , ама за мен той е "див петел" /  Mr. Green

Имаше  шанс  ...  далеко от    милото   съчетано с романтиката на морето  ... снаха и "свекровци Joy"  да отворят нова страничка и да си "простят и непростимите неща" както се пее в една песен .
           За милото  Peace  - мисля същото , ама не съм си позволявала да го намесвам до сега . Улучила  си го в 10-та . " За мен има допълнителен щрих и за съпруга, но да не ставаме зли.  "  smile3501

# 287
  • София
Като се замисля, това с дистанцията наистина е много интересно.

В началото на създаването на моето семейство, аз изпитвах ревност към личното ми пространство и нямах никакво желание да си общувам отблизо със свекърва ми, дори се налагаше да водим дипломатически войни, за да извоювам правото си на личен живот, изобщо държах солидна дистанция, която тя всячески се опитваше да преодолее и да наложи такъв семеен модел на близко другаруване, маскирано под формата на "помощ" от нейна страна към младото семейство.
Беше ми необходимо известно време и нерви, за да постигна въпросната дистанция, но в крайна сметка се наложих, дори стихгнахме до известни крайности, но аз съм малко екстремист и никога не съм се страхувала от предизвикателства.
Но на принципа 'внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне", след появата на снаха ми /тя по-точно ми е етърва, но я наричам снаха/, нещата се случиха именно по същия начин, по-който свекърва ми много държеше в началото- снаха ми роди две деца едно след друго и направо ги тръшна на свекърва ми, наложи ежедневни контакти на битиво ниво, вмени и битови задължения и вкара свекърва ми в страшно приключение.
Аз си признавам, че много се забавлявах на моменти, стигнахме до там, че се налагаше свекърва ми да си измисля прегледи, изследвания и все в този дух и да започне периодично да се крие при мен, за да си почине, дори точно така се изразява- обажда ми се и казва- идвам малко да си почина при теб. И като дойде, започва по навик- ама да взема да изпера, да изчистя, да изгладя, да напазарувам, да сготвя и все в този дух, аз с усмивка я питам дали не ми намеква, че домакинството ми не е поддържано, тя ми отговаря, че не искала да каже това, ами искала била да ми помогнела, накрая въздъхва облекчено и казва, че щом нямало нужда от домакински труд, ще си полегне да почине/ да се разходи/ да пие по кафе с някоя стара дружка и все в този дух. Това, разбира се е нещо като ритуал между нас двете, отдавна е ясно, че нито тя е дошла да домакинства, нито аз съм я поканила да го прави.
Е, добре, де, аз си признавам, че понеже съм малко на Вие с готвенето понякога и казвам, че няма да и се расърдя ако ни зарадва с дъщеря ми с някоя по-засукана манджичка и никога не ми е отказала, аз пък винаги намирам време да и боядисам косите и така всички са доволни.
И така накрая смея да твърдя, че свекърва ми в напреднала възраст започна да открива удоволствието от личното пространство и свобода и въпреки, че никога не ми го е казвала, аз съм сигурна, че е осъзнала, че моят модел е правилният и започна да воюва със снаха ми на свой ред за дистанция.
Обаче снаха ми по същия начин, както едно време свекърва ми се почувства пренебрегната и огорчена и по същия начин разтълкува това желание за дистанция като пренебрежение към нея и децата и изобщо повтаря се абсолютно същия филм. Аз съм сигурна, че и снаха ми в един момент ще открие удоволствието от собственото лично пространство и свобода, като малко и поотраснат децата, естествено, сега са на 9 месеца и 2,9 години, натоварваща възраст, общо взето.
Но и в крайна сметка, семейството, децата и домът са си нейни и е редно тя да се грижи за тях, по мое собствено мнение. С участието на мъжа си, разбира се. Но не и на свекърва си.

# 288
  • Варна
Аззи smile3501
Ако обаче нямаш късмета със снаха/етърва, поради липса на други потомци на свекърите, редно е сам да откриеш фронтовата линия и да въведеш в експлоатация Чекпойнт Чарли.
При правилна тактическа разстановка настава мир, любов и лично пространство.

# 289
  • София
Тц, няма до я открие тази самостоятелност!. Снаха ти си е паднала на пъпа - светървата се юрка, а тя си гледа живота! Може да мрънка, че свекъвата досажда, но няма да се откаже от помощта й поне докатоо децата не пораснат достатъчно много, че да се оправят сами, което може би означава до края на гимназията.

# 290
  • София
Да ви призная, аз съм почти сигурна, че ако не беше снаха ми, моята свекърва щеше да страда от убеждението, че аз съм чудовището от Лох Нес до края на дните си и нямаше изобщо да си говорим до ден днешен. Не, че за мен беше проблем, много добре ми беше даже. Водих си войната, спечелих си я /не без помощта на Чекпойт Чарли/ и забравих дори за нея, когато се появи снаха ми, вече всичко беше спокойно. А и подозирам, че и свекърва ми не я вълнуваше особено моето душевно здраве, по-скоро се стресира от мисълта, че съвсем реално ще загуби сина си.
Обаче снаха ми и показа обратната страна на монетата и е определено точно този типаж, описан от Андариел, което изведнъж породи любов необяснима към мен и аз се озовах в ролята на любимка.
А най-интересното е, че снаха ми и свекърва ми са абсолютно от едно и също тесто.

Андариел, аз да ти кажа, знам точно какво си представя снаха ми, свекърва ми също, обаче жалкото е, че на нито една от двете не и се получава. Късат си нервите взаимно, тенденциозно и изобщо това е една за мен житейска формула, която доказано не работи и носи само негативи.
Аз категорично отказах подобна колхозна форма на семейно съществуване, опитвам се да обяснявам на снаха ми да не допуска подобни грешки, но мисля, че тя се стреми точно към обратното.

# 291
  • София
Лика-прилика са си двечките! Любов.

# 292
Свекърва нямам , но преди години имах едно гадже с което живеехме на семейни начала и един ден майка му реши да ни посети за 1 месец(живеехме в чужбина, за това и толкова дълго гостуване) Simple Smile На първата седмица вече беше почнала да ми къса нервите, а на втората вече не си говорехме Simple Smile То беше една ревност към сина си , то беше едно чудо ... Живеехме в малък апартамент само с една спалня и аз спях с нея в спалнята, а той спеше в хола на дивана ... въртеше ,сучеше и не ми даваше да остана насаме с него , нито път да му кажа нещо   Mr. Green
Една вечер останахме с него в хола да обсъдим проблема и тя влетя в хола без никакво чукане на вратата,което адски ме подразни и и казах следващия път да чука  и тя като зарони едни крокодилски сълзи... направо да ти се ''скъса сърцето от мъка''  Mr. Green На четвъртата седмица вече се бях изнесла , а тя беше успяла вече да се похвали че ме е ''елиминирала''  LaughingСина и вече се беше усетил какви ги върти майка му, но аз вече бях решила, че не искам да имам такава свекърва  Mr. Green

# 293
  • Варна
Хах, усетил се той. След 1 месец Mr. Green На нормалния мъж веднага би му светнало още биде запратен да нощува на дивана, а маминка - с гаджето.

Само на мен ли ми се стори перверзно? Едни такива мръсoтии ми се завъртяха.. Mr. Green

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 19:38 от Приятно ми е - Богиня!

# 294
Хахахах первезия от всякъде Simple Smile Иначе маминка тъй като беше разведена, беше на цяло ''отдадена'' на сина си ... един вид беше прехвърлила цялата си любов от мъжът си към сина си ...сина и беше на 33 тогава и тя го прегръщаше като малко дете и постояно го държеше за ръка   Mr. Green

# 295
  • София
Хах, усетил се той. След 1 месец Mr. Green На нормалния мъж веднага би му светнало още биде запратен да нощува на дивана, а маминка - с гаджето.

Само на мен ли ми се стори перверзно? Едни такива мръстоии ми се завъртяха.. Mr. Green

Не. И на мен ми мина през ума, че ако мъжът ми ме уреди да се гушкам с майка му на семейната спалня... ами не знам. И с двамата нещо не е така.

Хахахах первезия от всякъде Simple Smile Иначе маминка тъй като беше разведена, беше на цяло ''отдадена'' на сина си ... един вид беше прехвърлила цялата си любов от мъжът си към сина си ...сина и беше на 33 тогава и тя го прегръщаше като малко дете и постояно го държеше за ръка   Mr. Green

Ясно.
А не ти ли предложиха да се гушкат в спалнята, а ти да спиш на дивана?

# 296

Само на мен ли ми се стори перверзно? Едни такива мръстоии ми се завъртяха.. Mr. Green

Не. И на мен ми мина през ума, че ако мъжът ми ме уреди да се гушкам с майка му на семейната спалня... ами не знам. И с двамата нещо не е така.

Цялата идея беше на маминка, тъй като тя била ''голяма''-разбирай дебела жена и не можела да се вмести на дивана , но целта беше да не спя с него в едно легло Simple Smile
На втората седмица като престанах да и говоря, казах на сина и той да спи при нея хахахаххаха...Умрях си от кеф да им гледам сеира   Mr. Green

# 297
  • Варна
Тя идеята й е ясна, но как мъжът ти се е съгласил. А и казваш, че е на 33г. Има нещо гнило в това кралство.

# 298
Това е мъж който е израстнал само с майка си, така че до някъде е разбираемо поведението и на двамата( не че е правилно де).
Те си говореха всеки ден по телефона и той я наричаше маме ... още тогава ми светна лампата, ама си рекох, че не може да бъде толкова зле  Mr. Green
Та след този ми опит ,първо гледам майката тогава сина  Laughing

# 299
  • София
Е, как да я нарича? По име?

Иначе аз съм на обратния принцип.
Ако сина не ме е грабнал, няма шанс, ако ще и кралица Елизабет да му е майка.

Общи условия

Активация на акаунт