С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 253
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Аз не мога да си представя да плащам заплата на майка ми или на свекърва ми, затова че гледат детето newsm78 Моята може да е всякаква, но никога не би взела пари за такова нещо. До колкото разбрах, тя не е искала да го гледа чак като разбрала за парите, тогава е решила да се възползва  #Cussing out

# 331
  • София
Други времена настанаха, пазарна икономика.

Peace

Моята майка например има желание да гледа децата вместо да ходят на ясли и градини, обаче работи и няма как. Не мога да я накарам да си зареже работата. Ако така и така отделях например 700 лв за детегледачка, бих ги давала на майка ми- да си покрива разходите, да не работи, а да ги гледа. Честно казано не виждам лошо в това.
Случая при туикс обаче е къде къде по-различен.

# 332
  • София
Ако заплатата като детегледачка е по-голяма от нейната, би могла да си вземе 1 месец отпуск, например.  Или да предпочете, вместо да си почине, да изкара някой лев повече.
Изобщо това с безплатната баба  малко отминава. Нашите баби се пенсионираха на 55 с прилична пенсия.

Може..понеже аз нямам помощ, съм почитателка на платените услуги. Ако трябва да избирам да плащам между роднина /освен ако не е по-малката ми сестра/ и външен човек, бих избрала външния човек, за да си спестя ядове и спорове относно гледането и ежедневието на детето, че и някои от друго естество. Две кокошки в една къща/апартамент не е моята бира.

Пък ако не плащаш- се примиряваш с чуждия начин на гледане, харесва ли ти той или не, и просъсквания от време на време.

Цитат
Моята майка например има желание да гледа децата вместо да ходят на ясли и градини, обаче работи и няма как. Не мога да я накарам да си зареже работата. Ако така и така отделях например 700 лв за детегледачка, бих ги давала на майка ми- да си покрива разходите, да не работи, а да ги гледа. Честно казано не виждам лошо в това.
Случая при туикс обаче е къде къде по-различен.

Това е супер, но не знам как стои въпросът с пенсията след това- предполагам, че няма да има трудов договор...

# 333
  • I want it all and I want it now.
Най добре си е детегледачка при този случай.  Wink Аз доколкото разбирам бабата иска да и се плаща, ама не иска да го гледа повече от 30мин. Wink

Като им правите ремонт на свекърите ,вземете им напишете цените на един лист. Шпакловка - еди колко си, боя и т.н. Като си взимате детето им представете сметката.  Peace Laughing Да видите  какво ще кажат Laughing

# 334
  • София
Най добре си е детегледачка при този случай.  Wink Аз доколкото разбирам бабата иска да и се плаща, ама не иска да го гледа повече от 30мин. Wink

Като им правите ремонт на свекърите ,вземете им напишете цените на един лист. Шпакловка - еди колко си, боя и т.н. Като си взимате детето им представете сметката.  Peace Laughing Да видите  какво ще кажат Laughing

Шпакловката е доста скъпичка  ooooh!...

# 335
Ако трябва да си плащам и имам тази възможност, определено и аз бих избрала някой, който не ми е роднина Peace

# 336
  • София
Little Evil, права си за това, може би, ако се самоосигурява... Така и така нямам възможност да го направя, поне за момента, не съм проучвала детайлно Simple Smile

# 337
Ако оставям дете на свекърва ми, най- малкото ще напълня хладилника със здравословни храни, жената е с малка пенсия и за нея е немислимо да даде повече от 3-4 лв. за сирене примерно, отделно тя също си има разходи, а в София на балкона домати не сади и не никнат, там каквото и да се сложи на масата се купува. При нашите е съвсем различно, майка ми не пуши и тя предпочита да даде пари за читаво сирене примерно, жената държи на качествената храна дори за себе си, какво остава за внуците, но и много от нещата не се купуват,домати, пипер,картофи та тя даже ще се разсърди ако напълня аз хладилника, за пари и дума да не става, но в София да изведеш дете на разходка си е разход от където и да го погледнеш, но в онова село не се сещам какви атракционни трябва да има та чак да ги "мюфти" детето newsm78.

# 338
  • София
А и освен това
Поредната им изцепка...заболя ме...Не знам, прекалено навътре ли го взех...
Сключена "сделка" с мъжа ми-той им прави ремонта, те гледат детето на селото им.Това няма да го коментирам-свикнала съм.Нищо от тях даром не сме получавали, винаги е било "бартер".Те правят нещо за нас-ние се "отплащаме" по някакъв начин.Та, правим им ремонта, по-точно мъжа ми, аз му помагам/заради него/.През деня ходим на работа, след работа у тях-къртене, изолации, шпакловки, боядисване... всичко що се сетите за един основен ремонт.Миналата седмица беше взел отпуск/сетете се, че от това семейния бюджет олеква-знаете как се изплащат отпуските в повечето частни фирми/.Прибрахме се преди малко.Пребити сме.И доживях да ми натякнат днес, как детето ми всеки ден ги "мюфтило"/цитирам дословно/ с по 3 лева.А то е с тях от миналата сряда.В прав текст мъжа ми им каза, че ремонт с дете до него не става.Или ще го гледат или трябва той да си го гледа, но така няма как да им прави ремонта.Първо ми стана любопитно, къде в това забутано село в "Деяр бекира"/не знам така ли се пише/, може да се похарчи такава сума за детски глезотийки, при условие, че има един селски магазин, в който продават само хляб, бира , цигари и вмирисани колбаси и сирене.Дори и да има такива "глезотийки", детето ми само няма да отиде до магазина и да си купува, по простата причина, че не разполага със средства.Освен това, когато отиде там, мъжа ми добре напълни багажника с провизии, че малкото да не им е в тежест.И накрая, правейки им ремонта им спестяваме доста  солидна сума, със сигурност четирицифрена,  която иначе биха дали за майстори.И да ми натякват някакви 30 лева до момента....Ще им ги дам, разбира се...Но... да  му се невиди.Ние ти спестяваме хиляди, ти ми натякваш някакви си тридесет лева...

# 339
Да де аз затова се замислих за атракционни на село newsm78, при положение че храната е набавена.
Това с разценката за ремонтните дейности ми се струва добра и отрезвяваща идея на мен в случая Mr. Green.

# 340
  • I want it all and I want it now.
Понеже в момента се разправям с майстори,всяко нещо ми се представя така. Цена на кв.м- еди колко си, труд- еди колко, материали и накрая обща сметка при която припадаш.  Laughing

# 341
  • София
Доколкото разбирам, гледането на детето се налага, за да може съпругът да ремонтира жилището на родителите си. Тоест, гледането е с цел освобождаване на работната ръка, а не извършване на лична услуга. Цената на основния ремонт ще е равна на материали+разходи за дреболии за детето, така че не виждам нужда от разценки, след като положителният финансов ефект за тях е очеизваден. Отделен е въпросът за натоварването на сина, който ремонтира в извънработно време...Все пак той е човекът, който е казал ДА, така че е редно и той да поставя на място родителите.

# 342
Е ние само дадохме идея Twisted Evil как да постъпи мъжа разбира се, в случай че на него му убегне тази идея Mr. Green.

# 343
Какво е Чек Пойт /така ли се пише/?

Какво направи Снупи? Отиде ли?

# 344
  • Варна
Какво е Чек Пойт /така ли се пише/?

За Берлинската стена чувала ли си?

Цитат
Бариерата Чарли е поставена от американците по време на Студената война, за да разделя западния сектор, под влиянието на съюзниците и източния сектор на Берлин, който се владее от руснаците. За почти всички европейски народи, както и за американците, тази бариера е от голям исторически интерес, тъй като е обект на много истории и филми. Бариерата Чарли става символ на Студената война, на разделението на Изток и Запад и за някой символ на свободата-правени са невероятни опити за бягство през нея, много от тях успешни! Днес тя е една от най-популярните атракции на Берлин, винаги отрупана с турис
http://www.trivago.bg/%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD-8514/ … D0%BB%D0%B8-97686

Общи условия

Активация на акаунт