С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 52 255
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мда, ролята на френската свекърва се е ограничила във възпитаването на инидивид силно привързан и обгрижващ децата си. По моите наблюдения френските бащи са истински квачки, спокойно оправящи се с по три-четири дребосъка!  Grinning
Трудно е да се обобщава, но наистина французите много повече се грижат за децата си, прекарват достатъчно време с тях, а у нас сякаш свекървата играе тази роля по заместване и от там идват много проблеми.

# 316
  • София
Като цяло “френският начин“ е много по-различен.  Laughing Често, хората живеят на по 500-800 км един от друг. Местят се по-често младите и свекърви/тъщи не са съответно постоянно ангажирани с прибиране на децата от ДГ, примерно. Децата рядко остават самички, по 3-4 са на семейство. Често, обаче, и не са от едни и същи партньори, де. Та бабите и дядовците стават повече. Абе, всичко им е друго. Като цяло растат по-свободни, но пък знаещи рязката граница на позволеното от съвсем малки. Но и си я отстояват, ако табиета им се наруши (накарай французойче да яде на закуска нещо, което майка му не приготвя  Crazy). И като че ли там по-лесто се намират работи с гъвкаво работно време за родителите. Тук масово хората раобтят от-до, и заедно с придвижването след работа се прибират след 19.00. Кога да прекарат време с децата си?
Не ми се зачеква и темата за убедеността на французите, че са винаги прави. И ползите и негативите, произтичащи от това.

# 317
Оставихме сина ми при свекърва ми за няколко дена, понеже е болен и се притесняваме да не ме зарази (скарлатина). А тя умира от желание да го гледа за повече време. Изцепи се онзи ден, че тъкмо щяла да го дисциплинира до петък и ние като отидем щяли сме да и развалим дисциплината. Та дисциплината включва хранене докато гледа филмче, му се бута яденето в устата. Иначе не ядял. Не му се мият и зъбите, тя дори не се е сетила, че трябва да се прави такова нещо.

# 318
  • София
И моята свекърва е забравяла за това, като е гледала детето. Странното е, че си мисля, че тя си мие нейните  newsm78. Не се сърди за това, глупости са. Бабите вярно са вманиачени предимно да нахранят детето, не знам защо. Обади се по телефона и накарай малчо да си изтърка сам зъбките, защото ... и тук вече му разправяш за Пук и Чук, колко е голям, за дупчици по зъбките, какви голееееми нови зъби ще му поникнат след три години и т.н.

# 319
  • Пловдив
Голяма драма няма, че не си е измило детето зъбите няколко дни. Няма да му окапят.

# 320
Да, Янтра не е голяма работа. Изтъквам го в противовес на това, че се натиска да го гледа за много време и е голям педагог и страшна дисциплина налага.
Отдавна вече не се сърдя за тези неща. Просто чакам да минат няколкото дни и ще си го гледам аз.

# 321
И моята свекърва е забравяла за това, като е гледала детето. Странното е, че си мисля, че тя си мие нейните  newsm78. Не се сърди за това, глупости са. Бабите вярно са вманиачени предимно да нахранят детето, не знам защо. Обади се по телефона и накарай малчо да си изтърка сам зъбките, защото ... и тук вече му разправяш за Пук и Чук, колко е голям, за дупчици по зъбките, какви голееееми нови зъби ще му поникнат след три години и т.н.
И аз не знам така,но това е основната им изява като гледат внучетата.Стараят се да не залинеят. Joy

# 322
Или другият вариант-водим им ги залиняли, те се опитват да ги загладят.

# 323
Поредната им изцепка...заболя ме...Не знам, прекалено навътре ли го взех...
Сключена "сделка" с мъжа ми-той им прави ремонта, те гледат детето на селото им.Това няма да го коментирам-свикнала съм.Нищо от тях даром не сме получавали, винаги е било "бартер".Те правят нещо за нас-ние се "отплащаме" по някакъв начин.Та, правим им ремонта, по-точно мъжа ми, аз му помагам/заради него/.През деня ходим на работа, след работа у тях-къртене, изолации, шпакловки, боядисване... всичко що се сетите за един основен ремонт.Миналата седмица беше взел отпуск/сетете се, че от това семейния бюджет олеква-знаете как се изплащат отпуските в повечето частни фирми/.Прибрахме се преди малко.Пребити сме.И доживях да ми натякнат днес, как детето ми всеки ден ги "мюфтило"/цитирам дословно/ с по 3 лева.А то е с тях от миналата сряда.В прав текст мъжа ми им каза, че ремонт с дете до него не става.Или ще го гледат или трябва той да си го гледа, но така няма как да им прави ремонта.Първо ми стана любопитно, къде в това забутано село в "Деяр бекира"/не знам така ли се пише/, може да се похарчи такава сума за детски глезотийки, при условие, че има един селски магазин, в който продават само хляб, бира , цигари и вмирисани колбаси и сирене.Дори и да има такива "глезотийки", детето ми само няма да отиде до магазина и да си купува, по простата причина, че не разполага със средства.Освен това, когато отиде там, мъжа ми добре напълни багажника с провизии, че малкото да не им е в тежест.И накрая, правейки им ремонта им спестяваме доста  солидна сума, със сигурност четирицифрена,  която иначе биха дали за майстори.И да ми натякват някакви 30 лева до момента....Ще им ги дам, разбира се...Но... да  му се невиди.Ние ти спестяваме хиляди, ти ми натякваш някакви си тридесет лева...

# 324
  • София
Поредната им изцепка...заболя ме...Не знам, прекалено навътре ли го взех...
Сключена "сделка" с мъжа ми-той им прави ремонта, те гледат детето на селото им.Това няма да го коментирам-свикнала съм.Нищо от тях даром не сме получавали, винаги е било "бартер".Те правят нещо за нас-ние се "отплащаме" по някакъв начин.Та, правим им ремонта, по-точно мъжа ми, аз му помагам/заради него/.През деня ходим на работа, след работа у тях-къртене, изолации, шпакловки, боядисване... всичко що се сетите за един основен ремонт.Миналата седмица беше взел отпуск/сетете се, че от това семейния бюджет олеква-знаете как се изплащат отпуските в повечето частни фирми/.Прибрахме се преди малко.Пребити сме.И доживях да ми натякнат днес, как детето ми всеки ден ги "мюфтило"/цитирам дословно/ с по 3 лева.А то е с тях от миналата сряда.В прав текст мъжа ми им каза, че ремонт с дете до него не става.Или ще го гледат или трябва той да си го гледа, но така няма как да им прави ремонта.Първо ми стана любопитно, къде в това забутано село в "Деяр бекира"/не знам така ли се пише/, може да се похарчи такава сума за детски глезотийки, при условие, че има един селски магазин, в който продават само хляб, бира , цигари и вмирисани колбаси и сирене.Дори и да има такива "глезотийки", детето ми само няма да отиде до магазина и да си купува, по простата причина, че не разполага със средства.Освен това, когато отиде там, мъжа ми добре напълни багажника с провизии, че малкото да не им е в тежест.И накрая, правейки им ремонта им спестяваме доста  солидна сума, със сигурност четирицифрена,  която иначе биха дали за майстори.И да ми натякват някакви 30 лева до момента....Ще им ги дам, разбира се...Но... да  му се невиди.Ние ти спестяваме хиляди, ти ми натякваш някакви си тридесет лева...

Грозна работа Sick Евала на мъжа ти, че им е казал, каквото си мисли!
"Диарбекир" Wink

# 325
Абе, ама какво поколение баби са това днешните??? Аз не помня някога да съм чула баба ми да иска пари от майка ми задето ме е гледала или за нещо дето ми е купила. Свекърва ми като твоите twix , редовно натяква какво и за колко пари е купила на детето естествено с единствената мисъл да й дадем парите. Стигна до там,че миналата година като тя отказа да гледа детето лятото ние взехме жена да го гледа. И тя като разбра колко пари й даваме подскочи,че ако сме й казали колко мислим да плащаме щяла да си вземе болничен да го гледа и парите да сме й ги давали на нея вместо на чужд човек.  Shocked Но когато я попитахме ще ни помогне ли в гледането,защото градината затвори за един месец, отсече - "НЕ МОГА, на работа съм" . После сто пъти натякна как сме могли тези пари на нея а ги дадем. Пък аз си мислех,че бабите си гледат внучетата за без пари newsm78

# 326
Други времена настанаха, пазарна икономика.

# 327
  • София
Аз пък не виждам нищо лошо да дадете тия пари на свекървата, особено, ако едва диша от безпаричие.  Rolling Eyes Друг е въпросът каква е общата картинка при вас, това само вие си го знаете.  Peace

# 328
  • София
Други времена настанаха, пазарна икономика.

Затова, като не са ти читави роднините, не им прави ремонт, а инвестирай парите в частна градина или гледачка- лесно и удобно, и спестява неврони. Направо ми се струва невероятно след работа да ходим да ремонтираме някакъв апартамент, нали затова са майсторите- това е точно тяхната работа.
Цитат
Вмъкни Цитат

Абе, ама какво поколение баби са това днешните??? Аз не помня някога да съм чула баба ми да иска пари от майка ми задето ме е гледала или за нещо дето ми е купила. Свекърва ми като твоите twix , редовно натяква какво и за колко пари е купила на детето естествено с единствената мисъл да й дадем парите. Стигна до там,че миналата година като тя отказа да гледа детето лятото ние взехме жена да го гледа. И тя като разбра колко пари й даваме подскочи,че ако сме й казали колко мислим да плащаме щяла да си вземе болничен да го гледа и парите да сме й ги давали на нея вместо на чужд човек.  Но когато я попитахме ще ни помогне ли в гледането,защото градината затвори за един месец, отсече - "НЕ МОГА, на работа съм" . После сто пъти натякна как сме могли тези пари на нея а ги дадем. Пък аз си мислех,че бабите си гледат внучетата за без пари

И след този случай предлагате ли на бабата да го гледа чат-пат? Аз не бих.
Цитат
Аз пък не виждам нищо лошо да дадете тия пари на свекървата, особено, ако едва диша от безпаричие.

Аз разбрах, че бабата работи, и иска заплащане /заплатка/ като дететгледачка, ако се налага да гледа внучето  newsm78.

# 329
Ако заплатата като детегледачка е по-голяма от нейната, би могла да си вземе 1 месец отпуск, например.  Или да предпочете, вместо да си почине, да изкара някой лев повече.
Изобщо това с безплатната баба  малко отминава. Нашите баби се пенсионираха на 55 с прилична пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт