С какво ни дразнят свекървите?- тема 19

• 51 494
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • до най-прекрасния мъж
Птица, решението за дете си е наше и смятам, че не е работа на който и да е да се меси в него.
Да, започнала съм ремонта и правя малко по малко всичко - остана ми само да обзаведа спалнята, в която ще спим ние, а тази, в която сме сега, ще отстъпим на майка ми, за да не спи на дивана в хола и да имаме самостоятелност във всяко едно помещение. Ти явно не си отделяла пари от заплата, за да правиш малко по малко всичко сама. Е, аз го правя малко по малко съвсем сама и не разчитам на никого. Фактът, че ремонтирам все още жилището си е породен от събития, които не бих искала да коментирам тук, но щом толкова те вълнува - нямало е възможност да се направи преди това, защото баща ми беше болен и на легло доста дълго време. И да, помагам на майка си с почистването на вилата, защото тя се е заела да ни отглежда екологично чисти зеленчуци в градината, за да ни помага.
Така че, моля те, не прави обобщения, при условие, че не знаеш всички подробности. Най-лесно е да освиркаш някого и да му лепнеш етикет мрънкало или лигла. Само че само аз си знам колко съм се борила последните 6 години, за да си постигна това, което имам сега.

# 541
Нощна птица, не става въпрос за единичен случай - ако е така, слагам противогаза и чистя, но лошото е, че това ще трае точно няколко дни...
е не се ли сещаш, че и аз съм в същото /или подобно/ положение, за да взех толкова навътре въпроса. И мен някои неща от хигиената ме дразнят, включително и при майка ми, но там не оставаме да спим, там си ходя чисто на гости и просто съм приела, че хигиената не е това, което искам да бъде и туй то. Когато се наложи да прекарам повече време, почиствам, когато ме дразни много мръсното, просто си отивам и т. н. и т.н. Ми после, като поостареят и се наложи наистина да гледаш две къщи, тогава какво? И в баба ми съм чистила, и драма голяма не е. От такива като вас, и в офиса даже аз чистя, като я няма жената, която го върши, щото всички се скатават, да цапат знаят, но като се наложи една кофа да се извърли, няма кой....

Или, нали говорим за чиините и тоалетната основно, иначе - разбираме. Драмата се фокусира накрая върху чиниите и тоалетната, чиините - в миялната, за тоалетна/баня - казах вече. Драма голяма....

# 542

Добре, извинявай!

Просто си подала разпокъсано информация в многото постове.

За детето, разбира се, че си е ваша работа. Мисълта ми беше, че ти е рано да се тревожиш и затормозяваш по този въпрос.

# 543
  • София
Бърльо-стига с тази миялна машина. Това и без туй няма да реши проблема с чистенето. Още повече пък и не значи ,че ще се ползва. Ще реши свеки ,че е по-удачно и икономично да измие на ръка 5 чинии,отколкото да пуска цяла машина за тях.
Ц, нищо подобно не е, миалната е по-икономична, лесно може да й се докаже на свекито, ако това я притеснява. И да, миялната решава проблемите, защото за 15те минути, през които ще мие иначе чиниите, ще изчисти банята и тоалетната, дето толкова я притесняват. 15 минути седмично са, егати начи...
Вие не разбирате какво значи мръсно ,значи  Grinning
Разбираме, защо да не разбираме? На третото измиване на 70 градуса на два часа ще паднат наслояванията, а в последствие чиниите ще се мият сами, няма да се налага да се чегърта на ръка. Но, да, по-добре парите да се пестят и нервите да се късат.  Peace Сещам се за вица за най-големите страхове на българина - да не настине и да не се мине.  Tired Проблемът е, че веднъж на месец не може да мине банята с четка ли? Има такива хубави препарати - пръскаш, преседява, отмиваш. Тоалетанта е ясно, че се почиства за минути, като е редовно. А ако е толкова опикана и гнусна - изливаш отгоре й едно шише белина/ксилол или какво там имаш, по-евтинко, чакаш, плакнеш с гореща вода с подвижен душ или кофа, каквото там е възможно. После си допочистваш с четката и доместосчето, егати драмата.

# 544
  • София
ivka03, съвсем добронамерен съвет - не живейте нито с майка ти, нито с неговите родители. Това е просто мисия невъзможна. Вместо да влагаш пари да си ремонтираш стаята, по-добре ги дай за собствен апартамент, изтеглете ипотечен кредит - при два апартамента и вила, все ще има какво да се ипотекира.

Въпреки че ти се обиди на птица, аз разбирам какво иска да ти каже за бебето. При толкова неразрешени имуществени проблеми, едно бебе в такъв момент ще усложни още повече нещата.

# 545
  • до най-прекрасния мъж
Въпреки че ти се обиди на птица, аз разбирам какво иска да ти каже за бебето. При толкова неразрешени имуществени проблеми, едно бебе в такъв момент ще усложни още повече нещата.

Joy Joy Joy
На мен взе весело да ми става в тая тема - аз питах как деликатно да намекна на свекито какво искам да се промени, вие ми давате акъл как да си го направя сама. Сещате се, че ако съм искала, да съм го направила до сега. Само исках да побутна малко нея, за да разбере, че по моите критерии е мръсно.
Сега ме осени една идея - дали да не я поканя у нас на кафе, ха дано направи сравнение и запретне ръкави. Как мислите? И, да, наистина са 5 минути, но там, където не е захабено и занемарено с години. У нас банята се чисти 1 път седмично и ми отнема точно 5 минути, но е в пъти по-чиста. Значи е въпрос на манталитет и желание, а може и на приоритети.
На Птица й се обидих наистина, защото това е лично решение. В крайна сметка да, на пръв поглед е прибързано решение, но ние се познаваме от 6 години /работихме заедно/, просто сме гаджета отскоро.

# 546
какви проблеми имат - тристаен апартамент  и вила , майката е половин година на вилата ?

това със свеки няма да се разреши , освен да се приспособиш и да намалиш ходенето или да не ядеш ... тепърва да я превъзпиташ, няма да стане , то човек иска да се промени и не става , а какво остава , ако си се харесва такъв ...

# 547
бъръльо-бъръльо за какво минаване става въпрос ?Не може да влезеш в чужда къща и да правиш каквото си искаш .
Хората са си такива ,не може да ги промени нито ще може да им чисти нон-стоп .Миялната да мие три пъти ,ти пък  за тях чиниите са си ок .
И да супер ще е като стане бебето да се оправят със една заплата и мачинство и с кредит и с останалато .
А да не дава Господ мъжът и да остане без работа .

# 548
  • I want it all and I want it now.
Не можеш да променяш хората.  Peace Който си е мърльо си остава такъв.
Колко и да и показваш и чистиш, пак няма да я промениш. Но ти си на друго мнение по този въпрос. Така , че успех с времето човек се учи.
Разбери се с мъжа ти, защото това оставане там ще ти е голям проблем за в бъдеще. Wink

# 549
  • Варна
ивка, трудно ми е да повярвам, че си на 29г. - звучиш крайно инфантилно.
"Искам пък свеки да си изчисти, искам пък" и троп с крачето.
Казаха ти вече, не можеш да промениш възрастен човек. Особено пък, ако той няма желание към самоусъвършенстване. Mr. Green Можеш да промениш своето отношение към ситуацията.
След като не обмисляш варианта за квартира, настанете се у вас. Крайно време е да се установите някъде. Това сноване напред-назад ми звучи като тийн-сага.
При свекърва си ще ходиш като добра снаха на гости. И пак като добра снаха ще си миеш чинията /може и на милото Mr. Green/ преди да сложиш нещо в нея.
Това с бебето също ми се струва крайно прибързано. Нещо като игра на възрастни, но с живи играчки.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Всъщност единствения проблем на майка ми е думичката искам и го искам сега, но с нея споровете по повод вечното й искане си ги водя аз насаме, а мъжът ми не участва и не бива въвлечен в тях. Иначе никога не е създавала неудобство или нещо друго. Когато бяхме у нас зимата, ние си лягаме, тя дори на вратата не е почукала да ни притеснява. За всичко се е съобразявала и не е досаждала - тоест след като след 10 дни ще си има и спалня, зимата няма да имаме много допирни точки, защото всеки ще си знае стаята и никой никого няма да безпокои.
Знам, че има винаги моменти на напасване един с друг, с характери, навици и т.н., но има неща, с които не мога да свикна.
По-нагоре писах - познаваме се от 6 години, но официално сме заедно от 9 месеца. Проблеми по между си нямаме, обичаме се много и той за всичко ми угажда, както и аз на него. Проблемът е само проклетото жилище и нищо друго.
И май имаме пробив във системата и то без разговор. Току-що мъжът ми ми звънна да ме пита какво искам за вечеря и как точно го предпочитам сготвено, а майка му ми каза, че намерила чудни чаршафи с ластик и ни купила за дивана, та да ни е удобно. Направо не мога да повярвам. Да не би да четат БГ-мамма  hahaha hahaha hahaha 

# 551
  • Варна
След като проблемът е в "проклетото жилище", то и той е решаем - след 10дни щяла да бъде готова спалнята.
Нямаш никакъв проблем, значи.

# 552
Всъщност единствения проблем на майка ми е думичката искам и го искам сега, н

Ти изобщо не приличаш на нея.

# 553

Joy Joy Joy

# 554
  • до най-прекрасния мъж

Да, изобщо, нали  hahaha Просто си отстоявам моето, в което не виждам да има нещо лошо. Ако не замрънкам сега, утре ще има драми с детето защо не ходи у тях, после ще изскочи нещо друго. По-добре рано, отколкото после да има сърдити.

Общи условия

Активация на акаунт