АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 867
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Лоа беше, от Англия. И аз исках да поръчам, но не доставят извън Англия, на нея й го донесоха.

# 106
КЪМ ЛЛЛ:

Нормално ли е кърмените деца (поне с Криско с биберона не съм го забелязвала) да си въртят очите? Мята ми малката едни белтъци и ме плаши  Rolling Eyes

И още нещо исках да питам, ама забравих
  Crazy
Привет, Блонди  Hug
Няма подобна зависимост при кърмените деца да си въртят очите, вероятно това се дължи на несъгласуваните очедвигателните функции на двете очи при бебетата. Когато започнат да фиксират погледа си върху предметите, започва да се изгражда и способността да се координират съвместните очни движения.
За твое успокоение би могла да се консултираш с педиатъра на Ками.
Поздрави   bouquet

# 107
  • София
Вив мив, честит рожден ден!  Hug
Шехи, успех утре, стискам палци и те подкрепям, всичко ще бъде наред, само спокойно! После да се похвалиш с малък сладък Алексейчо!  Hug
Тринити, това, за което питаш, е кабала, виж тук  Hug http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b15/kabala/index.php
Блонди, май и ти си се потъркаляла в борчетата, не само Камито или някой те е потъркалял  hahaha
Диони, за погачата си спомням също, че е хубаво да сложиш в сито орех, лук /за кърма на мама/, червена чушка и чесън /да е устойчиво на болести/, книга /да е умно/, здравец, червен конец. Аз обичам такива неща от предания и сигурно ще го направя.
Файв, марли, стискам палци и на вас! Hug
Тайра, стискай зъби, търпи и това е, ще се оправите! Според мен няма да ви изпишат докато всичко не е наред с бебето, едва ли е за пари. Hug
Честито на Аничка, много хубаво име е избрала, да е жива и здрава малката принцеса! Hug
Гунди, за по-сигурно се напъни предния ден преди да свърши зодията, ако искаш да е лъв! hahaha
Ейй честито и на еличка! Да е жив и здрав адаша! Hug
Екзо, наистина ли е имало проблем с имената, мислех че откъм свекърва си ок! ooooh!

А някой нещо за Тотемата да ми каже, нали доста мами пиехте? Sad

# 108
Фери, браво за прегледа.
Шех, Дафи – успех – стискам палци
Честито на Ани4ка. Много се радвам. Да и е жива и здрава дъщеричката.
Честито и на Еличка. Да и е живо и здраво синчето.
Искам да питам мамите давахте ли глюкоза заради жълтеничката  newsm78 И водичка давате ли? Аз вода не давам, а и глюкоза на искам, ама не знам, ако не давам дали няма много дълго да има или някакъв проблем да стане, ако не се изчисти скоро  Praynig

# 109
Честито на новите маминки!

Бюти,
нищо не съм давала за жълтеницата и си премина, вода също не давам.

Да питам до колко дни трябва да падне пъпчето, нашето още не е..., а минаха две седмици  newsm78

# 110
Луничке, мерси  Hug нашето днес падна, хич не очаквахме  Mr. Green иначе не знам, сигурно при всяко бебе е различно, няма страшно  Hug

# 111
биби а колко ти беше хемоглобина преди секциото,че е паднал на 88...в нормални граници ли беше? и от кръвозагубата ли се получи това рязко спадане на хемоглобина?

иначе не мисля,че има проблем с тотемата - стига да ти помага и влияе точно на хемоглобина.На мен лично ми беше обяснено,че тотемата се пие при дефицит на желязо - не на хемоглобин...но ако доктора ти това е изписал и ти е казал да го пиеш и след раждането - значи има защо  Peace аз така ще продължавам с малтофер-а след раждане и докато кърмя Wink

# 112
Бюти, това с глюкозата е някаква отживяла глупост. Изобщо няма нужда даваш. За жълтеницата трябва кърма (папкане), акане (така се чисти билирубинът) и през деня държане на светло и това е  Hug
Вода и глюкоза  Naughty

# 113
 LaughingЗдравейте момичета  и аз да се отчета на 10.08 в  9.25 изплака моя малък син Атанас 3500гр и 50 см .Е Rolling Eyes не мина както исках нормално раждане наложи се секцио по спешност  но важното е че че сме добре и двамата.
От днес сме в къщи и се нагласяме  към новия начин на живот. После ще пиша повече че е време за   Misc Baby Bottle

# 114
  • Варна
Габи,
честито, мила, да ти е жив и здрав Атанас Hug

На мен лично ми беше обяснено,че тотемата се пие при дефицит на желязо - не на хемоглобин...но
Ами именно - ниският хемоглобин в болшинството случаи се дължи на дефицит на желязо.
Биби, не ти ли казаха колко време да пиеш тотема, когато ти я предписваха? Аз пих 20 дни по една ампула и я спрях, толкова ми пишеше в рецептата. Хемоглобинът ми се  беше покачил от 107 на 115 и не съм пила повече. Може би трябва да правиш контролни изследвания и да пиеш докато хемоглобинът се нормализира. За усвояването нямам спомен, май не трябваше да се комбинира с млечни продукти, кафе и чай, в смисъл да има поне 2 часа интервал между приемите newsm78

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 19:02 от Месечинка виторога

# 115
ЧЕСТИТО БЕБЧЕТА НА ЕЛИЧКА, АНИЧКА И ГАБИ! МНОГО ДА СА ЗДРАВИЧКИ И ДА ВИ ПРАВЯТ МНОГО ЩАСТЛИВИ И ГОРДИ! newsm51 newsm51 newsm51

Биби, пощурях по това братство... Crazy Mr. Green #Crazy

# 116
Блонди, и аз така го чувствах - значи така ще правя  Twisted Evil Hug
Габи - честито   bouquet
Може ли и аз да задам едно въпросче към ЛЛЛ: моето бозайниче суче по около 5 минути само и се притеснявам - после обаче си спи 1-5-2ч(е някой път и на час се буди). и айде пак. Някой път суче по 10 мин., днес сука половин час, ама повечето пъти много за кратко, отпуска се като червей, какво и да правя не иска вече и го слагам да спи, малко помрънква (ако го видя, че започва да суче ръцете или нещо пак го слагам на гърда) и спи. Има си наакани памперси, а за напишканите нещо не мога да преценя  Mr. Green ама мъжа вика, че тежат, значи са напишкани. Та въпроса ми е има ли нещо притеснително в това, че суче толкова кратко? Все се надявам, че все пак е новородено и не всички сучат по 15 мин. и се будят на 3 часа като по учебник и че ще си създаде неговия режим, аз друга работа нямам и не се притеснявам да ставам и на 40 мин. да го храня стига да е добре  Twisted Evil И да добавя, че зърната са ми къси и дебели, а на дясната хич го няма даже и отначало ми беше трудно да поставя правилно..сега като че ли си суче правилно, понеже ме боли само като захапе и чат-пат по време на кърменето. Възможно ли е да не захапва добре бебето и да си се храни пълноценно, т.е. памперсите са му ок, спинка си и т.н? Гледала съм и снимки и клипчета, и какво ли не, ама друго си е на практика  Twisted Evil Суче си добре, преглъща, ама не е някакво шумно

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 19:17 от Анонимен

# 117
Да питам до колко дни трябва да падне пъпчето, нашето още не е..., а минаха две седмици  newsm78

Нашето падна преди два-три дни, знам, че и до 40-тия ден може да си откара, така че не се тревожи! Hug

Аз пак да си похваля бебефона:
http://www.angelcare-monitor.com/International/en/products/angel … re-monitor-AC1100
Много съм доволна! Купен е по интернет, но не знам от къде (подарък ми е).

# 118

На мен лично ми беше обяснено,че тотемата се пие при дефицит на желязо - не на хемоглобин...но
Ами именно - ниският хемоглобин в болшинството случаи се дължи на дефицит на желязо.

Да,така е!Но не се знае при нея от какво е,затова я питам! ooooh!
При мен лично е обратното...

# 119
  • София
Луничке, и нашето пъпче още не е паднало, но четох, че може и към 20-тия ден чак да падне. Явно ни е била по-дебела пъпната връв. На мен ми казаха, че била идеална за стволови клетки Wink
Лудница, хемоглобина ми беше 112 последно преди опреацията и заради кръвозагубата при секциото е паднал на 88, а док каза, че съм загубила 0,5л кръв. В болницата ми взимаха 2 пъти кръв и са преценили предполагам, че заради недостиг на желязо трябва да я пия. При теб как обратното? newsm78
Месечинке, ми нещо не разбирам рецептата, има написани ХХ като римско 20, не знам колко време трябва да я пия, 2х1 само разбирам и си купих за 10 дни  Sad
Елс   hahaha тъкмо да решите името Wink

Общи условия

Активация на акаунт