АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 881
  • 741
  •   2
Отговори
# 375

Гунди love001  Мнооого благодаря.

GrinningЕее, няма защо, моля те- ако не протегна ръка на някоя и др. майка кърмачка как иначе. Hug
Тринитиии, ама цяла вечер забравям да напиша, че роклето- полето е чудесно, абе ще ми шиеш и на мен май, ама да видим. Mr. Green Laughing

# 376
Офф голяма тъпотия, днес стоя и това си мисля, как преди само си следях лентата и нямах търпение да показва по-малко дни, а сега като гледам как бързо намаляват и днес ми оставят 2, яко се депресирам и отчайвам Confused

хихи и аз така само си гледам лентичката...ама и тия дни дето ми остават не ме устройват Simple Smile все повече се изнервям  Crazy и се чудя дали само аз съм така...в смисъл да ме хваща шубето на моменти...или при всички (почти всички е така)  Crazy

Днес си говорих с една приятелка на сестра ми ...и и казвам как анестезиолога ми е казал,че от упойката ще ми стане малко лошо пък тя вика : " да,толкова малко,че ще повръщаш през цялата операция  Laughing На мен ми държаха едно легенче и в него си повръщах " Хахахах,е какво да ви кажа и аз затова съм се приготвила,ако не припадна на 5та минута  Laughing Mr. Green

# 377
Привет мамчета,
Влизам и аз на бързо да се похваля, на 3.08 в 12.41ч. се роди малката ни принцеска Селин, 3210кг, 49см.
От верме на време ви чета, но не съм писала отдавна, тъй като преживях много тежки дни (още ми е много трудно да го кажа/напиша)...в седми месец загубих мама...

Честито на всички родили мами, да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват.. На все още очакващите събитието леко раждане...

Лека вечер

# 378
Привет мамита  wavey

Бюти и аз така първоначално отбивах заради болката, но се научих вече да я търпя  Rolling Eyes
Сега малката почна да се дави на всяко ядене, няма и един път да е засукала и да не се е закашляла ужасно е, все не мога да сваря да я вдигам и тупам да спре да се дави Rolling Eyes

И за това въпрос към ЛЛЛ
Скрит текст:
Когато кърмя всеки път малката почва да се дави, това е на всяко едно цокане. Почва да се закашля и да не може да си поеме въздух докато не я потупам по гръбчето.
и другият ми въпрос е пак след почти всяко ядене повръща каква може да е причината?
Благодаря предварително  bouquet

Привет valentina1027,
Обикновено бебетата се давят от силно потичащата струя мляко. Това най-често се случва, когато има твърде много мляко. Можеш ли да ми припомниш дали освен сукането на Магдалена, ти се налага допълнително да цедиш?

За самото задавяне има няколко неща, които могат да се опитат и да видиш кое от тях би ви било полезно. Можеш да опиташ да кърмиш в поза, която е по-полегнала назад, за да се възпрепятства гравитацията и млякото да не тече чак толкова силно. Избягвай да се надвесваш над бебето, така млякото би потекло още по-силно. Някои жени оставят най-силно потичащото мляко да се изтече и предлагат на бебето да засуче, когато струята на млякото малко намалее. Друг вариант може да е, ако няма бучки или запушвания, да събереш върховете на пръстите си и да ги отвориш леко около зърното. После се притиска внимателно към ребрата (към основата на гърдата), задържа се 10-15 секунди и след това пръстите се завъртат и се поставят там където преди това е било празното пространство между пръстите. Отново се притиска и задържа за малко. Това помага да се върне част от потока на кърмата навътре към гърдата и забавя струята на млякото. НЕ се прави, ако има бучки, запушвания или мастит.

Относно повръщането, леко полегналата назад поза може и тук да ти е полезна. Също можеш да обърнеш внимание при кърмене, главата на бебето да е по-високо от тялото му. Някои майки оставят бебето след кърмене да полежи 10-15 минутки в полегнала върху тях и/или по-изправена поза, за да избегнат връщането. Някои повдигат матрачето под определен градус. Може да се внимава при смяната на пелените и да не се притиска коремчето след хранене (предполагам, че ти така или иначе ги имаш предвид тези неща).
   bouquet

Бебка е 3700 (акала, гола и гладна), премерихме се заедно на кантара  Simple Smile Значи за седмица е качила 400гр само на кърма, значи й стига  Blush
Браво и на двете ви! Heart Eyes

# 379
  • Пловдив
Блонди Камито се е изкефила на тортата памперс и веднага е решила да я оползотвори.  Joy Голяма е шушинка и как сладко си спинкааа.  Hug Hug Hug

Екзо много тъпо с тая твоя свекърва. Егати хората, направо не мога да си представя, че има такива. Не изключвай резачката и си отстоявай позицията.  Peace

Честито за новите бебчета и успех на скоро раждащите.  Hug

# 380
  • Обетованата земя
Сониту, Маги, честити ви слънчица! Да са живи и здрави!  bouquet Честито и на всички обебили се мами, които не съм поздравила, напоследък има голям бебевалеж Wink
Маги, съжалявам за загубата ти!   Sad Hug
Стискам палци на мамите, за които утре е големият Ден!  Heart Eyes
Ние сме добре, вчера бяхме на консултация и за две седмици сме качили 600 грама, лекарката ни похвали!  Mr. Green Малката е голяма кротушана, само папка и спинка, от вчера вече и по разходки ходим. Само дето още не се е научила да заспива в количката и като й се приспи и трябва да се прибираме. Трябва да я изведа по възможност заспала и тогава откарва дълго  Crazy (вчера спа 5 часа навън, само с прекъсване за сукане-първото ни кърмене навън Simple Smile ).
 Софи, аз вечер кърмя даже и на тъмно, малката оцелва някак си зърното  Laughing, но вече нямам болезненост. Ако болят зърната е жизненоважно да виждаш къде е устата и къде зърното, че иначе ....  Crazy Ползвам една лампа на батерии, ако съвсем нищо не виждам или пък се налага да сменям памперс, тя е супер слаба, от Джъмбо е, но върши работа (от тези дето като ги светнеш и си сменят картинките). Не искам да пускам моята нощна лампа, че като й светне силно и ще се разбуди и има да я приспивам после, отиде ми съня...

# 381
  • София - град
Диди, радвам се че при вас всичко върви по вода! Аз взех лампа от Джъмбо - ето я. Но ми се струва че няма да ми върши работа....а и честно казано винаги съм искала от онези...другите  Crazy

Стискам палци на всички решили да раждат на 17ти  Hug Hug Hug Hug Hug Praynig

# 382
belverde-никакво разкритие нямам и не е слязло бебето.Докторката каза,че не ставам за индукция.Благодаря за подкрепата,ама утре да стискате палци:)

# 383
  • София
Фейси, на мен си ми тече още, но си промени цвета - стана кафеникаво вече. Питай док според мен защо е спряло. След първото секцио много кървях, ужасно много...  Hug
Принцеске, все забравям да те питам - ти ползва ли профенида? Как мина секциото този път, болеше ли повече след операцията, много ми е интересно при мамите с второ секцио как е било  Hug
Тринити, страхотно рокле! Ама не знам защо им викате ту-ту на тия рокли!  А, видях, че после си писала Laughing
Щица, успех на раждането! Стискам палци! Hug
Марли, успех миличка!  Hug
Честито на Сониту, да й е жив и здрав Пресиян! Hug
Луничка, какво значи това, че ще ви махат пъпчето, на нас също не ще да ни пада и се притеснявам вече, въпреки че знам, че може и до 40-тия ден да откара. newsm78
Маги варна, честито бебче! Да сте живи и здрави и това да те крепи, другото не го мисли вече!  Hug
Бебси, стискам и на теб!  Hug
Елс, горе главата и успех и на теб!  Hug

# 384
Привет на ранина!
Софи, на мен тая лампа, която си взела много ми харесва и май повече от другата, но честно казано не е наистина точно за това, което ти трябва, ама пак върши работа. Според мен шанса ти е в някои чужд сайт да си я намериш по- евтино. Аз мисля,че за това, което искаш- т,е за кърмене ти е нужна малко светлина и дори и слаба лампа върши работа, а между другото аз ползвам по принцип лампа слабичка,че да виждам бебето, дори Вики чак сега го отучихме от лампа. В Метро има едни нескопосани малки пампички за по 2-3 лв под формата на животинки, вършат идеална работа. Peace

# 385
Сониту  - честит син!!! Да е жив и здрав и да си ги гледате с братовчедката:) Да е много обичан и щастлив Hug Hug

дбс - мерси още веднъж за идеята Hug Hug Аз я направих дълга, защото Никол все иска роклята да й се влачи до земята и понеже то не остана много лято, реших да не я режа, и за това лято да е рокля, а за другото да стане пола:) ПОкажи и тази на Емка, защото Камбанка и на Никол е любим герой и мога да направя такава и за Никол за хелоуин тази година:)Simple SmileSimple Smile Peace Peace Peace

Белверде - много благодаря за комплимента Hug Hug Hug

Тринитиии, ама цяла вечер забравям да напиша, че роклето- полето е чудесно, абе ще ми шиеш и на мен май, ама да видим. Mr. Green Laughing
Ама с удоволствие...но при едно условие...на някоя срещичка с количките да се разфръцкаш в парка с нея... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha(незнам дали забеляза колко е прозрачничка... hahaha hahaha lovekiss lovekiss lovekiss)

Magi_varna - честита ти дъщеричка!!! Нека расте жива и здрава и да радва мама и тати!!!! Миличка, много съжалявам за майка ти!!!Каквото и да ти кажа няма да е достатъчно за да спре болката, но мога да ти пожалая да си силна и да намериш утеха в малката душичка. Грижи се занея и нека тя заема мислите ти, за да ти е по-леко!!!! Praynig Hug Hug Hug

За лампа за кърмене - само идея....бейбифоните ви нямат ли лампа?  newsm78 newsm78 newsm78 Моя има и дава точно такава лека приглушена светлина...ако идеята не е освен лампа да е и аксесоар за стаята, може да свърши работа  33uu  33uu  33uu

# 386
  • Враца
И аз съм от ранобудните днес  Wink

Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебоците и много да слушкат и папкат!   bouquet  Hug

И аз се бях замисляла за светлината нощем (от която ще имам нужда определено, че каквато съм заспала...), не може ли просто да си пусна телевизора, или пък изобщо да не го гася, само да му спра звука и да си работи постоянно?  newsm78

# 387
Би би,
лекарката каза, е ще го отреже  Shocked, надявам се не е страшно. Ще видим в 11 сме при нея, ще пиша какво е станало. Аз мисля, е заради памперса, който поставям върху пъпето и го притиска, и затова не пада, иначе почти се е "разлепил".

Относно лампите, аз нямам, но светвам съседната стая и така ми влиза достатъчно светлина

Успех на всички мами със секцио, а и без, днес!

# 388
биби и на мен от вчера ми прецапва кафяво...но по няколко капки и това е Thinking твоето обилно ли е? а дали това че са ми кюртирва ли матката не оказва влияние newsm78 и да питам пак мамите със секцио имате ли болка много ниско в корема,не постоянна,на моменти...или при натиск ,нз матката ли е..или друго...първо секцио ми е и не знам коя болка е нормална и до колко време след операцията.
А аз кърмя на телевизор,същност изобщо не го спираме,само спирам звука. но и аз мисля да купя някаква лампа.

# 389
  • София
Маги–Варна, честита рожба   bouquet Да ти е жива и здрава, много послушна и добричка Hug За другото - съжалявам много, бъде силна и съм сигурна, че най-голямата упора в момента ти е дъщеричката Hug
Успех на всички мами, за които днес е големият ден  Flutter
При мен нищо интересно - тази вечер така сладко съм си спала, че дори и до тоалетната не съм ставала, още по-малко нещо болчица или друго неразположение да ми смути съня ooooh!
Лудница, спокойно мила, не е задължително да ти стане лошо и да повръщаш, а и така да стане - много ти пука, важното е всичко друго да е наред  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт